Отговори
# 345
Мерси, shmoksi, ще разгледам! Иначе и аз сега съм на висока доза еутирокс 162,5 мг. досега не съм била на толкова много, ама не пада моето така лесно  Rolling Eyes

Иначе за съветите, предполагам че и другите са имали предвид, че дразнят когато са налагане на мнение, сигурно всички сме се сбълсквали с хора, които смятат, че има само един начин нещо да се направи и той е техният! Когато са добронамерени и са споделяне на опит са много полезни, поне за мен, аз взимам под внимание вашите съвети и са ми полезни, тъй като нямам опит, а не винаги има кого да питаш, така че не спирайте с тях   bouquet

# 346
Може би сa двa-три моделa нa пaзaрa, които имaт тaзи възможност. Трябвa дa е упоменaто специaлно. Те сa от специaлнa мaтерия и имaт местa през които минaвaт колaните зa дa седи кошa неподвижен в колaтa.
- shmoksi, можеш ли да ме насочиш към някъв такъв модел - знаеш ли на коя марка се предлагат с такъв кош за новородени, дето става и за кола? в краен случай ще си взема де, но сигурно няма да пътувам толкова често и ще остане почти неползвано...
denise78, твоето столче за кола на коя марка е?
ladyjj, за ехокардиографията коя се счита за последна седмица - аз мислех че може да се прави по всяко време след 21 г.с.  newsm78
Biskvitka87, много си права - с първо нищо не знаеш, чудиш се от хилядите марки и възможни модели кое да избереш, пък и цената да ти е по джоба... smile3517 аз затова си събирам мнения, някак си мисля, че ако някой с опит ти даде съвет би допуснал грешка с една идея по-малко, отколкото иначе. в тая връзка твоята количка и столче за кола какви са? А тея марки които гледаш и аз избягвам /пак благодарение на препоръки, иначе сигурно щях да залитна към тях/ - засега съм се спряла на няколко модела - Хаук и една-две полски, но държа количката да е лека и маневрена, та всеки бих изслушала по въпроса  Wink

# 347
Здравейте мами имам едно питане..понеже бременността ми следи една частна гинеколожка а сега се свързах с лекаря който ще ме изражда(от майчин дом е) та..той ми иска всички документи от изследвания и т.н та въпроса ми е след като му ги дам само при него ли ще остана до края да ме следи?

# 348
http://kasida.bg/jane-bebeshka-kolichka-muum-matrix-r29-2013-48-21165.html
Ето един пример, мо всички колички нa Jane с Matrix кош зa новородено се трaнсформирaт в столче зa колa или може дa се обезопaсявaт нaпрaво в легнaло положение в колaтa. Aко открия други ще пишa пaк.

# 349
http://www.minimod.bg/1001/quinny-o%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%B … B5-black-devotion
Товa е модел нa Quinny, който се продaвa отделно. Може дa се инстaлирa нa три моделa колички Куини. Aко имa възможност дa се купят сaмо с кош зa +6 месецa товa също е удaчен вaриaнт. Общо взето отивaте в един мaгaзин с огромен избор от колички и искaте информaция точно зa товa. Много бяхa любезни с нaс и ни обяснихa всички чуденки в мaгaзин Витaлис в София нa Симеоновско шосе, когaто търсихме количкa зa близнaци. Aко си от София може дa проверите тaм Wink

# 350
Абсплютно подкрепям shmoksi, че бебето трябва да се вози само и единствено в качествено столче за кола с добри/отлични резултати от краш тестовете. Също както и по-големите деца като цяло.

vickityyy Какъв тип плаж търсите? Задай по-конкретни параметри и ще ти препоръчам. Може и на ЛС.

Kalina има такива столчета и биха свършили работа ако не се използват ежедневно. Ако караш из града постоянно и няколко пъти на ден трябва да преместиш спящото дребосъче от столчето в колата в количката и обратно, това е ужасно неудобно. Ако обаче е пътуване един път в седмицата извънграда, то този вариант е абсолютно подходящ.

tinmon най-популярният такъв кош е Jane Matrix. Недостатък е, че е тежък за майката и тесен за бебето- бързо умалява. Освен това има странен наклон при сгъване.

# 351
http://kasida.bg/jane-bebeshka-kolichka-muum-matrix-r29-2013-48-21165.html
Ето един пример, мо всички колички нa Jane с Matrix кош зa новородено се трaнсформирaт в столче зa колa или може дa се обезопaсявaт нaпрaво в легнaло положение в колaтa. Aко открия други ще пишa пaк.
   Heart Eyes
супер! Благодаря много - гледах клипчето как се закопчава коша за новородено   bouquet

# 352
tinmon - аз още докато бях на 2ра ФМ в 21г.с. ми препоръчаха да отида, но аз тогава реших, че няма да ходя. И когато бях на ЖК в 24 г.с. и доки видя, че лекарката от ФМ е препоръчала ехокардиография, ме накара да отида веднага, така че предполагам 24-25г.с. Все пак, ако се останови някакъв проблем, колкото по-рано се разбере толкова по-добре.  Иначе, според мен може да се ходи и по-натам разбира се, но по-добре си питай доки.

# 353
Моето е maxi cosi , по-голямото ,в което сега е баткото е Römer.
И аз това исках да кажа за съветите. Кажи си при теб как е било, какво ти е помогнало,какво не и остави другия да реши дали ще го има в предвид или не.

# 354
Тинмон нашата количка от баткото ни е Хаук, ние бяхме много доволни, такава 3 в 1 , столчето за кола е лекичко и удобно, но една приятелка ми беше дала такава подложка за столчето за колата (незнам как се казва) та може по дълго да седи в него.  Тук някоя мама обаче беше писала че Хаука и е нисък, та пробваи в някой магазин. Peace

# 355
Момичета, ако ми позволите и аз да се намеся в разговора за хормоните на щитовидната жлеза, в петък ми излязоха резултатите и TSH ми е 0.837 и доктора ми каза да намаля дозата на еутирокса на 100 мг., което добре. Иначе в началото на бременността пиех по 150 мг. Обаче проблемът е че за втори път FT4, откакто съм бременна, пода под долната граница /в момента ми е 10.40 при граница 12/. Лекарят първо каза, че според него изследването нещо не е читаво, ама според мен не е така. Понеделник ще му пратя всички изследвания от началото на бременността да ги види пак. Зависимостта уж трябвало да е обратна - единият хормон като падал, другият трябвало да се качва, а при мен не е така. Нищо не мога да разбера, само се шашкам с тази щитовидна жлеза, честно казано и взе да ми писва и да се нервирам с тези хормони - ту едното се оправи и другото се развали и ти обясняват, че нямало проблем, ама знам ли...Оплаках ви се, ще видя в понеделник какво ще ми каже лекаря, дано тези показания на FT4 не са наистина толкова притеснителни.

# 356
  • София
Да се включа и аз за хормоните. Аз в началото бях вдигнала ТСХ до 14 и много трудно го свалих, та сега съм на доза 3 дни 175 и 4 дни 150, въпреки, че ТСХ ми падна дори под нормата по-миналия месец, лекарката каза така да го пия. Но при мен колкото и да беше висок този хормон фт4 си беше в норма, което ме успокояваше.
Snow -White, доколкото знам бебето вече само си произвежда щитовиден хормон, така че не се шашкай, то си е ОК, а хормонът ще влезе в норма. Реално ТСХ се произвежда от мозъка, а това, което ние приемаме синтетично е фт4 (или фт3, все се бъркам кое в кое се трансформира). Може би трябва да ти се корегира дозата, ако не се качи до следващото измерване.

# 357
Добро утро, дами!
Да напомня и тук - 11:30ч главния вход на Южен парк, среща с тумбаци на клюкообмен Grinning

# 358
Snow - White, точно това обсъждахме в темата за хашимото и бременност - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=554434.1125;topicrefid=20 , и едно момиче беше споделило, че шри много бременни се случвало като напредне бременността ФТ4 да е на долната граница, дори когато ТСХ е ок и нещо се губи зависимостта, явно по време на бременността и тези хормони полудяват и си правят каквото си искат.
Както е писала goldilocks бебчето вече си произвежда ФТ4, така че не е толкова страшно този недостиг е за теб, но и аз мисля че може би трябва да се вдигне дозата в такъв случай, или да повториш изследването, но лекарят ще прецени.  Peace

# 359
Добро утро на всички Simple SmileGoldilocks, Kalina, благодаря за разясненията, със сигурност ще говоря пак с лекаря и ще споделя после какво ми е казал. Точно с хормоните по време на бременността не смятам да експериментирам и да се самолекувам. Просто на моменти ми писва, че следиш постоянно нещата и се опитваш да правиш всичко както трябва и накрая да имаш такива резултати... и ти остава само да се помолиш на Господ всичко да е наред, защото и науката, и лекарите нямат обяснение за някои неща.
Много внимателно следя разговора за количките, че на мен там нищо не ми ясно. Оказа се, че една приятелка може да ми даде количка Giordani 3 per 8, има 3 коша, ходих да я видя, добре ми изглежда, нисичка е като за мен и ми се стори лека, и сега се чудя дали да я ползвам нея на първо време и ако не ми хареса да си търся друга или направо да си търся друга, че пък в нета нямаше много хубави отзиви за тези колички? Аз от вчера май съм с много питанки, дано не досаждам Simple Smile. Приятен почивен ден ви желая, момичета, изпълнен с много усмивки  bouquet, аз ще се ориентирам към чистенето и готвенето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт