Отговори
# 330
А, да това че имаш едно не означава, че знаеш какво да правиш с второто. Още повече пък да си мислиш,че вече си професор в отглеждането на деца и да започнеш да казваш на други мами :" Слушай какво ти казвам, аз знам!"

И аз така мисля. Но за съжаление се сблъсквам с това непрекъснато, доста майки си мислят, че щом са имали едно дете всичко знаят вече и могат да дават съвети и само техният съвет е правилен. А понякога съветите им са толкова противоположни на логиката ми и на това, което съм чела, че се чудя. Но повечето майки имат нуждата да си предадат знанията и незнанията на бременните около тях без да бъдат помолени за това.

Иначе и мен без столче за кола няма да ми дадат да напусна болницата.

# 331
Факт, що съвети ми дадоха. И колко пъти ми казаха "Сега си почивай, че послееее"  Crazy Сега вече все едно никой не забелязва, че съм бременна. Без съвети как ще го гледам това дете не знам  Laughing  Даже и свекърва ми дума не обелва, но може би защото вече ми е предала всички знания  Joy Понякога като мина покрай огледалото и се изненадвам, че съм бременна.
Явно само на мен ми е скучен следобеда и съм на всяка манджа мерудия  hahaha ММ още е на работа, а мама дойде и имам гледачка на детето. Ще ме извинявате.

# 332
Хахаха и аз тъпея. Жега е, мъжете спят.... Чакам ги да станат и ги мъкна към ИКЕА.  Аз обичам да ми казват например :"Може да опиташ по този начин, при мен помогна с детето" и аз да си помисля по въпроса . Но не и :" Слушай ме какво ти говоря!"
За колите- аз харесвам Ауди 3,но по-добре да е с 4 врати, ако имаш малко дете. Не е голяма а багажника е супер. Задните седалки могат да падат напред.... Имахме такова, но го продадохме като бях бременна първия път,защото вече му ставаха много годинките и да му отказват спирачките. ММ се върна пеша от автокъщата, няколко километра,  защото му беше много тъжно за тая кола. Може и да е пуснал някоя сълза знам ли.  hahaha

# 333
Оффф, така е ММ с една Лада, на която се е учил да кара. Седи си пред нас и той редовно си я кара. Сега я е олепил цялата със стикери за фирмата му и вече му е служебна, по цяла зима си обикаля с нея по разни строежи  hahaha На лов си ходи с нея. Даже и газово й сложи преди година-две. Голяма любов му е! И сега ми обяснява да съм си продавала колата, че 3 коли имали много разходи за поддръжка.А пък Ладата нямало да продаваме, че никакви пари не можем да й вземем. По-добре да си я кара...И като се сетя и баща ми беше по същия начин с една Лада от баща му. Мъжка му работа...

# 334
Опи Simple Smile
И мен много ме е яд като почнат да ми дават съвети това така онова еди как си. Така прави, щото при мен еди как си беше ..... ааааааа сякъш жена с жена еднакви има ... ппфффф....
Аз ьатова ако ме питат, казвам при мен как е бил и толкова, ама да кажа виж така е правилно щото аз.... Не!
Иначе днес деня започна чудно напук на есенното време навън Wink
Първо рано сутринта на стадиона, после заведох дребен на бабин дом;) после йога у дома.... кеф, кеф, кеф Simple Smile

# 335
Като заговорихте за столчетата за кола, ако не си взема количка 3 в 1, не е ли удачно да се вземе направо по - голямо столче, напр. до 18 кг. а не това първото, което се ползва няколко месеца, макс. година?

* Боби *, тъкмо днес си пуснах изследвания и още не съм видяла резултатите, иначе преди месец ТСХ ми беше 2,55 и не сме вдигали дозата, въпреки че на повечето места пише, че трябва да е под 2,5 според ендокриноложката и под 3 е ок, особено пък за тези седмици, в които сме сега не е проблем. Само да не съм го вдигнала още много...твоето как е?

sunshine_SUNNY, аз нямам опит и конкретно мнение за количката, ама за толкова пари защо Чиполино? На вид и по описание изглежда и звучи добре, ама и аз като choco_late като че ли нямам добро мнение за марката, може и да съм предубедена. Иначе преди и аз бях харесала една тяхна количка, но то е защото беше по - евтина и много лека, после обаче се разубедих нещо...

# 336
Калина, нашето второ столче се води от 0 до 18 кг и пише, че става за новородено. Може на се монтира обратно на движението и отдолу е с т.нар. шейна и може да става легнало. Аз обаче не съм убедена, че е толкова легнало, колкото са кошниците от 0 до 13 кг. Препоръчвам да сравниш в някой магазин.

# 337
Мерси, Biskvitka87, така ще направя, ще разпитам и ще сравня.  Peace

# 338
  • при моите деца .....

* Боби *, тъкмо днес си пуснах изследвания и още не съм видяла резултатите, иначе преди месец ТСХ ми беше 2,55 и не сме вдигали дозата, въпреки че на повечето места пише, че трябва да е под 2,5 според ендокриноложката и под 3 е ок, особено пък за тези седмици, в които сме сега не е проблем. Само да не съм го вдигнала още много...твоето как е?

Моето беше 0.441.
Докато се свържа с ендокриноложката си намалих дозата на 150 еутирокс, но според нея да не променям....  newsm78
В нета намерих, че за бременни е добре да се поддържа от 0.5 до 2 - ще потърся да споделя.
А сега мисля да редувам ден 150 на 1 ден 175.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3710.0

# 339

Моето беше 0.441.
Докато се свържа с ендокриноложката си намалих дозата на 150 еутирокс, но според нея да не променям....  newsm78
В нета намерих, че за бременни е добре да се поддържа от 0.5 до 2 - ще потърся да споделя.
А сега мисля да редувам ден 150 на 1 ден 175.

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=3710.0

Ами при такава стойност май и аз бих намалила дозата  Rolling Eyes
Иначе според предната ми ендокринолжка не трябвало да се редува, дозата трябвало да бъде всеки ден една и съща. Но пък други са ми изписвали да редувам, абе всеки лекар с мнението си. То май е по - важно Т4 как ти е.

# 340
Надявам се ,че не звуча като тези майки,за които говорите.Исках само да ви споделя лошия си опит - подбирайте добре количка,не като мен предния път,когато купих първата изгодна оферта. В момента едва издържам с наличната ми количка,но няма смисъл да купувам друга,като вече си избирам двойна.Просто е безсмислено.
Марката е Бертони/Лорели и ми създава невероятни неприятности.Наскоро блокира на средата на пътя,по време на внезапно плиснал дъжд,който ни изкъпа с детето,аз носех огромна торба
 с покупки,а от всякъде бибиткаха нервни шофьори,които май си мислеха,че си почивам насред пътя. Добре ,че някакви случайни хора ми помогнаха. Затова сега повтарям на всички,да обмислят добре избора и да не пестят пари,че с калпава количка живота е АД!  Crossing Arms

# 341
Даже и свекърва ми дума не обелва, но може би защото вече ми е предала всички знания  Joy

На това много се смях  Joy Joy
Достигнала си високо ниво вече  Joy

# 342
Забравих да ви се похваля , че след месец и половина си взехме колата от сервиз (от градушката миналата година, сега имахме час за сервиз  Mr. Green)
Ползвахме на ММ на сестра му, та ще ходи утре да е връща до Пловдив, та се чудя дали да не идем и ние с малкия малко на разходка  Grinning

Съвети винаги ще има кой какво да каже, само ме дразни както и вие казвате, когато някой каже, че е УБЕДЕН че той е прав или това което той прави е ПРАВИЛНОТО. 

Ние добре си поспахме следобедно даже ММ и Алекс още спят, ама ще ги вдигам вече, че довечера незнам какво ще правят  Mr. Green Mr. Green

# 343
Хaхaхaхa, и aз с моите съвети  Joy aко имa обидени се извинявaм, никогa не съм искaлa дa кaжa, че тaкa е прaвилно... сaмо дa споделя моят опит Wink
Кaлинa, Боби, aз през седмицaтa също ще изследвaм ТСХ и ФТ4. Ще споделя резултaтите. По принцип досегa ТСХ ми е било в грaници 0.35-0.6 от пет месецa нaсaм. Срaвнявaх си стойностите с преднaтa бременност и не съм билa при ендокринологa ми дa коментирaме, кaкто и aз не съм корегирaлa дозaтa. Нa 75 микрогрaмa съм. С преднaтa бременност бях стигнaлa до 175.
Кaлинa, имa тaкивa столчетa, които се ползвaт от новородено до по-голпмa възрaст, но не съм се интересувaлa тъй кaто количкaтa ми е със столче зa новородено. Рaзпитaй, може дa имa интересни модели.

# 344
Надявам се ,че не звуча като тези майки,за които говорите.Исках само да ви споделя лошия си опит - подбирайте добре количка,не като мен предния път,когато купих първата изгодна оферта. В момента едва издържам с наличната ми количка,но няма смисъл да купувам друга,като вече си избирам двойна.Просто е безсмислено.
Марката е Бертони/Лорели и ми създава невероятни неприятности.Наскоро блокира на средата на пътя,по време на внезапно плиснал дъжд,който ни изкъпа с детето,аз носех огромна торба
 с покупки,а от всякъде бибиткаха нервни шофьори,които май си мислеха,че си почивам насред пътя. Добре ,че някакви случайни хора ми помогнаха. Затова сега повтарям на всички,да обмислят добре избора и да не пестят пари,че с калпава количка живота е АД!  Crossing Arms

Бутах наскоро на една приятелка количката на тази марка и наистина беше ужасно неманеврена, управлява се с огромни усилия! Ама то проблема е, че в магазина всички се бутат лесно по гладкия и равен под и без бебе и багаж вътре, затова е трудно да се прецени, поне на мен като нямам опит ми е трудно.

Общи условия

Активация на акаунт