?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 876
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 17 235
  • Насред хаоса
Какво им обичат на такива "мъже"...
Не знам дали обичат нещо на тия подобия на мъже, но със сигурност не обичат себе си. Като се вторачат в някой такъв муньо и все едно светът престава да съществува. Проблемът им е, че им помагат да ги тъпчат, като се свиват и си мислят, че заслужават такова отношение и то е в реда на нещата. Вместо да му рекне две приказки и да го пусне да пасе, тя се закахърила, че нарекъл друга принцеса. Дано някой ден някоя от моите щерки не се изтърве да изпадне така в краката на някакъв, че първо ще я опердаша, ако ще и на 40 да е, а после ще мисля как да й помагам.

# 17 236
Ти пък "хубави"... назад едната анонимна даже не каза, че са хубави, а "загадъчни" Smiling Imp

# 17 237
  • Варна
Точно това щях да пиша и аз. Ще да е онази с гаджето със загадъчни очи 😁

# 17 238
  • Sofia
Точно това щях да пиша и аз. Ще да е онази с гаджето със загадъчни очи 😁

Нали въпросният, всъщност, бил онзи с гащите за дискотека. Simple Smile

# 17 239
По-лесен и поносим е фокусът върху ревността и принцесите, отколкото да се замислиш за миндила и същността на връзката.

# 17 240
Здравейте. Преди време писах в темата. Не знам дали си спомняте. Тъй като ми се стори, че някои потребители взеха присърце казуса ми, реших да дам ъпдейт.
Скрит текст:
Ставаше дума за една случка, когато приятелят ми се напи до безпаметност и затова, че бяга от проблемите и стреса, пиейки алкохол.
Разделихме се с момчето. Много ни е мъчно и на двамата, много плакахме и си говорихме с часове...но сигурно е за добро. Не знам честно казано. По различен начин виждаме живота просто... поне на този етап. Той си има емоционални проблеми, аз имам също и трябва първо с тях да се справим.  Исках просто да споделя. Казвайки го, като че ли по-лесно го приемам като факт, колкото и сърцето ми да не го иска. Разбрахме се да си останем приятели, понеже с времето успяхме да изградим голяма емоционална близост. Не съм сигурна доколко ще успеем, но ще опитаме. Честно казано имам надежда, че може да се съберем в бъдеще когато сме успели да разрешим проблемите си и ако се засечем  в желанията си, но един глас в мен казва, че просто бяхме дотук. Много боли... Чувствам се много виновна, че стана така.
Вие някога разделяли ли сте се с човек докато сте се обичали взаимно?

# 17 241
  • Sofia
Просто между вас няма любов – иначе, нямаше да се разделите. Simple Smile Това с разминаването в желанията е клише.
Усетих, като писа още миналия път, че това момче не ти е баш на сърце.
Не сте първите, няма да сте и последните. Нищо фатално не се е случило. Peace

# 17 242
  • София
В твоя случай, който помня много добре, човекът ще ти тропа на вратата доста често, за да напомня за себе си и да не можеш да продължиш напред. Така правят емоционалните тормозници и искат да си останат приятели. Пиенето му беше последният прооблем на твоя, смачкан от живота и всички други, но не и той са виновни. Включително и ти, щото му носиш нещастие и затова пие.
Радвам се, че сте се разделили, ама не бъркай любовта с емоционалната зависимост. Хората, които наистина се обичат, просто не стигат до там. Не защото любовта побеждава всичко и е всеопрощаваща, а защото не постъпват така един с друг поредни пъти.
А, и още нещо.
Ако няма катаклизми и здравословни проблеми или изневери, а просто се разминавате в желанията си, не е нормално да има чувстви за вина. Да не е болен и да си го зарязала, да не си му изневерила и изритала... не си. А вината при липса на подобни неща само потвърждава, че човекът е токсичен, яко токсичен.

# 17 243
За добро е, Уейв. Дай си време и не наблягай на приятелството засега, хубаво е да има време без контакт помежду ви. Няма за какво да се чувстваш виновна, понякога нещата просто не се получават и при най-добри усилия от двете страни. Малко като парчетата пъзел - може да сте от една обща картинка, но да не си пасвате. Сега се погрижи за себе си.

# 17 244
Ако няма катаклизми и здравословни проблеми или изневери, а просто се разминавате в желанията си, не е нормално да има чувстви за вина. Да не е болен и да си го зарязала, да не си му изневерила и изритала... не си. А вината при липса на подобни неща само потвърждава, че човекът е токсичен, яко токсичен.
Обвинявам се, че се опитвах да го променя и ограничавам, а той имаше нжуда да излиза с други хора. Излизал е към веднъж някой път два пъти седмично с приятели вечер, но явно не толкова, колкото му се е искало, заради реакциите ми. Мисля си, че ако му бях дала свободата, от която има нужда, нямаше да се стигне дотук. Нямаше да го избива в напивания, нямаше да се чувства подтиснат. Просто съм толкова сбъркана в това отношение, знам, че не мога да ограничавам хората и да ги карам да правят каквото искам, но ми е ужасно трудно да го променя това нещо, не знам как... Не искам да съм такава.

# 17 245
  • Шотландия
Вече близо от година не съм го правила на проблем, но мисля че е прекалено.
Харесва всяка нова снимка, чуват се за празници, наричал я  е принцеса в едно от пожеланията.
А мен вчера миндил и боклук, защото исках адекватен отговор.
Да нищо не ме оправдава, че съм навлязла в личното му пространство, но доскоро все още се водеше необвързан във фб, и с личният мобилен на профилната информация.

Не търси адекватен отговор, бягай от него с 200 км в час. Човек, който те обича и цени, никога няма да те нарече миндил и боклук. Този, който нарича жената до себе си така е с нея, защото извлича ползи за себе си и не се интересува особено тя как се чувства. Това не е любов. Има си други названия за този тип поведение. Поддържането на връзки с бившите е начин да те кара да се чувстваш несигурна и да се състезаваш с тях, омаловажава твоята ценност. Те са бивши, вероятно защото са се убедили, че той не става. Такива мъже поддържат връзки с бившите точно за да може в подходящ момент да извадят тези връзки от нафталина и да накарат настоящата да "слушка". Освен това ти внушава, че отвратителното му поведение е причинено от тебе, което те кара да се чувстваш виновна и несигурна. Няма нищо нормално в това да нарича бившата "принцеса", а тебе "миндил и боклук". Колкото повече стоиш до такъв мъж, толкова повече ще те мачка психически и ще ти е трудно да го напуснеш. Намери си нормална връзка, с мъж, който обича тебе и не се интересува от бившите.

И аз като другите писали преди не бих стояла и минута при някого, който има подобно отношение към мен и подобно поведение.

Уейв, не се обвинявай. Каквото и да правиш, човекът има алкохолна зависимост и те е манипулирал, като те е изкарвал виновна за поведението си. Такива хора винаги намират повод да се напият, не търсят други начини да се справи с проблемите си и не разпознават проблема си с алкохола. Ако просто излизаше с други хора, без да се напива, това нямаше да е проблем. Изборът, който си имала, е да го напуснеш или да го гледаш как бавно се съсипва пред очите ти, а покрай това съсипва и твоя живот. Взела си правилното решение и не бива да изпитваш никакво чувство за вина. Ще ти е мъчно известно време, но това е нормално. На твое място постепенно бих разредила контактите си с него.

Последна редакция: пт, 17 авг 2018, 12:36 от *Мила*

# 17 246
Обвинявам се, че се опитвах да го променя и ограничавам, а той имаше нжуда да излиза с други хора. Излизал е към веднъж някой път два пъти седмично с приятели вечер, но явно не толкова, колкото му се е искало, заради реакциите ми. Мисля си, че ако му бях дала свободата, от която има нужда, нямаше да се стигне дотук. Нямаше да го избива в напивания, нямаше да се чувства подтиснат. Просто съм толкова сбъркана в това отношение, знам, че не мога да ограничавам хората и да ги карам да правят каквото искам, но ми е ужасно трудно да го променя това нещо, не знам как... Не искам да съм такава.

Не си виновна, че той пие. Точка.

Веднъж-дваж излизане седмично не е толкова малко, не е като да си го заключила в килера.

Причината за злоупотребяване с алкохол и за депресия не е в другите хора, а вътре в човека. От описанието на този човек ти казвам, че той цял живот ще е така и ще има тепърва да страда. Тогава други ще са му виновни.

# 17 247
  • Варна
Едно от камъчетата, които препънаха колата ни с бившия, бяха точно такива излизания. Веднъж седмично, като по часовник, за почти цяла нощ. Знам си, че всеки има нужда от някакво лично време, но тези вечери бяха очаквани с такова нетърпение, с такава "подготовка" и "консумирани" с толкова очевиден кеф, че не можеше да не ме яде отвътре. И не е било завист, че аз нямам такива. Ако имах нужда, нямаше да е проблем да излизам и аз. Просто всичко беше супер натегнато там, супер превъзнасяно, за капак в разговор по темата получих някаква реплика как той имал нужда да излиза, тази една вечер седмично не му била достатъчна и искал повече. Черешката на тортата беше изказване как се задушавал в "тоя апартамент", което за мен беше последната капка, защото жилището ни е достатъчно просторно и съм положила много усилия да бъде удобен и комфортен дом за трима ни. За мен това беше краят. Тая реплика никога няма да я забравя, толкова много ме обиди.

В последствие ми се поотвориха очите, които дотогава от любов, а и заради детето, упорито затварях. Просветна ми, че може и да се обичаме, но сме различни в някои основни неща. Не гледаме в една посока, не искаме еднакви неща, имаме доста различни схващания по основни въпроси, всеки от двамата има нужда от различен тип връзка и нещата не съвпадат изобщо. Разделихме се. Мисля, че това беше добро решение.

Уейв, има хора и хора. Някъде съществува и твоя човек, със сходни разбирания. Има и такива хора - домошари, които нямат кой знае каква нужда от оживен социален живот, радват се на дома и семейството и са опора. Най-добрата ми приятелка е омъжена за такъв. Има си кусури човека, но поне в основните неща мненията на двамата съвпадат. Затова и са още заедно, от петнайсетина години вече. Така че горе главата, и това ще мине. Няма как да не ти е тежко. На мен все още ми е, въпреки че мина почти година.

# 17 248
  • София
Браво, добре те е убедил, че ти си виновна за пиянствата му. При тоя тип хора няма "ако". Единственото "ако" е, че ако беше друга със съвсем друго поведение от твоето, щеше да я обвинява пак. Ама не че не го пуска, ами че не го обича достатъчно и затова го пуска насам натам и той от мъка и липса на обич (демек внимание в болния му акъл) се напил.

А другият миндил боклук е елементарен енергиен вампир.
Лендзенето на бившите и оставянето на вратички, докато теб те нагрубява е удар на много фронтове и има за цел да те държи на тръни. И всичките работят за твоето смачкване.

# 17 249
Уейв, не се обвинявай. С едно-две напивания седмично има тези емоционални проблеми, така че си представи какво ще става занапред, когато ги увеличи на три напивания, на четири и т.н.
По-добре да не си наоколо.
Ще си намериш свестен човек, този не е такъв.

Общи условия

Активация на акаунт