Бъдещи осмокласници-тема 69

• 66 202
  • 938
  •   1
Отговори
# 900
  • out of space
Нека по-компетентните да обяснят. На мен при подаването на док. ми обясняваха за т.нар. "тапа". Бяхме писали у-ща с невъзможен прием, т.е. много висок бал. И ми обясняваха, че ако детето го приемат по желание, което е след тази "тапа" на второто класиране няма да може да мръдне напред.
Говоря като лаик.

Разбирам за тапата, но ако имаш бал да речем 26, писал си първите желания с над 32.
На първо класиране те приемат с бал 26 на 98 желание, то на второ класиране ако падне балът не могат да те приемат на 90-то?

Редактирам: на 36-то желание е било нещо с мнооого висок бал, не може да се прескочи, нали?

Последна редакция: пт, 10 юли 2015, 00:33 от Ери

# 901
  • Някъде в търсене ............
Да се разпиша и аз , приети на първо класиране в 134 СОУ, по нейно второ желание. Записах я , купих униформа и я закарах на морето. До края на месеца ще е  там, после ще видим.
Има си приятелка в новия клас, а най-добрият и приятел (от бебета са заедно)на второ класиране го приеха там , но в друга паралелка. Тя е щастлива и доволна,нахъсана , дори започна да учи еврейската азбука.

# 902
Бъркате, тапата или стопер е обратното- училище с много нисък бал, като училищата след него не влизат по никакъв начин. То е логично- със сигурност влизаш в него и другите все едно не си ги писал. Например си с бал 30 , а стоперс с бал 26. Ясно е че влизаш там на 1000% и желанията назад не играят роля.
Училищата напред си участват
Майката да грабва документите и веднага да иде на място в РИО. Там е мястото за обяснения и корекции.

# 903
  • Ланкър, планините Овнерог
Хм, в 18-то ФЕ/АЕ явно само ние не сме се записали, само едно местенце свободно има.

# 904
Взех всичко х 2 и се равни на 116 лв. - това вклю - 2 тениски с къс ръкава, 2 тънки с дълъг, 2 дебели с дълъг + 2 тениски с къс ръкав за физическото. Училището искало на долу да са с черни панталони, дънки или поли, но изчистен вариант, та взехме и дънки за 30 лв - един чифт. Крайна сметка с един чифт долна униформа - 146 лв

Прилично. Една майка по-назад във форума беше дала цена от 210 лв. в едно училище.

# 905
  • Sofia
Балът в СГСАГ за паралелките с архитектура, геодезия, водно и транспортно строителство се образува по следния начин: 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по физика. Така е сметнат балът от 26,178. А за паралеката с недвижими имоти : 3 оценката по математика от НВО + оценката по български език от НВО + оценката по рисуване + оценката по география .Така е получен балът -27,178.

Именно, за недвижими имоти има бал 27,178, който е на 16-то желание, обаче продължи да си стои на 37-мо желание и на второ класиране.
След като на второ класиране в СГСАГ минималният бал е 26.805 в същата специалност.

А заявление за второ класиране подадено ли е?
Ако всичко е направено според регламента, трябва да се ходи веднага в РИО.

# 906
  • София
Щом са го класирали, значи е било подадено.

# 907
  • Пловдив
То в РИО трябваше да се отиде още при излизането на второ класиране и на минималните балове. А не да се чака краят на записванията и да се задават въпроси във форума, когато вече са излезли местата за 3-то класиране.  Peace

# 908
Да няма все пак някаква грешка в справката ви  на сайта, защото в СГСАГ има свободно място за желаната паралелка...да не би да не сте видяли че сте класирани на друго място и да не сте се записали, съответно то сега седи свободно  newsm78
Де да знам
Но определено мястото за точен отговор е РИО. И сега не е късно.Ние тук само гадаем

# 909
  • София
Сигурна ли е  майката, че този бал, с който детето е прието някъде си и съответно излиза в прозореца с класирането  на ученика, се сформира по същия начин  като този в СГСАГ? В последната оценката по мат се утроява, а тази по БЕЛ от изпита се взима веднъж.  Може балът  да е за езиков профил, тоест да е  образуван от удвояване на мат и удвояване на БЕЛ + балообразуващите от 7-класното свидетелство оценки. И при по-нисък резултат по мат, компенсиран с по-добър по БЕЛ, балът за езиков профил е един, а става по-нисък за СГСАГ, защото там го няма наваксването с оценката по БЕЛ. Това е евентуално обяснение. Преди да идат в РИО, нека  да погледнат дали не става дума за грешка от тяхна страна. Peace

# 910
Аз не виждам какво й пречи да иде в РИО дори и грешката да е нейна- в смисъл те ще й обяснят и сметнат нещата, всички документи са при тях...за да е спокойна и да няма и сянка съмнение от грешка
Просто ние тук наистина гадаем  newsm78

# 911
  • София
Аз не казвам да не ходи в РИО по принцип. Peace А просто да направи елементарна  съпоставка как се формират баловете на двете места. Ако сама установи грешката си в пресмятането им, няма смисъл от РИО, каква сянка на съмнение би имало при фиксирани  начини на пресмятане...

# 912
  • Пловдив
Аз не казвам да не ходи в РИО по принцип. Peace А просто да направи елементарна  съпоставка как се формират баловете на двете места. Ако сама установи грешката си в пресмятането им, няма смисъл от РИО, каква сянка на съмнение би имало при фиксирани  начини на пресмятане...

Тя по-нагоре е написала какви са оценките на детето и как се смята балът.  Peace

# 913
Защо на сайта вече не пише ЗАПИСАН, а стои КЛАСИРАН?  #Crazy

# 914
dgudganka1, все още имате шанс. Ще си подредите желанията както искате и подавате за трето класиране. Само един въпрос имам. Къде са Ви документите сега и кога точно ги дадохте, ако не са във вас? Не се отчайвай! Успех на детенце  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт