?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 070
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 820
До влюбената Анонимна: прецени си внимателно кое ти е по-важно – тръпката или приятелството с този мъж. Семейството ти или новата връзка.
Ако държиш на този човек като приятел, имай предвид, че легнеш ли си с него, край на приятелството ви. Отношенията ви ще преминат на друго ниво. Плюс риска да се разчуе и евентуален развод. Трето и четвърто, че в началото всички са галантни принцове, ама по време на съвместния живот постепенно се превръщат в крастави жаби. Предполагам, че и в мъжа си си била силно влюбена с всичките му там тръпки и приятни емоции, нали?
Теоретично има вариант да правите секс без ангажименти, но малко жени го могат това. Та ти още отсега си хлътнала, легнеш ли си с него, съвсем ще затънеш.
В една съседна тема пак тече спор съществува ли приятелство между мъж и жена. Да, съществува, стига хората да спазват известна здравословна дистанция и да си държат гащите здраво завързани.
Много полезен съвет!  Както и на другите! Благодаря ви. Ще взема решение.

# 11 821
  • София
Гледай ако не си гледала Мостовете на Медисън. Това, което ще се случи, зависи от случайността, от твоя и от неговия характер/спонтаност. Може да се разочароваш, може и точно обратното да се случи.
Животът ти предоставя шанс и изпитание. Възползвай се, за да разбереш по-добре коя си ти и как искаш да живееш. Любовта съвсем не означава съжителство, деца, а физическата близост е черешката отгоре. Подреди си мислите, приоритетите и не си изневерявай. Обичай най-вече себе си.
Мостовете на окръг Медисън - за жената с разностранни таланти, която заслужаваше нещо повече, но си остана при законния мъж, защото тогава такива бяха порядките в американската провинция. Пак добре, че мъжът й на смъртното си легло призна, че тя е била нещо повече от него.
Аз бих взела пример не от Мерил Стрийп, а от дъщеря й.
"Бъдете много щастливи, деца мои"...

# 11 822
Бих казала, че такава тръпка не се изживява всеки ден над 40-годишна възраст и аз не бих я погребала толкова лесно още в зародиш

# 11 823
Бих казала, че такава тръпка не се изживява всеки ден над 40-годишна възраст и аз не бих я погребала толкова лесно още в зародиш
Само да не стане така, че тръпката да погребе неща, градени 20 и повече години.

# 11 824
Само да не стане така, че тръпката да погребе неща, градени 20 и повече години.
Доста стари постройки нямат добра основа и не си заслужва да се подкрепят с колци на всяка цена.

# 11 825
И това е вярно. Само авторката е наясно кое си струва и на какво държи. Всъщност, дано да е наясно

# 11 826
Не виждам причина, човек ако е изразил съгласие за нещо приживе, това му желание да се подлага на съмнение след смъртта му.
Не знам разпоредбите за асистираната репродукция, това за името беше само и единствено предположение, но щом можеш да заченеш от неизвестен донор, защо да не може от мъжа ти? Много е тъпо. На заченалите от донори, нали никой не тръгва да го издирва чак след като има дете, че да му търси наследство някога си, безумно е. И нали са анонимни, все пак и си остават такива.
Ако наистина закона не позволява на жената да се възползва от ембионите излиза, че ѝ разрешава да роди от неизвестен донор, но ѝ забранява да роди от мъжа си. Ами тъпо е както и да го гледаш.
И не, не ми се вижда егоистично, жена да роди от донор. Ако не иска осиновяване, а детето поне наполовина да е нейно, макар, че ще е без биологичен баща, за мен е напълно приемливо.
Какво значи "да обричаш дете да е без биологичен баща?" Наистина си мислех, че тези отживелици в мисленето са изчезнал. Това е предразсъдък и заради него децата страдат, а не заради факта, че нямат биологичен баща. И заради тези, за които предразсъдъка е начин на мислене.
Дете, няма да отхвърли друго дете по такава причина, но виж, ако майка му/баба му непрекъснато го подковават "няма да играеш с него, защото няма баща", както се правеше някога, то би свършило работа.
Иначе самото дете, ако има добра връзка с майка си, не би било проблем за него, че е родено без биологичен баща. Всичко зависи от отглеждането на това дете, а не от нечии предразсъдъци

Ма Ко, извинявай за личния въпрос, но ти имаш ли/имала ли си любящ  баща? Тук не става въпрос за предразсъдъци или какво ще кажат клюкарките пред входа, а затова дали с лека ръка ще лишиш детето си от нещо важно, което ти си имал и знаеш какво е..

# 11 827
  • при късмета
Жени опират до анонимни донори, когато не искат осиновяване и според техните собствени критерии не са намерили партньор, който да заслужава да е баща на детето им. Да чакат да станат на 50, да се вземат с когото и да е,че тогава да родят ли?
А защо се смята, че жена не може да отгледа дете сама?
Скоро и друг казус коментирахме, когато жена иска да задържи бременност и по някакви причини иска да изключи биологичния баща от живота му. Ако междувременно разбере, че е неспасяем наркоман, ако извърши тежко престъпление и влезе в затвора, ако се окаже насилник, ако се окаже педофил? Примерно? Това, че въпросния може да се намеси по всяко време в живота на детето вече го коментирахме, но тогава пак ли лишаваш детето си от важното бащино присъствие или по-скоро го спасяваш от него?
В общия случай е много ясно, че е по-добре да има баща. Но и в двата случая коментираме конкретни казуси и според тях е видно, че общото не е валидно за всички. За някои случаи е много по-добре бащата да липсва изобщо, отколкото да е някой от горе изброените и да е в живота на детето.
А с цитирания пост, отговарям на конкретен друг такъв, а ти си го извадила от разговора и по този начин се изопачават думите ми. Всъшност явно само ти не ги разбираш, а не, че се изопачават по принцип

# 11 828
Аз съм задръстената анонимна. Прочетох мненията на тези, които писаха по моя пост. Благодаря!

# 11 829
Аз съм задръстената анонимна. Прочетох мненията на тези, които писаха по моя пост. Благодаря!
А какво реши да правиш?

# 11 830
Доста стари постройки нямат добра основа и не си заслужва да се подкрепят с колци на всяка цена.

Така е, но поводът да ги разрушиш не трябва да е, защото си видяла наблизо симпатична сламена къщичка.

# 11 831
С повод или без, най-добре е да не правиш компромиси със себе си.

# 11 832
Хора, имам нужда да си "сверя" часовника.  ooooh!
Ситуацията е следната накратко:
Близка приятелка от 20 г, омъжена за най-добрия приятел на бившият ми. Който е чисто луд (психар) и с когото се разделихме бурно преди половин година. Раздялата беше доста тежка - с много тормоз, заплахи и тн. от негова страна. И понеже е лабилен психически, неговият приятел е бил плътно до него в това време. И той и приятелката ми са били свидетели на супер грозни заплахи и закани по мой адрес, до такава степен, че тя ми заяви колко уплашена е била за мен, как щял да ме залее с киселина или да ме заколи някъде. И че трябвало да бъда безкрайно благодарна на мъжа й и на нея, че са успявали да го спрат в онези моменти. За което съм им благодарна, разбира се.
Въпросът е, че аз се шокирах, че не ми е казала за това в прав текст. Тя беше свидетел на тормоза през цялото време. newsm78
Попитах я защо не ми е казала и тя ми отговори, че си имала свои грижи тогава (да, и тя минаваше през тежък период) и че достатъчно ясно ми била намекнала за това в  общия женски чат, където 6 жени пишем една през друга.
Пак я питах защо не ми се обадила поне и отговорът беше - ми нали ясно ти го написах (беше ми казала да си закрия ФБ акаунта, но когато я попитах "защо", каза само "да я слушам")?..
Незнам, объркана съм.
За мен това не е никак приятелско.
Искам да чуя и вашето мнение, може пък аз да бъркам или да преекспонирам нещата. newsm78

# 11 833
  • София
Какъв е въпроса?  Thinking Дали ти е приятелка ли? - не, не ти е приятелка, а позната. Приятелка щеше да говори с теб очи в очи още тогава, а не недомлъвки и то в общ чат с други хора. Къде е драмата с нея обаче?

# 11 834
Да, точно това искам да си изясня.
А как ще постъпя от тук нататък, тепърва ще го мисля. Тъжно е да се загуби така това дълго приятелство.

Общи условия

Активация на акаунт