?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 407
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 325
Всъщност са му нужни само 20 лв. и час свободно време.
Това значи ли, че всяка "самотна" майка е заплашена във всеки един момент от възможността да се появи някой откачалник, да отиде при нотариус и да се пише баща на детето и, дори и изобщо да не е такъв? И после тя трябва да се мъкне по съдилища и да доказва обратното.

Не. И само ДНК тест със сигурност не е достатъчен.

# 11 326
Всъщност са му нужни само 20 лв. и час свободно време. А тукашният "баща" не реве за родителски права, че да води дела и да доказва нещо. В така описаната ситуация, майката е в неизгодна позиция. Но пък щом я плаши със съд и тест, явно стреля с халосни патрони и не се е интересувал как всъщност става. Дано само да я плаши.
Да де, така излиза. Но пък 18 години да си на тръни дали няма да предприеме нещо, никак не е добра перспектива.

Наистина ли няма абсолютно никакъв вариант в закона, майката да отстои в акта за раждане да е само тя? Оставам с убеждението, че бащата ако припознае детето, щом от общината бащата директно се вписва в акта за раждане, а нея само я уведомяват, то обжалването ѝ няма големи шансове акта да остане в предишния си вид

Няма такова нещо. Никой не се вписва директно никъде. Тук са писали може би, защото така се е случило, когато са раждали, но тогава е различно и все пак дори и тогава майката посочва бащата, той само се съгласява.

# 11 327
В такъв случай тя ли трябва да води дело, че това не е бащата на детето и да го доказва с ДНК анализ?
Имам предвид възможността някой случаен да реши да припознае дете на самотна майка.

# 11 328
  • Варна
Да го припознае може до навършване на 18-годишна възраст на детето. И не е нужно да завежда дело и да е чрез съд. Просто отива при нотариус, подписва декларация и готово. Общината е длъжна да уведоми майката, която има три месеца, за да обжалва. Ако не го направи, след трите месеца, припозналият го се вписва в акта за раждане като баща.
Ами оттук останах с друго впечатление. В какво се изразява това обжалване?

# 11 329
  • при късмета
Нали не говорим за вписване на бащата в акта, при раждането? Тогава всичко е ясно. Случая е противоположния, когато бащата не е вписан и майката иска така да си остане и правата на бащата в този случай. Също и действията, които могат да предприемат двамата, за да постигнат това което искат, а в случая са противоположни неща

# 11 330
Вярно е - преди писах за грозната ситуация, в която бях поставена, направо не искам да се сещам. Мислех, че този филм на ужасите е приключил, обаче сега се оказва индийски сериал. Обясних много спокойно на другата страна защо не искам да бъде изобщо в живота ни, чух едно сумтене като отговор и отново въпроса искам да дойда, ще ме спреш ли да видя детето
В крайна сметка мисля като Вас, иска да отрови живота ми нарочно

# 11 331
Дали ще го спреш, не, ти няма да го спираш, кажи му, че полицията ще го спре, когато се обадиш, че някакъв тип те притеснява, а си новородено.

Може да се оспорва припознаването. Нр знам обаче какво следва после. Дело?

# 11 332
Криста, спри да му вдигаш телефона и го блокирай отвсякъде.
Пък ако му се занимава с водене на дела, да си го прави.

# 11 333
  • при късмета
Към момента можеш съвсем спокойно да го спреш да види детето. Нататък, консултирай се с адвокат, за да знаеш какви доказателства и свидетели да си подсигуриш в случай на дело. Ако наистина прави всичко напук на теб, шансовете да стигне до край, т.е. до дело и тези да се откаже са 50/50

# 11 334
Вярно е - преди писах за грозната ситуация, в която бях поставена, направо не искам да се сещам. Мислех, че този филм на ужасите е приключил, обаче сега се оказва индийски сериал. Обясних много спокойно на другата страна защо не искам да бъде изобщо в живота ни, чух едно сумтене като отговор и отново въпроса искам да дойда, ще ме спреш ли да видя детето
В крайна сметка мисля като Вас, иска да отрови живота ми нарочно

Много е неприятно, разбирам. Надали можеш да се вдигнеш с детето в чужбина докато само ти си вписана в акта за раждане и да живееш там поне 18 години.

Ако въобще допуснеш да се види с детето, прави го винаги в присъствието на трети лица. Има случаи, в които бащата някой ден небрежно взима детето от детска градина/училище. Не искам да си помислям. Кураж и успех! Подобни пъзльовци не са достойни да бъдат бащи!

# 11 335
Всъщност са му нужни само 20 лв. и час свободно време. А тукашният "баща" не реве за родителски права, че да води дела и да доказва нещо. В така описаната ситуация, майката е в неизгодна позиция. Но пък щом я плаши със съд и тест, явно стреля с халосни патрони и не се е интересувал как всъщност става. Дано само да я плаши.
Болднатото е повече от странно, като се има предвид, че в предишните си теми авторката е споменавала, че той е авокат. Определено той би следвало да е запознат как стават нещата.

# 11 336
Не го допускай до детето , той в момента де юре е никой. Консултирай се с адвокат , наистина може да го припознае и после , ако ти си сигурна , че той е бащата , няма нужда да даваш луди пари за дело за оспорване на припознаването. Единствено остава да водиш дело за издръжка , минимален режим на контакти и род. права. Защото без такова дело може да ти прави набези по всяко време, правата ви са еднакви.
Темата ти е много важна . Няма ли как модератор да я направи отделна ?
С ма-ко сме писали едновременно.

Той няма права в момента. Къде е записан, че е баща? Никъде.

# 11 337
Болднатото е повече от странно, като се има предвид, че в предишните си теми авторката е споменавала, че той е авокат. Определено той би следвало да е запознат как стават нещата.

Сигурно и за това я е излъгал, както и за всичко останало.

# 11 338
  • София
Поведението ти трябва да е такова, за да си спестиш нерви поне докато се успокои обстановката:
1. Не съдействаш по никакъв начин с пари, разговори и виждане на детето
2. Докато не го припознае е никой и викаш полиция, ако ти цъфне да те навиква и тормози. И да обвинява каква майка си, че не даваш на бащата да види детето си. Защото ще ги прави и ще върви по тази струна. Не изпадаш в обяснителни режими ама той далеч, ама ти така, ама как може да е баща. Казваш, че понастоящем е никой и така.

Ако реши да го припознае, ще го направи. Няма и смисъл да обжалваш, защото после ще даваш пари мисля. ( ако се окаже, че е той, а ти си обжалвала)

Не знам дали си спомням коректно, но в миналата тема май спомена, че е чел постовете ти тук...

Ако е така, единственото, което мога да предложа, е да изтрия това, което ще напиша и след още няколко коментара от наша страна да си "признаеш", че детето не е негово и да му подхвърлиш по някое време индиректно, че си писала тук и да го намери сам.
Не знам дали би минало такова номерче за такова важно нещо, но ти е най- сигурният вариант да те остави намира. Такива дребни душици са заслепени от злобата си и няма и да го чуеш повече, ако се хване. А и без това не е от най- ентусиазираните да поеме отговорности. По същата причина (че е злобен и склонен да прави напук) до 18- годишна възраст на детето ще прави номерца за излизане от страната и ще берете мн проблеми.

# 11 339
  • при късмета
Хрумна ми една много откачена идея. Какво ще се случи, ако друг припознае детето? Т.е. ако това става само с декларация при нотариус, която после се носи в общината, то тогава майката може да намери свой близък, който да го припознае. Тогава вече бащата ще е този, който ще е принуден да води дела за произход и припознаване и това би отнело много време и средства.
После за да освободи от отговорност припозналия детето, може да го осинови друг с негово съгласие, ако майката има ново семейство.
Сигурно не е лесно за изпълнение, най-вече в частта да се намери такъв човек, но тогава на бащата ще му се стъжни живота, а не на майката

Общи условия

Активация на акаунт