АГ клиника Селена гр.Пловдив-14!

• 164 738
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
Престоят при секцио е 4 нощувки или 5 дни, но за бебенцата е 5 нощувки или 6 дни, така че държат и майките до 6-ия ден. Преди около месец беше така. Спазваше се стриктно, вкл. имаше проверка и от ЗК, то това беше и причината, де, да не изписват никой по-рано от предвиденото по клиничната пътека.

# 541
Нас ни изписаха на 5 ден. Става въпрос за преди 15 дни.

# 542
  • Пловдив
Престоят при секцио е 4 нощувки или 5 дни, но за бебенцата е 5 нощувки или 6 дни, така че държат и майките до 6-ия ден.

А,това пък от къде 5 нощувки за бебето?Ако всичко е наред и майка,и бебе се изписват на 5 я ден.След 4 ри нощувки в болницата
Вече ако с бебето има проблем,на антибиотик е или нещо друго,ще го държат според пътеката,която за засмукали за него.Да не е такъв случая с твоето бебе?
И при двете ми раждания казваха,че ако всичко е наред с бебето и майката,изписват на 5 я ден.Така и стана

# 543
Момичето от съседното легло също беше изписано на 6-ти ден. Казах, че минаваха от ЗК да ни проверяват дали сме по леглата. Ако са минали въпросните проверки, най-вероятно режима отново е облекчен.
Не сме имали допълнително лечение, което да налага удължаване на престоя ни.

# 544
Момичета , кажете ми как стои въпросът със секциото в Селена. Кога ви приемат, изследванията предварително ли се правят, как минава всичко? Вие ли избирате кой да е анестезолога или който ви пратят? Кога става раздвижването, храненето?

# 545
  • Пловдив
Момичета , кажете ми как стои въпросът със секциото в Селена. Кога ви приемат, изследванията предварително ли се правят, как минава всичко? Вие ли избирате кой да е анестезолога или който ви пратят? Кога става раздвижването, храненето?

Има доста информация и разкази на момичета, родили секцио по-назад в темичката, но ще се опитам да ти отговоря на въпросите систематизирано: приемът е в деня на секцито, около 7,00-7,30 ч. Изследванията си ги правиш предварително, но трябва да са правени не по-рано от 7 дни преди секциото, моите ги повториха на място, защото бяха изтекли. Настаняват те в стая, следва мерене на тонове, кръвно, видеозон, проба за алергия към антибиотика, който след секциото вливат. След това се връщаш в стаята и ти вливат 1-2 банки с физ.разтвор и чакаш да те повикат за операцията. В операционната първо слагат упойката / аз бях със спинална / и след като подейства започват. На 5 -та минута вадят бебето, показват ти го, после те зашиват - всичко горе-долу продължава 1 час. Следва престой в реанимацията, при мен ,т.к. нямаше свободни легла там, ме върнаха направо в стаята. В реанимацията пускат най-близките за мъничко да те видят и след около 6-8 часа следва раздвижване, като ако всичко е наред направо те местят в стаята, в която си. То зависи и кога е била операцията. Моята беше в 14.30 и към 17.00 горе-долу ме пусна упойката, та дойде рехабилитаторка да ме раздвижи в леглото, без да ставам. Същинското раздвижване беше на другия ден преди обяд. Като те раздвижат ти свалят катетъра, водят ти бебето за по-дълго или направо за постоянно, както ти им кажеш. Трябва да се движиш много, въпреки болката, за да се възстановиш по-бързо и лесно. Храната е на принципа на кетъринг, като на мен още към 17,30 ми донесоха кроасан, който обаче аз не изядох. На другия ден сутринта вече можеш да хапваш, но по-лека храна. Ти си я избираш от меню. Аз лично всичките дни карах на супа - пилешка или крем-супички, за да нямам проблеми, че съм и без това с колит. Относно анестезиолога - има предварителна консултация с него, поне седмица преди раждането, така че ако имаш предпочитания кой да е, можеш да провериш кога е по график съответния анестезиолог и да се срещнеш направо с него и той да ти проведе консулта, съответно и направо да се уговорите за операцията. Иначе на секциото, ако нямаш предпочитания, се пада един от тримата. Мисля, че който и да е, ще си свърши както трябва работата. И за тримата съм чувала добри неща. Успех и ако имаш други въпроси, пиши!

P.S. Един практичен съвет - вземи си бутилка минерална вода от малките спортни / с накрайник като биберон /, за да ти е лесно и удобно да пиеш още след операцията. Иначе те ти оставят на шкафчето чашка със сламка, но за мен поне беше непосилно да се протегна да я взема, камо ли пък и да я държа, без да я разлея, за да пия. Бутилката си ми стоеше до мен в леглото и когато исках само я повдигах леко и си отпивах.

Последна редакция: пт, 19 фев 2016, 17:36 от Tsveti 1310

# 546
Цвети, благодаря ти за подробното обяснение. Много късно са ти направили секциото- голямо чакане е паднало, почти цял ден, това би ме притеснило допълнително. И си стояла гладна и жадна предполагам още от предния, кофти е много това . Ти знаеше ли предварително часа , в който ще ти бъде извършено секциото? Това дълго чакане е толкова нервиращо и за родилката и  за близките отвън. Секциото на кой етаж се прави? После на първия етаж ли свалят оперираните или остават някъде на горния? До колкото разбрах се прави ремонт и се подготвят и другите етажи за родилки, че има наплив и местата не стигат, но забравих да питам дали са готови.

# 547
  • Пловдив
Цвети, благодаря ти за подробното обяснение. Много късно са ти направили секциото- голямо чакане е паднало, почти цял ден, това би ме притеснило допълнително. И си стояла гладна и жадна предполагам още от предния, кофти е много това . Ти знаеше ли предварително часа , в който ще ти бъде извършено секциото? Това дълго чакане е толкова нервиращо и за родилката и  за близките отвън. Секциото на кой етаж се прави? После на първия етаж ли свалят оперираните или остават някъде на горния? До колкото разбрах се прави ремонт и се подготвят и другите етажи за родилки, че има наплив и местата не стигат, но забравих да питам дали са готови.

Да, моето секцио беше предпоследно и се наложи да почакам доста, което допълнително ме стресира. Нямах предварителна информация кога ще ми дойде реда и непрекъснато подпитвах анестезиолога / д-р Георгиев си бях избрала /, който идваше да ми влива някакви успокоителни в системата, кога ще ме викнат, но нито той, нито д-р Петрова / моята лекарка, при която раждах / ми дадоха информация. Всеки ти вика стой и си чакай спокойно, ние ще те повикаме. Та, бая почаках и добре, че в стаята имаше момиче, което беше оперирано предния ден, та с него си приказвахме и тя ми действаше успокоително. Simple Smile Мъжът ми през това време отвън бил изпушил две кутии цигари, и изпил 5 кафета от притеснение. Понеже никой от близките не знаеше кога е датата, си чакаше сам. Simple Smile Надявам се да минеш по-бързо, но и зависи кога ти е датата. При мен се случи така, че раждах на 05.03, точно след няколкото почивни дни и имаше голям наплив от планирани раждания, плюс няколко нормални раждания и клиниката се пръскаше по шевовете. За два дни имаше 30 бебета. Относно глада и жаждата, не се притеснявай, адреналинът е толкова повишен, че поне аз не се сещах нито за ядене, нито за пиене, но то си е и до организъм. Освен това все пак ти вливат системи. Аз реално за последно бях яла към 20 ч. предната вечер, преди секциото и след това чак на сутринта след операцията и то насила, просто не ми се ядеше.
  Секциото ми беше на 3-ти етаж, където има три операционни,но на 2-ри етаж също има операционна / там беше секциото на моята приятелка /. Реанимацията е на втори етаж, но както ти бях писала в предния пост, мен ме свалиха направо в стаята на първия етаж, защото реанимацията беше пълна, та за там нямам много информация от лични впечатления. Иначе при мен в стаята,  няколко часа след секциото, си идваха почти непрекъснато акушерки и моята лекарка, за да ме наблюдават интензивно непосредствено след операцията. Практиката е следната : след операцията, престой в реанимацията няколко часа и после те превеждат в твоята си стая.
   Относно ремонтът, който тече в момента, нямам информация, но и преди него си настаняваха родилки и на горните етажи. Единственото неудобство, ако си на горните етажи е, че все пак бебетата  и сестрите от детска стая са на първия етаж, но си има телефон във всяка стая, така че ако имаш нужда от нещо, ги викаш.
 При кой лекар ще раждаш и знаеш ли вече датата?

# 548
Здравейте момичета! Преди една седмица родих прекрасно момиченце в АГ Селена с помощта на д-р Топалова. Днес се обадих да резервирам преглед за мен и за бебка, от тези, които се полагат. Може ли някои да ми каже по-подробно как протичат тези прегледи? Къде трябва да отида точно, кой кабинет? При кои лекари се провеждат?

Честита дъщеричка! Да е жива и здрава!
Аз лично записах час за д-р Нещерова, която е неонатолог от клиниката - това за малката. Прегледът е стандартен - мерене, теглене, проверка на реакции и рефлекси, преслушване, нос, гърло, очички. За мама пергледът е някъде около 20-ти ден след раждането /поне при мен беше така /. Аз родих секцио и ме гледаха с коремен ехограф, както и състоянието на белега от операцията. Аз още на изписването се разбрах с моята лекарка, която ме оперира - д-р Петрова, за дата и час за този преглед, защото държах тя да ме прегледа. Иначе можеш да си запишеш час на регистратурата като кажеш, че си за контролен преглед след раждането.

При нормално раждалите в какво се състои прегледът? Гледат ли се шевовете дали са паднали, или не?

# 549
Извинявайте,някой може ли да ми каже актуални цени за секцио и нормално раждане,че ми казаха че секциото се е дигнало на 2100лв #Crazy ,а съм се насочила юли да раждам там!мерси ,предварително!

# 550
  • Пловдив
Извинявайте,някой може ли да ми каже актуални цени за секцио и нормално раждане,че ми казаха че секциото се е дигнало на 2100лв #Crazy ,а съм се насочила юли да раждам там!мерси ,предварително!

В момента не е толкова секциото,но до юли може и да стане  Mr. Green
За коректни цени може да звъннеш на регистратурата и да питаш

# 551

В момента не е толкова секциото,но до юли може и да стане  Mr. Green
За коректни цени може да звъннеш на регистратурата и да питаш

Да,да нищо не се знае до тогава....Ми днес бях там на преглет...ама после ми го казаха!Август лежах там по не приятни причини и тогава беше 1490лв,та затова питам някоя по скорошна мама

# 552
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз родих секцио на 28.12 и платих 1490лв.

# 553
Теди_Георгиева , би трябвало да се видят и шевовете  Hug

# 554

Здравейте! Аз родих на 08.02 и актуалните цени за момента са: нормално раждане - 1090 лв., секцио - 1490 лв.

Общи условия

Активация на акаунт