БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 61 568
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
 Сладкиш с бишкоти и кисело мляко - най-бързият сладкиш / от блога на Гисчо - там откривам най -бързите и лесни неща и се доближават винаги до моя вкус/  http://www.supichka.com/2011/10/blog-post_11.html
 тортата с рула - аз импровизирам винаги - готови рула ,плодове ,заквасена сметана ,течна , кисело мляко и желатин . Може и с маскарпоне. http://jivotatmojedaevkusen.blogspot.com/2014/07/blog-post_14.html със сладолед е тази.
   Бърза и лесна.
  Чийзкейк без печене и той става за нула време.

# 196
как да си направя хубав жълтъчен крем за торта? newsm78

Домашен млечен ( еклеров , тортен)  с добавка на жълтъци, до 6 съм слагала на литър мляко - вкусен става  Peace...но аз съм пристрастна, любим ни е....и с добавка на млечна сметана става трепач  ....по наш вкус  Laughing
Без масло, но с домашно мляко....с масло ни е тежък, дори и да  сложа малко  пак не ни е толкова вкусен, колкото без масло.

# 197

Хареса ми на първо четене и скоро ще се пробва.  Peace

# 198
Здравейте! Моля за идея за лесен и бърз летен сладкиш-ако може и без печене Simple Smile

Бисквитена торта

# 199
Здравейте! Моля за идея за лесен и бърз летен сладкиш-ако може и без печене Simple Smile

Бисквитена торта

въпросът е само да се зададе въпрос - имаме десетки отговори - поне погледни в темата или прочети предишните постове
никой не е длъжен да отговаря нон стоп на едни и и същи въпроси

# 200
отговорът ми не е любезен, но все пак трябва да ценим времето на другите...

# 201
Досега не съм готвила със сметана, но искам да направя пиле със зеленчуци и сметана. Продуктите ги имам без сметаната, тъй като не знам каква точно да купя. В близост имам магазин Лидл, но там виждам тази сметана http://2.bp.blogspot.com/-V2Mh3CXYsW4/UWunhBP89DI/AAAAAAAAIXo/t2 … 1600/DSC03958.JPG
Тази ли да си взема, или има друга, която аз не търся на правилното място. Мога и в Кауфланд да отида, както и в най-обикновен хранителен магазин, но не знам къде да търся  Embarassed и каква да е. Също и какво топено сирене ми препоръчвате Confused

Чак ме срам да задавам такива въпроси, защото с готвенето не съм на Вие, но е факт, че този продукт не съм го ползвала досега въобще  Crazy

# 202
  • София-Младост
Досега не съм готвила със сметана, но искам да направя пиле със зеленчуци и сметана. Продуктите ги имам без сметаната, тъй като не знам каква точно да купя. В близост имам магазин Лидл, но там виждам тази сметана http://2.bp.blogspot.com/-V2Mh3CXYsW4/UWunhBP89DI/AAAAAAAAIXo/t2 … 1600/DSC03958.JPG
Тази сметана ти е идеална за готвене.

# 203
 newsm44 удовлетворена съм тогава. Ще се яде пиле със сметана.

По нагоре казах, че не съм ползвала сметана, но по-вярното е че не съм ползвала за готвене /манджички/. Точно такава сметана съм ползвала за сладки неща, но не знаех, че е и за готвене  Peace

# 204
  • Sofia, Bulgaria
Имам вкъщи черен ориз. Правих една част с масло, като гарнитура, но нещо не бяхме много очаровани вкъщи. Може ли вкусни рецепти за приготвяне на такъв ориз.   chef

# 205
  • София-Младост
newsm44 удовлетворена съм тогава. Ще се яде пиле със сметана.

По нагоре казах, че не съм ползвала сметана, но по-вярното е че не съм ползвала за готвене /манджички/. Точно такава сметана съм ползвала за сладки неща, но не знаех, че е и за готвене  Peace
Всяка сметана, която не е подсладена става за готвене. И всяка неподсладена става пък за сладкиши, като и се добави съответно някакъв подсладител Simple Smile

# 206
Имам вкъщи черен ориз. Правих една част с масло, като гарнитура, но нещо не бяхме много очаровани вкъщи. Може ли вкусни рецепти за приготвяне на такъв ориз.   chef

същото и с червения - седят като на клечки и са непривични за нашия вкус.
Каквато и рецепта да е, първо трябва да възприемете вкуса.
Същото е като разликата между обикновен и бланширан.

# 207
  • софия
Ще правя погача, но искам да има надпис от тесто.Същото тесто ли да ползвам или друго за да личи след печене?

# 208
  • München, Deutschland
Може за надписа да си отделиш от обикновеното тесто колкото искаш, да му добавиш сол и после с това да правиш надписа.

Става по-бяло и, разбира се, солено  Laughing, у нас се хапват и надписите, не остават. Имат вкус на солети.

# 209
  • софия
Благодаря, Криси!

Общи условия

Активация на акаунт