Отговори
# 135
  • Sofia
И аз днес минах първите тонове Simple Smile чудесни са, около 140 пулс на бебока. Контракции няма. Добре, че жената ми измери и кръвното, че последните 2 месеца изобщо не го бях проверявала  Mr. Green - съвсем нормално си е за мен - 110/75.
Бях се записала и на обиколко на болницата да видя дали няма нещо ново - толкова беше сладко да се разходиш по стаите, където си раждала и била първите дни с бебо  Heart Eyes
За болничните - издават се общо 3 болнични - този за 45 дни (ако ЖК не може да го изчисли има и сайтове из интернет, които го правят) + един за 48 + един за 42 дни. Дните на последния болничен варират според това дали жената е родила по-рано / по-късно и общо трите болнични да излезнат за 135 дни. Аз сега имам 10 дни дупка между последния 30 дневен и 45 дневния и си пуснах 10 дни отпуска.

# 136
  • Пловдив
Здравейте! Не останало вече до нашите термини! Simple Smile

Днес на йогата едната мацка каза, че термина и е след 3 дни. Направо се втрещих като знам, че и моят наближава Simple Smile

При мен имаше малко екшън през уикенда (вече се оплаках във ФБ, та sorry, ако ми четете оплакванията два пъти).  Един съсед си разхожда ротвайлера без повод и намордник и за късмет се засякохме пред входа. Кучето се спусна към мен, което беше достатъчно и за мен и за ММ да си изкараме акъла. За късмет на кучето само му се играело... Направихме забележка и не получихме извинение, но пък си намерихме колата цялата надрана на следващия ден. Наистина сме уникална държава! Simple Smile Подадохме оплакване в полицията и се надявам съседа да се осъзнае... Да кажа, че попаднахме на много точен дежурен полицай, което беше приятна изненада.

В събота бях и на ЖК. Доктора каза, че всичко е ОК. Малката е вече 2050 гр. в 33 г.с. и даже по краката и главичката вървяла по-напред, но коремчето било по-слабо... Ще да има моята тънка талия Wink Хи хи! Предлежанието е перфектно за раждане. Simple Smile По кръвните изследвания, които ми назначиха на предишната ЖК, обаче, се оказа, че нивото на белтък ми било малко ниско и щяло още да пада с напредване на бременността и доктора ми препоръча да взимам някакъв протеин (от тези праховете) или протеинова диета. Заради ниските нива на белтък се получавало задържането на вода и отоците. Аз сега не отичам много, но ще се вслушам в съветите на доктора.
Вече съм +9 кг. и както е тръгнало май ще прехвърля +10 към термина... Уж съм активна и се движа, ноо тенденцията е ясна и е само нагоре... Е, да речем, че аз преди да забременея бях наистина много слаба. Wink

Аиса, като прочетох за твоето момче, чак на мен ми се сви сърцето. На едни приятели момченцето пострада сериозно на ски - влезна в едно дере и цялото му лице беше много ожулено. И много ми беше жал да го гледам така (макар че на него не му пукаше много честно казано).

Ние днес пак сме на театър. Този път на античния Simple Smile и ще ходя да се поосвежа малко. Приятна вечер от мен!

# 137
Момичета, не успявам да ви изчета. Докато четох предната тема, сега гледам, че сте направили нова...  Simple Smile Записвам се!

Мами, извинете ме за невежеството, но как да се включа в групата във Фейсбук? Ние ще родим... аз още не съм разбрала... Blush

Последна редакция: пн, 29 юни 2015, 19:25 от purblanca

# 138
  • Варна
Пурбланка, ето от първа страничка:

"За добавяне във facebook групата, търсете antonia02@abv.bg , Antonia Dimitrova. Моля да й пишете съобщение, че сте от bg-mamma и да се идентифицирате с ник!"

Ще се видим във ФБ  Wink

# 139
Ей, зор голям докато ви изчета. Една седмица ме нямаше и съм ви изпуснала края. Днес се прибрахме от обиколката на изток - бяхме 4-5 дни в Поморие, а после на гости на нашите. Днес се прибрахме, но честно казано ми дойде малко вповече. Чувствам се много изморена и натежала. Забелязах, че за тази една седмица сякаш бебето стана двойно - голямо бутане в ребрата, адска тежест ниско долу и почти нулева способност за разходки /за 10 мин ми се прихождаше до 00 от натиска/. На връщане пък нещо взе да ми опъва точно там, където се наместваше бебето и се постреснах, че може да са контракции. Минах през АГ-то на прибиране и се оказа, че малкият е много едър за седмицата си - в 32+5 дни тежи 2600гр, заел е идеална позиция за раждане и всичко му отговаря на седмица и половина до две повече.  Shocked Shocked Изписаха ми Нутри Маг, но аз така или иначе си пия Магнерич и не знам дали да го сменям. Някъде пишеше, че бил 4 пъти по-силен от останалите, но така съвсем не мога да си дотамъня дозата на Магнерича. Да се надяваме, че утре като се отдам на целодневно лежане няма да ме стяга вече така. Все си мисля, че просто бебето се чекне и затова така опъва - не ме стяга целия корем, а само където е той и само докато се намести. Като съм права или се движа няма проблем, но докато седях в колата беше доста кофти усещане на моменти. Чудя се накъде още ще расте това дете, толкова голямо и тежко  ми се вижда отсега. Дано да устискам до Лъв Simple Smile че както е тръгнало, не си представям да дочакам Август, а имам още месец до секциото и 52 дни до термин.
И другата екстра - краката и ръцете ми вече са постоянно подути и от нищо не минават.  Confused

# 140
  • София
Седя и си мисля днес - как е възможно беба да е толкова малка на килограми и дребна, както апаратът изчислява, а да запълва целия ми огромен корем - знам къде е главата, дупето и краката и не мога да повярвам, че е само 1700 гр. Днес ме е подпряла яко в ребрата и трудно върша ежедневните си задължения.

След обяда излязох за час пеша, че ми е на ремонт след градушка колата, и в момента, в който тръгнах, беба заспа доволно и за цял час не направи ни едно движение. Аз съм домошар, такава си бях и като малка (с голям зор ме изкарваха от вкъщи), ама диваненцето ще е се е метнало на татко си - хаймана ще да е. Прибрахме се, поседнах и се почнаха ритмични удари едновременно с краченца в ребрата и ръчички в пикочния мехур.  Laughing

Иначе в Банка ДСК в Ст. град ми направи впечатление супер любезната реакция на служителите, дори ме изпратиха навън да чакам да извършат необходимото, да принтират бележките и после дойдоха да ме извикат да подпиша. Бях влязла погрешка в съседното помещение, което било за прием на документи към УНСС и където ме посрещна някакъв пазач, та именно този пазач ме придружи до банката, преведе през огромната опашка и ме връчи на служителя на гише. Да са живи и здрави, опашка от 30 студенти нямаше да издържа.

# 141
Добър вечер мацки  preggo

Чета ви, но не пиша, защото все ми е сдухано и само плача, тази нощ неможах и да спя като хората  Sad Явно някаква депресия ме е налегнала, защото само мисля за раждането и ме хваща неописуем страх, в неделя влизам в 9-ти месец, а толкова много се молех да стигна до 9-ти месец, а сега мисля.......мисля как ще излиза това бебе, хем ми е много кеф, че ще се гушкаме скоро, хем ме е страх  Shocked Shocked Shocked Shocked

В неделя бях на преглед при д-р Калев шеф на родилното в 2-ра градска, дето мисля да раждам. Впечатленията са ми добри, доста шеговито подхожда по време на преглед  Grinning та бебчето ми е 2500гр., всичко е в норма, само, че не мери кръвотока и се очудих защо  newsm78 Каза че бебо имал много големи тестиси  Embarassed и подари 2 снимки на таткото с мъжкото достойнство уж в ерекция  Mr. Green доста странен доктор  Whistling
Всяка седмица започвам да ходя на ехограф и тонове, проверка за разкритие и плацентата как върви.
Мудни движения от 2 дни и ние имаме, само за кратко повече се размърда и разрита и това е, дясно или ляво лягане вече не реагира, кротува, чак се нервирам и на побутване много много не ме отразява, попитах лекара той каза недей толкова да се вглеждаш  ooooh!
С покупките вече сме на финала, поръчахме леглото и матрачето, купихме вана със стойка и една подложка за преповиване и това бяха последните по- важни покупки, останаха още, но дребни и май трябва за себе си да купя някой неща за болницата, но хич не искам да стягам багажа  #Shocked

# 142
  • Sofia
Емел - напълно нормално е да спят докато ние се движим - така все едно ги люшкаме Simple Smile А след като се родят пък обичат (повечето) да спят докато ги бутаме с количката (независимо колко е раздрънкана настилката). Моето в началото през деня вкъщи го приспивах в количката - бутах напред назад върху една лайсна между детската и коридора, от която леко се поклащаше количката и доста бързо се удремваше   Laughing
Пък като седнем / легнем им освобождаваме повечко местенце да шават.

# 143
Здравейте момичета! Имам въпрос към бъдещите майчета от Варна. Насочили ли сте се към педиатър и можете ли да ми препоръчате някой в Аспарухово? От скоро съм тук, но ще ми е трудно с новородено да обикалям града, за това някой в квартала. Ако имате впечатления или мнения за някой педиатър, който не започва веднага с антибиотиците, че ние с бъдещия татко изобщо не боледуваме и сме много против тежките лечения, ако не са абсолютно наложителни.

# 144
  • София
Здравейте момичета,

Супер новини от всички прегледи! Simple Smile

За движенията на бебовците - ту са активни, ту не са. Не се притеснявайте излишно, важното е да ги усещате всеки ден. И при мен е така - бебка ту е активна, ту е много спокойно вътре.
С кака й четем всеки ден по една приказка (от задължителните книги за след 1-и клас) и тогава настава голямо вълнение, та и кака се вълнува и четенето нещо не ни се получава както трябва! Simple Smile

Вчера водих каката на педиатър, никой не ме пусна да мина преди него. Чакахме си чинно 45 мин. Но след това трябвше и до моята лекарка да отидем и там вече не  издържах и помолих мъжете - около 5 човека имаше преди мен, да ме пуснат за болничен. Егати реакцията - само един каза "ами добре", другите сумтяха. Въобще хората сме станали толкова нетолерантни един към друг.
Както и да е, взех си болничен за оставащите ми 7 работни дни и определено прикл
чих с работата! Simple Smile Та съм доволна.

Покрай историите с вашето безсъние, в неделя срещу понеделник бях и аз от този отбор. Много ужасно нещо. И затова, вчера ходих доста пеша, за да се изморя много добре и вечерта като бебе заспах в 23 ч. Simple Smile Та, движение може би му е майката.

Днес ни предстоят пак обиколки - ще отидем до работата ми, да дарим дрехи малко и после кино. Та се надявам да оправим съня.

А към края на седмица - Бургаааас! Simple Smile
Нелииии, бирата в морската си остава, нали? Simple Smile

# 145
  • Sofia
Към 33 седмица водите достигат своя пик и след това започват да намаляват за сметка на растящото и наддаващо бебе.
След това движенията започват да стават доста по-болезнени и осезаеми, тъй като вече има по-малко течност, която да ги омекотява Peace Така че не бих казала, че намаляват с напредването на бременността:) по-скоро бебчетата си изграждат вече режим на сън и будно състояние:)

# 146
  • Бургас
А към края на седмица - Бургаааас! Simple Smile
Нелииии, бирата в морската си остава, нали? Simple Smile
Оооо Дааааа Hug

# 147
здравейте и от мен ,
чак сега наваксах с четенето тук. При мен няма нищо ново - отчета ми беше във фейсбук- 2300 бебе, седалищно прилежание и евентуално секцио,ако не се обърне. На следващия преглед на 8.07 ще решаваме. Провериха ме за разкритие тогава ( мин .сряда) -нямам. Усещам го много ниско вече ( сега съм в 35 г.с. Бебето не е толкова активно както преди.
Някакво спокойствие ме е обзело, след паниката с новината за секцио. Каквото стане, приела съм психически всичко. Най-интересното е ,че много отчетливо усещам ,че ме рита с крачетата ниско долу, а от лявата страна на ребрата ми е издуто, където е главичката и.
С покупките сме на финала- останаха дребни неща-козметика,памперси, шишета и т.н.
Да ви споделя,че трудно намерих педиатър. Тези с добри референции не приемаха нови пациенти. Д-р Цацова от 22 ДКЦ ни прие. Много добри отзиви чух за нея.В допълнение е и хомеопат.
Това е от мен.Пожелавам ви много спокойствие и усмивки Simple Smile

# 148
Да ви споделя,че трудно намерих педиатър. Тези с добри референции не приемаха нови пациенти. Д-р Цацова от 22 ДКЦ ни прие. Много добри отзиви чух за нея.В допълнение е и хомеопат.
Това е от мен.Пожелавам ви много спокойствие и усмивки Simple Smile

Milena Zh, как така ви прие, след като още го няма бебо? Предварително ли трябва да се уговорим с педиатъра?
Иначе и аз съм точно в този район и търся от доста време, та за въпросната Цацова четох, че е добра наистина, но страшно много се чакало при нея и се чудя...Може ли  да ми пратиш на лично някакви нейни координати?
Иначе аз си смених личният лекар вчера и съвсем по неволя, понеже в последните секунди се отказах от тази, която в Уромед много упорито ми "пробутваха", тъй като беше с пациент вече повече от ЧАС, и питайки един чакащ дядо, дали винаги е така, той ми потвърди, че обикновенно това е минимума(а не мисля за едно направление да изкарвам по цели дни там Grinning), се записах при  педиатър- Вера Сотирова, за която също чета добри отзиви по форумите и се чудя, дали направо и бебо да не запиша после при нея.
Ако някоя има впечатления за нея, или за друг добър педиатър в района: Гео Милев, Редута, Слатина, да драсне, ще съм му благодарна.

# 149
  • Sofia
Амфорка - Да, поне за София трябва предварително да си избереш и да се уговориш с педиатър. Добрите и много търсени, обикновено по това време на годината са си запълнили капацитета и може да не приемат повече пациенти. Той / тя би трябвало да дойде у вас след като ви изпишат, за да прегледа бебечето и да си даде своите препоръки. Аз уж се бях разбрала с един з баткото и като му се обадих по телефона от болницата той ме отряза!!!  #2gunfire Направо бях бяска къде ще търся през уикенда педиатър, тъй като и без това нямах голям избор в района... В крайна сметка ни прие педито на една приятелка - много се чака, много се тутка, има си минуси, но като нямаш голям избор... Аз слушам / изпълнявам избирателно, все пак и родителя може да си прецени за някои неща без това да нарушава общуването ви  Mr. Green
Предполагам, че и малкия ще бъде при нея, но все пак трябва да го потвърдя, хах  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт