Отговори
# 120
diana, а като имаш предвид, че той ще е в нова детска градина, защото нашата затваря за ремонт... не се бях сетила, че някой може да си помисли, че детето е насинено от нас..... но като гледам по ТВ какво става по света, нотката съмнение сигурно винаги ще съществува Sad

как така прегледите стават платени?? тоновете ли се плащат всеки път или какво?? аз съм си платила допълнителен пакет за ЖК и не плащам, ама за пореден път се възхищавам на нашето здравеопазване и се чудя за какво плащаме тези осигуровки.....

# 121
  • София
Добро утро!

Не знам какво толкова съм се уморила, но съм спала 12 часа.  Rolling Eyes

aissa80, благодаря за разяснението. Струваше ми се, че съм чела как мамите сами си носят листовете в НОИ, та и банкови сметки предоставят.

# 122
Ами още в началото док ми каза, че ми полагат 2 безплатни прегледа, но той пускал по 4, после ставали платени. Досега само БХС и изследвания съм си плащала, а вече и прегледите, но поне бях наясно от началото, не ми го е сервирал сега Simple Smile
Дано да нямате проблеми в детската градина. Все пак като те видят с корема, може да повярват, че е паднал Simple Smile  Wink

# 123
 Heart EyesЗдравейте мили мами!
И аз днес бях на тонове само-сега разбрах какво е бебока да мърда много докато съм там Simple Smile ! Всичко е в норма и малкия и контракции нямам! Трябваше да си запиша и час,за 13.07 се разбрахме,и тогава ще ми взима секрет,ще ми пуска и ПКК,както и ще видим бебока ,а и тонове отново! Изобщо - всичко! Иначе тоновете се заплащат,както и видеозона също,вече си изхарчих полагаемите по ЗК! Whistling вече парички ще трябват!!!
Н_Димитрова,и аз от два-три дена усещам че мърда по-лекичко от обикновено,дори се изплаших,тъй като предните дни бушуваше буря в корема ми,и той диктуваше в каква поза да спя  baby_neutral,но коремчетата ни вече са тесни май  Tired още малко и ще мръцкат на воля!  Hug  Blush
Болничния ми изтича на 06.07 и се чудя сега пак на ЛКК ли трябва да е,после 45-дневния ще ми дойде в повечко май,сега съм 31+2 дано правилно да е изчислила моята док нещата!!! Вие имате ли представа кога точно се издава 45-дневния,обратно от термина ли се брои,така май няма да се получат сметките! Радвам се за вашите прегледи и болнични!  Hug
Сърбежи имам и аз рядко,но без обриви! По краката предимно,но рядко! newsm78
Е това е за сега,хубав ден !!!

# 124
Здравейте, направих си последните изследвания по каса и за съжаление съм гъбясала Sad никакви хапчета не съм пила по време на бременността , но док каза, че падал имунитета и било често срещано. Освен това глюкозата ми е на границата и ми забрани да близвам сладко, а аз доста си хапвах наистина в последно време. Кръв ще пусна пак след 15 дни да я видим тази захар що така. Иначе хемоглобина ми се качил на 120 Simple Smile За гъбите ми изписа глобули да изчистим влагалището сега за самото раждане, иначе след като спра да кърмя, живот и здраве ще се наложи лечение и с хапчета.

# 125
Heart EyesЗдравейте мили мами!
И аз днес бях на тонове само-сега разбрах какво е бебока да мърда много докато съм там Simple Smile ! Всичко е в норма и малкия и контракции нямам! Трябваше да си запиша и час,за 13.07 се разбрахме,и тогава ще ми взима секрет,ще ми пуска и ПКК,както и ще видим бебока ,а и тонове отново! Изобщо - всичко! Иначе тоновете се заплащат,както и видеозона също,вече си изхарчих полагаемите по ЗК! Whistling вече парички ще трябват!!!
Н_Димитрова,и аз от два-три дена усещам че мърда по-лекичко от обикновено,дори се изплаших,тъй като предните дни бушуваше буря в корема ми,и той диктуваше в каква поза да спя  baby_neutral,но коремчетата ни вече са тесни май  Tired още малко и ще мръцкат на воля!  Hug  Blush
Болничния ми изтича на 06.07 и се чудя сега пак на ЛКК ли трябва да е,после 45-дневния ще ми дойде в повечко май,сега съм 31+2 дано правилно да е изчислила моята док нещата!!! Вие имате ли представа кога точно се издава 45-дневния,обратно от термина ли се брои,така май няма да се получат сметките! Радвам се за вашите прегледи и болнични!  Hug
Сърбежи имам и аз рядко,но без обриви! По краката предимно,но рядко! newsm78
Е това е за сега,хубав ден !!!

На мен ми казаха че датата на термина не се брои, пример: термина ми е на 14.08.2015г. от 13/вкл. назад 45 дни се броят тоест аз от утре излизам в 45дн.б. Дано да съм го обяснила ясно, че в обясненията ме няма много много  Laughing

# 126
  • Варна
И аз да се разпиша.
Честит празник на всички празнуващи!
Днес много прегледи,браво.И само хубави новини да има.
И моята бебка не се движи,като преди,но е нормално,става им тясно вече.Не се тревожете.

# 127
suzimu благодаря ти! Но явно при мен нещо ще се обърка сигурно! Термина ми е 30.08, болничния ми сега изтича на 06.07, съответно като си пуснана 07.07 отново,то 45- дневния ще се застъпи с него! Много объркано стана нещо.... newsm78 !!!

# 128
suzimu благодаря ти! Но явно при мен нещо ще се обърка сигурно! Термина ми е 30.08, болничния ми сега изтича на 06.07, съответно като си пуснана 07.07 отново,то 45- дневния ще се застъпи с него! Много объркано стана нещо.... newsm78 !!!

Ами тя ще ти сметне, реално трябва този болничен трябва да ти е за 9 дни и след това излизаш в 45 дневния. б.

# 129
  • Варна
Аз днес си взех 45 дневния болничен, който е до 11.08 (термин 12.08). Предният ми болничен беше само за 7 дни. Гръмотрън, не се притеснявай, на ЖК това им е работата да ги смятат тези неща вместо теб. В случай на преносване- болничният се издава от ЖК  Peace

Кофти работа като вземат да се пребиват тези деца, сега Габи е на село и само се моля да не ме изненадат с някой избит зъб. Още първия ден се сблъскали с братовчеда и 2-3 шепи кръв са й изтекли от носа  ooooh! aissa80 не би трябвало да имаш проблеми в градината според мен, нали знаят каква им е възрастта! Плюс това детето е голямо и веднага ще се разбере какво кога как е станало  Laughing На нас ако н и правеха проблем за всяка травма досега да са ми взели правата  Laughing

Мен ме хвана импулса да приготвим нещата, вчера подредих дрехите, колкото да видя какво остава да се купи, пък прането ще е накрая. И тези дни лека полека смятам да набавя всичко останало. Доста се поизморих и много време ми отне, а по едно време се усетих че от часове не съм усещала беба. После я дебнех дали ще се размърда, слава богу вечерта си беше наред. Но и аз забелязвам леко намаляване на активността в последно време.

Поръчах си два сутиена за кърмене от Алиекспрес, тъй като по магазините се предлагаше само чашка Д. Възмутена съм от тази дискриминация спрямо по-маломерните дами  Laughing Дано съм си уцелила размера...

# 130
  • София
 Joy

(За последната констатация, както и аз правата!)

# 131
Привет!   bouquet
Снощи се завърнахме от кратката ни екскурзия в югозапада. Всичко мина прекрасно, само тази температурна разлика малко ни умори - в Сандански 31гр, в София - под 20гр... Но не е нещо необичайно.
Честит празник на именниците!    Party Time
Didddka91, честито семестриално завършване!  smile3501
AugustMama, да ти е добре дошъл ТМ!  smile3521
Куини, дано хомеопатията подейства! ЧРД на ТМ! Да ти е жив и здрав и все така грижовен, както си споделяла!  Hug
Dessyy90. честито возило! Леко и безаварийно каране!  Hug
aissa80, как е баткото?  Sad Надявам се вече да се възстановява и да не се мъчи много!  Hug
Емел, аз попитах счетоводителката в работа, тя ми каза като ми издадат 45-дневния болничен веднага да й го снимам и пратя по мейла или да го занеса в офиса. Хартиен не им трябва по принцип, защото изпращат електронно информацията към НОИ - та работодателят уведомява НОИ (надявам се да не те подвеждам)  Peace
n_dimitrova89, и мен ме мъчи същия въпрос за движенията .. Май съм се филмирала, но малката е ужасно спокойна. Свикнала бях с баткото да е много активен (той и след раждането си е така) и сега се тревожа...  newsm78
sistra, явно сте на финалната права с твоя бебчо  Hug
Желая ви хубав ден!   bouquet

# 132
Здравейте мамчета, не бях влизала няколко дни, та ви четох досега. Браво за хубавите прегледи. Днес и аз бях за първи път на тонове, всичко е нормално, док каза, че следващия път съм записана за вагинален преглед, за мерене, за всичко  newsm78 Раждалите мами ще ми кажете ли какво точно правят и мерят...

# 133
Момичета, явно бебетата ни навлизат в мързелив период и не се вълнуват, че мама се притеснява.  Blush Иначе и аз съм чувала, че движенията намаляват след 30 г.с. , но някъде четох, че движенията не точно намаляват, а просто вече не се усещат така интензивни все едно ти се обръщат червата, може би до някаква степен затихват, но активните периоди трябва да ги усещаме по скоро като натиск и подуване на коремчето тук и там. Като цяло не претендирам за достоверност на тази информация, май по-важното е че ги усещаме.

по-лакомите да не четат скрития текст hahaha

Скрит текст:
Преди малко си спретнах бисквитена торта, като крема си го направих по една рецепта с жълтъци, която ми е казвал един готвач. Мисля че стана доста добре, само чакам да се стегне крема, правя и някаква украса и почвам.  Grinning  

# 134
И аз бях на тонове сега, бебетата са добре, засичаме някоя друга контакция, но предвид факта, че след 15 дена ми е секциото е нормално Simple Smile.

Баткото е добре, не го боли нищо, но е толкова син, че чак докторката му се стресна като го видя Simple Smile. Уви на градина тази седмица неможе да ходи. според ЛЛ няма да го вземат, а и е по-добре да почива вкъщи и ако може да не тича и скача, което е абсурд за него, ама поне ще опитаме. Таткото си взе болничен, аз не мога да го гледам в момента.

При мен движения има доста, но са по-плавни и по-скоро целият корем се движи, не толкова да усещам ритничета. Ама вече им е тясно на бебоците.

Спокойна вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт