БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 892
  • 759
  •   2
Отговори
# 30
... но пък аз вярвам, че човек тръгнал да се  занимава с това, не е тръгнал с мисълта да вреди, а обратното. Купувам винаги на доверие, дори и храна, от хора, които произвеждат сами и досега никога не съм била подведена. Simple Smile Повече ме притеснява това, което няма как да купя от друго място, освен от магазина - съвсем законно продават боклуци там.  Mr. Green

И аз съм на този принцип. Не използвам само ръчно правена козметика, но от време на време си позволявам.

# 31
Тайга, много полезен списък.  Hug Допълвам сайта на Балев био маркет http://www.balevbiomarket.com/ . Нямам впечатления, не съм пазарувала оттам. Но ми направи впечатление, че на тази мазнина http://www.balevbiomarket.com/bio-kokosova-maznina-500gr.html като производител пише ЕС /Балев био/ и явно не е като тази http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … %D0%BC%D0%BB.1126 , а много си приличат бурканчетата.  newsm78

Може би трябва да отбележим, че някои марки са само "марки", т.е. производството се прави от друга фирма. Предполагам, че марката под която се произвеждат има патент върху формулата, но самото производство се извършва от друга фирма.
Например съм забелязала, че Bodi D имат и собствени марки, но и произвеждат на ишлеме други марки.

# 32
  • Бургас
Не съм чела старите теми. Сега за първи път влизам тука. Моля ви препоръчайте ми био минерална пудра за лице. Лицето ми е в ужасно състояние, имам тежко акне. Имам чувството, че масовите пудри, които се продават само отежняват проблема. Пробвала съм и по-скъпи маркови - пак същия ефект.

# 33
Много полезен списък, наистина   bouquet

И само вметка - например от Христина не изписват целите състави - всички, които имат техни продукти могат да забележат колко силно ароматизирани са, а в състава не присъства парфюм  Stop Много е странно и навсякъде ги има тези мнения за тях - не ги доближавам даже

# 34
Здравейте! Включвам се и аз в темата, че в последно време ви изтървах Hug

Много полезни постове с линкове на различните марки българска натурална козметика Peace Благодаря за старанието!

Относно Фитокод, аз явно съм от малкото, които въпреки голямото си желание, не можаха да се спогодят с тази марка. След като почти 2 години без прекъсване използвах измиващия гел за лице, установих, че именно той ми е докарал кожата от комбинирана до много суха, чак се лющи на места. Наистина много добре измива всякакви замърсявания, даже още го ползвам от време на време когато трябва да си почистя една много трудна за сваляне маска за лице, но това с пресушаването в дългосрочен план е непростимо Crossing Arms А в началото го чувствах супер освежаващ и изобщо не ми изсушаваше. Затова и през ум не ми минаваше, че пресушаването, което се появи в последствие, може да е от гела. Да, ама факт.
От околоочния лосион за почистване на грим също не съм доволна - едно на ръка, че не ми почиства добре грима, но на сутринта се събуждам с подути клепачи ooooh! Явно моята кожа е супер чувствителна, понеже четох много хубави отзиви точно за околоочния.
Пробвах и всякакви кремчета и лосиони за лице на Фитокод - всичките продукти не ми попиваха изобщо в кожата и си стояха на повърхността й като лъскав филм. А от серията Ред аут (и лосиона, и крема бях купила) ми избиваха ситни пъпчици по лицето като обрив.

Сега като измиващ гел използвам този на Алтея с роза. Не почиства толкова добре, колкото този на Фитокод, но не ми пресушава изобщо (поне на този етап). Всъщност, почиства добре, ако го използвам в съчетание с коралова гъбичка или конджак гъба - и двете вършат работа Peace Освeн това така с гъбичките използвам съвсем мъничко количество от гела, буквално едно грахче, така че ще се окаже и много икономичен.

Не съм чела старите теми. Сега за първи път влизам тука. Моля ви препоръчайте ми био минерална пудра за лице. Лицето ми е в ужасно състояние, имам тежко акне. Имам чувството, че масовите пудри, които се продават само отежняват проблема. Пробвала съм и по-скъпи маркови - пак същия ефект.
Аз от 2 години и половина използвам прахообразен минерален ФДТ на Lily Lolo и съм супер доволна от него Peace  Препоръчвам го с две ръце Peace Нито ми изсушава кожата, нито ми запушва порите, а това ми е проблем при всички кремообразни фдт. Прави кожата кадифена, в никакъв случай не стои пудросана. Даже и отблизо да се загледам в нея, не си личи, че има фдт. Супер естествено стои и изравнява тена. Има средна покривност и учудващо добре се справя с прикриването на пъпчици и червенини, ако го съчетая със зеления коректор Blush Away на същата марка. И двете неща са супер икономични. Ползвам фдт-а от близо половин година, а коректора ми е от 1 година и имам още и от двете. Само да поясня, че ги ползвам ежедневно, даже като излизам вечер /а аз честичко си излизам Grinning/- това значи по 2 пъти на ден. Освен това съм си намерила точния цвят и няма никакво оранжавеене. Кожата ми е хем светла, хем жълтеникава. Моят цвят е Popcorn. Хубавото е, че в Зоята са изложени всички цветове и могат да се пробват на място, както и да се купят тестерчета, така че да не стане грешка с цвета. В официалния сайт на марката също има хубави схеми и лесно можеш да се ориентираш за цветовете - аз по тях си избрах цвят, след което взех тестерче от Зоята и се оказа, че е точно за мен.
Тъй като търсиш пудра, не знам дали тези фдт-и са твоето решение, но споделих опита си с тях, понеже с наистина добри. Иначе марката предлага и 2-3 прахообразни пудри, но тях не съм ги пробвала Peace

Последна редакция: ср, 01 юли 2015, 20:21 от bellisssima

# 35
  • Sofia

Аз от 2 години и половина използвам прахообразен минерален ФДТ на Lily Lolo и съм супер доволна от него Peace  Препоръчвам го с две ръце Peace Нито ми изсушава кожата, нито ми запушва порите, а това ми е проблем при всички кремообразни фдт. Прави кожата кадифена, в никакъв случай не стои пудросана. Даже и отблизо да се загледам в нея, не си личи, че има фдт. Супер естествено стои и изравнява тена. Има средна покривност и учудващо добре се справя с прикриването на пъпчици и червенини, ако го съчетая със зеления коректор Blush Away на същата марка. И двете неща са супер икономични. Ползвам фдт-а от близо половин година, а коректора ми е от 1 година и имам още и от двете. Само да поясня, че ги ползвам ежедневно, даже като излизам вечер /а аз честичко си излизам Grinning/- това значи по 2 пъти на ден. Освен това съм си намерила точния цвят и няма никакво оранжавеене. Кожата ми е хем светла, хем жълтеникава. Моят цвят е Popcorn. Хубавото е, че в Зоята са изложени всички цветове и могат да се пробват на място, както и да се купят тестерчета, така че да не стане грешка с цвета. В официалния сайт на марката също има хубави схеми и лесно можеш да се ориентираш за цветовете - аз по тях си избрах цвят, след което взех тестерче от Зоята и се оказа, че е точно за мен.
Тъй като търсиш пудра, не знам дали тези фдт-и са твоето решение, но споделих опита си с тях, понеже с наистина добри. Иначе марката предлага и 2-3 прахообразни пудри, но тях не съм ги пробвала Peace

Подкрепям за ФДТ-на  Peace Много е добър, също хубав е и на UNE, но там не се внася най-светлия цвят и първият е леко тъмен за много бели кожи. На Лили Лоло ползвам Blondie, ако може да е някакъв ориентир.

+ и за Фитокод, но само за кремовете за лице. Почистващите продукти и за лице и за очи ми се отразяват много добре.

# 36
  • на земята
Може ли линк към  прахообразен минерален ФДТ на Lily Lolo,излизат ми доста и не знам кой от всичките е?
Мерси

# 37
Може ли линк към  прахообразен минерален ФДТ на Lily Lolo,излизат ми доста и не знам кой от всичките е?
Мерси
Това са всички цветове:
http://www.zoya.bg/category?sort=product_name_asc&id=1&q … ;cathandle=search

Ето ги и в официалния сайт:
http://www.lilylolo.co.uk/sp+face-mineral-foundation-spf-15+001  Peace

# 38
  • на земята
Мерси
Това са всички цветове:
http://www.zoya.bg/category?sort=product_name_asc&id=1&q … ;cathandle=search
  bouquet

Ето ги и в официалния сайт:
http://www.lilylolo.co.uk/sp+face-mineral-foundation-spf-15+001  Peace

# 39
  • на земята
Искам да попитам и за този детски шампоан,някой ако случайно е ползвал,пише съставки лайка и амарант,нооо...
Искам натурален еко шампоан и за тяло за дъщеря ми ,която е на 2,6 г.досега бяхме с мустела,Логона,от Логона не съм доволна не и понасяше добре.Не знам на кои да се спра.Гледах тези ,ще се радвам на малко помощ в избора ми  bouquet

http://www.zlatnaribka.com/produkti-za-detsa/shampoan-za-kosa-i- … ngsley-baby-500ml
http://www.zlatnaribka.com/produkti-za-detsa/organic-shampoan-be … sa-hot-tot-237-ml
http://apteka.framar.bg/30036457/еко-козметик-шампоан-и-душ-гел- … зърнастец-200-мл-
http://apteka.framar.bg/30047658/пита-пата-2-в-1-шампоан-и-душ-гел-200-мл
гледах ги в сайта натурални продукти,но нещо не се отварят и ги постнах от фрамар

Последна редакция: чт, 02 юли 2015, 00:33 от *лаленце*

# 40
Alteya Organics: Organic Daily Face Sunscreen Cream Broad Spectrum SPF 50 & Sunscreen Lip Balm SPF 25

Скрит текст:

кремът за лице е доста мазен, не попиващ и белее /започнах да слагам бронзираща пудра върху него, за да не съм като мъртвец въпреки, че предпочитам по-светъл тен на лицето/; но аз съм доволна от него, защото има само минерални филтри и пази много добре - особено за море ще бъде перфектен; ако се налага да изглеждам добре /което ми се налага рядко/ просто не слагам него  Grinning ; идеален е за ежедневието ми, защото съм склонна към образуване на пигментни петна; минус - бутилката няма капачка
балсамът за устни е много, много мазен и не ми е приятно да го ползвам - чувствам се все едно съм се целувала с бутилка олио  Crazy ; може би зимата и на планина би бил по-подходящ, но сега в жегите е абсурд да го ползвам
За да правиш козметика се иска много сериозна експертиза. Ама наистина много сериозна. Говорим за наистина добра козметика, както чета, бъркочи в къщи всеки може да забърка - къде добри, после различни... Алтея са много симпатични, ентусиасти, но им липсва сериозна експертиза. USDA  нищо не значи, ние все пак сме в Европа, имаме други изисквания, други предпочитания, други регулации. За да няма ефект на целуване с бутилка олио иска познания...
Разбира се, че може да се направят чудесни органични продукти (над 70 % органик без водата), които хем да са полезни, хем да има УАУ-ефект при ползване. Но не всички видове козметика, не все още сега. Въпросът е кой ще поиска да ги плати?
Другият въпрос е кой ще ги оцени, като има толкова ментаци на пазара? Кой ще направи ясното разделяне? Чета много наивни въпроси, и те са част от проблема. Хората искат да бъдат заблуждавани - срещу това оправия няма, засега.
Няма как да има качествена ханд-мейд козметика, ако искате утопии - моля.

# 41
Подкрепям горния коментар.

Най-много се ядосвам на етикетите био. В днешно време е почти невъзможно да създадем био продукт. А ако съществуват тези условия, то цената трябва да е безобразно висока.

# 42
Сега като измиващ гел използвам този на Алтея с роза. Не почиства толкова добре, колкото този на Фитокод, но не ми пресушава изобщо (поне на този етап). Всъщност, почиства добре, ако го използвам в съчетание с коралова гъбичка или конджак гъба...
И аз съм с този на Алтея от близо 2 седмици и много ми харесва. Аз пък усещам много по-добро измиване с него, дори без гъбки, а кожата ми след това не стои опъната преди да сложа крем.

Holly Pink, благодаря за новата тема, златна си Hug

# 43
  • София
На Алтеа ползвам течния сапун с лавандула за измиване на лицето. По-неизмивен се усеща в момента на миене, защото леко се пързаля кожата и непосредствено след изплакване не стои пресушена. След изсъхване на кожата обаче, всичко е ок - усещам я добре измита, без да е опъната и болезнена.

# 44
Сега като измиващ гел използвам този на Алтея с роза. Не почиства толкова добре, колкото този на Фитокод, но не ми пресушава изобщо (поне на този етап). Всъщност, почиства добре, ако го използвам в съчетание с коралова гъбичка или конджак гъба...
И аз съм с този на Алтея от близо 2 седмици и много ми харесва. Аз пък усещам много по-добро измиване с него, дори без гъбки, а кожата ми след това не стои опъната преди да сложа крем.

Holly Pink, благодаря за новата тема, златна си Hug

Линде Hug, аз съдя по тази трудната за сваляне маска Mr. Green Ами изобщо не я отмива, даже и 3 пъти да измия с гела. Но ако нямам нищо по лицето, си чувствам кожата свежа и чиста след него Flutter

Общи условия

Активация на акаунт