Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи на срещата с детето?
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи на срещата с детето?
На срещата с детето, Синята фея разказва за трудното и емоционално преживяване. Описва как е видяла детето за първи път, как се е чувствала и как е реагирало детето на тяхното присъствие. Тя споделя, че детето е много малко, уплашено и недоверчиво, което е напълно разбираемо. Описва и реакциите на близките си, които не са подкрепили решението им да гледат дете от ромски произход. Изразява надежда и се надява, че мъжът й ще се реши заедно с нея.
-
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Форумът предлага различни съвети за справяне с предизвикателствата при осиновяване. Първо, се препоръчва да се изчака детето да изрази своето желание и да се избягва притискането му. Също така, подчертава значението на търпението, любовта и постоянството в отношенията с осиновеното дете. Съветва се да се предостави време на детето да се адаптира и да се изгради доверие. Освен това, подчертава, че обществото се променя и насърчава приемането на децата без предразсъдъци, независимо от техния произход.
-
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
-
Как мога да подкрепя съпруга си в решението му да осинови дете от различен произход?
-
Как да се справим с предразсъдъците на близките към осиновеното дете?
Sigurno niakoi ot vas sa minali prez tova Kak be6e pri vas Utre6niat den 6te bude ili nai 6tastliviat ili nai ujasniat den v jivota mi 4uvstvam se ujasno

Mnogo otdavna 4eta v tozi forum o6te predi da se registriram O6te togava a i sega mi vduhvate mnogo nadejda Blagodarna sum 4e go ima tozi forum Vie zapulvate bezsunnite mi no6ti Blagodaria vi ot surce 4e vi ima
kogato mi pokazaha negova snimka prosto mi se podkosiha krakata Toi e KRASIV i ne prili4a na nikakuv rom Dori mislia 4e prili4a na maja mi
това е само шега - дано не се обидиш. Ние имаме калмътска кръв и ни личи - никога точно за това не са ми се подигравали... Затова аз мисля, е за произхода ще знаете само вие с мъжа ти - дори не е толкова наложително и на други да казвате.
...Дано всичко мине както трябва. Ние също чакаме и най-голямото ми притеснение е, че не е ясно колко още ще продължи. Вие колко чакахте преди да ви се обадят?...И още нещо, четейки оставам с впечатлението, че май няма никакво значение какво си писал в документите...
Това дете така ми се загнезди в сърцето Като се прибрахме днес след срещата започнах да плача ,цял ден почти не съм спряла Снощи не спах изобщо и тази вечер мисля да взема хапче за сън че иначе пак ще осъмна Отидохме сутринта в 10 ч в дома Чакахме отвън да дойде соц.работник защото без него не ни пускаха да влезем И така стояхме с мъжа ми навън до оградата той с топка в ръце а аз с едно плюшено кученце Дойде накрая едно момиче от социалните и влязохме.Седнахме в коридора а момичето влезе при директорката .Зад затворените врати се чуваха децки гласчета и аз непрекъснато се озъртах откъде ли ще го доведат.Почакахме доста и аз по едно време бях се втренчила в кученцето което стисках в ръце и чух мъжът ми да казва -Ето го ,ето го Злато !Виж! Вдигам поглед и виждам в гръб една висока жена в бяла престилка как го води към една стая в края на коридора .Тя върви с широки крачки а той тичка с малките си крачета и даже един два пъти увисва във въздуха на ръката и защото тя много висока а той толкова мъничък.Прескачало ли ви е сърцето някога когато видите някой само в гръб?Моето почти спря. Много ми е трудно да напиша този пост и предварително се извинявам че ще бъде дълъг но искам на някого да споделя всичко защото се оказа че родителите и приятелите ни няма да проявят разбиране. Та така сестрата го вкара в една стая и хлопна вратата.Поканиха ни при директорката.Тя се държа мило с нас и ни разказа за детенцето.Отнет е от майката на 1годишна възраст с полиция заради -цитирам:/Системно неполагане на грижи/
След постъпването му в дома са му направени пълни изследвания .Откриват му салмонела и хепатит В който вече е хроничен.
Попитах защо не е лекуван а тя каза че можело да го лекуват само в София ,лечението било скъпо,здравната каса щяла да го поеме но чакали да им се обадят от Софииската болница кога ще го приемат че в момента нямали свободни легла
Иначе бил много общително и будно детенце и нямал никакво изоставане в развитието .Няма братя и сестри ,майката е била 18 годишна ,баща-неизвестен .Имате ли други въпроси или искате да го видите веднага?-Той чака. Искахме Да Веднага. Заведоха ни в онази стая .Вътре имаше 1дълга маса и много столове .Той стоеше до един стол и гледаше в пода.Приближихме се полека и се опитахме да му дадем играчките а той много внимателно но твърдо и категорично ги избута с малката си ръчичка.Посегнах да го погаля а той заотстъпва назад не искаше да го докосвам.Мъжът ми сложи топката на земята пред него а той я изрита далеч от себеси.Реших да пробвам друго-Казах -Бравооо
Хайде ритни я пак Гоооол! Получи се Даже бях възнаградена с нещо като срамежлива усмивчица но така и не даде да го докоснем а аз толкова много исках да го гушна