?Въпроси всякакви за СО?

• 1 846 961
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 12 120
казах, че името на детето ни е прекрасно и нямах нищо против избора на мъжа си,
Интересно защо тогава написа това:
Детето носи първата буква на свекъра, аз исках да носи нейната буква, но свекъра през цялата бременност заплашваше, че няма да погледне нито сина си, нито внук си.

# 12 121
Името вече е факт, харесва ви и на двамата, да е живо и здраво детето да си го носи със здраве. Не виждам драма тук....

По-големият проблем е отношението на свекървата. Пак ще се повторя - дистанцирай се от нея. Като не вижда детето известно време, може да си преосмисли отношението.
Особено пък щом не сте зависими от тях, какво се кахъриш толкова....гледай си мъжа и детето, свекърите да си се оправят, както могат. Peace

# 12 122
казах, че името на детето ни е прекрасно и нямах нищо против избора на мъжа си,
Интересно защо тогава написа това:
Детето носи първата буква на свекъра, аз исках да носи нейната буква, но свекъра през цялата бременност заплашваше, че няма да погледне нито сина си, нито внук си.

Да, бих предпочела да носи първата буква на свекървата, но никъде не съм писала, че съм се тръшкала срещу избора на мъжа ми. В крайна сметка имахме уговорка, щом е преценил така и е пожелал да направи баща си щастлив като му даде буква какво от това. Специално за имена не смятам, че трябва хората да се карат, поне за мен човекът прави името, а не името човека.

# 12 123
Явно и свекървата си е особнячка като свекъра. Уж не държи да ѝ казваш мамо, но ти е казала, че начинът по който се обръщаш към нея, "според другите", е неуважителен. Бъди сигурна, че и тя мисли така, сега е използвала момента да ти го каже. Но не е имала куража да го каже, както трябва, а се е оправдала с "другите". Съжалявам, но мисля, че и преди не сте имали приятелски отношения, поне не от нейна страна. Ти поставяш картите на масата, питаш какъв е проблемът, случило ли се е нещо, а тя хем казва, че няма нищо, хем продължава да те дразни. И аз ти препоръчвам да не ѝ обръщаш внимание, приятелки никога повече няма да бъдете. Вижда се, че не е човек, който ще ти каже къде си сгрешила, ще обясни какво я е обидило и ще си стиснете ръцете.
На майка ми приятелка се държеше много любезно с приятелките на сина си, а зад гърба им ги оплюваше пред него. Една достойна не се намери за него. Може и твоята свекърва да се е прикривала и да е била лицемерно учтива, но появата на бебето е свалило маската. Като много знае, следващия път и ти кажи: "я виж, Пенка (а не "баба") ни е дошла на гости". Може и да се вразуми, като изпита на собствен гръб колко нелепо звучи.

П.П. Няма нужда да ни убеждаваш и особено себе си, че името е ваш избор.

# 12 124
Особено пък щом не сте зависими от тях, какво се кахъриш толкова....гледай си мъжа и детето, свекърите да си се оправят, както могат. Peace
Това е най-добрият вариант. Мъжът обаче е този, който трябва да постави граници на родителите си. В противен случай, остава тя да се нагърби да ги поставя на мястото им. Казусът с името беше обсъден във връзка доколко на този мъж би могло да се разчита да осигури спокойствие на жена си като постави граници на родителите си.

# 12 125
  • при късмета
Сама измести проблема към името. За мен не е там проблема, казах го вече. Няма нищо лошо в избора на мъжа ти, а в това, че изобщо допуска заплахи да не съществува за баща си, не го ли разбираш? По-ясно няма как да се каже. Ти самата неглижираш сериозния проблем, с решаването на маловажния и изобщо не го виждаш. Или се правиш, че не го виждаш.
Продължавай да се хващах за първата буква на името на детето ти и оправдавай мъжа си, но няма да ти е последно писане тук. Гледай маловажното, пропускай удобно важното и направо ще цъфнеш и вържеш. Няма нужда да ни убеждаваш, че мъжа ти е озаптил баща си или, че е рязал майка си уж. Важното е, че си убедила себе си

Направо ме изумява всеки път, като някоя се оплаче от свекървата (и в другата тема включително) и получи отговори, че не тя е виновна, а мъжа ѝ, а тя си затваря очите още повече. Фръцва се обидено и отклонява темата, само и само мамин златен да си остане идеалния в нейните очи. А това, че тя самата носи последиците изобщо не го осъзнава. Наистина се изумявам

# 12 126
Но пак казвам, ако детето бе момиче, нямаше мъжът ми да се меси в моя избор, нито аз щях да се съобразя със свекъра.
Полът е последното нещо, което има значение.

Специално за имена не смятам, че трябва хората да се карат, поне за мен човекът прави името, а не името човека.
Именно, затова не е трябвало да допускате подобни ултиматуми от страна на свекъра. Избира се неутрално име и въпросът се приключва.

За другото - не виждам нищо лошо детето да знае името ти, спокойно, няма да ти казва по име. Казваш, че тя не се грижи за него, а се виждат от време на време, затова малко ми се струва, че преиграваш с опасенията си.
За обръщението към нея, като си се почувствала засегната, обясни ѝ това за майката ти, кажи, че няма да го правиш и я наричай по име или както по друг начин избере.
А че ще се концентрира в/у внучето, а не в/у теб е нормално, обратното би било странно.

# 12 127
За първи път чувам на някоя жена да й липсва близост със свекърва й и да си спомня с носталгия как преди си били близки. Това е като виц Simple Smile

# 12 128
  • Варна
Ограничи контактите за известно време и после виж дали има промяна в държанието й и наричането по име. Ако все още продължава изяснете въпроса очи в очи, но не прави грешката да се изяснявате без мъжа ти да присъства.

За съжаление и аз смятам, че той е отстъпил пред ултиматума на баща си. Изяснил му нещата ама чак след като онзи се е наложил. Истинското показване на свекъра, че претенциите му нямат значение за вас, щеше да бъде избор на неутрално име.

# 12 129
За първи път чувам на някоя жена да й липсва близост със свекърва й и да си спомня с носталгия как преди си били близки. Това е като виц Simple Smile
Аз я разбирам. Момичето е изгубило майка си. Нормално е да се чувства така според мен.

# 12 130
  • София
Цял живот ще наричам двтето си по име. Как ли пък няма да правя компромис с това.
Като иска да е лельосвам, бих й викала лелче. А коментарите, повтаряни пред деца, виж майка ти колко е зла, комсервативна, неразбрана, буйна,мързелива и т.н. изобщо не са безобидни.

Писането в розово не е ведро, а инфантилно и товарещо очите.

# 12 131
  • Пловдив
Абе, и да не е изгубила майка си, все едно от небето падате - не е без значение в какви отношения си с хора от семейството, макар и да не живееш с тях. Сърдечни е доста по-добре от обтегнати. Сигурно не е болка за умиране и да са обтегнати, ама и повод за радост не е, меко казано. И за безразличие даже не е.
Да, де - не от семейството, а от от бившето семейство на мъжа си.

# 12 132
"Понякога, любовта към свекървата се измерва в километри. "

# 12 133
  • при късмета
Ами не знам. Ако добрите отношения са постигнати със заплахи за отхвърляне и ултиматоми, са егати добрите отношения. По-добре изобщо без тях. Какво положително носят?

# 12 134
  • Пловдив
Ако въпросът е към мен - ще ти отговоря, след като ти ми отговориш къде съм написала, че е по-добре добри отношения, постигнати със заплахи и ултиматуми.

Общи условия

Активация на акаунт