БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 60 104
  • 735
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: X
Onna-bugeisha , Doli , благодаря ви, момичета   bouquet
Жармен, тези кръгличките бишкотени бисквитки от Лидл съм ги пробвала и са много  хубави  Peace точно с такава плътност и вкус бисквита търся, но да да с по-продълговата форма... може би по--скоро такива меки български бишкоти, за които спомена Onna-bugeisha ще ми свършат идеална работа, ако изобщо успея да открия ....  Simple Smile
При нас има и меки бишкоти в кварталните магазинчета и в СВА май ги има пак .

# 31
  • София-Младост
  • Мнения: 24 079
Имам филе от тилапия вкъщи, не знам как да го приготвя. Някой може ли да ми помогне с рецепта?   bouquet
Любимо ни е вкъщи, приготвям по два начина:
1. Панирано, всяко филе осоляваш на вкус със сол и пипер. Овалваш в брашно, после яйце и накрая в галета, пържиш в загрята мазнина.
2. Пак осоляваш и подреждаш в тава за фурна в/у пекарска хартия. В/у всяко филе подреждаш по 1-2 кръгчета лимон, ако имаш риган можеш да поръсиш. Печеш на около 200 градуса(предварително загрята фурна) за около 15-20 мин.

# 32
  • София
  • Мнения: 12 347
Котешко езиче съм виждала и във Фантастико.
И един въпрос - през уикенда ще меся за първи път в живота си  Embarassed. Има ли значение какво е брашното? Ако можете да препоръчате някакво, което няма как да не стане  Simple Smile. И маята каква трябва да е? Имам суха в пакетчета, гръцка.

# 33
  • Мнения: 1 775
Тилапията пържена основно.

# 34
  • София
  • Мнения: 12 222
Да се запиша за да не ви изпусна.
Благодаря!
Котешко езиче съм виждала и във Фантастико.
И един въпрос - през уикенда ще меся за първи път в живота си  Embarassed. Има ли значение какво е брашното? Ако можете да препоръчате някакво, което няма как да не стане  Simple Smile. И маята каква трябва да е? Имам суха в пакетчета, гръцка.
В момента ползвам брашно на Софиямел и е добро, а сухата ти мая, вероятно е инстантна и си е добра. Такава ползвам постоянно и никога не съм имала проблеми. Винаги стават сладкишите ми/погачи...нямам проблеми с приготвянето им.

# 35
  • София
  • Мнения: 12 347
marchеva14, благодаря  bouquet. Ще споделя резултата, какъвто и да е (предполагам първите няколко пъти ще е плачевен). Имам едно евтино брашно на фантастико, не бих се пробвала с него. Утре рано сутринта ще тичам за по-добро.

# 36
  • София
  • Мнения: 12 222
marchеva14, благодаря  bouquet. Ще споделя резултата, какъвто и да е (предполагам първите няколко пъти ще е плачевен). Имам едно евтино брашно на фантастико, не бих се пробвала с него. Утре рано сутринта ще тичам за по-добро.
Щом е бяло брашно независимо от къде си го взела, все си е едно и също. Така че давай спокойно.  Simple Smile

# 37
  • Мнения: 3 020
Котешко езиче съм виждала и във Фантастико.
И един въпрос - през уикенда ще меся за първи път в живота си  Embarassed. Има ли значение какво е брашното? Ако можете да препоръчате някакво, което няма как да не стане  Simple Smile. И маята каква трябва да е? Имам суха в пакетчета, гръцка.

Едно от най-добрите брашна е на СофияМел - повечето са много доволни от него. Аз даже за недоволни не съм чула  Rolling Eyes
Иначе за маята - една от най-добрите е сухата, френска мая от 11гр. пакетчето. Има я в Кауфланд и Т-маркет. За Фанстастико не съм сигурна.  Rolling Eyes

# 38
  • София
  • Мнения: 12 222
Котешко езиче съм виждала и във Фантастико.
И един въпрос - през уикенда ще меся за първи път в живота си  Embarassed. Има ли значение какво е брашното? Ако можете да препоръчате някакво, което няма как да не стане  Simple Smile. И маята каква трябва да е? Имам суха в пакетчета, гръцка.

Едно от най-добрите брашна е на СофияМел - повечето са много доволни от него. Аз даже за недоволни не съм чула  Rolling Eyes
Иначе за маята - една от най-добрите е сухата, френска мая от 11гр. пакетчето. Има я в Кауфланд и Т-маркет. За Фанстастико не съм сигурна.  Rolling Eyes
И в Била. Купила съм 20 бр пакетчета.

# 39
  • Мнения: 8 583
Здравейте, искам да попитам как мога да консервирам домашно приготвени бебешки пюрета (зеленчукови и такива с месо). Предстои ни пътуване, а не искам да взимам купешки. Трябва да могат да издържат извън хладилник. Благодаря!


Когато моят син беше бебе му правех плодови домашни пюрета. Варя плодовете, пасирам, наливам в бурканче и после варя за капачка. Стават като купешки и издържат доста. За месни предполагам е същата технология.
Месните по-добре да се стерилизират по-дълго.

# 40
  • Мнения: 206
Здравейте отново и пак да си повторя въпроса и да се уточня по добре-ще се получили ли добре,ако от вечерта оформя питка цвете и на сутринта я опека?
Питката ще я сложа в хладилника,но дали няма да превтаса до сутринта или да си развали формата?








# 41
  • София
  • Мнения: 12 222
Здравейте отново и пак да си повторя въпроса и да се уточня по добре-ще се получили ли добре,ако от вечерта оформя питка цвете и на сутринта я опека?
Питката ще я сложа в хладилника,но дали няма да превтаса до сутринта или да си развали формата?

Според мен ще развали формата си и ще продължава да втасва, нищо че е на студено. Няма да превтаса, но ще загуби външен вид. Не можеш ли да я оставиш само като тесто, а на сутринта да я оформиш.?  Проба-грешка и друг път ще знаеш.  Simple Smile

# 42
  • Мнения: 206
Мога,ама трябва да ставам много рано Simple Smile,след като я оформя нали пак трябва да втасва или пък да не я оставям да втасва?  newsm78  В 7,30 трябва да е готова-ще е за почерпка,затова не смея да рискувам.
Е в крайна сметка ше се става рано! Wink



# 43
  • Мнения: 550
Здравейте! Ще стане ли крем ако смеся маскатпоне с бита сметана и заквасена сметана? Мисля да го ползвам за бишкотена торта със сладко от череши.

# 44
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 417
В една от рецептите за торта Рафаело точно с тези продукти даваха, че се прави крема.

Общи условия

Активация на акаунт