?Въпроси всякакви за СО?

• 1 851 693
  • 20 915
  •   1
Отговори
# 20 685
Бедни сме, не знам как ще си платим сметката за тока другия месец, ...

Ето един практичен съвет – зарежи го тоя мизерник и си намери заможен приятел, за да не ви се налага да си броите стотинките. Simple Smile

Чудесен съвет... ражда им се бебе...

# 20 686
  • Варна
Аз разбрах, че на братът се ражда бебе. Не е ли така?

# 20 687
Всеки се сеща първо за роднините си. Няма какво да го чакаш да се сети за брат ти, казвай му направо.

# 20 688
Аз разбрах, че на братът се ражда бебе. Не е ли така?
Но никой не се сеща, че брат ми е рожденик, ражда ни се бебе, а аз не мога да отделя пари за подарък.

# 20 689
Подаръците са за малките деца. За голям човек подарък... ако ти е половинката, евентуално на родителите за рожден ден. От време на време за нечий друг рожден ден ако се празнува.
 Ако трябва на всички роднини подаръци за всеки повод, целогодишно ще работим само за подаръци. Глупост пълна.

# 20 690
Момичета, обичам да правя подаръци, но в случая е абсолютно безмислено. Бедни сме, не знам как ще си платим сметката за тока другия месец, а и майка му е пратила куп подаръци.
Но опаковаме играчки, домакински принадлежности,шоколади, лакомства.
Но никой не се сеща, че брат ми е рожденик, ражда ни се бебе, а аз не мога да отделя пари за подарък.На най-близкият ми човек! Не знам и на МП как ще отделя за подарък, а правим ненужни такива...
Уважение не се изразява с непосилни подаръци, нали така?
Радвай се, че имаш щедър мъж... нали стиснатите мъже били най-отвратителното нещо. Нидей рива... късметлийка си да имаш такъв мъж Wink

# 20 691
  • София
Момичета, обичам да правя подаръци, но в случая е абсолютно безмислено. Бедни сме, не знам как ще си платим сметката за тока другия месец, а и майка му е пратила куп подаръци.
Но опаковаме играчки, домакински принадлежности,шоколади, лакомства.
Но никой не се сеща, че брат ми е рожденик, ражда ни се бебе, а аз не мога да отделя пари за подарък.На най-близкият ми човек! Не знам и на МП как ще отделя за подарък, а правим ненужни такива...
Уважение не се изразява с непосилни подаръци, нали така?
Радвай се, че имаш щедър мъж... нали стиснатите мъже били най-отвратителното нещо. Нидей рива... късметлийка си да имаш такъв мъж Wink
Той щедър ама само за неговите роднии. За нея и нейнте не е. Не разбирам защо след като не са на общ бюджет тя се включва в подаръците за неговата рода, след като обратното не се случва? Което пък е признак за едни други семейни проблеми.

# 20 692
С този човек с широки пръсти тепърва ще си имаш проблеми. Въобще не е редно да се правят скъпи подаръци, щом сметката за ток е проблем. Тепърва разходите ще растат. Първо се плащат сметките и се покрива/предвижда месецът, после се харчи за удоволствия. Живеенето над възможностите рано или късно води до заеми и пълно финансово забатачване. Бих провела сериозен разговор, но май и ти не си осъзнала нещата, защото повече те вълнува подаръкът за брат ти... Това е нищо на фона на липсващата финансова дисциплина, която съсипва животи.

# 20 693
Комбинацията от беден и щедър не знам колко е добра при положение, че става дума за нямане сигурност дори за сметката за ток.

# 20 694
За такива има една българска сентенция "На гол тумбак, чифте пищови".

# 20 695
  • София
Въпроса е защо авторката е решила да има бебе от човек, който няма пари да си плати тока, ама купува на цялата СИ рода подаръци ??? Кой я кара да се вре при него и после да пищи? Като се роди бебето ще пусне друга тема "на детето 1 пюре не е купил, ама на братовчедчето взе колело - нормално ли е" Crazy Поредната вирнала краката за бебе, без да помисли с главата си.

# 20 696
  • Варна
Я да дойде Салсиша тука, нейният пост определено ще е доста колоритен. Като я знам от другите теми как недолюбва неплатежоспособни мъже, направо ще е безпощадна.

# 20 697
Е, защо... Тя не вижда проблем с изключение на подаръка за брат ѝ. Разумно ми се вижда ако чакаш дете, но си с много ограничени финанси, да стегнеш кесията през тези месеци и да спестиш нещо. Всичко се случва, има непредвидени разходи. Мъжът да търси по-добре платена работа веднага. То хубаво, че е щедър към близките си, но какво се крие зад това е под въпрос. Комплекси ли са, сравнения с друг ли, защо е нужно това изхвърляне? То минава сигурно през "Коледа е!" и "Веднъж се живее!", но човек продължава да живее и през януари, все му се яде и му се ще да е на топло.

Безотговорни са и двамата според мен.

# 20 698
Е, какъв щедър мъж, дето харчи за глупости и не му остават пари за ток? Имах такова гадже преди години - изкарваше не лоши пари, но си профукваше заплатата преди края на месеца - я за мен да вземе нещо, я да даде пари назаем... Да, щедър, ама накрая на месеца аз му давах пари, за да има какво да яде.
Не е редно така според мен, безотговорно е.

# 20 699
Ако сте финансово затруднени, парите трябва да се пазят за бебето. Подаръци може някакви символични - сувенир от магазин тип левче и толкова. Нали трябват и пари за екип за раждането, аз не бих по-скоро изобщо правила подаръци, отколкото да ида да родя без уговорка.

Общи условия

Активация на акаунт