В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 437
  • 801
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Браво на Цвета за английския!

# 166
  • у дома
Ние бяхме две седмици на Несебър и изкарахме супер и сега не мога да ви изчета  Heart Eyes

Браво на  Цвета за английския   bouquet  bouquet  bouquet

У нас сборници по математика-цяла библиотека,по какъвто формат искате,но е добре да се решава по сегашния формат на изпита-лично мнение  Peace
Моето изчете седмокласните произведения и още куп други-откри като автор Тери Пратчет и понеже е доста продуктивен автор доста време няма да се чудя какво да му предлагам...Ако успее да се зариби и по Агата Кристи-следващите години няма да му мисля  Laughing
 Връщам се да чета и назад,защото прочетох само последните 2-3 страници  Embarassed

# 167
Лятото за нас не почна добре, първо състезание, след него натъгъдък към морето, а от там се върнахме с пневмония.Днес  ще си спим в къщи, за първи път от две седмици.До края на мееца антибиотици и активна почивка, тъпи вируси тотално ни объркаха плановете.

# 168
Успешен изпит е положила Цвета, добре се е справила, браво!
Jolie, успех с грижите и наблюдението, дано бързо оздравее детето!
Светле, кажи някое от задължителните произведения, което се е харесало на Оги! Наизуст ще учи ли нещо отсега?
Ние с Макс снощи се изглезихме и ходихме на "Миньоните"! Харесаха ни, смяхме се от сърце. В един момент се усетих, че се смея още по-силно, когато и дечицата в залата се кискат с глас. Една мама до мен беше влязла да придружи няколко мъничета и изгледа целия филм с метално изражение на лицето. Чак пък толкова да не й хареса...
Макс утре е на урок по математика, тази сутрин ставам, гледам- вадил тетрадката, решавал домашно посред нощите...

# 169
  • у дома

Светле, кажи някое от задължителните произведения, което се е харесало на Оги! Наизуст ще учи ли нещо отсега?

Бай Ганьо-обаче  го чете още миналата година-мислех,че няма да разбере хумора предвид доста остарелите думички,но си му беше интересен...Иначе сега прочете другите не с особен интерес,просто да му се махнат по-бързо от главата,за да си чете на спокойствие фентъзито...
Научил е наизуст На прощаване и мисля поне още 1-2 от по-дългите да научи,кратките ще си ги учи през годината.

Последна редакция: нд, 12 юли 2015, 14:42 от svetlaem

# 170
Здравейте, много отдавна не съм писала в темата, затова ще се представя отново. Казвам се Елена,а дъщеря ми Анна учи в 107 ОУ. Покрай седмокласните вълнения с баткото имах паролата на пощата, но вече съм я забравила, моля някой да ми я прати на лични. А девойката изживява незабравимо лято с компания от 15 -16 деца при баба. Въпреки забавленията е успяла все пак да научи "На прощаване" и да прочете "Бай Ганьо".Преди известно време разговаряхме за избора и след седми клас и тя въодушевено ми обясни,че е наясно със себе си.  "Мамо, ще се старая много, ще уча много, за да изкарам високи оценки и да вляза във ... фризьорското училище". Е, накрая се споразумяхме аз да и платя след 12 клас фризьорски курс, а пък тя да се постарае за Немската ,например.  Laughing

# 171
Eli, същия спор водех с майка си преди .. години! Аз исках да се занимавам с изработване на дрехи, от- до- платове, кроене, шиене. Тогава имаше хубава паралелка, техникум тук, в Търново и си влязох там. Майка ми не беше във възторг, но някак надделях. Това работя и о ден днешен!
 Сега на една позната седмокласника се записа готвач- на него му е хоби отпреди 2 години, само такива неща го интересуват! За съжаление към професиите в днешно време никой не гледа! Ето, "шивашкото " училище в Търново вече го няма! И няма кой да ни замести след време в тази професия!

# 172
Деси, и аз като теб надделях в спора с баща си, той искаше МГ, а аз -новосформираната паралелка по химия в политехническата гимназия. Приеха ме и на двете места, аз предпочетох химията,  после се оказа, че най-добрият химик преподава в МГ, а нашата паралелка беше едно недоразумение. Така и не спрях да се упреквам и да си мисля, че направих грешка. А по повод фризьорството, смятам, че четири години там са си загуба на време, нямам против професионалните гимназии и бих я подкрепила за друга, но точно  в тази...

# 173
  • у дома
Аз съм го писала и преди-навремето можеше да се кандидатства с отделни изпити в гимназиите -мен ме приеха и в езиковата и в математическата-беше ми лесна математиката и затова избора ми беше МГ,нашите ме подкрепиха,въпреки че майка много искаше езикова...Език така и не научих въпреки  курсовете,които съм карала,но не ми и трябва де,а математиката ми стана професия...Аз искам моето да се ориентира към езикова гимназия,защото за съжаление при нас тя е на по-добро ниво,но той е от пети клас в ПМГ-то и си харесва и класа и училището ,но има една цяла година ,та ще видим...тих ужас ме обзема като започне да говори за химия и биология,защото това са двата предмета,които ненавиждах като ученичка,а и при нас тази паралелка също събира деца с много висок и много нисък бал,но детето си харесва тези предмети та ще видим -има цяла година още да се изтърколи...

# 174
  • Бургас
ох, като чета повечето деца имат някакви желания за след 7 клас, само моето ли е неориентирано, хич не го и вълнува, освен това здравата го е треснал пубертетският хормон, то не са кисели физиономии, екзистенциални въздишки, отегчени погледи, уж е влюбен, а вместо да е весел, настроението е супер минорно и все е нервен, направо се притеснявам как ще изтикаме тийнейджърските годинки

# 175
Привет! Завърнахме се от футболния лагер в Троян. Още докато пътувахме на връщане се обади съученик на Сами да покани децата на вила. И така, оставихме едните сакове, те напълниха нови и след 2 часа поеха за вилата. Сега майката ми прати снимки. Изглежда много добре се забавляват. Много обичам когато децата ми гостуват някъде родителите да ми пращат снимки по вайбъра. Поне малко да усетя атмосферата.
 А ние с мъжът ми пък си направихме днес разходка на Витоша и точно там си говорихме с него колко много са напреднали технологиите в последно време.
Светле, ще му покажа на моя колко е прочел Оги. Едни немили -Недраги и част от До Чикаго.... на целия лагер и 1 страница не е прочел.
Калата поне чете по малко Пинокио и изяви желание да решава задачи с децата от книжката на Кортезов.
Попривършихме салатата, чакам любимия да си свърши тел. разговор и си пускаме комедия за разпускане. Ергени смеееее! Wink

# 176
Здравейте, много отдавна не съм писала в темата, затова ще се представя отново. Казвам се Елена,а дъщеря ми Анна учи в 107 ОУ. Покрай седмокласните вълнения с баткото имах паролата на пощата, но вече съм я забравила, моля някой да ми я прати на лични. А девойката изживява незабравимо лято с компания от 15 -16 деца при баба. Въпреки забавленията е успяла все пак да научи "На прощаване" и да прочете "Бай Ганьо".Преди известно време разговаряхме за избора и след седми клас и тя въодушевено ми обясни,че е наясно със себе си.  "Мамо, ще се старая много, ще уча много, за да изкарам високи оценки и да вляза във ... фризьорското училище". Е, накрая се споразумяхме аз да и платя след 12 клас фризьорски курс, а пък тя да се постарае за Немската ,например.  Laughing
И моята дъщеря е на вълна фризьорство и прически.Наистина и се удава да прави много сложни прически-гледа ги в нета или ги измисля сама-големи красоти са.На мен  хем ми харесва и наистина е професия,но пък и аз си мислч,че и с курс може даго работи ако реши .В тази връзка въпросче към Деси-в Търново има ли още паралелка по фризьорство/по-рано беше в КБУ-то/?

# 177
  • София
За фризьорството да споделя нещо. Моят фризьор е художник. Завършил е Художествената Академия. В салона при него работят още няколко художници и други хора с артистичен профил - дизайнери и т.н. Не взимат кадри на фризьорското училище (защото не били добри и били научили някои неща неправилно...), обучават си новонаетите сами. Търсят най-вече вежливи, добре възпитани хора, с добър подход към хората (повече психолози, отколкото фризьори). Същото съм чувала и в някои от големите салони на София (на Капанов и на Митко Дамов например). Те си имат техни школи, в които си обучават хората. Имайте го предвид.  Hug

# 178
  • най-шареното място
Доста е рисковано да се учи в толкова специализирано училище. Може би наистина сложните и скъпи неща си заслужават - балет, инструменти, дърворезба примерно. Но ако не е сериозен като технология занаят, които иска много време, аз лично не бих рискувала способността за кандидатсване в университет за нещо, което може леко да се научи с курс/обучение. Става и така, но е по-скъпо.

# 179
  • столицата
Явно фризьорството е доста актуално сред девойките. Но едва ли си заслужава да му посветиш годините си от гимназията.

Общи условия

Активация на акаунт