АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 165 712
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
др Пелев също ли е в Селена вече?
Да,в Селена е ,септември раждах при него.

Здравей!Ами искам да те попитам с него как се разбра да раждаш,в смисъл ходеше първо там в частния му кабинет и после се разбрахте за раждането и плаща ли се допълнително,понеже аз раждах 2014 при него и се плащаше там на касата за избор на лекар 500 лв ,а с него се разбрахме в личнич му кабинет?
Аз си ходих на консултация при д-р Петрова от New live и в началото на 9-я месец си записах час при д-р Пелев на регистратурата на Селена.Хем ме прегледа, хем се разбрахме за раждането,не си длъжна да ходиш при него на консултация за да родиш при него.
Аз раждах нормално и таксата ми беше 1090лв,но дали ще си избереш екип или не,сумата е една и съща.На д-р Пелев нищо допълнително не съм заплащала.

# 391
Благодаря за отговора!А секциото 1500 ли е в момента?

# 392
Мисля че е 1600

# 393
Аз мисля ,че е 1490лв.,поне септември беше толкова.

# 394
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз раждах на 28.12. Платихме накрая 1490лв

# 395
# 396
  • Пловдив
Към тези пари, ако сте с отрицателен резус фактор и се наложи поставянето на анти-Д гама-глобулин ваксина, прибавете още 200 лв. и прегледът от ортопед е 40 лв, но специално за него може да го откажете, само че не чакайте да ви питат, а вие сами поемете инициативата. Не знам как стоят нещата към днешна дата, но когато аз раждах през март миналата година, никой не ме информира за този преглед и че се плаща, та го разбрахме накрая като ни поискаха крайната сума на изписването.

# 397
Аз раждах на 28.12. Платихме накрая 1490лв
ЗдраавеЙ! А ти при кой лекар роди и със спинална упойка ли?

# 398
  • Пловдив
По повод прегледа при ортопед, не знам защо го подценявате. Навсякъде по белия свят тенденцията е да се прави такъв още при раждането, за да се хванат о време евентуални двигателни нарушения. Ако планирате посещение при ортопед веднага след изписване, откажете го, но за мен беше удобство да се направи още в болницата. А и не се съмнявам в професионализма на Янакиев, едва ли ще си сложи името, без да си е свършил работата. Следващите прегледи също ги направихме при него, отново срещу 40лв.
Естествено не одобрявам практиката да съобщават за прегледа пост фактум. Би трябвало да го обявят поне при подписването на документите при прием.

# 399
  • Пловдив
По повод прегледа при ортопед, не знам защо го подценявате. Навсякъде по белия свят тенденцията е да се прави такъв още при раждането, за да се хванат о време евентуални двигателни нарушения. Ако планирате посещение при ортопед веднага след изписване, откажете го, но за мен беше удобство да се направи още в болницата. А и не се съмнявам в професионализма на Янакиев, едва ли ще си сложи името, без да си е свършил работата. Следващите прегледи също ги направихме при него, отново срещу 40лв.
Естествено не одобрявам практиката да съобщават за прегледа пост фактум. Би трябвало да го обявят поне при подписването на документите при прием.

И друг път съм го казвала : аз не съм против прегледа, а против начина, по който го правят. Вече на доста места, дори и в държавни родилни отделения, се прави такъв преглед и то безплатно. Не съм за 40-те лв., не ме разбирайте погрешно. А най-непрофесионалното от всичко е за резултата от прегледа да те информира акушерка, мед. сестра или рехабилитаторка, още повече, когато има проблем с бебето, както беше с моето. На всичкото отгоре не ти дават и лист със снимка и становище от прегледа, та трябваше оперирана да се разкарвам до болницата отново и да ги моля да ми дадат необходимите документи, защото исках и второ мнение, както и педиатърът на детето също искаше да се запознае какъв точно е проблемът. Не знам дали някой е виждал с очите си по какъв начин се преглеждат новородените на няколко часа дечица - моето например е било прегледано два часа след като се е родило. Та, за който не знае да кажа: бебетата се извозват с общите асансьори на самата болница, не на родилното, т.е. тези асансьори, които се ползват от самите клиенти на клиниката. След това легълцата с бебетата се стоварват пред кабинета на д-р Ставрев, защото д-р Янакиев ползва неговия ехограф, и започват да ги преглеждат. По това време оттам минават доста хора и не мисля, че е редно едно новородено да се подмята напред-назад по етажите на болница и да попадат на едно място с една маса народ - кой болен, кой здрав... Извинявам се, че станах многословна, но това може би беше нещото, което най-много ме възмути!

# 400
Beautiful_life, няма да намериш пост, в който да се твърди, че прегледът е излишен и ненужен. Това го дъвчем всеки път, когато по един или друг повод се спомене тази практика.
Tsveti 1310 е обяснила добре (за n-ти път!) с какво и защо не сме съгласни.

# 401
  • Пловдив
И друг път съм го казвала : аз не съм против прегледа, а против начина, по който го правят.

И аз

Beautiful_life ,явно не си чела нашата тема,защото тук никой не е изразил мнение против прегледа от ортопед на новороденото.Възмущаваме се на начина,по който ни поставят пред свършен факт.Не е нормално.Като при комунизма.Другото ненормално е,че майката не присъства на прегледа.Аз лично не харесвам Янакиев и не искам да преглежда децата ми.Водя децата си на друг ортопед,присъствам,задавам въпросите си,обсъждаме

Отделно,че имам вътрешна информация,че прегледите са бутафорни,ала отбий номера.Лашкат ги по асансьора N на брой бебета.Но не съм присъствала и не мога да съм сигурна.То и не допускат никоя майка.Колко удобно  Wink

# 402
  • Пловдив
И друг път съм го казвала : аз не съм против прегледа, а против начина, по който го правят.

И аз

Beautiful_life ,явно не си чела нашата тема,защото тук никой не е изразил мнение против прегледа от ортопед на новороденото.Възмущаваме се на начина,по който ни поставят пред свършен факт.Не е нормално.Като при комунизма.Другото ненормално е,че майката не присъства на прегледа.Аз лично не харесвам Янакиев и не искам да преглежда децата ми.Водя децата си на друг ортопед,присъствам,задавам въпросите си,обсъждаме

Отделно,че имам вътрешна информация,че прегледите са бутафорни,ала отбий номера.Лашкат ги по асансьора N на брой бебета.Но не съм присъствала и не мога да съм сигурна.То и не допускат никоя майка.Колко удобно  Wink

Елфи, за начина по който се провежда въпросният преглед мога да гарантирам, защото поне 3-4 пъти ми се е случвало да чакам за ЖК и да виждам как разкарват леглата с новородените. А и когато реших все пак да заведа малката на контролен преглед при Янакиев, за да ми обясни очи в очи какъв проблем е открил при детето ми,  след нас докараха точно по описания от мен начин поредната групичка с бебета за преглед при него. За компетенциите на въпросния лекар няма как да коментирам, защото прегледът продължи точно минута и половина и дори нямах възможност да задам и един въпрос. През цялото време докторът изтъкваше как "Селена" едва ли не била единствената клиника в България, в която се правел ортопедичен преглед на новородените. Дрън-дрън. От близки, раждали в Хирургиите, например разбрах, че и там има такъв преглед и то безплатен. Спирам вече по темата, че сигурно досадих на много от редовно четящите и пишещи тук момичета! В заключение ще кажа, практиката е добра, подходът не струва!

# 403
  • Пловдив
Tsveti,не разбрах,според теб прегледъа прави ли си както трябва,щом си присъствала?
Определено е добре новороденото да го види ортопед.Но лично според мен не по този начин и не този ортопед  Mr. Green

# 404
  • Пловдив
Tsveti,не разбрах,според теб прегледъа прави ли си както трябва,щом си присъствала?
Определено е добре новороденото да го види ортопед.Но лично според мен не по този начин и не този ортопед  Mr. Green

Елфи, не съм присъствала на прегледа на моето дете, дори не знаех, че се прави такъв. Била съм свидетел как карат бебетата на преглед при въпросния доктор, докато съм чакала за ЖК. Аз ходех при Петрова, която е в кабинет 9, а бебетата ги преглеждат пак на 4-ти етаж, но в кабинета на Ставрев, който е до този на анестезиолозите. Явно не съм се изразила правилно, за което се извинявам! Искрено се надявам, наистина децата да се преглеждат адекватно! При нас бе установена дисплазия и малката носи два месеца ортопедични гащи тип "Фрейка". На 6-тия месец я водих при Хазбун, защото исках да чуя и друго мнение и той каза, че всичко е наред.

Общи условия

Активация на акаунт