Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи на срещата с детето?
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи на срещата с детето?
На срещата с детето, Синята фея разказва за трудното и емоционално преживяване. Описва как е видяла детето за първи път, как се е чувствала и как е реагирало детето на тяхното присъствие. Тя споделя, че детето е много малко, уплашено и недоверчиво, което е напълно разбираемо. Описва и реакциите на близките си, които не са подкрепили решението им да гледат дете от ромски произход. Изразява надежда и се надява, че мъжът й ще се реши заедно с нея.
-
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Форумът предлага различни съвети за справяне с предизвикателствата при осиновяване. Първо, се препоръчва да се изчака детето да изрази своето желание и да се избягва притискането му. Също така, подчертава значението на търпението, любовта и постоянството в отношенията с осиновеното дете. Съветва се да се предостави време на детето да се адаптира и да се изгради доверие. Освен това, подчертава, че обществото се променя и насърчава приемането на децата без предразсъдъци, независимо от техния произход.
-
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
-
Как мога да подкрепя съпруга си в решението му да осинови дете от различен произход?
-
Как да се справим с предразсъдъците на близките към осиновеното дете?

Това дете така ми се загнезди в сърцето Като се прибрахме днес след срещата започнах да плача ....Искам да го гушна да го отведа в къщи да го завивам нощем да го пазя от всичко и от всички да му покажа че има и друг живот ,че има право на щастие и обич и дом и веселие и радост и майка която е винаги там и баща който се грижи и, че ако падне има кой да го вдигне ,ако плаче има кой да го прегърне Ох не мога да пиша повече Много дълго стана и пак се разревах Утре можеби ще пиша пак ако намеря сили Лека нощ момичета
Ами, мисля си че то си е вашето това съкровищел Щом сте се харесали и ви трепка душата .... Вие ще му помогнете и с ваша помощ то ще разцъфне като цвете.
а и не на последно място срамежливо!Щом се е заиграло-чудесно!Първата крачка е направена!Заредете се с много търпение!!!На следващата среща занесете количка,но не се хвърляйте на скъпа играчка!И пак в игрова форма се опитайте на намерите допирни точки,занесете малко шоколадче или бони-бон/я да видим какво има в тази тракаща кутийка и...../Колкото до болестите - всичко е поправимо,особено когато детето започне да се храни здравословно и бъде лекувано.Нашата Ваня отначало всяка храна я преценяваше,опознаваше и после
ядеше домати като за последен път,кисело мляко,плодове-чудо хапване падна и изчезнаха всички проблеми,организма и се възстанови ...и сега е вече тинейджърка с бушуващи хормони и нещастна ,че си няма гадже 
Много се радваме с мъжът ми за вас
Когато си говорим той все повтаря -Ох незнам Злато незнам
Първо баща ми -Браво татенце!Само внимавайте да не ви излъжат с някое циганче,че то по тия домове повечето са такива
И това ми го казва моя баща дето той ме е възпитавал да бъда толерантна към различните и дето ми е разправял,че сигурно Куба е най доброто място за живеене защото там нямало расова дискриминация и никой не се интересува дали си черен или бял!Еми точно това възпитание ме спря да не го пратя ...... Майка ми и тя грабва слушалката и почва -Внимавайте МНОГОвнимавайте да не ви ПРОБУТАТ циганче !
Приятелите ни и те всичките в един глас същото
Абе много ми е криво че родителите ми мислят така ,но ако вземем детето можеби ще го видят както го виждам аз и ще го обикнат или поне ще трябва да се примирят. Ако ли пък не тогава -Взимам си мъжа,грабвам си моето циганче за ръка и си отиваме в къщи ,където ще си заформим една наша си суверенна Куба. Само дано той да се реши
Още имам надежда защото когато ни питаха в дома дали ще посетим пак детето той каза ДА такаче пак ще ходим във вторник и се моля 

Според мен това си е ваша работа и не засяга никого.
Вие ще решите, просто давам една идея. Не носите отговорност пред никого. Още повече, че много жени, които остават децата си се самоопределят като българки без да са такива. Казали са ви, че майката е българка, а баща неизвестен и толкоз. Не се притеснявай толкова много.Това са предразсъдъци. Най-сложните проблеми се разрешават по най-простия начин.