Бъдещи осмокласници-тема 69

• 66 232
  • 938
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Интересно ми е дали има деца с относително висок бал (над 32 примерно), които остават за трето класиране. Гледам миналогодишните статистики:има по 1-2 места и за първа английска и за испанската  и за 73 СОУ и то за хубави профили.Дали на трето там се класират и записват деца с достатъчно висок бал или по-скоро такива, които са добри играчи и късметлии?!
При 3 класиране освен рискът е важен и балът. Процедурата е както при 1 класиране.

# 781
При 3 класиране освен рискът е важен и балът. Процедурата е както при 1 класиране.
Процедурата е ясна. Но предвид силно ограничения брой места за трето класиране, ми е интересно дали децата с относително висок бал рискуват да изчакат за най-желаното училище. Имам предвид деца, на които не достигат няколко стотни по първо желание.

# 782
Според мен 3 класиране е за деца с висок бал със стотни,които не им достигат.Наново подреждат желанията,като подреждат в подреждането напишат и мястото,където вече са приети,но са се отказали-това за един вид подсигуровка.

# 783
  • Варна
А тези с двойка на изпит - сега ли участват - на трето класиране

Имам познато девойче, което има 5,23 на български и 2 на математика - необяснимо и за мен, отличничка е, та знае ли се колко такива като нея има. Макар и с двойка докарва бал над 26.

# 784
Според мен 3 класиране е за деца с висок бал със стотни,които не им достигат.Наново подреждат желанията,като подреждат в подреждането напишат и мястото,където вече са приети,но са се отказали-това за един вид подсигуровка.

Ясно, за това не е бях сетила. Мястото, от което се отказват всъщност също се обявява за незаето. И при евентуално подобно подреждане на желанията от страна на участниците, кандидатът би могло да се озове на същото място или по-горно. Благодаря!

# 785
  • Пловдив

Имам познато девойче, което има 5,23 на български и 2 на математика - необяснимо и за мен, отличничка е, та знае ли се колко такива като нея има. Макар и с двойка докарва бал над 26.

Те не участват в никое класиране. Остава в обикновен 8 клас.
Жалко, че детето не се преборило за 3 по МАТ.  Peace

Trol4eto, ами зависи кога си изтегля документите.
Ако го направи, след като са обявени местата за 3-то класиране, мястото му от второ няма да е в този списък с незаети места, а отива за директорското класиране.

# 786
Не участват. Едно от изискванията за участие в приема е кандидатите да са получили оценка най-малко СРЕДЕН 3.00 на всеки от приемните изпити, определени като балообразуващи по профили и специалности от професии.

# 787
mario.d.k, ако детето е от София, можеш да ми пишеш на лични, за да ти предложа вариант. Да не занимаваме другите във форума.

# 788

Trol4eto, ами зависи кога си изтегля документите.
Ако го направи, след като са обявени местата за 3-то класиране, мястото му от второ няма да е в този списък с незаети места, а отива за директорското класиране.
Аз имах предвид деца, които въобще не са се записвали и на второ класиране включително. Благодаря за уточнението. А какво е директорско класиране - четвъртото ли?

# 789
  • Варна
mario.d.k, ако детето е от София, можеш да ми пишеш на лични, за да ти предложа вариант. Да не занимаваме другите във форума.

Не е от София детето, от Варна е, но сигирно има и други които се интересуват, сподели го тук  Peace

# 790
  • София
Тук няма "добри играчи", а се рискува.

# 791
Разбрах, че тази година септември ще има още един изпит по история в НГДЕК. Там оценката по математика не се взима предвид. Дъщеря ми се справи и без допълнителни уроци по история. Това си е страхотна възможност за деца с 2 по математика и много добра оценка по БЕЛ. Който се интересува, може да се обади в канцеларията на НГДЕК и да пита за подробности. Успех на всички, които мислят да рискуват.

# 792
  • Варна
Mario.d.k ,със сигурност знам за дете  с 2ка точно на математиката ,записано да учи в Хуманитарната гимназия във Варна. Та варианта се сещаш какъв е.  Wink

# 793
  • София
Нямаше ме десет дни, но се върнах и всичко  чинно си изчетох. Честито на приетите деца и на рождениците със закъснение.

Имаме ли софийското второ класиране в ексел формат, че в пдф не мога да мисля. Grinning  На пръв поглед ми се стори, че ФЕГ се е оказала по-желана от м.г.

# 794
  • София
Имаме ли софийското второ класиране в ексел формат, че в пдф не мога да мисля. Grinning  На пръв поглед ми се стори, че ФЕГ се е оказала по-желана от м.г.

класиране в ексел формат

Общи условия

Активация на акаунт