В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 315
  • 801
  •   1
Отговори
# 270
  • най-шареното място
Светле, мен това количество ме притесни.... Кога ще има време ме смея и да мисля.
Засега съм решила да вярвам на училището и каквото кажат, това ще купуваме.
Силно се надявам, че няма да докараме това количество в поста ти. И дано и качеството да е ОК Simple Smile

ПП Писма си заслужава да пишем за матурите и според мен.

# 271
  • нейде там, където ....
Ние ползвахме най-много поредицата "За да знам повече в 7 клас - български" (+ за 5 и 6-ти клас) и "Автори и творби в 7. клас" на издателство PONS. По математика - първите две, дадени от svetlaem, + за 5 и 6-ти клас на "Коала прес". Последните четири са малко употребявани и в отлично състояние за номер две.  Laughing

# 272
  • у дома
Светле, мен това количество ме притесни.... Кога ще има време ме смея и да мисля.
Засега съм решила да вярвам на училището и каквото кажат, това ще купуваме.
Силно се надявам, че няма да докараме това количество в поста ти. И дано и качеството да е ОК Simple Smile

Аз не съм казала че моето ще изреши всичко,просто ги имам и дадох препоръки за математиката на жената...Да не говоря при нас с какви балове се влиза на първо желание,та и нищо да не решава допълнително през годината,пак ще влезе където иска.Тази година закриха една от паралелките в МГ,защото нямаше достатъчно желаещи,а последните с какъв бал са влезли не искам и да гадая,защото ме домързя да се разходя и видя....
Обаче е факт,че даже и да се учи в МГ просто трябва да си се решава и то доста-казвам го от личен опит,а който иска да не решава тестове по формата,който иска да решава.Може при вас да си дават достатъчно домашно във вид на тестове по самия формат и да коментират после отговорите в часовете,но в доста от училищата няма да се реши и един тест по изпитния формат.

Последна редакция: чт, 23 юли 2015, 18:23 от svetlaem

# 273
  • най-шареното място
Аз не съм казала че моето ще изреши всичко,просто ги имам и дадох препоръки за математиката на жената.
.....
Може при вас да си дават достатъчно домашно във вид на тестове по самия формат и да коментират после отговорите в часовете,но в доста от училищата няма да се реши и един тест по изпитния формат.

Да, разбрах, че са само препоръки. Самото разнообразие на добри сборници е малко стряскащо. Добре, че ги има де Simple Smile
Идея нямам какво ще е като обем и качество домашното. Ще действаме в движение.

# 274
kalona, браво на детето ти! Моето още мъчи "Опълченците на Шипка". Прочете "Немили-недраги" и довършва "Бай Ганьо".
Записвам си препоръчаните от вас сборници, но ще изчакам да видя какво ще искат в училище.
Сега мисля да купя само помагало за трансформиращ преразказ. Препоръчайте някое. Има няколко на книжния пазар, но не мога да избера.

# 275
  • столицата
Вече на пазара има такова разнообразие от сборници, тестове и т.н., че човек може да се обърка. Затова е добре някой, който има наблюдение, да  ни понасочи.
Иначе, не са май много училищата, в които да се предава и изпитва по формата на  матурите.

# 276
Учиктелката от училище ще даде сборници, по които да се работи.
Както разбирам почти всички софийски деца ходят и на школа. Учителката от школата също ще даде материали и домашни.
За какво да взимаме допълнителни? Rolling Eyes
Много ясно, че няма да се отворят.
Това не е към никой конкретно.

# 277
За какво да взимаме допълнителни? Rolling Eyes
Според мен в хода на подготовката ще стане ясно на кое дете му е необходимо и на кое не допълнително помагало и по кой предмет.Просто е индивидуално.
Постът с препоръчаните помагала е много хубав  Peace
Всеки сам да прецени какво да закупи и ползва. Hug

# 278
  • най-шареното място
Герка, всеки би купил ако не вярва на учителя в училище или иска да избегне школа.
Освен това дори да ти предложат 3 неща, може да харесаш само едно от тях.

# 279
Герка, всеки би купил ако не вярва на учителя в училище или иска да избегне школа.
Освен това дори да ти предложат 3 неща, може да харесаш само едно от тях.

Ом, аз искам да избегна школа, но ще купя само това, което ми предложи учителката до Нова година. След това ще преценявам според резултатите, но в никакъв случай по- рано.

# 280
  • Пловдив
gerka, дано учителите на детето ти са от предлагащите, че не всички са от тази порода.  Peace
нашите не ползваха помагала по формата за изпита, докато не приключат с материала.
по МАТ се изреши целия сборник на Коала. по БЕЛ има даваше тестове с въпроси от различни помагала, но ползваше Литерайко. Работиха също по БЕЛ по сборника на Педагог и на Архимед /но не от край до край/. Виж по МАТ изрешиха 4 сборника с тестове преди самия изпит.
И това само в училище.

Моето дете на уроци по БЕЛ не е ходило, по МАТ с учителка решаваха само трудни задачи и тестове. Обаче домашните в училище бяха километрични.

Сборниците с тестове по самия формат не вършат работа преди децата да са приключили с материала. Може да се ползват такива за текуща подготовка /на Педагог/, както и пробните изпити, които са съобразени с материала, взет до определения месец.

# 281
  • най-шареното място
Gerka, нямах предвид вас конкретно. Когато имаш съмнения в учителя е друго.
Мои познати си започнаха, и уроци и наваксване на пропуски/презастраховане от 6-ти клас. Не мога да преценя доколко е било основателно, а и ще се види догодина, но е факт - дублира се училището в свободното от него и домашни време.

# 282
За сборниците - всеки сам преценява да купи или не.
За нашите деца има препоръчителни занимания през лятото, част от които са да направят трансформиращ преразказ на някои произведения. Затова сега искам да купя такова помагало, с насоки и примерни преразкази, за да се ориентира. Правиха миналата година в училище, но май не му е още съвсем ясно.
За останалите - ще изчакам учителите да посочат. От препоръчаните тук харесах няколко и евентуално ще взема и някои от тях. Но засега не бързам.

# 283
  • у дома
Днес се сетих нещо и понеже в темата на 12 клас също коментират безумните дати и писах,ще го напиша и тук.
Най-много съм възмутена не толкова с издърпването  на изпитите за по-късно,а с липсата на почивен ден между тях #2gunfire  Веднага се сетих как преди години детенцето на много близка приятелка леко се издъни по бел на НВО-то в 7 клас -като пуснаха отговорите до вечерта се оказа,че има доста повече грешки от очакваното и въпреки,че и майка й и аз я успокоявахме с това,че на преразказите е добра и там ще дръпне в точките,детето си беше разстроено...На другия ден се успокои и на НВО-математика се представи далеч над очакванията и си влезе на първо желание...Сега се замисли,че ако този ден почивка между двата изпита го нямаше тогава едва ли щеше да е така.
Аз писах на посочения имейл,но нямам отговор,а повечето ми познати имат,та ако не ми отговорят нещо до утре мисля да им пиша всеки ден по едно писмо...
Обаче в темата на 12 клас са прави според мен-ако не се вдигне медиен шум около това със сигурност проекта ще си остане окончателен,пък ако ще хиляди имейли да изпратим Peace

# 284
Днес с една колежка също обсъждахме датите. Тя имаше седмокласник тази година и от есента отново е със седмокласник. Синът й тази година е бил спокоен преди първия изпит и в деня между двата изпита е изпаднал в паника. Та всяко дете различно реагира. Но аз едно не мога да разбера - какво налага това сбутване на изпитните дати. Разгледах как са се провеждали изпитите през годините, без значение дали се наричат НВО или изпити. До 2009 вкл. са били през 5 дни, 2010 - 3, 2011 - 2 И вече от 2012 са с един ден между двата.

Общи условия

Активация на акаунт