Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво се случи на срещата с детето?
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво се случи на срещата с детето?
На срещата с детето, Синята фея разказва за трудното и емоционално преживяване. Описва как е видяла детето за първи път, как се е чувствала и как е реагирало детето на тяхното присъствие. Тя споделя, че детето е много малко, уплашено и недоверчиво, което е напълно разбираемо. Описва и реакциите на близките си, които не са подкрепили решението им да гледат дете от ромски произход. Изразява надежда и се надява, че мъжът й ще се реши заедно с нея.
-
Какви са съветите за справяне с предизвикателствата при осиновяване?
Форумът предлага различни съвети за справяне с предизвикателствата при осиновяване. Първо, се препоръчва да се изчака детето да изрази своето желание и да се избягва притискането му. Също така, подчертава значението на търпението, любовта и постоянството в отношенията с осиновеното дете. Съветва се да се предостави време на детето да се адаптира и да се изгради доверие. Освен това, подчертава, че обществото се променя и насърчава приемането на децата без предразсъдъци, независимо от техния произход.
-
Как реагират близките на Синята фея, когато научават за осиновяването?
-
Как мога да подкрепя съпруга си в решението му да осинови дете от различен произход?
-
Как да се справим с предразсъдъците на близките към осиновеното дете?
От утре започваме отново да подготвяме наново всички документи.Оказа се ,че като ти изтече срока всичко почва пак отначало
но щом трябва.. Пропуснах само да питам дали препоръките може да са пак от същите хора или трябва да търсим нови.Някой от вас знае ли? 
Пък колкото да са деликатни децата, все пак не са стъклени- доста устойчиви са. А и детето е ставало свидетел на описаното по- горе и по- важно на реакцията на майка си. Само може да се гордее с майка като Дидка.
Ама аз пък съм пристрастна де

Ако твоето семейство не може да те приеме такъв какъвто си, какво остава за останалите!
благодаря за милите думи!Ние в къщи съвсем спокойно си говорим на темата ,че е осиновена.Сега например толкова много я мързи да учи,че просто нямам думи.Преди се карах,наказвахме се,вдигах си нервите ,но сега и заявих,че каквото постигне -това ще е!Ако има даже и една тройка в бележника за края на годината,няма да я взема през лятото във Варна при баба и дядо
та пак си обяснихме някои работи,запитах я къде мога да върна малкият понеже е спокоен и кротък само като спи-няма къде да го върна,къде да върна батковците и ако ме ядосват или съм им нещо сърдита-пак няма къде
Децата не се връщат,те се обичат даже и като ни ядосват и ни карат да гълтаме хапчета за нерви и главоболие.Че след като жената,която я е родила и изоставила го е направила,незначи че и аз трябва да го правя-тя да не е стока от магазина дето като не е качествена и да се връща
Относно произхода и-понеже много често в училище и викат мангалка,циганка пък няма чак толкова защо-просто е по-черничка-съм и обяснила,че не зная тази дето я е родила каква е,може и да е циганка-Ваня много обича да сяда с кръстосани под себе си крака,няма усет за съчетаване на дрехите,за ред ...и е много възможно да има такава жилка