Отговори
# 90
Куини, мисля че и на теб ти бяха казали че си с разкритие. А бебето също ниско ли е?

Да, на мен също ми казаха, че съм с 1 см. разкритие. Бебето е по-ниско, отколкото беше преди, но не са ми казвали, че е в изходна позиция... Казаха ми, че е нормално да се смъкне надолу, още повече, че коремът ми е малък и няма място на никъде. Tired
И на мен ми казаха, че мога да си изкарам до финала, че и да пренося, с това разкритие. Така че спокойно! Wink Hug

А с болките в кръста и таза - не се справям. Търпя Sad Гадно е, но няма как. Не можем да пием нищо и да се мажем... Та ще чакаме още месец - два и ще се оправят нещата. Пък други ще дойдат на тяхно място... Simple Smile

Да се похваля, че успях да поспя 5 часа. Направо се чувстват разкошно. Crazy Голям кеф бил сънят. Mr. Green

Отиваме на кръчма, че ММ ще празнува РД... Хич не ми се ходи и смятам да се прибирам към 23 ч. с детето, а ММ да си остава.

# 91
  • София
Здравейте мами, да се запиша и аз в новата темичка.

Имам следния въпрос: възможно ли е от прекалена активност на бебто да се отлепи плацента и има ли причина за такава активност? От вчера това бебе почти не е спирало, но е почти постоянно и доста силно. Стомаха ми е като морска буря с 10 метрови вълни.

Сигурно бебето принципно е пасивно, за да имаш подобни притеснения... А да не си хапнала или пийнала нещо необичайно? Аз принципно не обичам сладки неща и рядко консумирам, но една нощ, за да избегна киселините, при всяко събуждане пих вода, сода, лимон тозу и мед (медът беше доста). Вследствие на това бебето нямаше никакъв покой. Не го повторих, защото ми се видя егоистично.

Пробвай да галиш коремчето с кръгови движения и в удобна за теб и бебето поза, а ако обичаш да пееш, попей нещо нежно и бавно. При нас върши работа. Също така помага, ако таткото си чете книгата на глас и си държи ръката на корема ми.

Всеки път питам дали да се притеснявам, ако бебето е много активно. То и без друго всеки си има своя представа за "много активно". Аз, каквото и да говоря и мисля, апаратът при ФМ ми е отчитал нормална активност. Факт е, че трудно измерваме мерките, защото наистина рядко се спира. При меренето на пулса излизанията извън зоната нагоре изобщо не направиха впечатления на лекаря.

# 92
Здравейте мами,
Чета, чета, не мога да смогна- много спамите, бре Grinning
Писали сте за см. разкритие, също и за мерене на  шийката на матката- това при вагинален преглед ли се мери? Защото и мен не са ме преглеждали вагинално поне от три месеца, както се оплака и Емел
Иначе ровейки и търсейки вече усилено всякакви бебешки  атрибути и аксесоари, в OLX се натъкнах на една Димитровградска фирма за чаршафчета, обиколници, комплекти за изписване и хавлийки, която до колкото разбрах, шие нещата за Dilios, но цените са изключително ниски- сравних продукти, които предлагат със същите, продавани в детски онлайн магазини, както и на самият сайт на Dilios, и разликата е очевАдна. А и жената ме затрупа с допълнителни снимки на продукти и десени, които не е изложила за продаване(особено на комплектчета за изписване), та има и добър избор. Така че ако някоя от вас, която като мен все още се ослушва с пазаруването и не си е набавила необходимите неща, прояви интерес, ще пращам линк Simple Smile

# 93
ДВ и от мен  Simple Smile

Цяла нощ бебето не е мръднало и съответно съм спала непробудно до 7, когато внезапно се събудих и щях да повърна в леглото... Sad Така и не разбрах на какво се дължеше... После нищо! Аз в понеделник съм на ЖК най-накрая, като се има напредвид, че последната ми беше на 11.05 и нямам търпение сега! Мен нито веднъж не са ме проверявали за разкритие, нито са ми мерили шийка, нито тонове сме слушали, но сега се надявам вече...

Амфорка, дай линк, че на мен ми стана интересно!
Куини, веселко изкарване и да поседиш повечко! Simple Smile

# 94
  • София
Куинче, ЧРД на ТМ, че забравих по-горе.

Амфорка,

По-точно се мери с вагинален ехограф. При късната ФМ се примолих на лекарката и тя ме погледна откъм корема, като каза, че нямам мазнини и се вижда ясно. Беше 3 и нещо, вече не помня.

# 95
На мен шийката са ми я мерили два пъти на ехограф. Първият път защото имах болезнени контракции, втория път защото казах че планувам дълго пътуване с кола и исках да знам че всичко ще е наред. На редовните ми прегледи всеки месец мерят за разкритие, как да се изразя "ръчно". Така не казват колко точно е шийката, но е добър индикатор дали е омекнала или дали има разкритие.

Благодаря на всички, които ми отговориха за легловия режим.

Куини, честит рожден ден и от мен на ТМ.

Дано тази вечер се спи спокойно, макар че се съмнявам. Днес беше над 30 градуса и е голяма жега в апартамента. Май не трябваше и да ям половин диня по това време  Joy

# 96
  • София
 Joy

Завиждам! Мога да изям цяла кофа салата за вечер, но половин диня изяждам за година. Хич не съм по плодовете.

# 97
Леле момичета нама сън за мен тази вечер.Нищо не помага,нито прясно мляко нито мед,утре или по точно днес ще съм като  #CrazyЕ дано успея поне малко да дремна,много е кофти. #2gunfire

# 98
Sistra,не си сама Wink Почнаха май безсънните нощи и за мен.

# 99
Систра, и аз се присъединявсм в клуба на будуващите  Party

Емел, и при нас салатите и зеленчуците са на почит, но наистина плодове обичам много. Темата за сладките неща въобще няма да я почвам даже  Laughing в крайна сметка е препоръчително да се набляга на зеленчуци, а не на плодове, така че не се коси  Wink

Видяло се е че пак няма да се спи и май трябва да си намеря някое продуктивно занимание без да вдигам шум  Sunglasses

# 100
Да ви се оплача, снощи свекъра по спешност докара детето в София, че паднал и изтекло огромно количество кръв от носа и се подул много. СПешно в ИСУЛ. Аз като го видях и ми призля, детето подуто цялото, уплашено. Правихме снимка, няма уж счупено, ама подут и насинен по цялото лице. Чак очите му затворени от отока.... Боксьорче. Вкъщи дадох една доза панадол да се успокои и заспа. Сега сутринта още по-подут Sad. Той като се види в огледалото и се плаши и пита така ли ще ходи на градина.
А дядо му колко се беше притеснил няма да ви казвам. За пръв път отиват на село само двамата. Утре сме на контролен преглед.
Аз пих 3 но-шпа хапчета, че ме беше страх от цялата ситуация да не ме почнат контракции, че само това ни липсваше, но слава богу изкарах нощта без болки, но и не можах да спя. от 2 до 6 съм седяла и съм го гледала как диша детето.

Знам, че са деца и не можем да ги опазим от всичко, но толкова боли като виждаш детето си да е зле.. Sad

Направо незнам като станем живот и здраве с три деца, как ще ги опазваме и трите от лошите неща?  Praynig

Оплаках се като за неделя сутрин, но на вас ви пожелавам хубав ден!  Hug

# 101
  • Бургас
ДУ
Аиса  Hug ако имаш Арника дай на героя 5 гранулки сега,
към обяд още 5 и довечера още 5 - би трябвало да намалее отокът Peace
Никол много падаше като малка и все главата беше потърпевша ooooh!
Арниката ни е пръв приятел и до сега-имам и на гранулки и на кремче.
За ранички,синини и отоци е решение Peace

Нощес за първи път тази Б имах ужасни киселини и от 1 до към 3 полудях направо......
Накрая  Sick и се успокоиха нещата ,та успях да поспя.

Оранджинко след малко отивам за диня-и аз много обичам Grinning

Куинче как изкарахте на партито?

# 102
Добро утро! Hug
Момичета, благодаря ви за честитките, той ММ беше рожденик на 22.06, но вчера празнува.
Аз постоях до към 23:30 ч., не можах да издържа повече, извиних се и си тръгнах. Blush Малко неудобно ми стана, ама какво да направя... Прибрах се, толкова ми се спеше, а Борис се раздивя, не иска да ляга, дай ми вода, искам да пишкам и т.н., знаете как е Tired и с последни сили заспах към 2 ч. Tired И в 4 се събудих, не можах да заспя повече. Sad Вече ме е срам да излизам пред хората - ужасни торбички имам под очите, тъмни кръгове, подута съм... ooooh!
Аз на 02.07 съм на ЖК и ще питам кога ще правим запис на тонове, че на мен още нищо не са ми казвали.

Благородно завиждам за апетита, който имате... Аз, откакто имам проблеми със съня, нямам апетит, а сутрин се събуждам с гадене... Ако изобщо съм успяла да спя. Tired Страх ме е да не сваля някой килограм, че и без друго малко съм качила... Засега всичко е ок, но все пак ми е притеснено. Предполагам, че гаденето се дължи на недоспиването... а сигурно и това, че нямам апетит. Rolling Eyes

Аиса, милото дете! Hug Дано бързо му минава и да не го боли! Praynig Hug Разбирам те, знам как се чувстваш, но наистина няма как да ги предпазим от всичко. Confused

Наде, в общи линии добре беше. Simple Smile Сега предстои да организирам и РД на Борис... От утре се заемам, че не остана... Crossing Arms

# 103
  • Варна
Аиса,бързо да се оправи детенцето,милото.
Ох,голяма жега.По скоро много е задушно сигурно ще вали.

# 104
ДУ момичета!!
Аз също имах безсъние днес,будна съм от 4:20! Сега съм на разходка с майка ми и леля ми,та дано ми стане малко по-така!!
Аиса дано на малкия му мине бързо!!!
Да ви се похваля днес съм официално в осми месец -31+1,тъй като си следя само седмиците,и днес като се заговорихме до къде съм стигнала.... Shocked аз все съм си в седми Simple Smile луда работа,времето мина!хихи,знам че осми е започва от 31 г.с. но чак сега го осъзнавам Simple Smile !!!!

Общи условия

Активация на акаунт