Отговори
# 270
Ох, мами - тоя пожар в Чернобил  Sad на наште медии хич не вярвам - затова и на вас казвам - пийте по малко арония, купете си зеолит за да си сложите във вода и да пиете (не е противопоказен при бременни) и добре че повечето пием магнезий ...
Викито, само с дело се оправят тея неща - за нанесени щети и още повече че не са ви уведомили веднага - няма начин да не спечелите според мен Peace
Калинче, да да видим какво се колебаеш, покажи ни ги 4-те колички- все ще помогнем  Mr. Green
Nari90, изкарай си ПИК от НОИ (става на място за 10 мин) и влез в сайта има ел услуги - там си го изчисляваш с точност, защото ти въвеждат автоматично данните до момента за заплати, дмс и т.н.

# 271
  • София
Nari90, ако нямаш ПИК от НОИ, поискай от работодателя справка какво са внасяли. При мен всичко си е внасяно, ние имаме 3 пъти в годината ДМС и реално майчинството първата година ще ми е по-високо от заплатата.

# 272
goldilocks  Нямам ПИК, ще поискам, имаме фишове със заплатите на които си пише всичко, но не мога да го разбера много, и за това питам и ние имаме 3 пъти в годината на мен от 2013 до 2014- първата година ми е високо а втората от 2014 до 2015 не толкова. Надявам се и на мен да ми е по високо от ДМС-тата макар че са получавани през първата година то нали е 24 месеца назад. Благодаря!

# 273
http://m.direct.asda.com/george/clothing/10,default,sc.html
Тинмон, 90% от дрехите нa синa ни поръчaх от този сaйт. Кaчествени сa, не сa мръднaли... a ценaтa им излизa в пъти по-евтинa от всичко в БГ. Рaзмерите си отговaрят! Зa мaлко дa зaбрaвя - честити розови гaщи :*
Благодаря Шмокси - аз бях писала даже че преди да ида на ФМ сънувах че ми казват че е момиченце Simple Smile
А от тоя сайт - доставката колко дни е? Може ли с наложен платеж?

# 274
  • Пловдив
Момичета, аз вчера и днес цял ден разглеждам кошчета за кола, тъй като количката е 2 в 1, а аз искам да имам и кош, който после да може да се монтира на същата рама. Та спрях се на тези 2 модела
модел 1
модел 2

и сега се чудя и се мая кой да избера. Мамите вече минали през това биха ли споделили за тях, какво е важно да има едно кошче за кола, аз се колебая за това maxi cosi, защото сенника му е от плат, ама пък се чудя въобще ще ми трябва ли сенник? Но нали ще го ползвам и като кош върху рамата, така че би трябвало да е със сенник? Моля за помощ  Simple Smile

# 275
Аз имам това макси коузи. Сенника си трябва.

# 276
И мен ме притеснява бебчето да не изостане на кг. На предишния преглед беше една седмица назад, но АГ каза, че е в нормите и е нормално понеже аз съм дребна. В понеделник пак съм на преглед и ще го разпитам по-подробно. Дано не е изостанало още. Синът ми се роди 2900 гр, 15 дни преди термин, но по време на секциото се е установило, че съм с малка плацента и е имало възел на пъпната връв, който е затруднявал притока на хранителни вещества. Ще питам дали това значи, че съм предразположена пак да имам такивя проблеми.
За колата - смених моята с първата бременност, тъй като преди това бях с Пежо 106. Сега съм със Ситроен С4. Значително по-голяма, но все пак ми е малка. Количката ми се събира в багажника. На задната седалка е столчета на малкия. Зимата като наслагаме неговата и моята чанта и разни якета и задната седалка се пълни. Ако съм взела някой с мен да седни на предната седалка и купето е пълно. В багажника заедно с количката остава място за покупки, но не мога да се разгърна и постоянно се съобразявам. Ако сте в заварено положение и колата е малка, ОК ще се нагаждате, ще махате гуми и т.н. Но при положение, че ще вземате сега кола, аз определено бих взела някоя по-голяма. Още повече, че ето сега година и половина по-късно вече чакам второ. Това значи още едно столче отзад и още неща в багажника. Няма пак да сменям колата, че тази се оказа сполучлива, пък и не съм й се нарадвала още. Съветвам те да разгледаш и малко по-големи коли! Аз съжалявам, че не взех седан, но се притеснявах от габаритите, че ще ми е трудно. Сега пак като тръгвам по-надалеч гледам да взема седана на ММ и нямам проблеми с габаритите.

# 277
Ох тоя пожар в Чернобил да ви кажа не го мисля, на медиите и аз не вярвам, но то и да има нещо няма как да се предпазим, то за какво ли не се тревожих тази бременност (и продължавам), та и затова...онзи ден ме ухапа комар и веднага се сетих за тая нилска треска, дето никой не знае какви са последствията при бременни жени...сега се чудя дали съм си излекувала инфекцията и едва ще дочакам резултатите. Притеснявам се на прегледа в понеделник и какво ще ми кажат за шийката, абе изобщо поводи за паника ми дай на мен, та ако взема и затова да се тревожа...не можем да се предпазим от всичко, вече си казвам каквото има да става ще става.

HaT, не съм запозната с този проблем и не мога да изкажа мнение, но ти пожелавам всичко да е наред!

А за количките, както казах 4 са Mr. Green:
1. http://www.minimod.bg/20713/gusio-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88 … D1%84%D1%8F%D0%B2 първата е тази и за сега води класацията, видях я в един магазин преди време, но не съм я разглеждала подробно, но скоро и това ще стане, 12 кг. е с всеки кош, което най - много ми хареса, че на по - лека не попаднах

2. http://www.bebe-best.com/adbor-bebeshka-kolitchka-line-col-108-p-52969.html тази е с 2,5 кг по - тежка, но не е толкова съществено, обаче има уникални цветове, виждала съм я само на улицата засега

3. http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-watermelon-dada-paradiso-2015, тази мислех, че няма къде да я видя на живо, но вчера съвсем случайно я мернахме в един магазин и влязохме да разгледаме, мъжа ми много я хареса, ама на мен като че ли ми идва малко голяма, въпреки, че продавача каза, че била лека. В магазина се бута лесно, ама то там всичко е така, пък и паричките са малко повече отколкото на другите и не знам дали си струва

4. http://moebebe.com/bebeshka-kolichka-dot-s-max-retrus, това е последната, също я имаше в магазина, само че друг цвят, честно казано в характеристиките  май няма голяма разлика, а пък е с почти 250 лв. по - евтина  Rolling Eyes

Та така това са моите драми, ако на някой му е интересно и може да помогне със съвет ще се радвам!

# 278
Здравейте, най-накрая и аз да се разпиша след две седмична почивка, която отлетя като един миг.

Първо да се похваля и да помоля за едни розови гащи - ден преди да заминем на море бяхме на ФМ и се потвърди новината, всички сме много щастливи, а баткото два дни разнасяше снимката на бебето момиче, както го нарича Laughing

Второ успяхме да починем страхотно в Гърция, хвана ни супер време, изпекох си корема, разходих си килцата по плажовете, макар мъжът ми да ме бъзикаше, че съм с размери на кит : Sunglasses След това изкарахме и три дни на планина и така бързо мина времето, от понеделник пак на работа.

Точно преди пътуването започнах и аз да пия магнезий, че нещо ме сви коремът, така и не разбрахме какво беше, включиха ми тонове нямаше контракции, докторката каза, че най-вероятно е или разтягане или нещо съм се претоварила, та сега си го пия не знам до кога.

Имам доста да наваксвам в четенето, мернах само, че сте обсъждали размера на гърдите, та и аз съм в клуба на много нарасналите, първият път не беше така, а сега ужас - чак ми тежат - чашка С си купих      още в 3 месец и май няма да ме изкара Shocked

# 279
Здравейте момичета , няколко дни не съм влизала и хоп едва ви изчетох  Laughing Laughing

Честито на всички, които сте разбрали какви са ви гащите   bouquet

Аз имам много работа тези дни, след 10 дни вкъщи, та едва смогвам, вечер съм като парцал и рано си лягам  ooooh!

Количка зависи как се сгъва количката , нашата на Хаук , така се сгъваше, че не беше никакъв проблем да я прибереш в какъвто й да е багажник (без коша за новородено), но нашата кола е Тойота Корола Версо (нещо като Ван) та нямам проблеми с това, но тези с количките, с по-големите гуми съм чувала и аз че махат гумите.
Стерилизатор Имам на Чико, евтин беше за микровълнова, става за всякакви шишета, доволна си бях, пак ще си го ползвам.
Помпа за кърма има на Авент ръчната , много хубава работа ми свърши, че когато малкия не се будеше посред нощ аз ствах, че иначе цялата спалня в кърма, изцеждах се и замразявах. Но ММ ходи да я купи докато бях в болницата.
Malachika поздрави на морето   grinning039
Шмокси радвам се , че си по-добре  Hug
Веси как е малкия?
Нат неприятна работа, но и аз незнам нищо по въпроса  newsm78

На малкия резултатите му излязоха , кръв и урина, добре са му , педиатърката каза, че няма да пие повече нищо, но апарата за Ехокардиографията се развалил, та другата седмица по някое време ще ходим пак  Peace Сега си ходи на градина, но доста му се белят ръчичките  Whistling

Ох за гърдииииите съм ужас , големи са ми вече съм на по-голям размер, ако видите по улиците един корем с едни цици това съм аз  hahaha bombs pregnant

Калина много ми харесва динята, но все пак според бюджета  Peace

# 280
Здравейте,
на всички ,които качвате малко кг-и. и не ви растат бюстовете ,благородно завиждам. Sad
Аз съм сигурно вече +11кг. да не са и повече ,а от чашка В минах почти на Д. Cry
Тежат ми заедно с корема и качените килца.
На всички ,които сте на почивки ,да си изкарате страхотно .
Относно пазаруването-не мисля да бързам,август ще си изпера всичко ,което ще ми подарят приятелки и няма да се нахвърлям ,ще си понакупя за в началото нещица,определено съм си харесала едно магазинче със супер цени на всичко бебешко-основно и само бг. производство ,памучни бодита ,гащеризончета ,та не мисля да бързам ,а и с оглед на основния ремонт в нас,там трябва всичко да преключи,за да се отдам спокойно на пазар.
За трета ФМ и аз не смятам ,че е нужна ако на предните всичко е било ок.
За Чернобил .....мммм не искам да се натоварвам да мисля .....каквото ни е писано ,не можем да избягаме от драснатото ни. Sad
Хубав ден ,момичета! Grinning

# 281
Днес ходих да си занеса болничния до работа

От 1 юли не трябваше ли болничните да се предават по електронен път от болниците и да се спре с болнични на хартия? newsm78

# 282
Kalina, мога да ти дам мнение само за Adbor. Аз я глвдах и бутах в един магазин. И на мен много ми хареса, но задните гуми ми се струват доста големи,така че тук въпроса пак опира до багажника на колата и асансьора, ако ще позлваш такъв. Иначе беше лека, подвижна и маневрена, а смятам и че цената е добра  за 3 в 1. Полските били хубави Peace

# 283
  • София
Днес ходих да си занеса болничния до работа

От 1 юли не трябваше ли болничните да се предават по електронен от болниците?

Те си искат и документи от работодателя (някаква декларация или справка май, не самите болнични), но пак на хартия  Wink

# 284
  • Italia
Kalina количката,която е първа в списъка ти, е първа и в моя списък! Страхотна е!
Следващата в моя списък е тази
http://kolichki.net/baby-merc-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0% … %D0%B2%D0%B0.html
Има и една на CAM, тя е към 1100 лв.а не съм съвсем сигурна, че искам да дам толкова пари за количка  Thinking
За гърдите- значително уголемени,особено зърната... и доста болезнени. По голям сутиен се наложи да си купя още в 4 месец, а като гледам как вървят, скоро ще трябва да търся и още по голям  Rolling Eyes
За радиацията,която уж я има-няма,четох днес в италианската преса,че нямало причина за безпокойство...гледам да не го мисля много!
Иначе бебка е доста активна тия дни,което може само да ме радва. Чакам следващия петък,когато ще правим за пръв път запис на тонове. Party
Последната ФМ ще правя,но ще изчакам доки да каже в коя седмица е най- подходящо. А и до колкото разбрах към края на юли нито Чавеева, нито Искилиева ще преглеждат,така,че ще почакам...
Хубав ден на всички Peace

Общи условия

Активация на акаунт