В очакване на СЕДМИ клас!

• 47 453
  • 801
  •   1
Отговори
# 60
нали чухте , че децата масово са неграмотни и не искат да учат. и това е от години насам.
и докато преди учителите искаха да "наливат" знания в главите им сега са принудени да си търсят ученици за да имат заплати.

# 61
  • Пловдив
Тази година баловете паднаха доста заради лошите резултати на матурите. В общи линии, който е изкарал 3, може да намери място в паралелка в някоя от гимназиите с прием след 7 клас.
В крайна сметка оценката не е важна сама по себе си, важно е къде се намира детето сред останалите.  Peace

Бонго, за съжаление си прав. Докато има делегирани бюджети в училищата и всеки ученик, разхождащ се по коридора, представлява едни 1400 лв., ще е така.

# 62
лошото е ,че след 20-30 год. това поколение ще ни управлява. а те незнаят да се изказват грамотно, да четат равномерно ,да решават елементарни задачи....
вярно е ,че при всеки набор има изключения , но те намаляват с всяка година.

# 63
  • София
 newsm78 то пък сега колко образовано поколение ни управлява: АОНСУ + КГБ...

Последна редакция: нд, 05 юли 2015, 21:22 от Sharky*

# 64
за образовани съм почти сигурен ,че са такива. виж , за способни .... имам колебание  Laughing
имам пряк сблъсък с един от сегашното действащо поколение , който се опитва да ме убочава за да ми издаде одустоверение. в кой е вината незнам  ooooh!

# 65
    Ако позволиш, бонго - една от най-често срещаните грешки е при  местоименията, и в твоите вкл. - в КОГО е вината...

# 66
аз не претендирам да съм учЕн.  Laughing  и съм далеч от изкарана тройка с тест.

# 67
  • София
 Joy Joy Joy Мисля, че Бонго яко го е обърнал на майтап и го избива в "спелинга".

# 68
  • Бургас
Тази година баловете паднаха доста заради лошите резултати на матурите. В общи линии, който е изкарал 3, може да намери място в паралелка в някоя от гимназиите с прием след 7 клас.
колко да са паднали, при нас в Бургас са с около 0.5 - 1   надолу, миналата година е бил 32 мин. за математиката в ПМГ, а сега- 31, което в оценки е 5.00 и 4.75 - не е особено драматична разликата при най-елитните у-ща, за по-нежеланите у-ща винаги са приемали с нисък бал, то и броят на децата прогресивно намалява
колко е в Ст.Загора мин.бал за математиката
все пак определено има драстична разлика в баловете по градове

# 69
Драматичен е факта, че в елитни училища се влиза с оценки 5 и 4,75.

# 70
колко да са паднали, при нас в Бургас са с около 0.5 - 1   надолу, миналата година е бил 32 мин. за математиката в ПМГ, а сега- 31, което в оценки е 5.00 и 4.75 - не е особено драматична разликата при най-елитните у-ща, за по-нежеланите у-ща винаги са приемали с нисък бал, то и броят на децата прогресивно намалява
колко е в Ст.Загора мин.бал за математиката
все пак определено има драстична разлика в баловете по градове

http://pmgsz.org/adm/doc/Inf_15_2.pdf
asya02  това е линк от сайта им. Може да се види.На мен лично ми е странно такъв обрат в желанията на децата.Следя ги от няколко години, но такъв нисък бал не е имало досега .Знам, че тази година са по-ниски баловете, но за елитните гимназии-този факт представлява около 0-1,5   надолу, не повече.

Съответно сега съм в чуденка, конкретно за паралелката, която моят син желае / ПМГ-биология/ newsm78

# 71
  • Пловдив
Драматичен е факта, че в елитни училища се влиза с оценки 5 и 4,75.

Тази година дадоха тестове, които излязоха от рамката, в която децата бяха напъхани по курсове и уроци. Това доведе до по-ниски оценки. Тази година се влиза с 4,75 е и? Това 4,75 е равно на миналогодишното 5,25. Това не прави детето от миналата година по-умно или по-учено от това тази година. Оценката на изпита не е мерило за знания.
Важното е какво става след това в елитните гимназии. Мои познати учители в ЕГ казват, че от година на година положението става все по-зле и по-зле. И деца, влезли с високи балове, не учат, не пишат домашни, нямат амбиции за нищо. Това е по-драматичното.

# 72
  • София
Има голяма разлика в кой град кандидатства детето. На мен ми направи впечатление тази година, че извън София "състезанието" на база матурите след 7-ми клас е съвсем лесно. Децата с лекота (бал 27-28 дори!) попадат в добри училища. В София очевидно не са достатъчни хубавите гимназии спрямо броя на децата. Щом и обикновено училище като 32-ро има бал 33 за момичета...  Stop

# 73
  • Бургас
да, София е недостижима в баловете, там конкуренцията е жестока, просто децата са много

# 74
  • Бургас
това второ класиране, там май можеш между капките да влезеш с по-нисък бал, някой, ако е наясно да каже как става второто класиране,
имаш ли линк към първото да видим баловете, че ми стана интересно

Общи условия

Активация на акаунт