?Въпроси всякакви за СО?

• 1 847 024
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 11 970
Аз също имам сходни проблеми с моя син, нищо, че с ММ живеем заедно (засега). И си е такъв от малък, дори когато не се карахме заради възпитанието му. Сега постоянно спорим, просто аз не мога да си затворя очите за някои неща, колкото и да ми се иска да ми е все тая.
Може да си е такъв характер. Но аз не търпя дете да ми се качва на главата, дори и моето. Няколко пъти му казах, че  баща му ще се разделим заради него и той млъква, но не за дълго. Недейте да търпите това положение, защото това да се изяждаш отвътре не води до нищо добро, най-много някоя болест да си докарате.
Това, че мъжът само чака детето да отрасне, и аз съм си го мислила - след определена възраст при евентуален развод искат и мнението на детето при кого да остане. Хич не е безпочвена параноя.
Много груба грешка - да вменяваш на дете вина, която в никакъв случай не е негова! И ако наистина вземете, че се разделите как мислиш, че ще се чувства детето?

# 11 971
А защо съпругът доносничи на жена си толкова подробно? Мен това ми е по-странно от отговора на колежката.
Е написах, малко по- напред. За да покаже колко е желан.

# 11 972
  • Стара Загора
Това, че мъжът само чака детето да отрасне, и аз съм си го мислила - след определена възраст при евентуален развод искат и мнението на детето при кого да остане. Хич не е безпочвена параноя.
Майка ми е загубила попечителството на децата си от първия брак по този начин. На 10 г. голямата е можела да каже в съда при кой иска да е. Ако стои и някое ловко свеки зад мъжа да натрупа един куп глупости в главите на децата, наистина трябва да го е страх човек.

# 11 973
Blаck Cat, нищо не ми е доносничил. Мъжът ми е в отпуска, но въпросната колежка трябваше да му прати някакъв файл. Та по време на разговора по Скайп той ми каза, че и пише да съм спокойна. Така че не е знаел какъв ще е отговора та да го крие или да се хвали с него.
Както написах и преди това, питането ми си е само за лично ползване. Simple Smile

# 11 974
  • София
"Много ми е приятно" в текст е евфемизъм на "Що не си го на**каш отзад?", нещо от сорта на "Приятен ден" за "разкарай се".

# 11 975
Здравейте.....аз имам следният проблем ,който ме тормози от мноооогооо дълго време.
Историята в кратък вариант е..2010г. ММ попадна в  някаква емоционалана дупка,загуби си бизнеса,отдаде се на покер и казина ,свърза се с бившата си приятелка,с която са разделени от  1994г. ,тя не живее в БГ,разведена е и едното и дете е починало....От цялата тази история,ние в крайна сметка се разделяме в краят на 2011 и аз си поех по моят път ,той по неговият,но в един прекрасен момент,той се връща едва ли не със сълзи на очи и аз нали съм добра душа,приемам молбата му да се съберем.Покерът  остава в миналото,започна буквално от нула в частният  бизнес отново и сега да чукам на дърво всичко е добре,но  продължава да си пише и чува от време на време с въпросната жена,като твърди че всичко е на приятелска основа и няма причина аз да ревнувам.Аз съответно съм бясна и скандалите са една неизбежна част от ежедневието ни.Тя си имаше някакъв приятел,но продължава да си му пише и звъни.
Не казвам ,че аз съм света вода ненапита...но това положение ме влудява.
Та ...какво смятате ,че трябва да направя и как да постъпя?
И нормално ли е според вас да съществуват такива приятелски отношения?

И аз бих излудяла
Предполагам са нормални някакви приятелски отношения,но до някаква разумна граница....и това с детето е кофти

# 11 976
Майка ми е загубила попечителството на децата си от първия брак по този начин. На 10 г. голямата е можела да каже в съда при кой иска да е. Ако стои и някое ловко свеки зад мъжа да натрупа един куп глупости в главите на децата, наистина трябва да го е страх човек.

Благодаря на всички за съветите.
Смятате ли, че при наличието на такива бивши мъже и бивши свекърви, които опитват да манипулират децата, дали няма да е по-добре да се постъпва по същия начин и с детето - тоест да му се обясни директно, че баща му и баба и дядо говорят лошо за мама, а не са прави и са лоши хора, или това ще обърне нещата във вреда на майката ? Просто не знам как ще мълча при тези условия, на практика те ме плюят, а аз мълча и не се защитавам по никакъв начин пред детето, а не искам да ми го вземат.
Защото има случаи, в които свекървите нарочно създават интриги, но не защото искат да се грижат за децата, ами защото ей така да направят напук на майка им.

# 11 977
  • Sofia
Тъй като имам толкова гадна бивша свекърва - обяснявам на детето, че нещата не са точно така, без да казвам, че бабата е гаднярка, но че тя говори така, защото не ме харесва. Все пак детето е с мен в поне 28 дни от месеца и може да види и само каква съм.
И аз мисля, че трябва да посетиш психотерапевт, също трябва да си по-твърда, когато детето се държи неприемливо. Но не го давай на бащата, това няма да подобри отношението на никого към теб, точно обратното.

# 11 978
Аз пък бих посъветвала жената да не се държи враждебно и истерично към детето. Ясно е че си изнервена, но все си мисля, че децата ни се отнасят към нас, точно както се отнасяме и ние към тях. Сега, че детото минава през труден период и че в главата му е пълна каша, ок. Обаче проблемите не идват само от бащата и свекърите, просто връзката между вас куца и благодарение на това, другите хора могат да работят детето в твоя вреда. Ако се опиташ да стигнеш до детето, каквото и да му говорят другите, то ще знае, че това не отговаря на истината. Определено не е добра идея да му казваш, че баба му е лоша, но наистина е редно да се защитиш по някакъв начин.

# 11 979
Не смятам за правилно да се говори за роднина или приятел, че е "лош човек". Нали, ако баща му или баба му са "лоши", детето ще се почувства зле, все пак ги обича, каквито и да са.

По-скоро да се обясни, че не са лоши, а просто са се объркали и не са наясно със ситуацията.

Много съм против детето да се поставя в ситуация да избира единия родител, нито пък да обвиняваш детето, че мама и тате ще се разделят заради него.... Shocked Вместо да се щади, понеже е дете, му се вменява вина....?!?!??!  newsm78 Защо?

# 11 980
Имала съм периоди, в които съм усещала влияние върху сина си.

Така, по отношение на нагло поведение, оплаквания, неприятно детско поведение - за мен тия неща трябва да се третират отделно от въпроса за развода. Сори, ама децата не се травмират чак толкова лесно, а и да се травмират, как пък все се проявява в поведение тип неприятен задник. Та така, според мен питащата анонимна трябва да намери начин да НЕ допуска такива поведения.

По въпроса с влиянието - колкото по-малко влияние, толкова по-добре. Той е дете. Децата нямат филтри. Нека си изговори наученото. Моят се връща обработен...изприказва си, аз не реагирам, не подавам реплики. След няколко дни животът му показва кое как стои. Следващият път не поддава толкова на обработка.

Освен това съм приела, че не съм 100% отговорна детето да има точно нула конфликти. Такива ще има, дори без развод. Малко по малко детето ще си намери механизми да се справя, аз само трябва да следя дали тия механизми са здравословни.

# 11 981
Moeто дете също го тормозят като ходи при бившата свекърва и баща си. Вменяват му вина (най-вече свекървата) , че заради лошото му поведение ние сме се разделили. Побеснях разбира се. Що за малоумщина да товариш дете с подобна вина! Казах им директно, че съм наясно с тези гупости, че детето всичко споделя с мен, и че няма да толерирам подобно отношение. Видях, че няма смисъл да им говоря, защото простотията не се променя в напреднала възраст. Тогава започнах да обръщам повече внимание емоционално на детето си и да разговарям с него за чувства, емоции и потребности повече от всякога. Резултатът - сами ми го връщат като не поддава на манипулациите им и подчинението им, а той все повече става способен сам да се защити когато се наложи от неадекватните им  отношения. Не е спрял да ходи при тях, но вече прави разлика между отношението и уважението, което имаме помежду си и тяхното отношение, което е твърде непостоянно, променливо и неадекватно. Както се казва - другите не можеш да промениш, затова промени себе си и всичко около теб ще е променено. Simple Smile

# 11 982
  • София
Ох, това е много гадно. Може би подходът на Сирената е правилен- да не се обясняваш и да не влизаш в разговори, иначе сама се подкопаваш. Но пък има и доста податливи деца.
Помня една "семейна" вечеря. Не бях на 7, но на 10-12 и баща ми рекна на майка ми, която си е перфекционист и държи на дисциплината като цяло, че ме тормозела, защото не знам си какво. Не беше адекватен аргумент, а че има повече изисквания, а той ми давал само да си играя.
Още тогава ми светна и си спомних един разговор с друго момиче на моята възраст с разведени родители (аз бях втори клас, тя първи), че децата трябва да оцемяват дори "лошите" правила, които не им изнасят, защото те са част от бита и образованието- да си пишеш домашни, да си изчистиш след себе си, да се прибираш до определено време и всички уж неприятни неща, които падат върху майката, а бащата отстрани през едим уикенд в месеца се прави на готин. Еми, още тогава не виждах нищо готино в това.
Разказвам го, защото аз съм успяла да видя пробойните и св опитвам да си спомня кога майка ми ми е говорила лошо за баща ми- никога. Изложила ми е фактите обаче като на голям човек, без да ме "щади" (не е имало нещо фрапантно, може би и затова), но не го е плюла, нито е влизала в обяснителни режими да се защитава.
Е, той не ме е настройвал умишлено, но определено ако беше отявлено, тази майчина тактика щеше проработи. Simple Smile

# 11 983
  • София
Moeто дете също го тормозят като ходи при бившата свекърва и баща си. Вменяват му вина (най-вече свекървата) , че заради лошото му поведение ние сме се разделили.
тези ще ги обеся с всичко подръка Twisted Evil  ooooh!

# 11 984
Moeто дете също го тормозят като ходи при бившата свекърва и баща си. Вменяват му вина (най-вече свекървата) , че заради лошото му поведение ние сме се разделили.
тези ще ги обеся с всичко подръка Twisted Evil  ooooh!

На тая баба бих ѝ вдигнала такъв скандал, че да ме запомни!!!

Що за идиотизъм е да обвиняваш дете за раздялата на родителите му!?!?!?! Такива емоционални травми може да бъдат нанесени...

ПС: Като дете /4-5 год./, като не слушах, баба ми ме плашеше с един приятел на баща ми - полицай. И един ден човекът идва на гости и го виждаме през прозореца отдалеч. И тя - Ето, чичо ти еди кой си, идва да те прибере.... И аз рев, скрих се от човека, той чак неудобно му стана...

И до ден днешен имам фобия от полицаи. Crossing Arms Shocked

Общи условия

Активация на акаунт