БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 100
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • Добрич
  • Мнения: 6 234
А аз последните години пека пипера в стъклената конвекторна фурна на високата скара с едно обръщане. Няма опасност да прегорят, защото фурната изключва след зададеното време, а жилището не се вмирисва на горяло.

# 706
  • Русе
  • Мнения: 6 164
Здравейте, имам един въпрос (не съдете строго глупостта ми ☺) Понякога ми се иска да изпека 1-2 чушки за салата. Мога ли да го направя на лист форио върху керамичен котлон. Гледах по 24-китчен подобно изпълнение, но котлона беше газов, готвача му махна дюзите, обви го с фолио и после пак постави дюзата.

Здравейте!
Вижте тук има идея за печене на чушките във фурна.
Аз лично пека моите в партигрила.
Успех!

# 707
  • Мнения: 10 585
Здравейте, имам един въпрос (не съдете строго глупостта ми ☺) Понякога ми се иска да изпека 1-2 чушки за салата. Мога ли да го направя на лист форио върху керамичен котлон. Гледах по 24-китчен подобно изпълнение, но котлона беше газов, готвача му махна дюзите, обви го с фолио и после пак постави дюзата.

Здравейте!
Вижте тук има идея за печене на чушките във фурна.
Аз лично пека моите в партигрила.
Успех!
Аз също ги пека на партигрил, но не трябва да са много големи. Много бързо става, по 4 бройки нареждам, не прегарят и не мирише на изгоряло.
Идеята за печене във фурна с кламери беше коментирана преди време като не много практична -
чушките се откъсвали от кламерите, след като омекнат от горещината.

# 708
  • Мнения: 1 907
Мисля да правя дунапренения кекс - стара и изпитана рецепта. Обаче ми се иска да го намажа с нещо или да го срежа през средата и да сложа крем  newsm78 . Нещо с идеята да стане по-сочен  Thinking
Предложения моля  Praynig Praynig

# 709
  • Пловдив
  • Мнения: 2 103
Здравейте, бихте ли ми дали рецепта за калмари но да не са панирани или пълнени. Ако може нещо на тиган с масълце примерно ...
Благодаря!

# 710
  • Мнения: 3 020
Мисля да правя дунапренения кекс - стара и изпитана рецепта. Обаче ми се иска да го намажа с нещо или да го срежа през средата и да сложа крем  newsm78 . Нещо с идеята да стане по-сочен  Thinking
Предложения моля  Praynig Praynig
Снощи правих кекс и като го изсипвах във формата, спирах и начупих на едро парчета шоколад и отгоре пак смес без да бъркам. Шоколадът се беше разтопил и така кексът е много сочен.Simple Smile

# 711
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Здравейте, бихте ли ми дали рецепта за калмари но да не са панирани или пълнени. Ако може нещо на тиган с масълце примерно ...
Благодаря!
Калмари в сос

# 712
  • близо под тепетата
  • Мнения: 680
Кулинари, някой от вас да е консервирал плодове и зеленчуци на парчета без нищо друго? Дали изобщо може? Имам бебе на 1/2 годинка, а фризерът вече е пълен, така че само буркани ми е вариантът. Не искам сол и захар да слагам. Евентуално, ако нарежа нещата на парчета и напълня до горе бурканчето, долея с вода, ще се получи ли? Примерно ябълки, сини сливи, круши, чушки,патладжан?  Rolling Eyes

# 713
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Кулинари, някой от вас да е консервирал плодове и зеленчуци на парчета без нищо друго? Дали изобщо може? Имам бебе на 1/2 годинка, а фризерът вече е пълен, така че само буркани ми е вариантът. Не искам сол и захар да слагам. Евентуално, ако нарежа нещата на парчета и напълня до горе бурканчето, долея с вода, ще се получи ли? Примерно ябълки, сини сливи, круши, чушки,патладжан?  Rolling Eyes
Компот без захар можеш да направиш...но чушки и патладжан във вода нещо не си ги представям.

# 714
  • Мнения: 327
специално за бебешка храна, аз действах така - чушки например - пека, беля, чистя и меля (пасирам)  - после замразявам на кубчета (във формички за лед) - доста по-малко място заемат например 3 кг чушки - излиза около една кутия от сладолед с кубчета. Всичко съм замразявала така - плодовете-> сварени на пара, изчистени и пасирани - направо готови на пюре, опаковани в еднократни кутийки (в каквито се слагат салатите в хипермаркетите - най-малките са 200гр) - нареждам плътно едно върху друго. Замразяването на кубчета позволява ползваш малко количество - 20-30 гр , докато като отвориш един буркан с чушки или патладжан... какво ще го правиш останалото?

# 715
  • Мнения: 1 703
специално за бебешка храна, аз действах така - чушки например - пека, беля, чистя и меля (пасирам)  - после замразявам на кубчета (във формички за лед) - доста по-малко място заемат например 3 кг чушки - излиза около една кутия от сладолед с кубчета. Всичко съм замразявала така - плодовете-> сварени на пара, изчистени и пасирани - направо готови на пюре, опаковани в еднократни кутийки (в каквито се слагат салатите в хипермаркетите - най-малките са 200гр) - нареждам плътно едно върху друго. Замразяването на кубчета позволява ползваш малко количество - 20-30 гр , докато като отвориш един буркан с чушки или патладжан... какво ще го правиш останалото?
И аз съм правила по същия начин. Сега ще замразя така готов сос за паста.

# 716
  • Мнения: 636
magito1986, аз съм правила плодови пюрета - сурови плодове, пасирани или настъргани, пълня ги в бурканчета и стерилизирам 10 мин. Не съм слагала захар. За зеленчуците нямам идея дали ще стане, но можеш да опиташ с малко количество какво ще се получи.

# 717
  • София
  • Мнения: 10 825
Имам килограм миди с черупки. Обикновено ги правя с бяло вино и девисил, но ми се иска този път да разнооборазя някак. Моля за идеи и рецепти!

Последна редакция: пн, 31 авг 2015, 17:05 от Onna-bugeisha

# 718
  • На ръба..
  • Мнения: 2 189
Аз вместо виното използвам бира, пак с дивесил.
Ще се радвам и аз на други предложения..

# 719
  • Мнения: 1 133
Аз правя със сметана, или топено сирене само че са малко по тежички. Или пък с мед и коняк.

Общи условия

Активация на акаунт