Отговори
# 210
  • Пловдив
 И аз днес отивам за болничния, но се чудя как да намеря време днес да отида да го взема ( а трябва ) , искат ми и лична амбулаторна карта за тази цел ( до ЛЛ трябвало да отида за нея и това също незнам как ще стане днес ) . Още сме във вихъра на ремонта и това много ме притеснява, натрупала съм няколко торби с дрехи и консумативи за бебка, а дори пералнята ни не е свързана  Laughing , махнахме и всички мебели за съхранение и сме на изчакване за нови,  дори да ги изпера при майка ми нямам къде да ги сгъна. Количка също поръчахме в събота, след много чудене  Simple Smile)) , тцтц а уж съм зодия стрелец, но пък не изневерявам на стила си всичко да се случва на косъм и в последния момент , а се надявах на спокойна и лежерна бременност Simple Smile.
Някой пие ли Магнезий Биолектра, получавам киселини от него Sad ?

# 211
Момичета, събудих се с ужасен гърлобол  smile3518 Смуча лукчета засега.... Някой наясно ли е какво мога да си взема?

# 212
Тантум Верде или Прополки - и двете помагат и са разрешени при бременност.

Иначе тази нощ и аз не спах - такива киселини ме подгониха пак, че... ooooh! Ставах в 4 да дъвча сирене. Помогна, но трудно заспах и от половин час пак съм кукуряк - не ме свърта в леглото. А и днес очаквам да пристигне количката и нямам търпение да ми се обадят от куриерската служба. Голям мерак, голямо нещо.

Да ви кажа колкото повече приближава така чаканото време, толкова повече ме обзема страх. Дори и да изкарам до секциото, пак ми е паникьосано, а на моменти ме избива на депресивни мисли. Започвам да се чудя какво ще се случи с живота ни оттук нататък, дали наистина съм готова или просто избързах и тн. И разбира се, редовните чуденки за справянето - дали,  как, достатъчно добре ли ще върша нещата. Откакто ми казаха оня ден, че бебето е готово да се роди и остава само да изчакаме датата, нагласата ми се преобърна в известна степен. Знам, че трябва да си стегна и багажа за всеки случай, но и това не смея да направя - сякаш отказвам да повярвам, че моментът е съвсем близо вече. Винаги ме е било страх от промените и от неизвестното в тях, може би затова така ми се отразява всичко. Надявам се бързо да отшуми и да не прераства в пред/следродилна депресия.

# 213
  • София
Влизам днес в 9-месец и притесненията ми се засилиха.Не спах добре и сънувах лекари и болници. Снощи имах доста стягания на корема, няколко бяха и по-болезнени. Даже си свалих и едно приложение за засичане на контракциите да следя на колко минути са. И аз имам усещането, че няма да изчакам датата на секциото Sad Важното е сега поне докато се върне моя лекар от отпуск (другата седмица) да стискам Rolling Eyes

# 214
  • Sofia
Добро утро! От вчера съм с батковците по градинките, тъй като юли няма да имат детска градина:) та ми остава повече време да ви чета:)
Относно бебето - всичко е наред. Мърда си, нищо не боли ( само леко кръста и то вечер).
Избрах си къде ще раждам, говорих и с лекарката и вече и тя ще ме следи.
За страховете - нямам особено. Раждала съм и по двата начина - преживява се, но дълбоко в себе си се надявам на бързо нормално раждане:) само да сме живи и здрави, с другото ще се справим, нямам съмнения.
С ММ се вкарахме в приключение и си продадохме апартамента Crazy Харесахме си четиристаен, но още е в строеж и ще трябва да изчакаме половин година. Сега си търсим временно апартамент под наем:)) Най-вероятно там ще се роди и бебето, затова не бързам с покупките, защото няма смисъл само да местя багажи.
За килограмите - качила съм 6-7 кг, но много се пазих с тази бременност. Имала съм само няколко момента, в които се отпускам и ям всичко, което ми попадне hahaha
От една седмица се храня разделно и се чувствам страхотно. Поне до раждането ще го карам така:)
Ами това е от мен  bouquet Лек ден и само приятни емоции:)

# 215
ДУ

diana - преди месец и аз бях с ужасни болки в гърлото и се лекувах с гаргара от лайка и сода, ако можеш да издържиш да си намажеш гърлото директно със сода и да поседиш 5 мин без да гълташ е най-ефективно.

Бубинка - мен ме измъчват същите чувства  Tired

киселини - при мен от няколко дни значително понамаляха, защото бебето се е смъкнало надолу, но преди това беше ужас. Помагаше ми само ябълка преди лягане. Даже и сега профилактично си хапвам половин преди да легна.

# 216
Момичета, събудих се с ужасен гърлобол  smile3518 Смуча лукчета засега.... Някой наясно ли е какво мога да си взема?
Почвай гаргара с лайка и сода,мен ме облекчи още след втория път,за два дни се оправих напълно.

# 217
Днес и аз влизам в 9-ти месец.... И извадих списъка за багажа.. Наближило е съвсем! И АГ като ми каза вчера, че ще се готвим за раждане, съвсем се шашнах, че не съм готова. За втори път ще ми е, но пак си има притеснения, казват, че винаги е различно, с всяко едно дете. Ще видим... все ще се справим! Дотук сме стигнали  Peace

Днес е пълнолуние, така че може би от утре ще се спи по-добре  Wink

# 218
Здравейте момичета   bouquet
Обещах да дам отчет какво става с мен ... отново цяла седмица ме нямаше, но вкъщи течеше усилен ремонт .... та приключи и вече всичко е готово Party От събота съм официално в 9 месец и чувствата започват да бушуват - ту на хубави и нетърпеливи, ту на силен страх от раждането .... предполагам е нормално, но все пак ... на тези които ни е за 1-ви път е много стряскащо  Rolling Eyes Вчера вече купихме всичко необходимо за болницата и стегнахме багажа ..... купих си и няколко "бабичешки" гащи за следродилният период.... както и да се наложи да родя да са ми удобни и широки  Grinning Вчера също бяхме на лекар... всяка седмица вече и бебо е 2450 гр. всичко му е наред... и аз усещам, че се е смъкнал тумбака защото дишам по-леко пък и видимо си личи ... абе наближава момента и това е  Rolling Eyes Ще стискам кълки още поне седмица, че да може хубаво да порасне .... въпреки че от няколко дни усещам едни режещи болки ниско в интимната област ... може би тялото се подготвя и момента е много скоро  #Crazy
Исках много неща да напиша, но съвсем изключих .... Дано имаме от тук насетне само хубави новини в темата  Praynig Хубав слънчев ден момичета   bouquet

# 219
Привет, момичета   bouquet

Следя ви редовно, но сякаш няма с какво особено да се включа  Sad След големите притеснения, които ме тресяха преди няколко седмици (ще се оправим ли навреме, ще смогнем ли с ремонта, багажа, покупките, името, ще се справим ли като родители и такаааа нататък Rolling Eyes), сега сякаш съм изпаднала в състояние на безтегловност, спряла съм да мисля и да се притеснявам за всичко и каквото дойде. Каквото има несвършено, ако бебето избърза, да го оправят докато съм в родилното.  Rolling Eyes
Все пак приключихме с боядисването, сега само коригираме, където има мацнато, гардероба на малкия е сглобен, избрахме и диван . . . То сигурно като виждам задачите да отпадат и затова се успокоявам  hahaha А и мама ще дойде другата седмица за няколко дни, та няма да съм самичка по цял ден и ще отметнем още няколко неща от списъка  Wink

Движенията и при нас намаляха доста, побутва ме по-скоро. Гледам да не се шашкам, още повече, че и при вас е така.

За влизането в девети месец - вие как си го смятате? Аз по термин си карам, значи на 8-ми влизам в девети месец  newsm78

diana:), бързо да оздравяваш   bouquet

bubs 69, честит рожден ден на патерици и от мен   bouquet Да си жива и здрава!

Тия дни трябваше да се тегля, обаче с кантара само се дебнем, не мога вече да се престраша да се кача  Cry

Понякога мога да си представя малкия мишок как ще изглежда, а баща му пък го е сънувал веднъж и каза, че бил голям сладур  Crazy Май вече и двамата нямаме търпение да си го гушкаме  Grinning Като се сетя за този случай и ми минава страха от раждането  Peace

Пожелавам на всички хубав и усмихнат ден   bouquet

# 220
Здравейте и от мен,

Да се оплача и аз от киселините. Появиха се още от началото на бременността, но сега вече не се търпят. Вечер се събуждам, защото направо не мога да дишам от тях  Cry Каквото и да взема (мляко, ябълки, Гавискон - все неща които преди помагаха) вече няма ефект. Явно ще се търпи и това е...

За гърло на мен ми помага мед, лимон и сода  Simple Smile

Поздравления на всички, които са вече в 9ти месец  Flutter Аз вече броя дните и нямам търпение. За сега съм се настроила доста положително относно раждането. Знам че колкото и да ме е страх все пак трябва да излезе това бебе. Може би нямам настройка за секцио, но дано да не ми се налага, че там вече ще ме хване шубето.

Жанинче, ще споделиш ли как точно се храниш разделно? Чувала съм че действа много добре на организма, но не знам точно как се спазва този режим.

Бубинка, честита ви количка  Simple Smile Покажи я после да я видим. Нашата отново си я прибрахме в кашоните след като ни я доставиха, но сега толкова много ми се иска да я извадя пак и да й се радвам хахха Ще кажеш че кола съм си купила  Laughing

# 221
Благодаря ви, момичета! Довечера,  като се прибера, ще последвам съветите ви.  Ние вчера поръчахме кошарката и до 2 седмици я чакаме. Аз още не съм се стреснала от раждането, но знам,  че като ми изтекат водите, тогава ще се панирам. Мисля,  че до термин няма да изкарам(ама пък аз все много знам), обаче ММ има няколко пътувания до морето и съм сигурна, че тогава ще е момента. Да е жив и здрав кума или брат ми, защото тяхна ще е честта, ако не- се мятам на колата и все ще се закарам… Вчера си купих еднократни гащи, сега остана лигнин и нощница и аз ще стягам багажа… 
ПП. Вчера малкия на братовчедка ми ме гледа около 1 мин едно такова странно и ми вика: "Ти ще раждаш ли? “ хахха, много ми е миличък!

# 222
Здравейте момичета . Някоя мама от Варна ще ходи ли на лекцията за кърмене утре в МОЛ Варна ?

# 223
Бубс честит рожден ден и от мен на патерици. Нямах нет два дена, че ми дадохте зор докато ви изчета.
Моите киселини рязко намаляха, сигурно защото бебока слезе вече надолу. Готова съм вече за новия член на семейството, остава ми сами комплект за изписване и козметика.

# 224
  • София
Привет!

Върнах се от обикаляне, а беба вече 50 мин. не знае, че сме се прибрали и си спи.

Колата ми е на ремонт и днес за първи път от години ползвах обществения транспорт. Ами автобусът бе нов, чист, с климатик, а народът щеше да се изтрепе да ми прави място (дори две баби скочиха). Приятно е, когато виждаш промяна към по-добро.

На поредната Боуен терапия днес, като си мислех какво се е променило за седмица (този въпрос стандартно се задава), се сетих, че не съм имала киселини. Спомних си също така, че в края на предишната терапия чух, че ще приложим няколко неща за киселини. По подобен начин се спасих от адските болки в гърба, макар и при друг Боуен специалист. Сега си мисля, че си е заслужавало да експериментирам с този метод.

Болките в гърлото преди време излекувах за часове с хомеопатичното лекарство Белладона.

Общи условия

Активация на акаунт