Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за приема на протеин на прах?
Какво мислите за яденето само на един вид плод в продължение на няколко дни?
Какви са препоръките за диета с повече сурова храна?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за приема на протеин на прах?
Мненията относно приема на протеин на прах варират. Някои хора съобщават за наддаване на тегло, докато други се чувстват добре с добавките. Важно е да се има предвид, че реакциите към протеина на прах са индивидуални. Някои предпочитат цели храни, докато други се наслаждават на плодове и ядки, които са засищащи и не влияят значително върху теглото.
-
Какво мислите за яденето само на един вид плод в продължение на няколко дни?
Мненията относно консумацията само на един вид плод в продължение на няколко дни варират. Някои смятат, че това е неразумно, тъй като нито едно растение не съдържа всички основни хранителни вещества, необходими за тялото. Други споделят своя опит, като твърдят, че ако това е желанието на тялото ви, може да опитате. Въпреки това е важно да следвате насоки за постепенно връщане към балансирана диета след такъв период.
-
Какви са препоръките за диета с повече сурова храна?
Препоръките за диета с повече сурова храна включват разнообразие от плодове, зеленчуци, зелени сокове, кълнове и зелени салати. Важно е да се внимава при комбинирането на храните, като се ядат плодове преди зеленчуци и се дъвче старателно. Освен това е препоръчително да включите термично обработени храни в диетата си, ако не можете постоянно да приготвяте сурова храна. В краткосрочен или дългосрочен план е важно да прецените как реагира тялото ви и какви са целите ви с предимно сурова диета.
-
Има ли бременни момичета, които консумират големи количества сурова храна? Трябва ли да променя диетата си?
-
Кои са някои добри растителни източници на фолиева киселина?

от няколко години ми се подува коремът и известно време никой лекар не искаше да ми повярва, че е хормонално, което сама заключих, защото по време на цикъл не се подуваше. Накрая една лекарка се съгласи с мен, че е хормонално, но каза " то това няма оправия и аз съм така, а пък съм вече на 40"... Много обнадеждаващо... През годините са ми правили хиляди пъти изследвания на хормоните и никога не разбирах защо, при положение, че при всички случаи се изписват противозачатъчни. С тия противозачатъчни се докарах до мастопатия и тогава ги отказах и си промених храненето. Цикълът ми се оправи,мастопатията също, кистите се махнаха, но подуването остана. Сега докато бях бременна имах брутално желание нон стоп да ям моркови и не разбирах защо. Накрая разбрах, че морковите намаляли естрогена, а пък високият естроген води до подуване. То малкото човече ми е помогнало явно, но откакто родих моркови не ми се ядат така вече. Явно трябва да си ги ям обаче. Та въпросът ми е, имате ли представа за други такива храни или билки, които регулират естрогена и прогестерона и кои храни трябва да избягвам (за соята знам)?