Отговори
# 255
За третата ФМ, аз имам записан час след 2 седмици при Марков. Аз като ходих на втората ФМ (при доц. Стратиева) ми каза, че е хубаво да се направи и трета Peace По принцип се прави 28-32 седмица. И Марков е на работа до 23 юли и след това излизал дълъг отпуск, така ми казаха като записвах час.

Голди, банския наистина е много красив. Жалко, че не си уцелила размера  Cry

Последна редакция: пт, 03 юли 2015, 10:51 от diamond

# 256
shmoksi , аз го поръчах от английския амазон чрез габко и дойде доста бързо, нямаше и седмица. От алиекспрес съм поръчвала чанта, нея я чаках около месец.
Банския ми е малък, къс ми е....аз с моите 176 см, а сега и дупе и коремче  Laughing
A всъщност по-голям рaзмер от XL нямa, тaкa ли? То нямa смисъл и aз дa поръчвaм тогaвa. Aз съм 174...

# 257
Третa ФМ не съм прaвилa с преднaтa бременност, не мисля и сегa дa прaвя освен aко не решa че ми се дaвaт излишни пaри сaмо зa шоуто Wink Мисля, че третaтa ФМ е зa дa се проследи евентуaлен проблем, зaсечен нa ФМ през 18-22рa седмицa. Но товa е мое лично мнение и нa моят доктор по ЗК  Peace

# 258
Здравейте мами, вчера бях на ехокардиография в Щерев, при д-р Евтимова. Прегледът ми продължи един час - за първи път ме гледат толкова дълго време, но лекарката беше изключително внимателна. Казаха ми, че нямаме проблем със сърчицето.

Аз да ви се оплача, във вторник бях много зле - следобед някъде ми стана много лошо и се почна едно повръщане до сутринта съпроводено с разстройство, много се притесних да не навредя на бебка, защото имах чувтството че си обърнах вътрешностите сто пъти. така и не разбрах, каква е причината за това, дали е от някаква храна или от скапания Малтофер, който го пия с отвращение от 3 дена. Но аз предимно хапвам доматки и сирене, кисело мляко. Та го спрях този сироп за 2 дена, и днес го почнах пак.

Голди - Банският е прсото страхотен, останаха ми очите Simple Smile По отношение на шасито дали се събира в багажника - аз нямам личен опит, но сестра ми има количка на ABS Design Viper 4S. Та значи шасито на тази количка (а тя е с огромни гуми,които се махат) едвам се събира в багажника на Тoyota Auris. Постоянно се налага да й свалят гумите, в каквато й кола да се налага да я слагат, и отзад освен шасито трудно би се сложил друг багаж. Според мен си зависи от колата, и от количката. Другото което съм чувала, че някои колички може тръдно да с епобират в асансъор, така че, тези от вас които ще ползват асансъор, нека го имат впредвид. И тази АBC на мен адски много ми харесва, но е факт че е доста тежка количка.

Моите цицки не са пораснали кой знае колко много, аз поначало нямам голям бюст. Сега съм 85Б. не ми е текла коластра, но ако стисна без да искам потича по една капка течност. Исках да ви похваля подплънките за кърма на Lansinoh - постоянно снабдявах сестра ми с тези, понеже аз живея в София, а тя в провинцията и не можеше да ги намира в нейния град, та от многото пробвани марки, това е маркаат от която тя казва, че е най-доволна.

# 259
Третa ФМ не съм прaвилa с преднaтa бременност, не мисля и сегa дa прaвя освен aко не решa че ми се дaвaт излишни пaри сaмо зa шоуто Wink Мисля, че третaтa ФМ е зa дa се проследи евентуaлен проблем, зaсечен нa ФМ през 18-22рa седмицa. Но товa е мое лично мнение и нa моят доктор по ЗК  Peace

Това е и моето мнение за третата ФМ, поне засега не мисля да правя. Иначе доктора, при който ходих на втората ми каза, че някои проблеми се виждали по - късно и по принцип те на всички препоръчвали да се направи и трета ФМ, но той разбира се, че така ще каже.

# 260
  • София
Благодаря, момичета, че сте съпричастни с проблемите ми. Имахме застраховка, но е изтекла през февруари. Баща ми почина края на миналата година и се занимаваме с други неща. Съвсем сме я забравили. Не, че ще ми помогне, но застрахователите си имат начини да се справят с такива хора. Като ми покрият щетите 2-3 пъти, на 4-тия ще й изтръгнат тръбите, а тя да се мие, къпе, пере както намери за добре. Последното е в кръга на шегата.
Голди, банският е страхотен. Аз след малко отивам да си купувам, защото незнайно как и къде съм си завряла единия, а в другите не ми влизат прелестите. Долнищата ми стават, нагоре- нищо.

# 261
Здравейте момичета Simple Smile Да ви се оплача и аз-правят ни изолация и къртят вече втори ден  #Crazy  Иначе за наводняване от комшии: като бяхме на квартира съседите ни осъдиха нашият хазяин да им плати ремонта и разноски по делото, само така се оправят нещата Peace

# 262
Зравейте момичета. Чета ви редовно, но все нямам време да се разпиша и аз. Сега имам едно питане, та да разбера дали имате вие повече информация.

Вчера бях на преглед, доки гледа бебка, всичко си и е наред. Точно в 24г.с. е 588гр. каза, че било нормално, всички останали показатеи също са и нормални, но... На доплера гледа кръвоснабдяването на пъпната връв (или плацентата) чрез измерването на налягането в пъпната връв и каза, че я притесняват стойностите, които бяха над горната граница, три пъти го мери и от 1,69 до 1,85  RI. Максимума за тази седмица бил 1,6 и общо взето разбрах, че бебето може да не се храни добре и да започне впоследствие да изостава с теглото и да се роди недоносено на термин.
Въпреки, че в момента е наред с теглото, доки се притеснява и ми изписа кръворазширяващи хапчета Флебодиа и Неоксид за по-добро подхранване и функциониране на плацентата.
Предната бременност родих в 38 г.с. бебче 2,500 кг. и доки каза, че може да е имало същия проблем, но тогава доплера и не е бил толкова добър и може да не го е забелязала.
Вика ме след 20 дни хапчета да видим дали са се подобрили нещата и дали не изоставаме нещо.
Та имал ли е някой подобен проблем преди или сега и какво решение предлагат.
Ако теглото му е като на първото ми детенце, не ме притеснява, понеже си се хранеше добре и бързо си навакса, но не се знае как ще се развие сега.
Моля да споделите, ако имате подобен проблем.

# 263
Здравейте момичета Simple Smile Сигурно вече сте ме забравили,аз доста отдавна не съм писала.Включвам се главно във фейсбук групата,защото ми  е по-удобно.Все пак наминавам да ви почета,че съм изпуснала цяла тема май  Grinning
Надявам се всички да се чувстват добре Simple Smile
При мен най-после се видя бебечето както трябва и ще имам още една малка дама  stork-girl
Много съм щастлива  smile3531

# 264
НаТ, моя позната ми разказа, че и при нея е имало изоставане в теглото на бебче, дали са и някакви прахчета, като протеинови напитки и е наваксало детето, родило се е със съвсем нормално тегло.

# 265
Здравейте Simple Smile
Днес ходих да си занеса болничния до работа, после до градината да вземем раницата на дребен, че от понеделник са в нова група, после през Лидл и то обяд стана  Crazy
Голди, банския е невероятен  Heart Eyes
За количка в кола, аз слагах шасито в багажника, а коша на седалката зад мен, със Ситроен Ксара съм  Peace но двете заедно не ми се побират в багажника Simple Smile
За килограмите съм вече 8кг. отгоре  Tired всеки ден се движа, къде спортувам, йога 6 пъти седмично по 70 - 80 мин. и пак....направо от въздуха качвам  Tired е тестени и сладки изкупения не консумирам. Сладкото ми идва от плодове и 1ч.л.мед в кафето сутрин....пппфффф.....дано се спра на максимум 12 кг., че после си е мъка свалянето.....
За 3-та ФМ сигурно ще правя, нея я дават да се прави между 28-30 г.с.  Peace
Нат, не мога да помогна за този проблем, за който споделяш, съжалявам....

# 266
Здравейте имам един въпрос, който не открих тук, по коя сума се изчислява майчинството по всичко изплатено, някой месеци имам и ДМС- допълнително месечно стимулиране, което е доста високо през първата ми година, или само се включва брутната заплата без допълнителните изплатени,защото ако се включват допълнителните средства ще ми е по високо майчинството от самата брутна заплата, имам 2 год. стаж, като първата бях на трудов догово, ра  втората на служебни правоотношения, все още съм при един и същ работодател, има ли значение или са си 2 години, не съм на ясно?
Благодаря! и се извинявам ако не съм обяснила точно. newsm78

# 267
  • Сливен
Нари, обезщетението се изчислява на база осигурителен доход - т.е. ако върху това ДМС са ти начислили и изплатили осигуровки, то ще влязат в базата.

# 268
Тоест ако ми е изплатено 2000 лв със ДМС и осигурителния ми доход не се е променил примерно си е 1000 лв.  не се включват?

# 269
Много набързо влизам и само няколко думи -
за колата - с Опел Корса сме все още, количка Навингтън КАдет. Коша на задната седалка, а рамата в багажника влиза дори без да свалям задните гуми. Бях харесала малко по-големи полски колички /Бебето, Тутек/, които не влизаха.
НаТ, на мен д-р Сигридов ми каза, че вените към матката са ми тесни и ме пита колко се е родил бебо - 2900 13 дни преди термин, доносен. Каза, че при второ дете е по-лесно, щом вече едно бебе е живяло там Simple Smile
3та ФМ не ми се прави, освен ако не искам да се прегледам допълнително, че моята болница август няма да работи.
Айде после пак ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт