Отговори
# 555
Сталинка ти как го пиеш тва АМ, аз само да помиришех на Ема млякото и бях ей тъй - Sick Sick Sick
[/quote]
Ами когато спрях да кърмя и започнахме с АМ го опитах наистина беше отвратително,но сега не е разредено с вода,с киселото мляко не се усеща може би го прави малко по сладко  Simple Smile

# 556
choco-late ние по време на нашата почивка посещавахме плажа на Вурвуру - Кариди бийч - страхотен е, препоръчвам го с две ръце, особено за малки деца, кристална топла вода и 50м навътре ти е до коленете; иначе бяхме отседнали на 20км от Вурвуру.

За размерите-  в понеделник гледахме малката 650гр е в 25 седмица, казаха ми че е в норма, но иначе и тя седалищно се беше настанила. Другата седмица съм на кръв и урина. И на мен май започнаха да ми отичат леко краката, ама така ще е Grinning

Ставам да потеглям от работа, ако е понамаляла жегата може и да се разходя.

# 557
Аз съм с нов вид бактерии в урината  Shocked
Вече почвам да се чудя какво става...

# 558
Еххх, момичета, какви големи бебоци сте си отгледали, пу-пу Simple Smile За позицията на бебо и аз си мисля, че е още рано, има много случаи на обръщане малко преди раждане, не го мислете. Мен предния път ме оставиха максимално до термин, за да се позиционира, но теленцето ми си е рогатичко и се запъна, надявам се сега да е нормално положението Simple Smile
Аз са се оплача и да търся лек и съвет. Без да съм се показвала на слънце "любимата" ми слънчева алергия се появи с пълна сила - ръце, деколте, врат, много кофти. Предни години ползвах кремчета с кортикостероиди, но сега не смея, а и нямам голямо доверие на фармацевтите, та ако някоя мама може да помогне, поне да не гори и сърби толкова...

И аз имам същия проблем,ползвам Еудермол-емулсия за тяло, каза ми го дерматоложка преди 6-7 години, доколкото знам е без вредни съставки, поне тя ми беше казала тогава че е с по-добър от обикновените лусиони на Нивеа, Дав и т.н. ,но ако решиш да го пробваш, все пак питай в аптеката. От тогава всяко лято се мажа само с него преди и след плаж, всякакви други лусиони за тяло ми предизвикват по-голям сърбеж. Simple Smile  Sunglasses sun

# 559
Обличах го леко и не го завивах със 100 неща. Гледах аз как съм облечена и него обличах така и мятах едно одеалце отгоре.
Biskvitka87 и другите мами - препоръчайте някаква книга за гледане на бебе, да се образовам малко  Mr. Green Междудругото някъде по сайтове ми попадна, че не трябва да се облича прекалено детето, имало принцип "една дреха повече от тази на тебе". Така че може би ти си постъпвала много правилно, не знам защо са те обвинявали майки.
Аз иначе да споделя, че ние се отопляваме на климатик Sad сега съм се размислила какво да правя по въпроса, дали да се взима и духалка, но истината е, че с климатика се отопляват трите стаи много добре (изолацията е перфектна и играе важна роля). Някоя мама да сподели опит за гледане на дете на климатик . Да добавя - не е в стаята, където ще е бебо, а в съседната, така че няма да му духа директно.
Шмокси, благодаря, че публикува кремчето - запазих линка Wink
Калина, ти албумина и белтъка лекаря ли те насочи да изследваш или сама си пусна изследвания за всеки случай, та се оказало, че са ниски?

# 560
Моят дерматолог на марки като Нивея и Дав им казва евтини марки, демек боклук.  Thinking Възрастен човек с много опит. На последният такъв обрив ми каза, че това са гъбички. Изписа ми един шампоан против гъбички, с който се миех два пъти в седмицата тялото. Отделно ми изписа и един крем против гъбички , с който се мажех един път дневно. И обрива ми мина. Преди това друг дерматолог ми беше изписал антибиотик,който само усложни нещата. Та този възрастния ми каза да се мия и къпя само с вода, ако е възможно (което за мен не е....). Преди седмици отново ми тръгна тоя обрив отпред на гърдите (в жегите май се активира) и сама си подхванах крема и шампоана и го спрях на време.

# 561
Моят дерматолог на марки като Нивея и Дав им казва евтини марки, демек боклук.  Thinking Възрастен човек с много опит. На последният такъв обрив ми каза, че това са гъбички. Изписа ми един шампоан против гъбички, с който се миех два пъти в седмицата тялото. Отделно ми изписа и един крем против гъбички , с който се мажех един път дневно. И обрива ми мина. Преди това друг дерматолог ми беше изписал антибиотик,който само усложни нещата. Та този възрастния ми каза да се мия и къпя само с вода, ако е възможно (което за мен не е....). Преди седмици отново ми тръгна тоя обрив отпред на гърдите (в жегите май се активира) и сама си подхванах крема и шампоана и го спрях на време.

И според мен тези лусиони, които се продават масово са боклук и изобщо не са за тяло. Ако са гъбички предполагам, че трудно би ги преборила само с вода, та явно си взела правилното решение. Simple Smile

В този ред на мисли  - какво мислите за къпането на бебчетата /всеки ден или не/ и мазането с козметика. Изчетох доста по въпроса и не мога да взема решение към този момент как ще процедирам. Ясно е че дупето ще се мие винаги при наакване, но за къпането всеки ден имам колебания. Може по-напред в темата да сте го обсъждали, да ме извините ако е така Simple Smile  Rolling Eyes

# 562
По принцип да се мия само с вода, не да лекувам гъбичките. Тях ги предизвикват разни козметики със сапун вътре, които са прекалено агресивни за кожата. За кожата е най-добре да си запазва този слой "мазнина" , който има ,защото това я защитава. Е аз не съм свикнала само с вода.... колкото и да е прав човека..... Бебето от началото го къпехме през ден. В началото наистина само с вода. Мажех го после с олио на Мустела.

# 563
Въпросът за къпането винаги ме е учудвал - зная от старите баби, че първите 40 дни,бебето се къпе всяка вечер-да се изчисти, след тях:веднъж-два пъти на седмица - да не се разболее (говоря за зимните месеци, за лятото е ясно).    newsm78 Лично аз не намирам логика в това.  newsm78
За моето бебче не зная как ще постъпя...

# 564
Аз съм с нов вид бактерии в урината  Shocked
Вече почвам да се чудя какво става...
Hug

# 565
Тинмон, книги за гледане на бебета не съм чела. Имам само една за храненето, която ми беше доста полезна. Ако някой има интерес ще я споделя.
За къпането - аз знам, че първите 6 месеца се къпе всеки ден. Къпя си го всяка вечер откакто се е родил до сега (1г и 8м). В началото защото знаех, че така трябва, после защото много се забавляваше, а на мен не ми беше трудно. Като стана на 10м вече пълзеше навсякъде, след това като проходи се прави на прасе на всяка разходка. Та не виждам начин да го пусна в леглото без да е къпан. Някой път и вкъщи не искам да го пусна. От входната врата направо в банята.

# 566
  • В къщурката на хълма на феите
Аз и досега къпя Ема всяка вечер, детенцето обича да се плацика във водичката, пък и на мен не ми пречи

# 567
И aз къпя Сaмуил всякa вечер от сaмото нaчaло. Е, случвaло се кигaто е болен или много изморен дa пропускaме, но не и лятото че стaвa нa мaлко прaсенце нaвън от игрa  Laughing

# 568
tinmon, първия път АГ ми ги пусна заедно със редовните изследвания от ЖК, аз и затова мислех че на всички ги пускат, и като видях, че са ниски следващия месец сама си ги пуснах.

smiled_  Hug

# 569
Вашите дечица са вече големички и банята не им мърда, а щом изпитват удоволствие - още по-хубаво Simple Smile  bath1  Но има много мами, които казват че в началото /първите 6м/ са къпали всеки ден, а след това разреждат. За мен в това няма логика, точно защото започва да пълзи,ходи, да пипа всичко и да се цапа много повече..  newsm78
Аз съм в чуденка за първите месеци, именно защото едни са къпали всеки ден, други не, и двете си имат предимствата и недостатъците...мен ме притеснява това, че жилището ни е студено, температурата във всекидневната трудно я вдигам на 25 градуса зимата, коридора ни е също е доста прохладен, нз как точно ще го измисля Simple Smile Поне сега в жегите ми е добре  newsm44

Общи условия

Активация на акаунт