Отговори
# 660
  • София
Аз още си се движа и то по много, но моето си стои горе, мисля, въпреки главичното разположение. Само ми се струва, че е доста по- едро от това, което ужким мери и изчислява програмата. И товар мъкна, че ММ го няма, а всеки ден унищожавам по много зеленчуци и плодове, купувам и вода. Колата ми е на ремонт вече 3-та седмица заради градушката от миналата година, а така не съм свикнала без нея. Без ММ да, но без кола - не.  Grinning

Чакам майстори, които се бавят и вече губя търпение. Допълнително се побърквам от мисълта, че не мога да реша къде да родя ...

Честит РД на Недялчето (сори за патериците)! Дано да сте си изкарали добре.

# 661
Относно въпроса за слизането в малкия таз, извинявам се, ако прозвуча много лаишки, но така и не намерих точно определение на това, което наричат малък таз  newsm78 Това долу на нивото на триъгълника ли се води?

# 662
Незнам за вас,но моето бебе е много активно и изпитвам ужасни болки,при движение.Моята лекарка си го обяснява с това,че съм много слаба.Аз споделих в ФБ,но в болницата съм ослабнала с 2 кг.въпреки многото системи и обездвижването.С това резултата е + 5.5кг.в 34гс.Надявам се всичко да е на бебето,че имайки предвид,секциото след 20 дни.се притеснявам,колко ще е голямо.На размери по видеозон не вярвам,като бях бременна с дъщеря ми трима лекари ми казваха,че ще родя бебе около 3200гр.а накрая беше 2600гр.През цялата бременност вървеше с 2 седмици напред.

# 663
Бубинка, аз също не знам точното определение, но картинките ми помогнаха доста, така че хвърли им едно око.

# 664
Леле момичета от тази седмица мисля да се отдам на шопинг за беб,ще поръчаме и кошарата,че като гледам започна бебевалежа.При нормални обстоятелсва до сега да бях приключила,но ни предстой смяна на жилището...отиваме при родителите на МП,докато си харесаме апартамент(оказа се не лека задача),а и ще е хубаво да има кой да помага отначало.Тази седмица ни пристига и спалното обзавеждане,и предполагам до две седмици ще сме готови с пренасянето.Натоварен месец като цяло се очертава...
На 16 съм на ЖК,а и от тогава излизам в 45 дневен.Колко реално и близко изглежда всичко,а до скоро си казвах има време...
 Hug Хубава вечер на всички

# 665
Аз досега чистих, като луда и имам чувството,че ще умра... Мн ме заболя кръста от прахосмукачката... По принцип ММ мн ми помага, както трябваше да е и сега. Обеща да помогне, а заспа. На прахосмукачката се събуди и се направи на луд. Стана ми мн криво и се разплаках... Не бих се разстроила за такова нещо, ама какво ми стана не знам...  newsm50

На мен док ми каза, че бебето е на срамната кост,но все още не е слязло в малкия таз, но и азс не знам какво значи, та ако някой обясни, благодарим!   bouquet

Днес си поръчахме количката и с нея вече имаме всичко. Кошарата ще дойде утре, а количката във вторник. Изпрала съм почти всичко, но роклята за изписването не, защото имаме уговорка в магазина,да я сменим, ако е момче(все още си имам едно на ум...) и ММ ще я пере,като се роди. Раждалите мами, кажете колко памперса трябва да носим? Аз съм поръчала от големите пакети и не знам колко да взема...

# 666
diana88 -  на мен предният път в Тина Киркова ми искаха неотворен пакет памперси и кърпички. Затова за болницата и сега съм купила 2 пакета малки + 2 пакета кърпички. А за вкъщи си купувам големи пакети.  Иначе отделно от тези, които дадох на сестрите там, аз си бях сложила в багажа 3-4 памперса, но реално само един път го смених аз, защото се наака докато беше при мен. Иначе те на 3 часа някъде ги взимат за тоалет. Но това си е специфично за всяка болница...

# 667
Привет и тук Simple Smile Напоследък пиша предимно във фейсбук, но тук чета старателно. При мен какво ново...имам дата за секцио в св. Марина, Плевен на 27-ми юли - може да ми смените датата на термин Simple Smile Бебока е към 3 кг вече, утре съм на ЖК и ще ми дадат направления за кръв и урина - последните изследвания и на другия ден ще отида да си взема документите за раждане Simple Smile Пуснаха ми миналата седмица микробиология и е чиста. Всичко е готово...чакаме бебока а аз лично нямам търпение. В 36-та седмица съм и знам, че има още 2-3 седмици ама...искам вече да гушкам малкото човече.
Май трябва да мислим нова темичка Simple Smile
На обебилите се мами искам първо да честитя и да им пожелая много усмивки емоции и приключения и да се наслаждават на всеки миг с бебето и семейството Simple Smile
Искам да попитам за въпросните картинки с малкия таз, защото не ми е ясно къде трябва да слезе бебето преди раждането Simple Smile
За сега моя мъник си ме рита в ребрата...трудно ми е да дишам и сигурно не е слязъл ама все пак да знам Simple Smile
Ами това е май за сега...
предложения за темичка:
Август вече наближава - скоро бебо ще се гушка в мама Simple Smile
Лятно слънце вън изпече - хайде, идвай мъничко човече Simple Smile
Срещата голяма наближи, мама скоро бебче ще държи Simple Smile

# 668
  • Бургас
..... Без ММ да, но без кола - не.  Grinning
  Joy

skr като си имаш дата и вече е мнооого реално Hug

diana.88 не се претоварвай, ще чистиш полека и на почивки-аз така правя Wink

Red Iff пише от време на време във ФБ ,та още са си 2 в 1 Peace

Ние и днес плажувахме и на мен ми действа чудесно на отеклите крачета.
Дори и тумбакът намокрих днес-беб дори не реагира...може и да е спал Thinking
Във ФБ споделих каква съм пуФкавелка-фубавелка Sunglasses

# 669
Здр. мами и аз като skr съм по-активна в последно време във фейс групата. Страхотни предложения за нова темичка, който има права може да ги пусне за гласуване.
Иначе при мен нищо интересно, освен че взе да ме хваща страх , защото док ми каза, че бебка ще е юлска опитвам се да си представя колко може да боли и чета в нета как бих могла да си помогна за по-бързо разкритие. Последните няколко дни ме боли нещо отдолу .... може би е срамната кост , но не съм сигурна.

# 670
  • Sofia
Наде, ЧРД на патерици   ura

Ние изкарахме поредния уикенд на село (при свекитата)... Едно време много си го обичах, но сега с удовилствие бих си останала да се пържа в София. Все пак се надигам заради малкия, да е на въздух, а и мм би отишъл и без нас - хич не е фен на София и на жегите  Tired Обаче приготвянето на багажчета си ме натоварва, трябва да трамбовам постоянно стълби между 1я и 2я етаж, свекитата неминуемо ме дразнят на моменти, малкия го хваща лигата, мисля си и че му доскучава в някакъв момент (то това е навсякъде всъщност). Уж си почивам, ама някак се и дразня, че не сме си тук да отмятаме разни задачки по подготовката...  Thinking
Дрешките и покупките са готови, багажът ми също е почти готов. Аз не обичам да оставям неща за последния момент или пък да разчитам друг да се оправи, че със сигурност няма да е както аз съм искала и ще се ядосвам  Laughing

Тази седмица последно ще пускам баткото на ясла, за да довърша с едно по основно почистване. После го спирам, за да е здрав, а и да изчистим едни проклети сополи... Тамън свикна и му харесва да ходи и дойде време да спира. Незнам кога пак ще го пусна есента, защото ще носи бацили на бебето (а предстоят прословутите ваксини), а и ще бъде в друга ясла...

Да ви кажа, като дойде време за второ (трето) детенце изобщо няма и да имате възможност за толкова почивка и тогава ще се чудите как издържате  Mr. Green Аз сега като си помисля как лежерно го давах като излезнах болнични с баткото... Сега и 1 такъв ден не съм имала, уви  smile3506 Мечтата ми е един ден просто да не се налага да излизам, ей така да си седя и да безделнича сама вкъщи...  smile3542

А пък в предишната ми тема (баткото е юнче) имаше към 40 бебета родили се преди юни (талисманчето се появи средата на март), така че сме екстра  Wink Аз малкия се надявам да си го стискам до юни

# 671

На мен док ми каза, че бебето е на срамната кост,но все още не е слязло в малкия таз, но и азс не знам какво значи, та ако някой обясни, благодарим!   bouquet

Момичета, аз съм августовска баба, чета ви от самото начало. Чакам с нетърпение да си гушна внучката. Ето една статия, която се надявам да ви е полезна.
http://doula.bg/2013/08/01/baby-not-engaged/
На схемата най-долу и отпред е пубиса, който всъщност е връзката между двете тазови кости. Там е малкия таз.
Желая ви леко раждане и здрави бебчета  bouquet

# 672
  • Варна
Благодарим ви за информацията! Grinning Grinning Grinning
На мен ми остана количката и утре мисля да я поръчам.
Краката ми са ужасно надути,направо взех да се плаша Rolling Eyes
Едвам се тътря вече.Стигнах до извода че е най добре да имаш зимно бебе. Grinning

# 673
Честито на всички мамчета. Скоро да се радвате на своите бебоци в домашна обстановка.
Аз също съм с много ама много подути крака. Чак не вярвам че като родя ще се оправят. Тези дни покрай жегите, гледам да си стоя повече в къщи. Добре че вече съм готова с всичко. Снощи не можах да мигна и една минута. ..дано тази вечер успея да поспя. А дано, ама надали.....

# 674
Иви ми се губи вече два дена, стискам палци всичко да е наред.

Общи условия

Активация на акаунт