?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 041
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 850
  • София
Не слушай другите какво ти говорят, след като не са вътре в ситуацията.
Звучи като манипулатор освен асексуален.
Обирай си крушите и ползвай времето си пълноценно- не само фертилното, а и житейското.

# 11 851
Така. Ти си на 34 и си в една абсолютно дисфункционална и съсипваща те връзка. Имаш ли какво да губиш, ако я прекратиш?

# 11 852
  • София
Ами много време си загубила, не мисля, че трябва да губиш още. Особено щом искаш деца.

# 11 853
В интерес на истината след този голям разговор преди два месеца си дадох сметка, че съм била манипулирана. И точно след като той отрече доста неща, които е казвал и правил.
Изгубих го това време, защото той твърдеше, че също иска деца, само дето времето не му било дошло. Докато в един момент не си дадох сметка, че то това време няма и да дойде.
 Трудно ми е да лъжа в една връзка, била тя приятелска или интимна. Винаги съм държала на чисти отношениея. За да запазя относителна сигурност ми се налага да лъжа, а не искам да се превръщам в такова нещо. Това е едно от малкото неща, които съм успяла да запазя от себе си.
За психолог мисля от година някъде, защото нещата с мен не са изобщо добре. Не мога да се центрирам и да реша нищо, имам чувството, че ходя по плаващи пясъци. Никога преди не съм била така. Винаги съм взимала решение и съм действала, а сега дори решение не мога да взема.
Трудно е да предположиш, че някой те мотае когато имаш принципи като по- горе написания. Концентрирана в това да реша проблеми 6 години не си извадих главата от задника. Когато всички ти обясняват, че на теб нещо не ти е наред, накрая започваш да се съмняваш.
Всички, го смятат за перфектен, и смятат, че аз нещо не правя като хората.
Присъщо за мен е да не се оплаквам и да пазя личните си отношения лични. Да решавам проблемите си сама. Ето и за това се стига до момента да не занм коя съм.

# 11 854
Че вие отношения реално нямате, тоест няма нищо лично. Не му е дошло времето за деца, няма и да му дойде, защото скоро ще превърти календара.
И няма никакъв смисъл от психолози в случая, просто си събери куфара и затвори вратата. Това е.

# 11 855
Това ми е любимата фраза от този форум, запазвам си я JoyJoy
44 г, без деца, при родителите си в чужбина, без стабилна работа ... ъъъъ, какво беше там за асексуалността му
С този профил кои са "всички", които го смятат за перфектен ? Едва ли някой от тук пишещите, ама ти тук пишеш.

# 11 856
Че вие отношения реално нямате, тоест няма нищо лично. Не му е дошло времето за деца, няма и да му дойде, защото скоро ще превърти календара.
И няма никакъв смисъл от психолози в случая, просто си събери куфара и затвори вратата. Това е.

Много точно казано. Абсолютно никаква връзка нямат. Въпросът е дали анонимната го осъзнава.
Някакви си там двама - мъж и жена, живеят заедно, никакъв секс. Те са нещо като съквартиранти с елементи на приятелство, прилична доза лъжи и манипулиране.
Как беше оназ приказка за баницата?  Mr. Green

# 11 857
И аз не виждам кога ще му дойде мерака за деца, щом на 44 се ослушва!

# 11 858
Ма той даже и "баницата" не яде, няма нужда от глутен толкова често. Simple Smile

# 11 859
44 г, без деца, при родителите си в чужбина, без стабилна работа ... ъъъъ, какво беше там за асексуалността му
С този профил кои са "всички", които го смятат за перфектен ? Едва ли някой от тук пишещите, ама ти тук пишеш.
Всички, които го познават. Той просто гради перфектен образ, зад който е адски трудно да погледнеш, защото той почти не говори. Само се усмихва, прави усуги, проявява разбиране и винаги е много спокоен.
Всички смятат, че той ме е качил на пиедестал и само няколко човека занят какво всъщност става. И то го знаят от скоро, и все още им е  трудно да повярват. "Та вие изглеждате перфектни отстрани" това е което, казаха тези, на които съм разказала. Е да, ама явно аз в стремежа си да не получа поредната доза критики от негова страна и да не бъда обвинена в истерии и неадекватно поведение съм започнала да правя идеален образ.
Вървейки със самочувствието си на интелигентен човек, никога не съм си представяла, че мога да се озова в такава ситуация. Никога.

# 11 860
  • София
И аз съм остра понякога, но в конкретния случай "призовавам" да не я нападаме.
Последният й пост хвърли много светлина върху механизмите, които задържат човек в безперспективна връзка. Хората с високи нива на самокритичност, които търсят проблема в себе си, говорят кротко, после некротко, но понеже самите те са принципни и някак не могат да допуснат, че някой ги мотае по този начин. Освен това имат някакви дефицити, които запълват чрез връзка и се получава, че връзката е скапана, защото целта на връзката е обич, а не запълване на дефицити.
Жената пише грамотно и уравновесено, трябва й малко консултация със специалист (сама беше писала, че е намерила ужким някаква илюзорна стабилност в него), да се реши да го махне тоя и да не се поддава на манипулации и току виж, като си пооправи възприятията, й се усмихнал късметът.

Авторке, загубила си себе си. Не само заради секса, а заради това, че той е асоциален темерут, вечно недоволен, а ти се чувстваш парализирана до него. Не обмисляй повече и се посъветвай с някой страничен (не само виртуално, ние няма как да ти помогнем на практика)

# 11 861
Имам шестгодишна връзка,
Скрит текст:
която на този етап не върви. Не върви, защото няма секс. Няма секс, защото благоверният отказва. Така е от началото или по- скоро от след първите три месеца. Очевидно тогава нещо е станало, но аз нямам представа какво, а той не казава. Говорила съм с него, деликатно, още в началото. Той каза, че секса не бил толкова важен за него, нямал нужда да е често- различни хора, различни нужди. Приех го.

Представях си че веднъж седмично е неговото “нечесто“. Уви, оказа се, че е на около месец, като това достигна до веднъж годишно в рамките на няколко месеца. За по- добра представа: първата година веднъж на месец, приблизително. Втората година, веднъж на няколко месеца и последните четири години по веднъж годишно.

Говорих, питах, ревах. Нищо.
Не иска орална. "Да не би аз да правя нещо, което не харесваш?“ Той твърди, че просто не му е приоритет. (такова нещо за пръв път ми се случва)
“Какво те възбужда?“ Секси бельо, казва той. Купувам, обличам се и се представям подобаващо, а той казава “ Я да те видя, я се завърти. Я, да видя пупата аз тука“. Аз оставам потресена. Такава реакция не съм получавала. За протокола бях качила около 3 кг. по- това време, но честно казано не го намирам за повод някой да се концентрира върху това.
Казва, че съм била твърде агресивна, не съм го съблазнявала, нямало любовна предигра. Като го помолих да ми обясни какво има предвид, не пожела. Каза, че не знаел.
И седнах аз да чета в интернет, да говоря с приятелки, да чета еротични романи. И поемах иницативата н-на борй пъти. Сблъсквах се единствено с откази, по различни поводи. Когато го помолих да ми каже къде греша, каза, че нямал представа.
В същото време, той държи да си лягаме заедно, да ядем заедно, да пушим заедно, да ходим навсякъде заедно.

Сменихме държавата. С надежда за ново бъдеще. Надежда за семейсто. Той беше константно недоволен от работата си и в крайна сметка решихме, че заминаваме.
На новото място естествено нещата продължаваха да не вървят. Но покрай тоновете стрес, неуредици и проблеми и битовизми времето минава. Междувременно, аз започнах да се разочаровам все повече и повече. Разочаровах се от липсата му на инциатива във всяко отношение, липсата на емпатия, липсата на интерес в каквото и да е, освен телевизора. Разочаровах се от скатаването му, от безкрайните обяснения как той винаги е прав, а аз не съм го разбрала.
За период от година и половина дори работехме заедно ( в новата държава), което прави едно непрестанно присъствие. Обясненията ми за нужда от лично пространство са посрещнати с цупене.
Социален живот почти нямаме, не сме и имали. Той нямал нужда. Когато се виждаме с хора все пак, събитието е предчествано от мънкане и пъшкане и завърша с мрънкане, че му се спинка. През цялото време почти не говори, почти не общува. Но мевдувременно ми прави на мен забележки как общувам, какво споделям и как се държа. Признавала съм, че може би споделям твърде много, но никога не съм имала какво да крия и да спотайвам. По такъв начин не умея да общувам. Прикирто, с недомлъвки, интригантско.
Говорила съм с него по всички въпроси, обяснявала съм на дълго и на широко с часове. Нищо не се променя.
Скандали много рядко е имало.Всичко е било кротко говорене, с много обяснения и много внимателно подбрани дъми. И двамата държим да не се крещи. Аз съм по темпераментна от двама ни, но правя и невъзможното да подтисна това, защото него го натоварва и съвсем отказва да говори.
Преди два месеца аз реших, че се разделяме. Той успя да ме уговори да не го правим. Говорихме за всички прблеми. По скоро аз говорих, той каза, че проблеми нямал. Всичко правел за мен. А аз това не го чувствам.
Както и да е, тогава си мислех, че все още има надежда. Сега вече съвсем не я виждам. Нищо не се промени за тези два месеца, нищо. Започна да помага малко повече в къщи за около месец и после, всичко си стана по старо му.
Аз вече не знам какво да правя. Не знам дали има и смисъл. Започвам да се чудя дали този, човек просто няма нужда от прислужница, не от жена до себе си.
Деца нямаме, а аз исках.
Сега седя и се чудя на мен ли нещо не ми е в ред? Аз ли не мога да общувам? Твърде търпелива ли съм?
И така 6 години....? Защо казахте, че сте с него? Промени ли се това, заради което сте с него след първите 3 месеца? Труден казус за разплитане, може да сте му подрязали топките малко бидейки мъжка жена, която иска своето, пък той женствен мъж, който се нуждае от "предразполагане". Както и в другите подобни случаи (които явно имат пик днес, да не е пълнолуние нещо?): или си намирате друг мъж, който да Ви импонира повече, или задълбавате в проблема без да съдите, без да обвинявате и без да търсите лесни решения като еротично бельо. Възможно е и той самият да не знае какво би го възбудило - опитвате, експериментирате и т.н. Не е изключено и да е неосъзнат хомосексуалист, който не си е дал сметка за влечението си към същия пол и да се носи по течението, притеснен от реакциите на общество и близки. Всичко е възможно, във всеки случай се описвате като доста настъпателна, очевидно така не става или поне за 6 години не е станало. Значи или сменяте мъжа, или сменяте подхода - и двете ми се струва, че са валидни решения във Вашия случай Simple Smile

# 11 862
Мисля, че сама знаеш отговорите. Няма смисъл да съжаляваш за отминалото време, то няма как да се върне. Но бъдещето тепърва предстои, а дните наистина минават много бързо и неусетно. Задвижи си нещата, а ако ти е нужна смелост, самочувствие и работа по някои натрупани травми, започни и работа с психолог. Има ли къде да отидеш, имаш ли финансова независимост? Може да се върнеш в България ако трябва и да си стъпиш на краката.
За дете едва ли ти е късно, но бих направила моментално консултация с репродуктивна клиника и бих започнала да мисля по вариантите пред теб. На прима виста сякаш са три варианта за биологично дете: 1) чакаш да видиш ще срещнеш ли човек и тогава, ако не е късно, действате, 2) същото, но отсега си замразяваш собствени яйцеклетки, 3) взимаш решение за дете сега, но чрез донор. А иначе, майка се става не само биологично и в този смисъл, вратата към родителството не ти е затворена от поредицата грешки или от здравословното ти състояние.

# 11 863
Всички, които го познават. Той просто гради перфектен образ, зад който е адски трудно да погледнеш, защото той почти не говори. Само се усмихва, прави усуги, проявява разбиране и винаги е много спокоен.
Всички смятат, че той ме е качил на пиедестал и само няколко човека занят какво всъщност става. И то го знаят от скоро, и все още им е  трудно да повярват. "Та вие изглеждате перфектни отстрани" това е което, казаха тези, на които съм разказала. Е да, ама явно аз в стремежа си да не получа поредната доза критики от негова страна и да не бъда обвинена в истерии и неадекватно поведение съм започнала да правя идеален образ.
Вървейки със самочувствието си на интелигентен човек, никога не съм си представяла, че мога да се озова в такава ситуация. Никога.

Сори, ама вече не се връзвам на тези гъбаркания в разстояние 1 ден, след случая в затворената тема "Аз ли съм станала прекалено дребнава или имам основание?", където репликата "Всички, го смятат за перфектен, и смятат, че аз нещо не правя като хората." беше писана редовно от авторката.

Сега - "пиедестал", всички, които го познават смята, че  "Та вие изглеждате перфектни отстрани" и в следващ постинг - "смятат, че аз нещо не правя като хората" ... Кое от двете е или от трите ?

Няма никаква перфектност при двойка на такава възраст, без постоянен дом, деца, работа. Любов и секс явно не извират, камо ли разбирателство ако той ще те обявява за истеричка, а ти ще създаваш идеален образ ... на какво ?

Що се гъбаркате тук с постоянното писателство във форума ?

# 11 864
  • София
Кобилкина? Търси си case studies?

Общи условия

Активация на акаунт