На ЮЛСКАТА мама потрепва сърцето, скоро ще има бебче в ръцете!

• 45 629
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Ех,Кристалин,с удоволствие се включваме...ако има време.За сега успявам само да чета и ако имам въпрос пиша(тук намирам всички отговори   bouquet)
С коликите не остава време за нищо.Ходим на разходки,това го приспива малкият мишок.А ако сме в къщи и той спи гледам да свърша нещо,я пералня да пусна,я да сготвя  Rolling Eyes За сега ще е така.
Все се чудя дали малкият яде достатъчно,дали наддава.Утре сме на пръвият преглед и ще разбера най-после.Кърма мисля че има,но проблемът е,че мноооого му се доспива като се кърмим и не мога да го събудя  CrazyКато изцедя в шише хапва добре,но не мога да цедя постоянно и да сме само на шише Naughty
Jasmine_  леко раждане,стискаме палчета скоро да се похвалиш и ти с бебоче и всичко да мине бързо и лесно!

# 436
  • София
Честити бебчета на родилите мами и от мен,да са ви здрави и послушни,много да ви радват,а на вас бързо възстановяване.
Кристалин браво на твоя бебчо явно е чул желанието ти и се е врътнал,пожелавам ти най-прекрасното естествено раждане Simple Smile
Аз вчера бях пак на тонове,всичко с тях е ок,но пък имах доста отчетливи  регулярни контракции,ама не ме болят и докторката каза че няма да ме гледа за разкритие,на което се зарадвах Simple Smile,днес сутринта ми падна и тапата и си ги имам пак тези не болезнени контракции и доста силен натиск на малкия ниско долу,та се чудя колко ли разкритие имам ,защото съм сигурна че имам,чакам само да ме заболи поне малко и отивам, че според акушерката мога всеки момент да родя Crazy. А съм си заплюла утрешната дата Simple Smile,ако малкия е съгласен,че и новите родилни зали щели да работят официално от 7ми,та стискайте ми палци малкия да изчака до утре и вече нямам търпение да си го гушна  Heart Eyes

# 437
Сибил, колкото по често предлагаш от шише толкова повече ще свиква че там е по лесно и накрая ще откаже да се кърми. Закачай го по бузките и нослето и не го оставяй да заспива. Като видиш че затваря очички и почваш да го закачаш за да се напапка хубаво и да се оригне. Мънички са и бързо се измуряват, затова заспиват с времето ще свикнат.

# 438
  • София
Аз се притеснявам за същите неща. Да не кажа за всичко.
Не знам колко яде. Иска да суче само от дясна гърда. Цедя другата и давам като добавка.

Моля някоя мама да сподели колко мляко дава на малкото, ако може да засече разбира се.

Много ми е трудно да оригвам малката. Не винаги успявам.

Умирам от страх за всичко. Върна мляко на два пъти и сърцето ми направо щеше да изскочи. Започвам да се чудя дали не съм му дала повече. После като плаче се чудя дали пък му е малко.

Понякога издава едни хрипливи звуци и си мисля, че се души. Спи нощем непробудно и не се събужда само за нощно хранене.
Ох ooooh!, толкова страх не съм брала през живота си.

# 439
Мишоко, честито бебче  smile3525.
Кристалин, леко раждане ти пожелавам!
Моите контракции си продължават, но през мноооого време и  са доста болезнени, кръста ме боли, тече ми нещо жълто, но не постоянно и т.н. Само едно се чудя  newsm78 от 2,3 часа чуствам корема си много лек, все едно го няма, а бебчо си рита. Дали се смъкна  #Crazy

# 440
Ержебет нормално е да се притесняваш. При първо бебче е така. Аз си спомням че даже не съм спала по цяла нощ за да слушам дали диша.
До края на 1м трябва да папат около 100 мл. Вие още нямате месец та трябва да папа около 80. Това е много относително обаче. Племеницата ми ядеше супер малко и повечето го връщаше. На годинка тежеше 7кг. Та не се води много, много по таблиците.
За да оригне трябва хубаво да я вдигнеш и изправиш.нетрябва да е свита. Понякога и леко притискаш коремчето към твоето тяло. Трябва коремчето й почти да се опира в рамото ти и потупваш по гръбчето. Ако върне храна значи й е в повече и не се притеснявай. Когато започне да повръща като фонтан тогава вече може да се притесниш и да звъннеш на лл. Опитай се да не се шашкаш толкова. Излизайте повече на разходки за да се расейваш. Пускай си музика и си танцувайте с малката , примерно когато има колики. Когато теб те е страх и се чустваш не сигурна и бебето го усеща и то става неспокойно. Така че горе главата и по малко се страхувай  Hug

# 441
Ержебет, не се бой за кърменето, за да разбереш дали яде достатъчно, следи памперсите-трябва да има поне 5-6 напишкани памперса на ден и също наакани. Давай колкото иска да яде, ако прекалиш с количеството, ще повърне излишното. Бебетата връщат и ако не са уригнати (при нас всеки път след хранене, не съм намерила все още цаката на уригването... Знам как се прави, но не винаги ми се получава).

# 442
  • до едно тепе
Сина ми заспиваше на гърда. Нямаше начин заспал да го уригна. По половин час и повече съм го държала на рамо и не го правеше. Връщаше много и всеки път, а наддаваше нормално та не е бил прехранван.
Ако имат достатъчно мокри и наакани памперси, значи им стига. Грамажите са за бебетата на АМ и пак не винаги ги изяждат. Принципа беше до 10-тия ден- деня по 10мл. Значи 1-10, 2-20, 3-30мл и т.н. След 10 ден 90-100мл на хранене през 3 часа. Но пак казвам това е за бебетата на АМ. Кърмените ядат когато и колкото искат и ако има поне 5-6 хубаво напишкани памперса и ака добре няма място за притеснение. Peace
Ержбет суче само на дясната, защото вероятно нейните канали са по-широки и е по лесно така. Аз също бях така- дясната пускаше лесно и бързо, а лявата му трябваше доста повече усилие, за да се насуче. Предлагах винаги първо нелюбимата гърда първите дни, но това пък ме доведе до запушване на другата. Ако искаш обърни се към Ла Лече Лига за съвет как да излъжеш малката калпазанка да захапе и другата Whistling
Мисля че е време да се сложи линк към кърмаческия форум на първа страница, обаче онзи ден не можах да го намеря  ooooh!

# 443
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=442 Ето линк към кърмаческия подфорум. Благодарение на него имам солиден кърмачески стаж с каката и баткото.

# 444
На първа страничка в скрития текст са сложени темички за кърменето както и много други. Които се интересува и иска да прочете да го цъкне.
http://lllbg.org/2013/07/osnovi-dostatachno-karma/
Ето едно от линкчетата с най честия въпрос: имам ли достатъчно кърма? Предполагам че за мамите с първо бебче ще е доста полезна информацията.

# 445
  • Пазарджик
Да се включа от днешната ЖК.Меко казано бях бясна на моята док.Първо чаках час и половина докато вляза и накрая никакво отношение.Даже ме попита защо съм отишла.И аз естествено и казах ,че имаме уговорка да пуснем последнитепизследвания,че предния път беше стигнала лимита и не можеше да ми ги пусне.И то ми пусна само кръвна картина без микробиолгия,но не ми се занимаваше да се карам с ней.Питах я за тонове -тя каза в болницата в която ще раждам там да отидя.Дори не иска и да ми пипне корема ,пък за видеозон да не говорим.Пълно безхаберие.И така.

Мека казано съм много разочарована от ней.И така,ако до   петък не съм родила мисля да отидя до болницата в която ще раждам.Дано там поне малко внимание да ми обърнат,въпреки че ще съм без избор на екип.Остават ми 9 дни до термин.Дано всичко се подреди,че не ми се мисли....Simple SmileSimple SmileSimple Smile

# 446
Силве, моят доктор също не ми пусна микробиология, а докато го чакам да ми пусне ПКК, аз сама си пуснах. За тонове никой никъде не ме е пращал, чак в болницата ги слушах. Следи как е бебчо по движенията всеки ден, ако са както досега, всичко би трябвало да е наред. Къде смяташ да раждаш? И аз бях без избор на екип, но пък имах пълно доверие на всички, които можеше да ми се паднат на смяна в болницата по мой избор. Кофти, че така се е държала лекарката, за съжаление, не е изключение такъв случай.
Дишай дълбоко, разходи се, да ти олекне, че бебчо чувства емоциите на мама. И ти пожелавам всичко да мине наред.  Hug

# 447
Момичета, включвам се с хубава новина- на 2 юли се роди нашия син Стамен с планирано секцио, извършено изключително професионално, 3,200 кг., 51 см. Вече сме в къщи, вървим по трудния кърмачески път, операциятаоперацията се забравя, сега кърменето и наддаването на малкото съкровище ми се струва по-трудно от всичко на света.

# 448
Кристин честита радост  bouquet   bouquet  bouquet
Да ви е жив и здрав и много да ви радва , теб и цялото семейство  Hug

# 449
  • Варна, кв. Аспарухово
Честито на мама Кристин   bouquet
А малкото съкровище да и е здравичко и много щастливо   ura

Аз съм още 2 в 1 без никакви признаци за раждане  Sad Вече имам мускулна треска
на краката, нещо като изкълчване на единия, ММ вече е голям гимнастик (че да осигурим
на бебо място за излизане Simple Smile ) и почти вече не мога да съм спокойна (ослушвам се за всяко движение на беб и се  Praynig само да е добре). Нямам против да закъснява, но ми се иска да ме вкарат в болница за наблюдение, че така само се шашкам (но няма как ще се търпи до четвъртък, когато е следващата среща с док и може болницата да не се размине).

Желая на всички повече спокойствие и търпение от моите и най-вече да не им се налага да го имат.

Общи условия

Активация на акаунт