Отговори
# 525
  • София
Привет!

И аз да се отбележа вече вкъщи. Полежах си малко в Св. Анна (Окръжна болница в София), имах болезнени контракции (на около 20 мин) и затова ме приеха. За щастие, шийката беше съвсем леко скъсена и след втората система с магнезий контракциите съвсем спряха. Направиха ми всякакви изследвания, всичко е наред. Постепенно намалиха дозата и днес ме изписаха. Много съм доволна от болницата, от лекари, акушерки, санитарки. Отношението беше чудесно, условията много добри с някои изключения (баните вече са поовехтели и храната е силно запичаща). В общи линии си затвърдих решението да раждам там.

Руми, радвам се, че нещата вървят към изписване   bouquet Надявам се Куини и малката да са добре, дано и другите мами с бебоци се отбележат.

# 526
Здравейте  Hug

Didddka91 Аз оставих матрачето за около 24 часа на терасата, защото е с кокос и беше много ароматизирано.. не знам колко се е проветрило, пак си мирише леко, но не е толкова натрапчиво.

krisskata, diana.88, Neat_W, Yana Pencheva Благодаря момичета за подкрепата, наистина е много гадно, като се привържеш към животинката...

ruminna Радваме се, когато се включваш с хубави новини! Бебчо е голям герой, браво на него! Стискаме палчета да си го вземете скоро вкъщи Hug

Лисичка Честити сини гащи и от мен Grinning

Аз днес също бях решила да се заема с гладене. Дрешките на бебока стоят изпрани от 3 4 дни в кошарката, но все отлагах, тъй като нямах гладачна маса. Та ММ вчера ми купи и вече нямах оправдание и днес реших да се заема... Уви още преди да успея да я разгъна я счупих  hahaha  1ironing
Ядосах се малко и реших да сготвя
Скрит текст:
мусака
, е ами спря тока преди да се опече и чакахме 2 часа и половина да дойдат техниците да си оправят повредата..  ooooh!
Абе каръшка му работа, сега не смея да захвана нищо, така че ще се отдам на релакс   sleepuu

Anabella Супер е, че вече си вкъщи и че всичко е наред   bouquet

# 527
Здравейте, мами.

Един бърз отчет и от мен. Моята бебка, не знам как, е решила, че ще се обърне седалищно. Бях доста неприятно изненадана днес. Досега, още от 5-6 месец постоянно си е била главично, сега явно последните 2 седмици, се е обърнала. Та сега се чудя какво да предприема, какво ще ме посъветвате, за да подпомогна обръщането? Надявам се на това, че е шавлива, а и има още над месец до термина, дано да се обърне...

Anabella, радвам се, че вече си вкъщи и всичко е под контрол Simple Smile

# 528
Привет,

Мен пък днес ми е едно такова криво и аз не знам защо. Чакам да дойде заветната 37ма седмица, че да изляза малко на разходка. Тогава сигурно ще ми се повдигне малко настроението  Simple Smile Хубавото е че сега ММ е поел готвенето и се справя учудващо добре  Simple Smile много обичам да готвя та го бях поразглезила малко  Rolling Eyes

Sunshine, преди време бях гледала този клип и мислех да правя упражненията, които са показани. Не са само за обръщане на бебето, но и за по-лесно раждане. Надявам се, че съм полезна  Simple Smile  Също така има време малката да се обърне пак, явно тества различни позиции  Flutter  https://www.youtube.com/watch?v=qsV70xXivH8&index=11&lis … TwApqwwj35Um8wHwQ

v.licheva, я наистина си почини, днес се е видяло че не е ден за шетане  Party

# 529
  • Пловдив
Здравейте, да се отчета и тук от днешната ЖК и тоновете (първите, които си пускам)  на бебка. Всичко е ОК и с тоновете и с изследванията на кръв и урина. Вече е 2400 гр. (34 г.с. +6) и докторът каза, че върви със седмица напред. Имаме изненада обаче, малката гимнастичка пак се е завъртяла и отново е седалищно. И пак почвам с упражненията за обръщане. Хич не съм разбрала кога е успяла да ми го скрои този номер... Wink до 20.07 трябва да се завърти, че тогава ми е следващата ЖК.

Така че, Orangina, благодаря за линка, sunshine заедно ще ги правим тези упражнения...

# 530
  • София
Емел, нямате ли маза/гараж/вила/склад Mr. Green Аз трябваше да събера в мазата дрехи от 6 мес до 6г...голяяям зор беше, но най вече- адски изморително . Занимавах се 4-5 пъти, нямаше как наведнъж...  Confused

Мнооо съм зле! Имаме още един апартамент.  Simple Smile Там живеят други хора, но пък килерът към него е свободен. Мазето ни тук понякога се навлажнява, въпреки дървените поставки на пода.

Да си ми жива и здрава, че ме подсети!

Последна редакция: чт, 09 юли 2015, 18:34 от Емел

# 531
Sunshine, преди време бях чела за разни методи, подпомагащи обръщането и един от тях ми направи силно впечатление. Обясняваха, че бебето вече различава светлина /не повярвах много много/ и понеже е много любопитно, може да използваш фенерче, което да движиш в желаната посока и то, видиш ли, щяло лека полека да се приплъзне към него. Стори ми се голяма измишльотина, но наскоро ММ реши да пробва с фенерчето на телефона. Е, няма майтап, бебчето се разшава. Беше голям шок, а той много се забавлява. Абе мъже!  Crossing Arms Пробвахме няколко пъти, в различни дни, особено, когато се умълчеше за повече, и всеки път като задържеше фенерчето долепено до корема, усещах как започва да се разтяга и движи. Не знам в конкретния случай доколко действително помага за наместването в правилната позиция, но се доказа хипотезата, че реагират на светлина дори през кожата.

Ето тук има повече подробности за различните начини: http://kenguru.bg/%D0%A1%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0% … JirMpWLQtiLcZmrYt

Междудругото от няколко дни усещам на моменти много неприятна теглеща болка ниско долу, като преди цикъл, но без стягания и тн. Случва се като ида до 00 почти без повод или като се появи някакво моментно подуване и разместване на газове.  Embarassed Имам чувството, че ме болят яйчниците от двете страни на 2-3 пръста над сгъвките на краката. Трае около 5-10 минути и ми е трудно вървенето, като легна/седна отминава по-бързичко. Не ми прилича на контракции, може би връзките нещо? Според ММ бебето натиска мехура и като се изпразни за момент "увисва" направо на мускулите долу и затова ме опъват така. Знам ли и аз, притесних се да не е нещо от пикочни пътища, но болката е коренно различна от тази при цистит. Оная гадост не мога да я сбъркам с нищо, тормозила ме е години наред.

# 532
Благодаря за упражненията, Orangina, както и за съвета на Бубинка. Това с фенерчето ще го пробвам довечера на тъмно.
Ако мога да се ориентирам по хълцането, според ММ бебчето си мести главичката при хълцане, и ако е така, вече си е мръднала главата малко по-надолу след едно упражнение и едно търкане на пода по колена в спалнята Simple Smile
Bambucha, хващай се и ти, да ги наместваме в изходна позиция тия бебчета, че не остана Simple Smile

# 533
Момичета, аналгин може ли да се пие?

# 534
Sunshine, моят бебчо се обърна седалищно в 33 г.с. и аз пробвах абсолютно всичко, което ми попадна.

Най-редовно правех следното: всеки ден лежиш по около 80 мин, сменяйки страните на всеки 10 мин. Следобяда лягах на едната страна с книжка в ръка и след това се обръщах на всеки 10 мин ... и така по 4-5 пъти на страна.

Вчера бях на преглед (35 г.с.) и моята АГ потвърди че пак се е обърнал главично  Peace

Ако имаш време може да пробваш и ти, успех!

# 535
  • София
Момичета, аналгин може ли да се пие?

Не  Naughty

# 536
Благодаря Анабел, страшно ме боли главата и венците, май доста се изморих днес, нещо да помогне знаеш ти

# 537
Парацетамол може  Wink

# 538
  • Варна
Анабела,радвам се че вече си си в къщи! Hug

# 539
  • София
 Здравейте момичета!  Simple Smile

Анабел, добре дошла. Радвам се, че вс с болницата е приключило добре и сега си вкъщи, във форма.

Руми, радвам се за теб и беби, още малко и ще сте заедно вкъщи!:)

В.Личева, и на нас ни се наложи такова нещо, когато дъщеря ми бе на около годинка. Ужасно е. И аз се бях зарекла за същото и засега държа фронта.

Малко е шоково това с объркването на пола, в същото време и голям майтап. Да са живи и здрави, пък ние ще им се радваме без значение от пола.

Ние сме добре. Ходим активно на плаж. Толкова не съм лежала на сянка, под чадър, за вс лета досега. Но пък ми е мн гот!:) Малко странно ме гледат хората, идва някои при мен, заговарят ме  -  ама две бебета ли са в корема, ама колко е голямо, ама момче ли е,  ама сигурна ли съм, че е  момиче. ...Но съм най-интересна за децата. Някои от тях сигурно не са виждали гол бременен корем и гледат мн странно. Но пък бебка се чувства супер във водата, грам не шавка. Опитвам се да плувам, да се раздвижвам и така.

Аз сън на ЖК на 15ти. Тогава ще си взема болничния с дата 8и, направления и тн, а дали и как ще ме преглеждат   ще видим.

Дават го разхлаждане от утре, та ще имате възможност за повече разходк! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт