Отговори
# 180
  • Sofia
ДВ момичета, да се запиша и аз най-после в новата темичка   Hug
По темата за гъбите: вчера ми излязоха резултатите от изследванията, е явно и аз съм се сдобила с Candida albicans. Та лекарката ми изписа Gynazol вагинален крем, поставя се еднократно и ми каза, че след 2 седмици ще пуснем контрола, за да проверим изчезнали ли са.. Това, което ме притеснява е нещо, което прочетох на листовката:
Няма подходящи и добре контролирани проучвания с Гиназол вагинален крем при бременни жени. Поради това употребата на Гиназол вагинален крем при бременност се препоръчва само при решение на лекаря, че потенциалната полза надвишава потенциалния риск за плода.
ами малко страшно ми звучи  newsm78
Освен това след поставяне не трябва да се правят промивки и измиването да е внимателно само отвън, тъй като крема действа няколко дни, ама аз след 3-4 дни влизам в 9 месец, дали не е опасно ако бебето тръгне и съм още с този крем...  Confused
Някоя от вас ползвала ли го е, ако може някакви отзиви или съвет?!  Praynig

Обикновено гъбите се лекуват точно 9 месец, за да е почистено влагалището и докторите имат предвид, че може да започне раждането всеки момент Peace

# 181
janin4eto_87 Да, права си, благодаря ти за отговора, не ми беше хрумвало  ooooh!

# 182
Здравейте момичета...
Пиша във връзка с гъбите,който явно не измъчиха само мен.От около 3 месеца съм със сърбеж и парене.АГ ми изписва два пъти различни глобули и Розалгин,но дискомфорта отшумяваше само за 2-3 дни и след това пак.Настоях за микробиология и изолираха Candida.В момента използвам ГИНО - ПЕВАРИЛ ваг. глобули 50 мг. и се надявам след спирането им проблема да е решен,тъй като още след първото поставяне усетих подобрение и вече нямам никакви дразнения, от който по рано дори ми беше трудно да заспя.
Лека вечер на всички Simple Smile

И аз ги имам ... дори ревнах от яд, щото не разбрах как така се появяват от нищото ама ...... та и на мен ми изписаха същите глобули 15 на бр. До колкото разбрах това е най-доброто на пазара , за да може да изчистят влагалището за раждането , но после (док каза след като спря да кърмя) най-вероятно ще се наложи и хапчета.

# 183
  • Варна
Mila  newsm59
Наталия  welcome
Първата Б родих с пълна упойка,сега се чудя още каква да е! Rolling Eyes
С ужасно подути крака съм днес и страхотни киселини. Rolling Eyes
Утре мисля да започвам с прането и гладенето.

# 184
  • Sofia
Какво да ви кажа - живея си с проклетата кандида откакто се помня...  #2gunfire С какво ли не съм лекувала, поизчезне и после пак си се появи. Дори нямам дразнещите симптоми - всяка година пускаме микробиология и хоп те са си там. Тази бременност съм слагала Гинопеварил (едната лекарка ми беше изписала 6*150, другата 12*50) и Макмирор (ако не се лъжа)... В момента уж ми е чист секрета - дано издържи до раждането... Гиназол са ми изписвали, но не съм била бременна тогава.
Кандидата - не е полово предавана, така да се каже Simple Smile може да си вирее само при единия, а другия да си е ок. Много зависи от алкална / киселинна среда на организма. Чела съм, че много се влияе от начина на хранене - колкото повече вредни храни (сладки, тестени) консумираме, толкова по-благоприятна среда за развитие й предоставяме  Mr. Green

Емел - аз си оставам за Надежда Simple Smile даже не ми се заниваше този път да проучвам други болници ( а нямам и конкретен лекар, заради който да ходя другаде). Ще си платя, но поне си ми е познато и съм доволна от предишния престой  Wink

# 185
  • София
krisskata,

Ти си по-рано от мен, ще ползвам твоя опит, ако нямаш нищо против.

Откакто съм бременна алкалността/киселинността ми е 7, 7.5 - меря си я всеки ден. Не полагам усилията, които съм полагала преди бременността, и много се радвам за резултатите. От тази гледна точка бременността ще ми липсва, защото мисля, че заслугата е на бебето в мен.

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 00:21 от Емел

# 186
  • Sofia
krisskata,

Ти си по-рано от мен, ще ползвам твоя опит, ако нямаш нищо против.

Няма проблем Simple Smile аз вчера след тоновете ходих на отворени врати да видя дали няма нещо ново Simple Smile

# 187
Добро утро, дами!

Моята АГ ми обясни, че кандидата вирее при завишена глюкоза ... а по време на бременността глюкозата естествено се повишава, т.е., продружено със по-слабата имунна система, кандидата има идеална среда.

Само че ми е странно как така аз вече месеци не мога да се преборя, при положение че глюкозата ми е на долната граница, не ям нищо със захар и глутен от 3 години насам, и каато цяло се храня доста здравословно  newsm78

Все пак, ще издържим още 40 дни   bouquet

Днес ще се отдам на четене по отношение на педиатрите в София и целия процес на записване, че нищичко не знам ... Хубав ден от мен!

# 188
ДУ
Аз както недоволствах, че беба не е толкова активна в последно време от вчера сутринта почти не се спря. И през нощта не ме остави да спя, което за пръв път ми се случва, тъй че днес дано успея да посетя ЖК инцидентно.

По въпроса с гъбите - преди бременността и аз съм ги лекувала доста пъти, но рецидивират. Сега си имам някакво неприятно течение и сърбеж, но микробиологиите ми излизат чисти, дано и последната е така.  newsm78 Tired

Емел - аз си ходя по здравната каса на жк, но от 7ми месец ходя и на частно при лекарката, при която мисля да раждам, защото ми пуска тонове, на жк ме слушат за 10 сек. , а и като че ли по-подробно ме оглежда с ултразвук, но като си плащаш е така.  Tired и на двете места за сега ходя веднъж в месеца, тъй че се пада преглед на 2 седмици.

# 189
  • Варна
Здравейте!
Аз се понаспах и започнах с великото пране GrinningДано само да не завали.

# 190
Привет,
След справка в НЗОК по програма "Майчино здравеопазване": http://www.credoweb.bg/uploads/Content/20140729/59248/a3139b88f2 … 88e4b97ed2c02.pdf установих, че: "Жените, чиято бременност не е рискова, имат право на 12 платени от здравната каса прегледи - по един през първите 7 месеца от бременността, по два – през последните два месеца от
нея и два – след раждането. Периодичността на месечните посещения при бременност с риск се опре-
деля от специалиста, в зависимост от обективното състояние на бременната". Също така, проследяването на сърдечната дейност на плода се заплаща от НЗОК - "от V лун. месец – по един път във всеки лунарен месец; а в ІХ и Х – по два пъти". Друг е въпросът, че моят АГ не разполага с апарат за мерене на тонове и затова ме праща на частно. Всеки път ме прослушва само с тръба. А аз съм и рискова бременност.
Днес се свързах и с педиатъра, който съм избрала за беба. Та, тя ми каза, че ЕГН- то на малкото излизало след 15 дни от раждането, поради което ще ме посети в деня на изписването в къщи, но прегледите на детето, ако не дай се Боже се наложи, се заплащат на частно, докато не излезе ЕГН- то и акта за раждане, които пък трябват, за да се попълни бланка за избор на педиатър. newsm78
Продължавам да се чудя защо си плащам здравните осигуровки  Thinking, след като за минималните грижи около бременността трябва да си плащам допълнително.

# 191
  • Sofia
Привет,
След справка в НЗОК по програма "Майчино здравеопазване": http://www.credoweb.bg/uploads/Content/20140729/59248/a3139b88f2 … 88e4b97ed2c02.pdf установих, че: "Жените, чиято бременност не е рискова, имат право на 12 платени от здравната каса прегледи - по един през първите 7 месеца от бременността, по два – през последните два месеца от
нея и два – след раждането. Периодичността на месечните посещения при бременност с риск се опре-
деля от специалиста, в зависимост от обективното състояние на бременната". Също така, проследяването на сърдечната дейност на плода се заплаща от НЗОК - "от V лун. месец – по един път във всеки лунарен месец; а в ІХ и Х – по два пъти". Друг е въпросът, че моят АГ не разполага с апарат за мерене на тонове и затова ме праща на частно. Всеки път ме прослушва само с тръба. А аз съм и рискова бременност.
Днес се свързах и с педиатъра, който съм избрала за беба. Та, тя ми каза, че ЕГН- то на малкото излизало след 15 дни от раждането, поради което ще ме посети в деня на изписването в къщи, но прегледите на детето, ако не дай се Боже се наложи, се заплащат на частно, докато не излезе ЕГН- то и акта за раждане, които пък трябват, за да се попълни бланка за избор на педиатър. newsm78
Продължавам да се чудя защо си плащам здравните осигуровки  Thinking, след като за минималните грижи около бременността трябва да си плащам допълнително.
Педиатърът е длъжен да дойде в деня ня изписването у вас и да ти даде всички съвети за гледането на бебчо. Въпрос на добра воля ( и възпитание ) е да му дадеш нещо, но това не е задължително.

# 192
Привет!   bouquet
На този ден преди четвърт век съм се родила  bowuu Търсих с какво по-безобидно да ви почерпя, и накрая избрах за виртуална почерпка това:
Скрит текст:

Имам огромна нужда да полегна, така че засега това е от мен!  Heart Eyes
Хубав ден ви желая!   bouquet

# 193
  • Варна
bubs69  newsm59  Gift  party023 newsm38  bigdance2

# 194
ЧРД, Bubs! Страхотна дата си си избрала да се покажеш!  Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт