?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 232
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 520
Аз само не разбрах. Не я искал нея, а детето си и в това нямало лошо.
Тогава защо е казал да прави аборт и да продължат отношенията си. Излиза чисто логически, че баш детето не ще.

Бгтатко, ти вадиш думите на авторката и си подчертаваш само определени неща.
Едните неща били факти и тя изрично ги казала, но за други неща нямало как да знаем дали тя си преиначава. Хем така, хем онака в зависимост от съдържанието, което изнася.
Не съм му говорител. Казах и мнение за поведението му, казах и защо аз бих реагирал по подобен начин в сходна ситуация - върнете се към първите ми 4-5 мнения и четете. Няма до откат да повтарям едно и също. Дали неговата мотивация е същата каквато би била моята в някаква хипотетична ситуация няма как да знам, но поне давам някакъв отговор различен от това, че е гъз (мотивация твърде плитка дори за анимационен злодей).

Сега няма да седя цял уикенд да Ви забавлявам тук, казах каквото имах и по основния въпрос и по другите въпроси, които се повдигнаха като следствие от основния. Да ми повтарята 1000 пъти едно и също, защото Ви се чати неделя вечер - не мерси, предпочитам да си чатя по по-приятни теми. Отговорих не знам колко пъти вече на цитираното и след всеки следващ повтарящ се отговор ми се обяснява, че съм го бил защитавал. Защо да го защитавам? Не ми дреме на мен мъж, жена и т.н. На първо място в случая мисля за бъдещето на детенцето, което ще зависи от тези отношения, на второ за Криста, която отговори на всичките ми въпроси в темата си и съм на нейна страна. И на последно място ме е грижа за адвоката, просто не виждам полза за никого от тримата от развалената плоча "всички мъже са такива".  Най-добър вариант би бил дипломатичност и зрели спокойни отношения между възрастни, за което призовавах и в другите теми. След него идва вариантът той да няма никакви родителски права, тя да си отговаря за детето и да има пълна свобода да решава всичко. Но този вариант не зависи само от нея, а изобщо не зависи от нас! И е малко вероятно да се стигне до него, а по-скоро ще стане класическия 3ти вариант, в който двамата не могат да се гледат, детето страда от тази омраза, която вижда и от двамата си родители, опитват се волно или неволно да го настройват детето срещу другия родител и дори си правят взаимно мръсно, от което страда то. Бащата не успява да изгради пълноценна връзка с детето си и не се появява истинска близост и обич, а мотивацията да персистира е все повече от инат и его и на пук.

Ето срещу този класически вариант на развиване на събитията съм аз. И категорично твърдя, че този развой може да се предотврати със съвместни усилия в поне някаква част от случаите.

Вие кажете защо толкова искате няколко човека да сведете нещата до най-лошата форма на третия вариант и чий интерес преследвате в случая като следвате такава нишка на съвети/насоки/категоризации и т.н.?

(реторичен въпрос е това, не ми отговаряйте, защото наистина нямам капацитета да посветя повече време на тези теми, които засегнахме тук)

# 11 521
  • при късмета
Няма плоча "всички мъже са такива". Но пък "бащата" на бебето в казуса си заслужи всички епитети и квалификации по негов адрес. Даже сме меки "гъз" го нарече първо ти

# 11 522
  • София
Sharky*, меридианите, по спомен не бяха много скъпи училища - 2-3 к на година, или нещо в тия граници, но ако човека изкарва точно толкова, ако не и по-малко, няма как да му се правят фасони, че не може да ги плаща. Това не е нормално, ами някаква болестна мания.
Преди да стигне до Меридиан-22, след 7 клас кандидатства в АК, и беше 52-53 по резултат (не помня точно, защото беше одавна, преди 14 г.), а чертата за ниската такса (1700) тогава минаваше преди 51вия, следващите 20 приети - т.нар. резерви - плащаха пълна такса от 4500-4700. Е, не го записахме, яви се на изпити след 7 клас  и влезе в 32ро, при сестра си. Година и половина след това го преместих в Меридиан-22, защото от началото на учебната година беше избягал 3 пъти от час, за да ходи на тоалетна по голяма нужда в МакДоналдса до училището. В Меридиан-22 таксата си я плащах изцяло аз, изобщо не съм повдигала темата за 50% повече. Училището съм го избирала по чистотата на тоалетната и близост до нас, а не по академични резултати... Като се върна във времето, бащата на каката и баткото и издръжка не е плащал никаква, твърдеше, че им давал кеш.  БТВ, баща им е професор, не е с ниски доходи.

# 11 523
Няма плоча "всички мъже са такива". Но пък "бащата" на бебето в казуса си заслужи всички епитети и квалификации по негов адрес. Даже сме меки "гъз" го нарече първо ти
И щом нямало такава плоча, за последен път ще попитам - какво е трябвало да направи в така описаната ситуация по различен начин, за да заслужи правото да бъде признат за биологичен баща на детето си и да има възможност за контакт 2 пъти месечно с него, с което започна безкрайната дискусия? Конкретика моля. Не празни приказки за чувства, думи, обиди и т.н. - какви по-различни действия.

Подчертавам - не за да получи тиквения медал "идеален мъж на ССФ", а за почетния приз "достатъчно не-гъз, че да може да вижда детето си, въпреки че майката не иска вече да е с него" - какво по-различно, ако обичате, ма ко

# 11 524
  • при късмета
Той е направил каквото е направил. Заради неговите собствени действия и отношение, ако питаш мен изобщо няма с какво да заслужи да вижда детето си. Иска от майката аборт, казва, че ще е дистанционен баща само на хартия, твърдо отказва да поеме отговорност и размисля след като детето се е родило.
А според теб с какво е заслужил да вижда детето? Само защото е биологичен баща ли? Ако това според мъжете е основание, няма защо да се чудят, че жените реагират иначе.
И ако не ти стана ясно, ако имаше реално желание да вижда това дете, действията които трябва да предприеме не са чак толкова трудоемки. Закона му е осигурил правото да стане баща, когато пожелае, но той все още само заплашва, че ще предприеме въпросните действия. Защо ли?

# 11 525
За да "заслужи правото" да бъде баща, е трябвало да подкрепя майката, да се интересува от развитието на плода, защо да не я придружи и на консултацията? А не да я кара да абортира, да я обижда и да ѝ заявява да не разчита на него. Бременната се нуждае от любов, разбиране и най-вече от спокойствие, а не от неприятни емоции и сълзи. Аз съм за правото на бащите да се припознаят като такива, но описаният екземпляр, е повече от гъз, чист задник си е, от насраните.

# 11 526
  • Варна
Абе, аз ако съм един мъж в такава ситуация все ми се струва, че за да искам да присъствам в живота на детето си (без значение кога ми се е появило това желание) първо ще започна с един кротък разговор с майката, ще се опитам да й покажа, че ме е грижа с поемане на някаква отговорност, като начало финансова. Ще кажа, че съм реагирал неправилно преди това и ще си посипя главата с пепел. След това човешки ще помоля да имам дял в живота на това дете. Няма да тръгвам с рогата напред и да заплашвам с дела, а ще опитам да "спечеля" майката за моята кауза. Даже бих се навила да не ме вписва в акта, ако толкова я е страх, че ще й правя мизерии с документи. За мен ще е достатъчно, че детето ще ме познава и ще знае кой е баща му, ще общува с мен и ще имаме някакви отношения.

Хипотетично разсъждавам, но общо взето като си се знам бих го направила по тоя начин.

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 20:32 от HighSpeed

# 11 527
Училището съм го избирала по чистотата на тоалетната и близост до нас, а не по академични резултати... 
Сори за оффтопика, но това ме уби. Нали доброто образование беше инвестиция в светлото бъдеще на детето? И внезапно критерий- кенеф.  ooooh!

# 11 528
Ако само той ги е разправял тези неща, пък тя нищичко не е казала - щях да се съглася, че е гъз и 1/2. Но при разгорещена караница на хора с его се казва какво ли е. Затова попитах за действия, ето какво се каза:
"Закона му е осигурил правото да стане баща, когато пожелае, но той все още само заплашва, че ще предприеме въпросните действия. Защо ли?"
Т.е. щеше да заслужи да е биологичен баща ако беше тръгнал директно с припознаването без да ѝ каже дори? Интересна гледна точка, мерси за отговора...

Иначе Dara888 аз бих го оценил от прочетеното между 1/3 и 2/5ти гъз със сериозен потенциал да стане като за два задника, ако тръгнат да го въртят с някои от форумните акъли за фалшиви припознавания, отказ от всякакъв контакт докато не заведе дело и т.н. и т.н. Но да, разбирам форумната гледна точка, ако беше темата "колко деца да си направя с моя любим", щях и аз да кажа "бягай с 20-40км/ч", но в случая са малко по-различни нещата, което някак се загуби в целия спор.

HighSpeed и аз бих направил, но явно човекът не е такъв. Ако беше - щяхме само да честитим хубавото събитие без да циклим подобни теми за права. Все пак част от нещата (че иска да има дял, че ще помага финансово и т.н.), които изброихте, ги е казал от доста рано. Можете ли да определяте родителски права на база тон, любезност и смиреност? Не мисля че е редно. Освен ако не очакваме подобен тон и от майката, какъвто очевидно не е имало. Аз именно за подобна смиреност призовавам, но тъй като не мисля, че той чете това - призовавам нея да започне искрено и отдадено с любезност, смиреност, посипване на главата за каквито там грехове на нея ѝ приписват (реални или измислени) и ако той не подхване в същия тон след някакъв разумен срок - ще се съглася с всичко казано за него. Вие сте интелигентен човек, знаете как ескалират нещата от някаква дреболия в отношенията между хората и накрая някои дори се колят за глупости. Колко хора умряха на пътя примерно не от дежурните птп-та, а за едно отнето предимство и после изяснявания кой бил прав, кой крив.... 

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 20:36 от Анонимен

# 11 529
  • при късмета
Обаче той и припознаване не предприема, макар, че би му осигурило със сигурност да вижда детето, което уж иска. Значи не го иска чак пък толкова, а просто е намерил начин да тормози майката, щом всичко му е само на думи. И желанието за виждане и предприемане на действия да стане фактически баща на детето. Трудно би заслужил правото да го вижда. Да, полага му се според закона и може да го придобие когато пожелае, и цялата дискусия до момента беше именно за тази несправедливост. И майката не е нужно и даже няма значение дали и какво казва. В случай, че не си разбрал

Абе, аз ако съм един мъж в такава ситуация все ми се струва, че за да искам да присъствам в живота на детето си (без значение кога ми се е появило това желание) първо ще започна с един кротък разговор с майката, ще се опитам да й покажа, че ме е грижа с поемане на някаква отговорност, като начало финансова. Ще кажа, че съм реагирал неправилно преди това и ще си посипя главата с пепел. След това човешки ше помоля да имам дял в живота на това дете. Няма да тръгвам с рогата напред и да заплашвам с дела, а ще опитам да "спечеля" майката за моята кауза. Даже бих се навила да не ме вписва в акта, ако толкова я е страх, че ще й правя мизерии с документи. За мен ще е достатъчно, че детето ще ме познава и ще знае кой е баща му, ще общува с мен и ще имаме някакви отношения.

Хипотетично разсъждавам, но общо взето като си се знам бих го направила по тоя начин.
Точно в този ред на мисли, назад казах, че преди да си търсиш правата, първо трябва да си поемеш отговорностите. Ако си нормален човек

# 11 530
  • София

И мерите с двоен аршин. Което пък не очаквах от вас.
Тук рядко се появява отсрещната страна, но съм Ви срещала да изказвате категорично мнение за някой без да се изказал по темата и да чуете другата гледна точка.

Е, стига де. Simple Smile
Разни хора, разни идеали. Без оглед на пола. Neutral Face

# 11 531
Абе, аз ако съм един мъж в такава ситуация все ми се струва, че за да искам да присъствам в живота на детето си (без значение кога ми се е появило това желание) първо ще започна с един кротък разговор с майката, ще се опитам да й покажа, че ме е грижа с поемане на някаква отговорност, като начало финансова. Ще кажа, че съм реагирал неправилно преди това и ще си посипя главата с пепел. След това човешки ше помоля да имам дял в живота на това дете. Няма да тръгвам с рогата напред и да заплашвам с дела, а ще опитам да "спечеля" майката за моята кауза. Даже бих се навила да не ме вписва в акта, ако толкова я е страх, че ще й правя мизерии с документи. За мен ще е достатъчно, че детето ще ме познава и ще знае кой е баща му, ще общува с мен и ще имаме някакви отношения.

Това е правилното мислене и правилната постъпка, но в случая бившия на авторката не е такъв човек.

ма ко, Криста написа, че господинът не бил сигурен в бащинството и искал ДНК тест. Обаче едновременно с това иска да види и бебето. Е как така? Защо ще иска да вижда бебе за което не е сигурен, че е негово? Всяко нещо по реда си. Първо да докаже, че е негово, после да си го припознава.
Това е изключително незряло и жалко същество. И е доказателство, че има хора, колкото и да се правят на интелектуалци, колкото и висшета да имат, ако си е в душата задник, такъв ще остане.

# 11 532
  • София
Абе, аз ако съм един мъж в такава ситуация все ми се струва, че за да искам да присъствам в живота на детето си (без значение кога ми се е появило това желание) първо ще започна с един кротък разговор с майката, ще се опитам да й покажа, че ме е грижа с поемане на някаква отговорност, като начало финансова. Ще кажа, че съм реагирал неправилно преди това и ще си посипя главата с пепел. След това човешки ще помоля да имам дял в живота на това дете. Няма да тръгвам с рогата напред и да заплашвам с дела, а ще опитам да "спечеля" майката за моята кауза. Даже бих се навила да не ме вписва в акта, ако толкова я е страх, че ще й правя мизерии с документи. За мен ще е достатъчно, че детето ще ме познава и ще знае кой е баща му, ще общува с мен и ще имаме някакви отношения.

Са.......се заражда възлов въпрос. Ти ли си мъш или аз жена? JoyJoy

# 11 533
  • Варна
Пепел ти на езика Simple Smile Мъж още не съм станала ама то с тия намколко си различни пола... Бъдещето ще покаже Simple Smile

# 11 534
  • София
Елора, абсолютно.
Много е досадно някой, който кибичи и пише романени постове, да се изказва за другите, че нямали работа в неделя вечер и си чаткали.
Аз лично посочвам притиворечия, от чаткане с изкривяване на информацията нямам интерес. Говоря с факти и цитати, а не авторката може би така, а онзи може би онака.
Хайде да не загатваме лични нападки, защото не е много яко женичката да гледа бебето, а бащата да си хортува по цял ден в бг мамата. Вземи овладей егото, защото прозира под иначе интелектуалната, умишлено леко смотана, послушна проекция на образа, който разкриваш тук.
Надявам се стана ясно за кого говоря.

Това, което е написала хай спийд, и в миналата тема го казах.
Ако искаш да си баща и наистина имаш интерес от детето, след като вече не е купчина клетки, а родно детенце, ще си баща и без да си вписан. С действия, с грижи, с подкрепа. А не обратното- на хартия баща, а на практика- дистанционен клоун.

Общи условия

Активация на акаунт