?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 241
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 505
  • София
Дете 1: Сега почти на 30, вече майка на 5 месечно бебе. Училища: 32ро;  АУБГ бакалавър с два мейджъра, бизнес администрация и математика; Тилбург Холандия - MSc. От 4 години е обратно в БГ, работи като Data Scientist в стартъп. Висока заплата, високо майчинство.

Дете 2: Сега на 27. Училища: 32ро, Меридиан 22 (заради тоалетните в 32ро); АУБГ бакалавър Бизнес Админстрация, МВА University of Miami. След МВА се прибра в БГ, има собствена фирма в бизнес сектор, коренно различен от моя.

Дете 3 (различен баща от на първите 2): Американския колеж в София, 9 клас. Изобщо не попитах баща му за таксата. Какво да очакваш от човек, който подарява съзнателно фейк Бозе неработещи тонколони на сина си?

Всъщност, след историята с вилата, вече никога не съм питала за такси. Плащала съм ги сама.

# 11 506
...
Е имам ги, не съм безработна и едва ли ще бъда, нито съпруга ми, но няма да си лиша домакинството от почти половината доход, защото да ходи малкото в частно училище, това е абсурдно! Sweat Smile
Но ги нямам в излишък - да и да ги имах пак нямаше да ги дам, защото всеки трябва да знае от къде изгрява слънцето и как се появяват парите.
Бях права, че просто нямате възможност, а не е че не искате детето да е в Оксфорд примерно Simple Smile

Далеко му е Оксфорд все още, но платеното в Оксфорд е мноооого платено. И при положение, че работим за доходите си - не, няма да мизерстваме, за да се прави малкия на аристократ. Ако той вижда бъдещето си в Оксфорд, може да си седне на задника, да има добри оценки и да си кандидатства за финансиране.  Категорично не иначе! Sweat Smile

# 11 507

Не знам защо бгтатко дава примери за фалове, изхлузвания и сексуалния си живот с транзитни момичета. Тук иде реч за планиране на съвместен живот и контрата е авторката, защото тя износва двтето.

И аз се чудя. Може би се чуди какво да напише и пише неща, които нямат общо със случая.

Цитат на: tays link=topic=855590.msg36340898#msg36340898 [/quote
Знам за случай , в който майка с "баща неизвестен" , когато детето беше на 10 години , в катастрофа умира. Детето е в интензивно. И заради застраховката ,бащата го припознава. В този момент. Бабата и дядото не можаха нищо да направят. Не съм проследила случая докрая , но да , истински е.

Ужас

Има и други ужаси.
Дете зарязано и израснало в дом за изоставени деца, пораства, започва работа и разбира, че дължи много пари. И разбира, че родния баща му е оставил солидни дългове.

# 11 508
Има и други ужаси.
Дете зарязано и израснало в дом за изоставени деца, пораства, започва работа и разбира, че дължи много пари. И разбира, че родния баща му е оставил солидни дългове.

Това дете защо не се е възползвало от опцията отказ от наследство или приемане на наследство по опис?

# 11 509
  • София
Има срок за отказ и ако го изпуснеш- край. А защо си го изпуснал- заради късно уведомяване. Знам за такъв случай. На майка ми позната. Синът й получи дългове. Бащата от години не поддържаше връзка и явно е бил някъде на майната си.

Срокът май тече от смъртта, а не от уведомяването, което би било дупка в закона. Нека някой от юристите в темата се изкаже дали е така.

# 11 510
Защото е започнало работа , тоест , е станало пълнолетно. Има един срок от 3 месеца за приемане на наследството по опис , явно го е пропуснало.

# 11 511
Sharky*, меридианите, по спомен не бяха много скъпи училища - 2-3 к на година, или нещо в тия граници, но ако човека изкарва точно толкова, ако не и по-малко, няма как да му се правят фасони, че не може да ги плаща. Това не е нормално, ами някаква болестна мания.

# 11 512
Не знам защо бгтатко дава примери за фалове, изхлузвания и сексуалния си живот с транзитни момичета. Тук иде реч за планиране на съвместен живот и контрата е авторката, защото тя износва двтето.
И аз се чудя. Може би се чуди какво да напише и пише неща, които нямат общо със случая.
Отговарях
Скрит текст:
на друг потребител за други твърдения, които не са свързани със случая.
По случая казах 10 пъти каква е ситуацията, но не Ви отърва и ще продължите да я разкрасявате до дупка. Единствената версия, с която разполагаме, казва, че са имали връзка в продължение на 2 години, не са живели заедно през цялото време обаче (не знаем колко точно време са живели), не знаем и колко време са правили опити - той бил поискал да имат дете, но след явно много драматични скандали, свързани с отношенията на Криста с неговото семейство, е поискал да спрат с опитите. Не знаем колко време са ги правили тези опити, но са разбрали за бременността след като са се разбрали да спрат с опитите. След като е разбрал е плакал, повтарял е, че ще е грешка това дете (явно в контекста на скандалите) и че могат да продължат отношенията си, но ако тя прекрати бременността си. След като тя е отказала, изнесла се е веднага и се е прибрала в родния си град, ѝ е казвал, че иска да бъде записан като баща на детето и че иска тя да се върне да живее в същото населено място, където са били преди. Егото на Криста по нейни собствени думи, е било силно наранено от всичко това и в този контекст през мнение си променяше позицията дали да го записва като баща или не (с ясното съзнание, че той ако поиска, може да го получи това припознаване и без нейно съгласие). Това са фактите и то факти изнесени от потенциално пристрастна страна, но аз ѝ вярвам на Криста за всичко. Но я се вижте как четете като дявола евангелието нещата:
Цитат
В случая на Криста, господина е искал това дете, даже Криста не е била сигурна в намеренията му. Детето е било планирано  и в момента когато е забременяла, този "мъж" за секунди обръща палачинката.

Е какво да говорим повече с Вас?

Между другото за протокола аз напълно признавам вината, състояща се в крайната нерешителност на този човек - иска дете, после не иска дете, после детето факт - ами махни го, не става така тази работа. Колкото и да не смятам, че абортът в ранните седмици е този гигантски риск който изкарват анти-абортърките, пак не е шега работа, инвазивна интервенция е, а за това как една жена го възприема и изживява ние мъжете не можем да знаем. Така че според мен е било редно да предложи помирение, брак, да се зарадва и т.н. Аз така бих направил с ясното съзнание, че вероятно след като са тръгнали толкова драматично надолу нещата, няма да се получи - вазата е трудно да се залепи. Но както казах няколко пъти - за мен не е коректно това "искам дете, не искам дете, ох то взе че стана дете, айде да го махнеш". Но всичко друго, което му се приписва, е изсмукано от пръстите на база спорадични гневни думи на очевидно силно емоционален и дълбоко засегнат в лично отношение човек. Това, което виждам като факти и действия като се абстрахираме от думите в някакви кавги, си е консистентно желание да приеме детето за свое, да бъде част от живота му и финансово и физически. Много по-логично ми се струва за все пак интелигентен, бездетен мъж на 50 да се интересува от детето като свое дете, а не от детето като инструмент да прави мръсно на майката - подобна отмъстителност наистина не е типична за мъже на 50+, безхаберието може да е типично, но в случая ако имаше безхаберие, нямаше да разпитва дали е родила и да я гони 20 дни след раждането да припознава детето.

Това е моят прочит на ситуацията, престанете да ми вадите думи от контекста и да спорите с мен, защото нямам повече желание, загубих доста време по този въпрос, а имам много работа за довършване. Преминах отдавна на дежурния казус с абортите и правата на мъжете, които ако може според някои направо законово да се премахнат изцяло, но евентуално да им останат, че и да се увеличат задълженията и подобни философии. Защото нечий бивш съпруг бил казал и направил нещо си (напълно "безпристрастен" прочит на някакви предадени по спомен думи от човек, който не може да го гледа въпросния бивш).

Не съм видял досега някоя разведена жена да каже "ами то аз бях виновна и заради мен се разведохме". И на база това градим "статистика". Е, не е много представителна, съжалявам. На sharky голямата msc-ка да даде мнение за лееекичко кривнатата по пол извадка и заключенията на нейна база Wink

# 11 513
Има и други ужаси.

Това дете защо не се е възползвало от опцията отказ от наследство или приемане на наследство по опис?

Не знам. Може да не е знаело. Случая беше доста нашумял. Може да е имало някакви срокове и да е изпуснало. Не помня подробности.
Но и той се е водил сирак. Може би не е знаел кои са му родителите дори.
Много такива случаи има.

https://dariknews.bg/novini/bylgariia/4-godishno-momichence-nasl … v.-dylgove-890616

http://inews.bg/%D0%A1%D0%9A%D0%90%D0%9D%D0%94%D0%90%D0%9B%D0%9D … l.a_i.344530.html
Но точно за този за който пише не мога да открия статия. Помня, че беше младо момче, току що започнало първата си работа.
Безумно, но такива са законите.

# 11 514
Не, няма срок за отказ. Нито за приемане по опис. Но условието е да не е приемал наследството и да не се е разпореждал с него. Peace Много въпросителни има около тези истории, които биха се разрешили с консултация с адвокат.

# 11 515
  • София
Аз само не разбрах. Не я искал нея, а детето си и в това нямало лошо.
Тогава защо е казал да прави аборт и да продължат отношенията си. Излиза чисто логически, че баш детето не ще.

Бгтатко, ти вадиш думите на авторката и си подчертаваш само определени неща.
Едните неща били факти и тя изрично ги казала, но за други неща нямало как да знаем дали тя си преиначава. Хем така, хем онака в зависимост от съдържанието, което изнася.

# 11 516
В една от старите и теми имаше и споделяне , че  е трябвало да пътува за изпит декември-много бременна. Той настоявал да пътува и да си вземе изпита , без да се интересува къде ще спи , как ще пътува и т.н.Авторката е споделила , че изобщо не я е поканил у тях. Много загрижен за детето , което носи , нали ?

# 11 517
Баща мечта. Много загрижен за живота на детето, нищо че е направил всичко възможно до този живот да не се стигне.

# 11 518
Скрит текст:
Отговарях на друг потребител за други твърдения, които не са свързани със случая.
По случая казах 10 пъти каква е ситуацията, но не Ви отърва и ще продължите да я разкрасявате до дупка. Единствената версия, с която разполагаме, казва, че са имали връзка в продължение на 2 години, не са живели заедно през цялото време обаче (не знаем колко точно време са живели), не знаем и колко време са правили опити - той бил поискал да имат дете, но след явно много драматични скандали, свързани с отношенията на Криста с неговото семейство, е поискал да спрат с опитите. Не знаем колко време са ги правили тези опити, но са разбрали за бременността след като са се разбрали да спрат с опитите. След като е разбрал е плакал, повтарял е, че ще е грешка това дете (явно в контекста на скандалите) и че могат да продължат отношенията си, но ако тя прекрати бременността си. След като тя е отказала, изнесла се е веднага и се е прибрала в родния си град, ѝ е казвал, че иска да бъде записан като баща на детето и че иска тя да се върне да живее в същото населено място, където са били преди. Егото на Криста по нейни собствени думи, е било силно наранено от всичко това и в този контекст през мнение си променяше позицията дали да го записва като баща или не (с ясното съзнание, че той ако поиска, може да го получи това припознаване и без нейно съгласие). Това са фактите и то факти изнесени от потенциално пристрастна страна, но аз ѝ вярвам на Криста за всичко. Но я се вижте как четете като дявола евангелието нещата:
Цитат
В случая на Криста, господина е искал това дете, даже Криста не е била сигурна в намеренията му. Детето е било планирано  и в момента когато е забременяла, този "мъж" за секунди обръща палачинката.

Е какво да говорим повече с Вас?

Скрит текст:
Между другото за протокола аз напълно признавам вината, състояща се в крайната нерешителност на този човек - иска дете, после не иска дете, после детето факт - ами махни го, не става така тази работа. Колкото и да не смятам, че абортът в ранните седмици е този гигантски риск който изкарват анти-абортърките, пак не е шега работа, инвазивна интервенция е, а за това как една жена го възприема и изживява ние мъжете не можем да знаем. Така че според мен е било редно да предложи помирение, брак, да се зарадва и т.н. Аз така бих направил с ясното съзнание, че вероятно след като са тръгнали толкова драматично надолу нещата, няма да се получи - вазата е трудно да се залепи. Но както казах няколко пъти - за мен не е коректно това "искам дете, не искам дете, ох то взе че стана дете, айде да го махнеш". Но всичко друго, което му се приписва, е изсмукано от пръстите на база спорадични гневни думи на очевидно силно емоционален и дълбоко засегнат в лично отношение човек. Това, което виждам като факти и действия като се абстрахираме от думите в някакви кавги, си е консистентно желание да приеме детето за свое, да бъде част от живота му и финансово и физически. Много по-логично ми се струва за все пак интелигентен, бездетен мъж на 50 да се интересува от детето като свое дете, а не от детето като инструмент да прави мръсно на майката - подобна отмъстителност наистина не е типична за мъже на 50+, безхаберието може да е типично, но в случая ако имаше безхаберие нямаше да пита дали е родила и да я години 20 дни след раждането да припознава детето.

Това е моят прочит на ситуацията, престанете да ми вадите думи от контекста и да спорите с мен, защото нямам повече желание, загубих доста време по този въпрос, а имам много работа за довършване. Преминах отдавна на дежурния казус с абортите и правата на мъжете, които ако може според някои направо законово да се премахнат изцяло, но евентуално да им останат, че и да се увеличат задълженията и подобни философии. Защото нечий бивш съпруг бил казал и направил нещо си (напълно "безпристрастен" прочит на някакви предадени по спомен думи от човек, който не може да го гледа въпросния бивш).

Не съм видял досега някоя разведена жена да каже "ами то аз бях виновна и заради мен се разведохме". И на база това градим "статистика". Е, не е много представителна, съжалявам. На sharky голямата msc-ка да даде мнение за лееекичко кривнатата по пол извадка и заключенията на нейна база Wink

Ха, стана тя каквато стана. Аз ли чета като дявола евангелието  Joy
Ето ти един пост на Криста в която  казва точно това, което и аз написах и за което намекваш, че изкривявам.

Скрит текст:
Кристина аз те разбирам.Сигурна съм, че е мъж с висока култура и ти се иска да имаш семейство с такъв тип човек. Аз като гледам някои мъже какви откровени простаци са, съчувствам на жените им. Но не страдай. Има къде къде по-лоши неща в тоя живот.

Да, по професия той е адвокат, аз завършвам право, също съм се запътила в неговата посока, едновременно с това изучавам софтуерно инженерство. Всичко от което съм разочарована, е, че ме излъга, той подхвана темата за дете, аз в началото дори се дърпах, но му се доверих. Наистина смятах, че той е моят човек. Не знам как не получих удар, след като чух да съм направела аборт и да си продължим. Това как да стане, то не звучи нормално. Поставих му условие - Или ставаме семейство или си отивам с детето, и той избра второто. Цял месец след раздялата ни се опитвах да го разубедя, не стана. Чух страхотни гадости - щял да ме подминава с количката ако ме видел, родителите му нямало да се зарадват на това дете и т.н.

Подчертавам ти го за да ти е по-лесно.  Mr. Green

И да, няма какво да говорим повече, нали!  Wink
Като имаш работа иди си я върши, не ме занимавай, не цитирай, не досаждай и не изкрявявай.
Крадецът вика – дръжте крадеца.
Ако имаш проблеми със спомените си си свободен да отидеш и да прочетеш на Криста всички постове.
**

Бгтатко, ти вадиш думите на авторката и си подчертаваш само определени неща.
Едните неща били факти и тя изрично ги казала, но за други неща нямало как да знаем дали тя си преиначава. Хем така, хем онака в зависимост от съдържанието, което изнася.

Абсолютно. Много преиначава. А имах съвсем друго мнение точно за този потребител.

qrye, сигурна ли си, че няма срок? Интересувах се от този въпрос преди време и доколкото разбрах имало някакъв срок. Но ако се случи нещо, ще го мисля.

# 11 519
 Чл. 60.  (1) Наследниците, които са приели наследството, отговарят за задълженията, с които то е обременено, съобразно дяловете, които получават.
 (2) Наследникът, който е приел наследството по опис, отговаря само до размера на полученото наследство.
 Как българските съдилища третират въпросите по приемане и отказ от наследство (86 анотации)
 Чл. 61.  (1) Приемането на наследството по опис трябва да се заяви писмено пред районния съдия в тримесечен срок, откакто наследникът е узнал, че наследството е открито. Този срок може да бъде продължен от районния съдия до три месеца. Приемането се вписва по реда на чл. 49, ал. 1.
 (2) Недееспособните, държавата и обществените организации приемат наследството само по опис.

Ето го срокът. От Закона за наследството.

Общи условия

Активация на акаунт