Отговори
# 150
И аз съм в голяма чуденка за педиатър за региона Хаджи Димитър, Сухата река, лошото е че нямам никаква информация за това кои са добри и компетентни. Знам една добра в Люлин, но ми е доста далече.  Whistling

Емел - големината на корема не е показателна за размерите на бебето. Моята бебка последно беше 1800гр. , а корема ми е все едно съм в 5тия месец. Аз пък не мога да си обясня къде по-точно се събира. И не мисля че бебката ти е дребна , съвсем ок си е , все пак е момиченце , трябва да е фина госпожица.

# 151
  • София
Най-накрая да се запиша в новата тема:)

Завърнахме се от морето и така добре ми се отрази...ако можеше още една седмица да изкараме нямаше да е лошо.

Да ви почерпя момичета, имах рожден ден и вече съм в клуба на 30- годишните Wink
Скрит текст:

Днес бях на консултация, чухме тоновете само. Качила съм 3 килограма за 10 дни и вече съм +12. Взех си направлението за болницата и май е време да приготвям багажа. В микробиологията имам пак бактерии, дано да се преборя с тях. Лекарят от ЖК ми изписа глобули, но ще изчакам и другия лекар да види резултатите.

Връщам се да ви чета:)

# 152
Момичета,влизам с една питанка  newsm78 За последно се спрях на ето тази количка
http://kolichki.net/camarelo-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B1%D0%B8%D0%B … 0%B2-1-qs-15.html
Ако някоя от вас има отзиви за нея,или просто мнение,нека го сподели  Praynig

# 153
Амфора - моя близка е при Цацова, каза че докато са бебенца минават с предимство, иначе се чака много. Но като гледам се чака при всички, които имат добро реноме. Телефона на Цацова го взех от сайта и ,който намерих през гугъл. Предложи ми преди термина да мина да се запознаем,иначе в деня на изписването трябва да я вземем и да дойде на домашно помещение. Точно заради това посещение исках да съм намерила предварително педиатър.

# 154
Mila_33 не казват ли какви са бактериите....Само аз ли ги лекувам с антибиотици...

# 155
Иви, аз също имам бактерии плюс гъби и пия таблетки, и ваг. глобули слагам вечер..
А относно педиатрите, има ли мами от Стара Загора и ние ли предварително трябва да си изберем  newsm78

# 156
Аз разбирам,но не ви ли казват какви точно са бактериите

# 157
Не, на мен само ми каза, че ги има и ми даде рецептата. Твоите какви са?

# 158
Иви, аз също имам бактерии плюс гъби и пия таблетки, и ваг. глобули слагам вечер..
А относно педиатрите, има ли мами от Стара Загора и ние ли предварително трябва да си изберем  newsm78
Хубаво е предварително да си уговориш педиатъра. Някои идват да видят бебенцата в болниците, други идват на домашно като ни изпишат. Аз си избрах Девлова, разбрахме се да й се обадя в деня преди изписването.
 Да дам отчет какво се случва при мен. Вчера имах час при доктора при който ще раждам и при анестезиолог. Доктора каза че всичко е нормално, води плацента, пъпна връв. Другия понеделник пак ме вика. Каза че ще се виждаме всяка седмица. По интересен ми беше разговора с анестезиолога. Говорихме че ще раждам секцио и за видовете упойка. Предложи ми да си избера между пълна и спинална упойка, като препоръчва спиналната. Ако има мами с опит, ще се радвам да им чуя мнението
Днес ходих най-накрая да си оправя болничния от ТЕЛК-а. Наложи се да мина през три кабинета с доктори, но поне успях да си взема болничния. Днес си взех и резултатите от изследванията. Всичко ми е в норма, хемоглобина ми е 128 и съм много доволна.

# 159
  • Sofia
Хубаво е предварително да си уговориш педиатъра. Някои идват да видят бебенцата в болниците, други идват на домашно като ни изпишат. Аз си избрах Девлова, разбрахме се да й се обадя в деня преди изписването.
 Да дам отчет какво се случва при мен. Вчера имах час при доктора при който ще раждам и при анестезиолог. Доктора каза че всичко е нормално, води плацента, пъпна връв. Другия понеделник пак ме вика. Каза че ще се виждаме всяка седмица. По интересен ми беше разговора с анестезиолога. Говорихме че ще раждам секцио и за видовете упойка. Предложи ми да си избера между пълна и спинална упойка, като препоръчва спиналната. Ако има мами с опит, ще се радвам да им чуя мнението
Днес ходих най-накрая да си оправя болничния от ТЕЛК-а. Наложи се да мина през три кабинета с доктори, но поне успях да си взема болничния. Днес си взех и резултатите от изследванията. Всичко ми е в норма, хемоглобина ми е 128 и съм много доволна.

Спиналната е много по-безвредна и по-лесно поносима от организма, пък и ще си в съзнание за срещата с бебчето. Не виждам нито един довод в полза на пълната упойка Rolling Eyes

# 160
От това което чух и прочетох наистина спиналната е по-добрия избор. Просто исках да чуя мнение и на някоя мама. Пък и свекървата ме преследва и вика " да не си посмяла да избереш спинална, само пълна упойка" #Crazy #Cussing out

# 161
  • Sofia
От това което чух и прочетох наистина спиналната е по-добрия избор. Просто исках да чуя мнение и на някоя мама. Пък и свекървата ме преследва и вика " да не си посмяла да избереш спинална, само пълна упойка" #Crazy #Cussing out
Повечето хора имат мнение за спиналната, че може да ти увреди нервите...не знам откъде е тръгнал този мит Rolling Eyes
Раждай си със спинална или епидурална и си целуни бебенцето като се роди. И без това секциото е по-скучното раждане, поне не изпускай момента на първия плач  bouquet

# 162
Здравейте момичета,приемате ли новодошла мама Simple Smile
С няколко думи за мен,чакаме бебчо с термин 30.08,втора бременност.Баткото беше на 1.09,и се роди на 9.09, мъжо каза да постискам пак крака и да дочакам девети Grinning ,ноо само малкия си знае,кога му се излиза.С бременеето всичко е наред,малкия е много активен в корема,чета повечето ги мъчи безсъние,а аз имам обратния проблем.Постоянно ми се спи,полегна ли да почина или гледам тв и заспивам автоматично,а не ходя на работа и се чудя от къде таз умора Sad
Хубав ден на всички Simple Smile

# 163
Привет,
Mila_33- Честит рожден ден, да си жива и здрава, мнооого обичана и да гушкаш розово, здраво бебе около термин  bouquet
Да Ви споделя, и аз доста се разтревожих. Бебка беше много активна един ден, а в следващите два- едва я усетих като се надупи веднъж. Вече не рита като преди, а само след като съм хапнала я усещам съвсем бегло да се размърдва и за малко. Но днес на ЖК док ми каза, че е добре и чува добри сърдечни тонове през тръбата. Иначе лекарката този път много ме разочарова. Тъй като вече съм си взела 45 дн. БЛ, ме попита дали изобщо ще идвам на прегледи и като и отговорих положително / че лекарят, с който имам уговорка за раждането излиза в отпуск, а все пак трябва да се следя някъде/ реагира доста отрицателно. А по ЗК е длъжна да ме преглежда всяка седмица до термина, ама нали не и се плаща допълнително за тази работа и вече ме преглежда чисто формално, претупва ме, не ми отговаря на въпросите и дори не ми каза колко е пораснала беба. Чудя се дали да не си родя второто дете в чужбина ?!, тук си е пълна подигравка с пациента. Освен това хемоглобина ми бил нисък, каквото и да значи това.
Та, сега си се успокоявам в къщи и добре, че е продавалника, ровя си се да търся музикална въртележка за кошарата.

# 164
gazella  - аз вчера разбрах, че по здравна каса не се полага нито един запис на тонове. плащаш си всеки път, ако си по здравна каса само. след 45 дневният болничен ти се полага изследване за кръв и урина ако не греша и толкоз....

Аз си платих допълнителен пакет за ЖК и ходя през ден на тонове и гледаме води, плацента и т.н. Обаче все пак 440лв съм дала за следенето допълнително. Уви в БГ е така  - плащаш и получавааш....

Общи условия

Активация на акаунт