Тогава защо е казал да прави аборт и да продължат отношенията си. Излиза чисто логически, че баш детето не ще.
Бгтатко, ти вадиш думите на авторката и си подчертаваш само определени неща.
Едните неща били факти и тя изрично ги казала, но за други неща нямало как да знаем дали тя си преиначава. Хем така, хем онака в зависимост от съдържанието, което изнася.
Сега няма да седя цял уикенд да Ви забавлявам тук, казах каквото имах и по основния въпрос и по другите въпроси, които се повдигнаха като следствие от основния. Да ми повтарята 1000 пъти едно и също, защото Ви се чати неделя вечер - не мерси, предпочитам да си чатя по по-приятни теми. Отговорих не знам колко пъти вече на цитираното и след всеки следващ повтарящ се отговор ми се обяснява, че съм го бил защитавал. Защо да го защитавам? Не ми дреме на мен мъж, жена и т.н. На първо място в случая мисля за бъдещето на детенцето, което ще зависи от тези отношения, на второ за Криста, която отговори на всичките ми въпроси в темата си и съм на нейна страна. И на последно място ме е грижа за адвоката, просто не виждам полза за никого от тримата от развалената плоча "всички мъже са такива". Най-добър вариант би бил дипломатичност и зрели спокойни отношения между възрастни, за което призовавах и в другите теми. След него идва вариантът той да няма никакви родителски права, тя да си отговаря за детето и да има пълна свобода да решава всичко. Но този вариант не зависи само от нея, а изобщо не зависи от нас! И е малко вероятно да се стигне до него, а по-скоро ще стане класическия 3ти вариант, в който двамата не могат да се гледат, детето страда от тази омраза, която вижда и от двамата си родители, опитват се волно или неволно да го настройват детето срещу другия родител и дори си правят взаимно мръсно, от което страда то. Бащата не успява да изгради пълноценна връзка с детето си и не се появява истинска близост и обич, а мотивацията да персистира е все повече от инат и его и на пук.
Ето срещу този класически вариант на развиване на събитията съм аз. И категорично твърдя, че този развой може да се предотврати със съвместни усилия в поне някаква част от случаите.
Вие кажете защо толкова искате няколко човека да сведете нещата до най-лошата форма на третия вариант и чий интерес преследвате в случая като следвате такава нишка на съвети/насоки/категоризации и т.н.?
(реторичен въпрос е това, не ми отговаряйте, защото наистина нямам капацитета да посветя повече време на тези теми, които засегнахме тук)