На ЮЛСКАТА мама потрепва сърцето, скоро ще има бебче в ръцете!

• 45 629
  • 728
  •   1
Отговори
# 285
  • срещу двата комина :)))
Силвето, родилните контракции са подобни на менструалните, но болката при тях е достатъчно силна да те накара да се спреш на място. Не бой се, няма как да объркаш такава болка, още повече, че трябва и да е регулярна, на няколко минути. Колкото по-силни са, толкова по-ефективни. При мен почнаха известно време преди раждането, като станаха на наистина малък интервал и доста силни, тогава чак успяха да почнат да правят разкритие.

Мами, тези от вас, дето преминаха през момента на препълнените гърди (и твърди като камък), как се справихте? На този етап съм. Бебо е изцяло на кърма, ама стомахчето му побира само съдържанието на една гърда (и то без да я изпразни до пълно успокоение от болката). За втора не ще, просто вече е отнесъл плувката и няма събуждане. Да цедя до леко облекчение ли другата? Миналият път като минах през това просто бебето изяждаше всичко и от двете гърди, ама сега не става тази работа.

на училището казаха да се цедим и да прибираме във фризер или камера  Peace

# 286
  • София
Гале,на лекцията за кърмене казаха да цедим и да редуваме гърдите Peace

# 287
Ganbg, Креми, честитити беборани!  newsm18

Етооо, почнал се вече бебевалежът! Креми я бях забравила в повиквателно от сутринта, ама тя се обади  Party Виждате ли тия, които ни се губят, къде са и какво правят  Grinning А ние седим и се почесваме тук-там и пишем във форума, та все едни и същи се броим всяка сутрин  Joy

# 288
Galentse, Ержебет,Креми,ganb,честити бебчета   bouquet
Да се оплача,днес много ни мъчат колики и нищо не помага.Само в количката заспа като се разхождахме Sad

# 289
 Здравейте! Аз съм юлска мама 2014. Следя ви,тъй като ме е хванала носталгията. Та..... За колики има билкови капки от Лозница. На моя син му помогнаха( беше с адски колики- силни и болезнени). Ако някой иска координати да пише. Леко раждане,а на родилите- честито.

# 290
  • до едно тепе
Човек да не излезе за няколко часа навън и почнал бебевалежа  Mr. Green
Ержбет, Креми и Ganbg да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват  bouquet
Силве така като те чета май и ти ще се разпишеш скоро  Laughing Предния път контракциите ми бяха точно като менструални болки и то не особено силни. Същинската болка дойде с включването на системата. Сега си имам доста силнички болезнени контракции от време на време, но явно не са достатъчни и си седим 2в1 Whistling
Галенце хубаво е да поизцеждаш щом стават на камък, защото има опасност да се запушиш така. Цедиш и прибираш във фризера за спешни случаи или даваш на каката и баткото в чашка, ако се съгласят да пият Wink. Не е задължително да изцеждаш всичко, защото ще си докараш свръх лактация, но трябва да ги облекчаваш.
Хм интересно още не се е включил консултант от ЛЛЛ в темата. В предишната ми отчетна като започнаха да се раждат бебетата се включиха 2 консултантки и всеки питаше каквото ги интересува. Само искаха въпросите да са цветни, за да им е по-лесно да ги намират. Дали я има още тази практика  newsm78

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 22:24 от pospalancho

# 291
  • София
Мами, тези от вас, дето преминаха през момента на препълнените гърди (и твърди като камък), как се справихте? На този етап съм. Бебо е изцяло на кърма, ама стомахчето му побира само съдържанието на една гърда (и то без да я изпразни до пълно успокоение от болката). За втора не ще, просто вече е отнесъл плувката и няма събуждане. Да цедя до леко облекчение ли другата? Миналият път като минах през това просто бебето изяждаше всичко и от двете гърди, ама сега не става тази работа.

galentse, аз съм така от третия ден след раждането. Цедя се след всяко кърмене. А освен това бебка иска да яде само от дясната гърда и отказа изцяло лявата.
Оставям я да суче по 20 мин. поне. След това давам като добавка от изцеденото от лявата гърда (около още 30-35 мл).
Цедя около 50-60 мл. от лявата. Остатъка съхранявам в хладилника.

PS: благодаря за пожеланията мили мами.   bouquet

# 292
Сибил за колики на нас ни помагаше чая от копър. Продават го в аптеките , а най голям ефект ще има ако сама си го направиш. Бере се само цвета или семената на копъра и го вариш на чай. Даваш по малко да не претоварваш коремчето , че ще стане по лошо. На вън дечицата са по спокойни. Излизайте повече на разходки или на терасата. Аз моята като беше бебе я слагах в количката на терасата да спи и ми спеше по 3, 4 часа че понякога и повече.

# 293
  • София
Хм интересно още не се е включил консултант от ЛЛЛ в темата. В предишната ми отчетна като започнаха да се раждат бебетата се включиха 2 консултантки и всеки питаше каквото ги интересува. Само искаха въпросите да са цветни, за да им е по-лесно да ги намират. Дали я има още тази практика  newsm78

Би било чудесно.

# 294
Ох,и аз не знам какво му стана на малчо днес.Коликите си ги имаме от 3-тият ден още,до сега Инфакол ни помагаше,пак се гърчеше от болка но за кратко след ядене.Имаме и хомеопатични капки,редуваме с тях.И чай от копър,лично от мен набран.Нищо не помага напълно но поне не бяха продължителни коликите.Днес милият се буди със силен рев и се свива и не може да спи.Чак преди малко заспа хубаво.Ще видим тази нощ как ще е. Sad
А да,сега съм приготвила и бял шум от youtube ще пробвам и това ако пак се мъчи.После ще кажа дали има ефект,да си знаете. Grinning

# 295
                  Здравейте мами,не съм писала скоро ,защото и ние се родихме..на 23-ти Юни със секцио и бяхме известно време в болницата,а после докато свикнем в къщи мина малко време  Whistling
                   Та добре дошъл на малкия Давид,роди се 2980гр. 50см...всичко мина успешно и бързичко се възстанових,успех на всички мами ,ако имате въпроси-насреща съм  Hug

# 296
                  Здравейте мами,не съм писала скоро ,защото и ние се родихме..на 23-ти Юни със секцио и бяхме известно време в болницата,а после докато свикнем в къщи мина малко време  Whistling
                   Та добре дошъл на малкия Давид,роди се 2980гр. 50см...всичко мина успешно и бързичко се възстанових,успех на всички мами ,ако имате въпроси-насреща съм  Hug

Честито   bouquet, важното е , че всичко е минало наред и вече всички сте здрави в къщи.... голям бебе валеж почна..  Hug

# 297
Ганбг, Ержебет, Креми, Бригита честити бебенца! Да ви радват много и по-малко да плачкат  Hug

# 298
  • София
brigita честито. Да е жив и здрав Давид. Много щастие.

# 299
Ганбг, Ержебет, Креми, Бригита, честити рожби! Много здрави и щастливи да растат! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт