БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 059
  • 759
  •   1
Отговори
# 195
Моля кажете откъде си купувате натурални сапуни? Сега се връщам от магазина на Зоя и съм потресена от цените им. Последният път си купих оттам един огромен сапун и го ползвах много време. Струва ми се, че цените им са с поне 2 лв. нагоре от последния път...

# 196
  • Варна
Аз много харесвам на Алверде един сапун с лимон и върбинка май се водеше - http://www.aptamil.com.hk/image/cache/data/alverde/alverde-organ … -9732-600x800.jpg

Ароматът е свеж, а частичките нежно ексфолират.

Имат още два вида - с лавандула и с роза (по спомени), които също не са лоши, но от трите този първият най-много ми харесва. А цените са повече от прекрасни, около 2 лв.

На течните им сапуни не съм фен обаче.

# 197
  • София
Добре, алуминия отпада, какво тогава?

За пяна и душ-гел също събирам мнения?

# 198
Yves Rocher - с лайм - без алуминиеви соли, парабени и оцветители 100% не оставя следи по дрехите - по етикет

INGREDIENTS: AQUA . ALUMINUM CHLOROHYDRATE . PPG-15 STEARYL ETHER . HAMAMELIS VIRGINIANA WATER . STEARETH-2 . STEARETH-20 . PARFUM . LIMONENE. CITRAL . LINALOOL . GERANIOL.

# 199
  • Варна
Hrispa76, в "Лили" зареждат шампоани, душ-гелове, дезедоранти.

# 200
  • София

това ме притеснява  Sad

# 201
  • София
Tърся нестъклени бутилки 1-1.5л.
HDPE, бели открих, за 2 евро, дали са читави?

# 202
Здравейте,
Ако някой е ползвал този течен сапун, може ли да ме насочи към нещо подобно като аромат:

Поръчвах го от zoya, но виждам, че продуктът е спрян.

Благодаря!
аз го ползвам черния африкански сапун. Хубав е. От зоя съм го купувала имаха и течен и обикновен сапун. Пробвай с обикновения щом този е спрян от продажба.

# 203
  • Варна
Рол-онът на Biopha няма никакъв ефект при мен, даже имам чувството, че потта мирише по-зле, когато съм с него, отколкото ако съм без никакъв дезодорант. Освен това ужасно щипе след епилация.

След като от темата разбрах, че не е много ОК да си забърквам сама дезодоранти, вчера си купих крем-дезодорант Just Amazing, произвежда го варненска фирма отскоро. Още ми е рано да дам отзиви, но днес се намазах след епилация на мишници и не щипе. Консистенцията му е много твърда и е малко неудобен за ползване, тъй като е в кутийка и би трябвало да се ползва като крем и трябва да се изстърже с нещо малко количество, за да се размаже после под мишниците. Има приятен цитрусов аромат. По-нататък ще споделя отзиви как се справя с потенето, ползвам го от вчера, а не съм излизала в големите жеги и е рано да кажа доколко е ефикасен.

# 204
Здравейте,
Ако някой е ползвал този течен сапун, може ли да ме насочи към нещо подобно като аромат:

Поръчвах го от zoya, но виждам, че продуктът е спрян.

Благодаря!
аз го ползвам черния африкански сапун. Хубав е. От зоя съм го купувала имаха и течен и обикновен сапун. Пробвай с обикновения щом този е спрян от продажба.

А обикновеният дали е с такъв аромат, ако си го ползвала? Мисля, че по-различен в описанието.

# 205
  • Варна
Момичета, какво мислите за фон дьо тен със следния състав :
Вода, екстракт от невен, пчелен восък, лешниково масло, китова мас, витаминен комплекс А+Е, стеарин.

И за фон дьо тен със следния състав:
 Aqua, Caprylic/Capric Triglyceride, Dicaprylyl Carbonate, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alcohol, Glyceryl Stearate, Glyceri,, Lauryl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Microcrystalline Cellulose, Benzyl Alcohol, Sodium Stearoyl Glutamate, Sclerocarya Birrea Seed Oil*, Glyceryl Caprylate, Helianthus Annuus Seed Oil, Parfum, Xanthan Gum, Medicago Sativa Extract*, Silica, Tocopherol, Cellulose Gum, Dehydroacetic Acid, Sodium Phytate, Sodium Benzoate, Dendrobium Phalaenopsis Flower Extract, Soduim Hydroxide, Citric Acid, +/- CI 77491, CI 77492, CI 77499, CI 77891.
* Съставки от биологично земеделие

Опитвам се да си избера някакъв, който да не ми запушва порите и да не е прекалено химичен и силиконов. Бихте ли помогнали ?    bouquet

# 206
Е тази мас и восъка в първия състав със сигурност ще запушат порите. Вторият пак има недостатъци, ако това е търсенето ти, но поне откъм силикони е ок!!

# 207
  • Варна
Да, за първия и мен точно това ме притесняваше. А някакви по-добри предложения направо в марки? Ако може и покривни...

# 208
  • Пловдив
Здравейте аз общо взето ви чета само, но ми стана интересно за последния пост. Ако фон дьо тена е само с естествени съставки, както е първия, който е посочило момичето не е ли по-добре да избере него. За мен всеки запушва порите в определена степен, но когато са естествени съставките не е ли по-добрия вариант

# 209
Ами диметиконът (силикон) няма да запуши кожата, за разлика от тази мас. Това, че съставката е синтетична не я прави веднага запушваща кожата. Всички тези масла в натуралните продукти, каквито и да са те, имат много повече шанс да запушат порите/да образуват несъвършенства/да ускорят омазняване, отколкото някой силикон, например.

Покривен фдт натурален не познавам - за мен тези продукти не могат дори да достигнат масовата козметика. Въобще такива продукти дори не поглеждам - за мен не струват, но то си е лично мнение. Аз ги усещам различно, изглеждат различно, повечето ми стоят като маска, оксидират бързо - лично мнение. Била съм любопитна - пробвала съм, но повече не бих.
Скрит текст:
Покривен фдт, качествен, за мен съществува само един, но той не е за темата

Общи условия

Активация на акаунт