Отговори
# 165
Papie, аз преди около месец имах подобни симптоми, остра болка след пишкане, не помня в дясно ли беше или по - скоро в средата на корема, но имах и често пишкане  Close
Както съм разказвала в миналата тема, отидох до АГ и без изследване ми изписа лекарства за цистит, пих ги и се подобрих уж. Но миналата седмица на стерилна урина ми излязоха бактерии - ентерококи и пих антибиотик. Моят съвет към всички с подобни симптоми е да си пуснете една стерилна урина. При мен симптомите ту отшумяваха, ту се появяваха и аз се размотавах и не пуснах по - рано.

Сега пък имам друг проблем. Днес изпих последното хапче АБ, ама от сутринта имам на момента лек сърбеж във влагалището и предполагам, че от АБ са ми се появили гъбички, проблема е, че АГ пак го няма в чужбина е, в понеделник ще е тук, когато съм и на преглед. Сега се чудя да чакам ли дотогава или да търся друг лекар... Confused

ShikeR, 2 в 1 е, има и лятна седалка за след 6 месеца, само кошчето за кола се продава отделно, по принцип моя бюджет е до 800 лв. макс. за 3 в 1, та тази малко го надвишава, но аз и без това няма да я взема, тъй като нямам възможност да я видя на живо, а не ми се поръчва така на сляпо. Иначе е много симпатична с тази диня.

# 166
Можеш спокойно да си направиш ти комплекти. Толкова са скъпи тези комлекти....луда работа. А и аз не ги харесвам.

# 167
Kalina Благодаря ти  Hug спомних си,че имаше такъв проблем...утре щеси пусна и аз една стерилна да видим. Аз на твое място бих си изчакала Аг-то,ама пък до понеделник са си 4 дни   newsm78

# 168
Papie, и аз мисля да го чакам понеже засега се търпят нещата, а пък той знае какво съм пила и т.н. само да не стана по - зле, и дано наистина са гъби, а да не е пак някаква друга инфекция. Иначе в петък мисля да пусна стерилна урина пак да видя дали сме избили гадините  Praynig

# 169
Най-вероятно са гъби  Wink сега сме по-податливи,не се притеснявай  Simple Smile

# 170
  • В къщурката на хълма на феите
И можеш ли да обясниш повече за тези течности за студена стерилизация?
разбира се, преди 2-3 години, когато се роди Ема, поне в нашия град предлагаха такава течност само на Чико и честно казано тогава ползвах стерилизатор, защото ми бяха казали, че течността мирише ужасно, колкото и добра работа да върши, после по стечение на обстоятелствата ми подариха едно шише и установих, че всъщност на нищо не мирише, а ми е по-удобно от стерилизатора - в един определен съд, който се използваше само за тази цел, се разтваря в определена пропорция препарата, потапяш шишето/бибата/залъгалката/каквото там искаш да стерилизираш за няколко минути, след това обилно изплакваш и е готово за употреба .. Ема от 2рия си месец нататък беше изцяло на АМ и винаги имаше някаква съдинка, която изниква за стерилизация и така с течността винаги всичко, от което имах нужда ми беше под ръка .. сега гледам, че в детския магазин предлагат такива течности на поне 2-3 марки още, цената съотнесена продължителността на използване на едно шише, също е много добра /някъде 5-8лв. е цената на различните производители/ и като цяло поне по мое мнение, щом правиш всичко по опаковката и се използват качествени шишета /като тези на Авент, Томи Типи, Мам и т.н. при които на опаковката специално има упоменато, че могат да се стерилизират по този начин без да отделят опасни вещества/, няма опасност от инциденти .. много приятели, ми развиха теорията, че стерилизаторите били по-добрия вариант, но пък аз четох, че вероятността шишетата и другите пластмасови премети подложени на стерилизация, така се амортизират по-бързо и имат нужда от по-честа замяна, освен това са по-склонни към дефекти .. и така прецених сама за себе си, че това е моя начин на почистване на детската посуда ..

за комплектите за изписване - мисля този път аз да си сглобя такъв .. на пазара в нашия град, в какъвто и магазин да отида, ми се предлагат комплекти точно на 2 различни фирми с цена между 32 и 42лв., пък или качеството е добро, само дето са грозни или са много красиви, но пък още след първото пране ще се чудиш това сега боди ли е или е ританки .. мисля, комплекта, който сглобя да съдържа - боди с дълго ръкавче, гащеризонче тип ританка, чорапки, шапка и ръкавички + дебело одеало за завиване докато се транспортираме от болницата до в къщи Peace

благодаря ви за милите думички - то аз знам, че трябва да се пазя, че не съм сама и отговарям и за още едно човече - предполагам вчерашния ден ще бъде като една мнооого голяма обеца на ухото ми, но вече и таткото ни ще има едно на ум, щото той човека си мислеше, че съм Супермама, но явно съм по-голяма кекла в действителност Blush Blush

# 171
Здравейте маминки,
най-сетне и аз да се разпиша от компютър  Grinning
Вече 3 седмици сме с дъщеря ми при мама ,а в нас ММ и майстори работят активно ,дано по-бързичко приключват ,че вече ми се иска да съм си в моята къщичка.Хубавото е,че ще си имам нова кухня,нови врати ,детска стая ,изобщо всичко ще ми е новичко и уютно. Laughing
За разискваните теми-относно комплекта за изписване ,и аз този път ще бъда по-практична ,ще си сглобя нещо ,което да мога поне първият месец дори като отделни дрешки да използвам,защото комплектът на дъщеря ми беше облечен единствено и само веднъж за изписването й.
За мебелите -аз мисля ,че е необходимо едно скринче ,нашата кошара е люлееща и има две шкафчета долни ,но отделно си имаме и скринче ,което определено ми събра доста от нещата на дъщеря ми.Сега след като ще местим нея в детска стая ,отново ще си ползвам кошарата и скринчето.
Имаме си и преносима кошара ,за която ще си купя едно удобно сгъваемо матраче като сме някъде на път.
За стерилизаторите-имам на Авент,използдах го малко пъти ,дано и сега имам това щастие да кърмя и да не ми се налага .
За помпите-имам ръчната на Авент ,но при мен не свърши работа ,имах нужда от една обикновена тип спринцовка ,която ММ ми купи в болницата ......и нея използвах само броени пъти .....въпреки че при мен кърменето вървеше трудно ,факт е ,че успях да я кърмя 9м. Много се моля и сега да е така .....както казва всяка една лекторка по кърмене -по-добра помпа от бебето няма . Laughing
На всички ,които сте или заминавате на моренцето ,приятно изкарване .....това лято ние ще го пропусем....ремонтът е голям ,ще отнеме време ,средства и затова ще сме на минерални басейни около Пловдив като аз ще пропусна да влизам във водата ,ще се разхлаждам под душа.
Разбираемо е всички мами с малки деца на какво напрежение са подложени ,въпреки че Божидара е на 4г.......трудно е на моменти !
Хубава вечер ,момичета! Hug Hug Hug

# 172
Здравейте!
Аз две седмици учих за изпит, а сега почнахме ремонт и все нямам време. Вече нещата започват да си идват по местата и съм доволна Simple Smile
За покупките съм в голяма чуденка, нищо не знам, трябва да отделя доста време и да се информирам какво ми трябва. Като цяло смятам да купувам малко първоначално и после да видя какво още ми трябва, защото идея си нямам  newsm78
Количката не я взехме. На ММ му предложиха да му подарят една и сега чакам да я видя Simple Smile нямам идея каква е, но щом хората са си отгледали детето с нея, предполагам, че и аз ще успея.
Легло мислех да взема от тези от плат, които се сгъват и са удобни за пренасяне, но се замислям, че искам да се маха преградата от едната страна, за да имам по хубав контакт с бебо, когато и аз съм легнала. Та ще я мисля още.

# 173
имам си много чуденки за покупките за бебо...радвам се ,че съм в групата научавам много полезни неща ( неща , за които не съм чувала) но всичко с времето  си ще се учиме  newsm18

# 174
Здравейте,момичета.
Да се отчета: Днес бях на преглед,бебка е 27г.с.975гр.,за см каза че няма как да ги измери,тъй като бебeто е сгънато(поне така разбрах).
Днес паднах по дупе,кучето ми ме блъсна,то е близо 50кг.Седя на земята и се чудя да плача ли,да се смея ли Grinning
Относно стерелизаторите аз предпочитам електрически,но то е защото мразя микровълнови печки,използвам моята в мнооооого редки случай,въпрос на виждане.
Момичета пазете си нервите-моята баба все повтаря "всички болести тръгват от нервите".
Радвам се на всички за покупките и аз вече имам някой неща.Имам подробен списък и отмятам закупеното Grinning

# 175
Майчета, помагайте! Ще ми гръмнат гърдите. Страшно напрежение чувствам, а не мога да го облекча. Даже кожата на ареолите е по-гореща. Явно е нещо свързано с лактацията, защото и самите гърди са ми по-твърди, обаче не се сещам за нещо, което мога да направя, за да се поотпуснат Sick

# 176
При мен нищо не се случва, само да един номер по-големи, но нито напрежение ,нито коластра....Вече започвам да си мисля, че пак ще е провал кърменето . Sad

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 22:54 от denise78

# 177
Не знам какво може да се направи. По време на кърмене знам, че помага затопляне и масаж, но не знам в случая дали ще помогне. Но пък нищо не пречи да опиташ.
С първата бременност през цялото време имах напрежение и болки. Много неприятно. Сега за моя изненада ги няма тези неприятни екстри. Днес обаче забелязах, че размерът е по-голям от първата бременност. Тогава се носех  всички бански, а сега ми става горнището само на един (говорим за едни и същи). Дано това да не значи, че ще увиснат после.
Изведнъж ми стана много трудно да се навеждам и да клякам. И седнала ми е едно припряно ако например  ям и съм леко приведена напред. Ужас! Много изведнъж стана, а и много рано ми се струва. Надявах се на още един месец лекота.

# 178
  • В къщурката на хълма на феите
При мен нищо не се случва, само да един номер по-големи, но нито напрежение ,нито коластра....Вече започвам да си мисля, че пак ще е провал кърменето . Sad
адаш, ще се шамарим.. Отделянето на коластра преди раждането не е индикация за успешно кърмене.. Аз като предния път течах изобилно, та сигурно кърмих като хората.. Хайде без предварително да се психираш!

# 179
И аз така говоря на другите, че това нищо не значи ама май за мен трябват шамари, че аз още си се сещам за предния провал...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт