БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 949
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
Вчера ходих в Lily и видях, че продават някаква био козметика от марката Avril. Може ли отзиви за тази марка и по-специално ако някой е ползвал пудрата им за лице. Съставът й е следния: Mica, Talc, Argania Spinosa Shell Powder*, CI 77891, Magnesium Silicate, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, CI 77492, Zinc Stearate, Polyglyceryl-2 Triisostearate, Silica, CI 77491, Glyceryl Caprylate, Dehydroacetic Acid, Parfum, CI 77499, Helianthus Annuus Seed Oil, Linalool, Tocopherol, Limonene, Punica Granatum Fruit Extract
Ползвала съм мицеларната им вода, както и рол-он - доволна съм като цяло. Simple Smile

# 76
  • най-шареното място
Принципно е много сложен състав. А талкът е втори. С всички масла и оцветители, то си е почти фон дьо тен. Другото не особено хубаво нещо е парфюма. За сравнение коментираните лилилоло са само минерални пудри.   Дано се включи специалист.

# 77
  • Варна
Хора, някой може ли да ми препоръча някакво изпитано натурално парфюмче или спрей за тяло, без алкохол ?

# 78
Хора, някой може ли да ми препоръча някакво изпитано натурално парфюмче или спрей за тяло, без алкохол ?

В индийския магазин на Мария Луиза (виждам,че си от Варна) продават ролончета базово масло с етерични,имам жасмина и мирише наистина на жасмин- по 12 лева са.Има и други варианти ако ти се поръчва по интернет http://www.auroville.com/maroma-maroma-solid-perfume-p-3250.html

# 79
  • Варна

В индийския магазин на Мария Луиза (виждам,че си от Варна) продават ролончета базово масло с етерични,имам жасмина и мирише наистина на жасмин- по 12 лева са.Има и други варианти ако ти се поръчва по интернет http://www.auroville.com/maroma-maroma-solid-perfume-p-3250.html
Много благодаря! А знаеш ли дали са подходящи при бременност или ми е риторичен въпросът при положение че са от етерични масла ... Ама пък все си мисля че по-добре етерични масла, отколкото спирт или бутан, бензоат и не знам си какво още  newsm78

# 80
  • най-шареното място
Има си забранителен списък. Веднага се сещам за салвия, но има и други.

# 81
Щом си бременна,по-добре не рискувай.Иначе за ароматен спрей се сещам за Deep Steep,в Айхърб ги има.

# 82
  • най-шареното място
В DM има спрейове с етерични масла, пише състав и можеш да разгледаш, провериш и купиш. Помня бергамот, че имаха - много приятно ухаеше. Точн на Ърл грей Simple Smile

# 83
  • Варна
Благодаря, ще проверя ДМ  Hug

# 84
Здравейте, благодаря за темата  Hug
Искам да споделя две кремчета за лице, които използвам от няколко месеца и съм много доволна -
http://www.zoya.bg/Енергизиращ-флуид-за-лице-50-мл.5615
http://www.zoya.bg/Интензивен-крем-за-24-часова-защита-50-мл.5612
Имат и други видове от същата серия, но не съм ги пробвала. Чудех се дали има проблем да се използват от бременни, защото вече съм в четвърти месец, но като им гледам растителния състав все си мисля че не би трябвало да е проблем  newsm78
Също до сега каквото съм пробвала на Alteya organics не е имало засечка.
Откакто ползвам това - http://www.zoya.bg/Сапун-за-лице-с-био-розово-масло-250-мл.3024 направо се родих  Simple Smile

# 85
  • Варна
Здравейте, с удоволствие се включвам в темата.

Ползвам предимно натурална и био козметика, включително и забъркани в домашни условия кремове от 2-3 места, на принципа проба-грешка, е, засега грешка не е имало, например слънцезащитният крем, който ползвам вече второ лято и който го забърква едно момиче във Варна, не бих го заменила за нищо - ефективно предпазва от изгаряне, в същото време почерняваме и няма вредни химикали. Ползвала съм и много други домашно приготвени неща, но от слънцезащитата съм най-доволна.

Сама си забърквам дезодорант: равни части кокосово масло, сода и царевично нишесте, капка-две етерично масло по избор. Супер ефикасен е и няма алуминий. Пробвала съм био дезодоранти, повечето имат алкохол и не са ефективни, домашният ми харесва в пъти повече.

За лице използвам козметиката на Екомаат, с мазна кожа съм и използвам MAAT Oily, това е комбинация от натурални масла. Бях скептично настроена да мажа мазната кожа именно с нещо с консистенция на олио, но е факт, че с никой друг матиращ крем не съм постигала такова регулиране на омазняването, на практика забравих какво е да ми лъщи лицето.

Гримове използвам на Магдалена Роза, много ми харесват цветовете на сенките и са много трайни, минусът е че са прахообразни и доста омацвам пейзажа наоколо като се гримирам Laughing. Пудрата на същата марка също не е лоша. Има и слънцезащитен крем, но с него нещо не се спогодихме - голям минус за мен е, че е оцветен, като BB крем е (заради което го ползвам само на лицето и то в началото на лятото, защото сега като съм с тен вече ми белее), а и кара кожата ми да лъщи, явно не е подходящ за мазна кожа.

# 86
  • Бургас
Откъде купуваш крема на Екомаат?

# 87
  • най-шареното място
И аз се заинтересувах и видях сякаш микс от етерични масла.
Може ли линк към нещото моля капки или крем да го видим?

# 88
Записвам се и аз в темата. Grinning Отскоро започнах да се ориентирам към еко/био козметиката и гримовете, като все още не съм заменила всички продукти, но идеята е лека-полека да се оттърва от вредните. Grinning Засега използвам дневен крем с ацерола и морков на Алверде, техен фдт, бронзъра им, балсама им за устни с невен (откакто го използвам забравих какво е да си нанасям балсам по 50 пъти на ден и пак да имам лющещи се кожички по устните- не мога да им се нарадвам, а беше малко над 2,50 лв като цена). Всъщност, всеки един от тези продукти като цена бих казала, че ми излезе по-евтин, отколкото стандартните продукти с химии в състава. Wink Продуктите за измиване на лице, ръце и тяло замених с по-малко агресивни такива (на този етап не био или натурални), също и шампоана- сега съм с оранжевия Сиен от Лидъл и забравих какво е това пърхот и сърбящ скалп, бели люспи по дрехите, косата ми издържа поне 1 седмица преди миене (суха е)....Като ми свърши лидълския шампоан съм си харесала на Натура Сиберика шампоаните. Heart Eyes Замених и течните "кристали" (по-скоро силиконови кристали трябва да се водят  Sick ) с най-обикновено студено пресовано ленено масло на Балчо  Simple Smile , нанасям само няколко капки основно по върховете и леко по дължините на косата и става разкошна! Heart Eyes
Домашна козметика- на този етап съм си направила само мицеларна вода, но по-нататък ще се пробвам и с кремове и гримове. Simple Smile
И да споделя, че съм много разочарована от подвеждащата информация на СС крема на Биотен! #Cussing out Доскоро ми беше любимият СС крем, не се отразяваше зле на кожата ми въпреки силиконите и т.н. в състава му и кожата ми изглеждаше много добре с него. Разбира се, не съм си мислела, че е био, купуван е когато нямах нито един био продукт. Обаче отпред на тубичката се вижда (подчертано добре със зелено май) "100% natural", а след това с не така подчетан шрифт е написамо мисля "дюля" на английски....Така човек остава с впечатлението, че СС кремът е 100% натурален откъм състав, поне спрямо масовите продавани ББ и СС кремове.... Crossing Arms Пък то се отнасяло само за натуралния екстракт от дюля..... Crazy

# 89
  • София
Да, много често го има този трик - 100% органик/био и т.н. на опаковката, но само за маслото, което не съставлява и 10 % от съдържанието на продукта. Натура сиберика са на много изгодни цени в Берьозка магазините, повече от 50 % надолу. Аз обожавам шампоана им за боядисана и изтощена коса с родиола. Някои безсулфатни шампоани изсушават косата много, но тези не.

Общи условия

Активация на акаунт