В очакване на СЕДМИ клас!

• 46 301
  • 801
  •   1
Отговори
# 285
Привет и от мен! Hug
Майка съм на две дъщери-едната ще бъде в 12 клас,другата в 7 клас. Очаквам инфарктна година. Laughing
Аз също съм възмутена от насрочените дати за НВО и матурите на 12 клас. Shocked Писах до Министерството и се надявам на отзвук и издърпване на датите.

Благодаря за информацията,която давате тук. Всичко е изключително полезно.  bouquet

# 286
  • София
Привет и от мен! Hug
Майка съм на две дъщери-едната ще бъде в 12 клас,другата в 7 клас. Очаквам инфарктна година. Laughing
Аз също съм възмутена от насрочените дати за НВО и матурите на 12 клас. Shocked Писах до Министерството и се надявам на отзвук и издърпване на датите.

Благодаря за информацията,която давате тук. Всичко е изключително полезно.  bouquet

Аз бях така през 2011 година Simple Smile

# 287
Привет и от мен! Hug

След 4 години ме очаква същото.  Laughing

# 288
  • Варна
......
Обаче в темата на 12 клас са прави според мен-ако не се вдигне медиен шум около това със сигурност проекта ще си остане окончателен,пък ако ще хиляди имейли да изпратим Peace
Явно само така може да се промени нещо. Но предвид предстоящите отпуски м. август и това може да не помогне.

# 289
Живот и здраве и аз ще изживея ситуацията 7/12 клас с двете деца едновременно.
Дава ни се, за да се справим! Peace

# 290
Добро утро и от мен. Тази година  децата ми ще бъдат 7 и 12 клас. Виждам, че има доста майки, които са си планирали да им бъде трудно  Joy. Но трябва да се справим. Ще се радвам да бъда част от вашата група.  Sunglasses

# 291
Добро утро и от мен. Тази година  децата ми ще бъдат 7 и 12 клас. Виждам, че има доста майки, които са си планирали да им бъде трудно  Joy. Но трябва да се справим. Ще се радвам да бъда част от вашата група.  Sunglasses

Ще се радвам да се подкрепяме взаимно! Simple Smile

# 292
Привет!
Много сили пожелавам на "двойните" майки тази година! Няма да ви е лесно, но пък накрая ще имате двоен повод за гордост. Пожелавам го от сърце!
Минах 12-ти клас преди година. Не е много отдавна и все още помня разни работи  Laughing. С каквото мога ще помагам и на вас.  Hug

Ето един сайт и за малките, и за големите кандидатстващи:
http://www.bgtest.eu/?f=list_tests&class=5

# 293
  • Бургас
как върви четенето, моят младеж с триста зора прочете Бай Ганьо, До Чикаго и назад и Немили-недраги и сега трябва да се заеме с разказите и после стихотворенията
някой ще бъде ли добър да ми каже кои точно са разказите, които ще се изучават по програма, че не можем да си намерим списъка, а моичкият няма време и желание да чете разкази, които няма да учат

# 294
  • у дома

някой ще бъде ли добър да ми каже кои точно са разказите, които ще се изучават по програма, че не можем да си намерим списъка, а моичкият няма време и желание да чете разкази, които няма да учат

Питай в осмокласната тема,тук може да ит кажем само какво са препоръчали учителите  Peace или пък ако някой от темата има по-голямо дете и спомени може да помогне...
На моето списъка е според мен абсолютния минимум и за това ти го пиша
1 Хр.Ботев
-На прощаване
2 Иван Вазов
-Немили-недраги
-Една българка
-Опълченците на Шипка
-Българският език
3.Алеко Константинов
-Бай Ганьо.1 част
-До Чикаго и назад.частта Ниагара
4.П. Славейков
-Неразделни
5.Пейо Яворов
-Заточеници
6.Елин Пелин
-По жътва
7.Йордан Йовков
.По жицата
Оги ги е прочело тези написаните и сега си чете на спокойствие Пратчет-гълта средно по една книжка от неговите на ден,рядко му трябват два.
Предупреждавам,че моето е от енергоспестяващите при писане,та може и да е пропуснал нещо...
Влез в фейсбук групата-колона ги е пуснала самите произведения и ако искаш специално разказите и стихотворения може да ги принтираш...

Ние заминаваме в понеделник за седмица на Бързия-само аз и децата,на мъж ми му не дават отпуска...Дано времето е хубаво,защото ако вали просто няма какво да се прави там.

# 295
Промени в тестовите задачи за НВО по български език и математика:
http://www.mon.bg/?go=page&pageId=1&subpageId=26

# 296
  • Варна
Тъй като не съм много наясно със съществувалия до сега формат не знам тези промени доколко ще са за добро, обаче такова публикуване на сборници ще настане. Ще ни залеят с нови издания по новите правила.

Моята девойка го е отдала на пълен релакс. Тази година за първи път отказва да чете книгите. От сега се съпротивлява на бъдещото усилено учене и натоварване.

# 297
Тъй като не съм много наясно със съществувалия до сега формат не знам тези промени доколко ще са за добро, обаче такова публикуване на сборници ще настане. Ще ни залеят с нови издания по новите правила.

Моята девойка го е отдала на пълен релакс. Тази година за първи път отказва да чете книгите. От сега се съпротивлява на бъдещото усилено учене и натоварване.

Погледнах промените по БЕЛ. Ами....забелязвах:
1) че моите ученици не могат да преобразуват деятелен в страдателен залог и обратно, но досега го нямаше като отделна задача, а само да се познае залогът. Виждам, че сега ще го има евентуално като отделна задача.
2) забелязах, че им е трудно да превръщат просто изречение с обособена част в сложно съставно с подчинено. Сега виждам, че може да го има като отделна задача.
3) ще бъдат затруднени с отговорите на първите въпроси, ако бъдат зададени по този начин.
С една дума върви към усложнение, ако промените бъдат такива.
За мат Ганис ще вземе отношение. Simple Smile

# 298
Записвам се с молба за отзиви за добри сборници най-вече по български език, но и по математика(там вече се поориентирах, защото ми е професия). Бихте ли ми препоръчали? Майка съм на бъдеща седмокласничка, но около мен няма близки семейства с по-големи деца.

Ползвам един от посочените тук сборници по БЕЛ понякога, но....за нито един не мога да кажа, че е перфектен. В смисъл, че отговаря 100% на изпитния вариант. Затова съм си съставила собствен набор от тестове. Има много добри в пощата, свалете си ги. И още нещо-много внимателно подбирайте школата. Всяка година има оплаквания от школите - от начина на преподаване, от тестовете, които се подбират за проверка, от какво ли не. Има една варненска школа, която даваше разкошни тестове миналата година. От софийските нито една не ме спечели. Деца, които имат пропуски досега, да се ориентират към частни уроци, за да се набляга на индивидуалните пропуски и да се отработят нещата, които не знаят. Школите са повече за деца, които се справят с материала и нямат дупки в знанията.
Тази година ще е трудна, щом подготвят промени в изпитните варианти. Съветвам децата, които се целят в най-добрите училища, да не се ориентират към самоподготовка, защото може сериозно да се затруднят или дори да се провалят.

# 299
  • София
Добро утро! Прегледах примерния тест на МОН, за 1 модул. Това, което виждам като разлика е в самия формат. Задачите не са 20, а 15, като голяма част от тях ( 5 задачи) са от тип Пиза. Иначе нищо особено откъм учебно съдържание. Дори последната 15 задача (кръгова диаграма) се изучава в 6 клас. Превръщане на част от цяло в % и изчисляване градусна мярка на съответен централен ъгъл. Забелязах обаче, че след задачите има дадени някои формули. Щом са дадени в примерния тест, това означава, че децата ще могат да ги ползват, както е и на матурата по математика след 12 клас. Това е добре. Иначе дамата, която беше писала по-горе е права. Пак ще се купуват нови примерни тестове. Аз всяка година купувам и вече ми писна. Чудя се къде да ги държа.  ooooh!. Това, което винаги ме е вбесявало обаче е, че през година, две се сменя формат, а учебниците не са променяни с години. Няма нито една пизовска задача, а все пак децата трябва да се упражняват с такива задачи не само по школите и на уроци, но и в училище.

Общи условия

Активация на акаунт