БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 094
  • 759
  •   1
Отговори
# 255
  • най-шареното място
Вече имаш мнение на експерт, но аз като купувач, не бих купила толкова сложен състав с готовност.
Има много базови и много етерични масла накуп. То е малко катоз ахранване на бебе - много сложно - много риск.
Ако кожата ти е чувствителна, може карите/shea oil/ да са проблем.

# 256
  • Sredets/Burgas
Color Index, надявам се да се включите...
Много ми е любопитно, новата паста на Astera за деца - Homeopatica,
дали е добър продукт и добър за зъбките на малчуганите, разбира се?
Състав:
AQUA, SORBITOL, GLYCERIN, HYDRATED SILICA, XYLITOL, PEG-8, AROMA,LIMONENE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, SODIUM CITRATE, CALCIUM GLUCONATE, SODIUM BICARBONATE, P-ANISIC, ACID, XANTHAN GUM, CARRAGEENAN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SODIUM SACCHARIN

Знам, че Вие също имате малко съкровище
и ми е интересно какво се избрали за устната хигиена?
Наистина ми е трудно в избора...

За нас, възрастните, определено скоро ще взема Astera Homeopatica с анасон,
благодарение на Holly Pink, която почти я направи чудодейна в блога си. Simple Smile.

# 257
  • При децата ми
Състав:
AQUA, SORBITOL, GLYCERIN, HYDRATED SILICA, XYLITOL, PEG-8, AROMA,LIMONENE, SODIUM METHYL COCOYL TAURATE, SODIUM CITRATE, CALCIUM GLUCONATE, SODIUM BICARBONATE, P-ANISIC, ACID, XANTHAN GUM, CARRAGEENAN, HYDROXYETHYLCELLULOSE, SODIUM SACCHARIN

благодарение на Holly Pink, която почти я направи чудодейна в блога си. Simple Smile.

Същата паста купих и аз след дълго умуване в магазина. Аз купих тази с анасон. Синът ми я хареса много за разлика от дъщеря ми, която никак не я хареса.

# 258
Състав:

добра е, щом и на детето му харесва вкуса, значи е съвсем добре.

# 259
  • София
Момичета, можете ли да ми препоръчате продукт за коса, който да я втърдява и да държи формата или пък нещо за начупване. Скалпът ми е проблемен, косата ми е тъничка и мека, а страдам и от косопад и съм много затруднена в избора на нещо, което да не е наблъскано с химии. Ползвам бесулфатни меки шампоани и предполагам, че те не измиват добре силиконовите стилизиращи продукти?

Препоръчаха ми балсама без отмиване с хиалуронова киселина на Глис, но съставът май е доста химичен...

Последна редакция: сб, 12 сеп 2015, 12:22 от Mini Rebel

# 260
Какво мислите за състава на този серум,заслужава ли си да го купувам?Ще се радвам и СI да се включи.  bouquet

Derma E, Deep Wrinkle Peptide Serum

Water (aqua), glycerin, caprylic/capric triglyceride, macadamia ternifolia seed oil, glyceryl stearate and Peg-100 stearate, cetyl alcohol, hydroxypropyl cyclodextrin, palmitoyl tetrapeptide-38 (matrixyl synthe'6), acetyl hexapeptide-8 (argireline), ascorbyl palmitate (C-ester), allantoin, panthenol (provitamin B5), pinus pinaster (pycnogenol) bark extract, organic camellia sinensis (green tea) leaf extract* (.1%), organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil* (.1%), leucine, tyrosine, alanine, xanthan gum, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer (aristoflex), dimethicone, potassium sorbate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, cananga odorata (ylang ylang) essential oil.

*Certified Organic by Quality Assurance International or USDA.

# 261
  • София
Течния или твърдия сапун излиза по-изгодно?
У нас колко вървят подобни сапуни, понеже сега тече -20% до неделя?
http://www.iherb.com/Dr-Woods-Shea-Vision-Pure-Black-Soap-32-fl-oz-946-ml/10365
http://www.iherb.com/Nubian-Heritage-African-Black-Soap-Bar-5-oz-141-g/11242

Тази паста ок ли е - глицерина май не е добре да го има в пастите?
http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Xyli-White-Toothpaste-G … -6-4-oz-181-g/885

# 262
Какво мислите за състава на този серум,заслужава ли си да го купувам?Ще се радвам и СI да се включи.  bouquet

Derma E, Deep Wrinkle Peptide Serum

Water (aqua), glycerin, caprylic/capric triglyceride, macadamia ternifolia seed oil, glyceryl stearate and Peg-100 stearate, cetyl alcohol, hydroxypropyl cyclodextrin, palmitoyl tetrapeptide-38 (matrixyl synthe'6), acetyl hexapeptide-8 (argireline), ascorbyl palmitate (C-ester), allantoin, panthenol (provitamin B5), pinus pinaster (pycnogenol) bark extract, organic camellia sinensis (green tea) leaf extract* (.1%), organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil* (.1%), leucine, tyrosine, alanine, xanthan gum, ammonium acryloyldimethyltaurate/VP copolymer (aristoflex), dimethicone, potassium sorbate, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin, cananga odorata (ylang ylang) essential oil.

*Certified Organic by Quality Assurance International or USDA.

Изглежда добре, малко олд-фешън съставки, сигурно ще е плътен, с не особено добра сензорика. Дотук ОК, но ми е странно защо питането е в тази тема, като продукта е далеч от био и натуралната козметика.

# 263
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате био/натурален крем за лице за мазна и акнеична кожа?

В момента ползвам серума на Лавера с мента, но след него като си сложа ФДТ и не може да се разнесе добре.

# 264
Здравейте, уж си купих "био" шампоан, но когато се прибрах се оказа, че не съм гледала добре и съм взела балсам  Grinning Както и да е, води се, че е био, но не разбирам особено много от съставки и искам да се допитам до много по-компетентни хора от мен дали балсама си заслужава, дали наистина съдържа добри съставки или би могъл да навреди на косата ми. Ето и съставките:

Faith in nature Grapefruit & Orange Conditioner

Aqua, Cetearyl alcohol, Caprylic/capric triglyceride, Chamomilla recutita flower extract, Citrus aurantium dulcis peel oil, Citrus paradisi peel oil, Camellia sinensis flower extract , Camellia sinensis leaf extract, Tocopherol , Helianthus annuus seed oil, Litsea cubeba fruit oil, Citrus reticulata peel oil, Melaleuca alternifolia leaf oil, Glycerin, Cetrimonium chloride, Sodium benzoate , Potassium sorbate, Citric acid, Curcumin CI 75300, Citral, Limonene

# 265
Здравейте, уж си купих "био" шампоан, но когато се прибрах се оказа, че не съм гледала добре и съм взела балсам  Grinning Както и да е, води се, че е био, но не разбирам особено много от съставки и искам да се допитам до много по-компетентни хора от мен дали балсама си заслужава, дали наистина съдържа добри съставки или би могъл да навреди на косата ми. Ето и съставките:

Faith in nature Grapefruit & Orange Conditioner

Aqua, Cetearyl alcohol, Caprylic/capric triglyceride, Chamomilla recutita flower extract, Citrus aurantium dulcis peel oil, Citrus paradisi peel oil, Camellia sinensis flower extract , Camellia sinensis leaf extract, Tocopherol , Helianthus annuus seed oil, Litsea cubeba fruit oil, Citrus reticulata peel oil, Melaleuca alternifolia leaf oil, Glycerin, Cetrimonium chloride, Sodium benzoate , Potassium sorbate, Citric acid, Curcumin CI 75300, Citral, Limonene
не е натурален - Cetrimonium chloride,, няма да ви навреди.

# 266
Здравейте,

Можете ли да ми препоръчате био/натурален крем за лице за мазна и акнеична кожа?

В момента ползвам серума на Лавера с мента, но след него като си сложа ФДТ и не може да се разнесе добре.

И аз ще наддам ухо след това запитване  Peace

# 267
Здравейте,

И аз ще наддам ухо след това запитване  Peace
Нужен е пример, подложка, не знам за натурални такива. Или Blur. Питайте Лавера какво да правите със серума.

# 268
  • София
Kaква паста ползвате, исках за венците да си взема парадонтакс без флуорид, но видях глицерин и още 1-2 неща.

Препоръчайте и сапун за тяло, максимално недразнещ кожата, но на поносима цена.

# 269
И в тази тема да шер-на
Страхотен околоочен крем си открих случайно (не е 100% натурален), марката е The Emu Oil Well
Основната съставка е масло от Ему, иначе си има кокосова масло, масло от шеа, алое, ХК, витамини...
За мен е невероятен, особено ако сте със сух контур, тъй като е по-мазен, заради маслото от Ему. Сериозна грижа си е, една идея по-силен е като ефект и усещане, но пък резултатите си заслужават. Обожавам го в момента, по-добър е от последния ми на Деклеор, например.
Скрит текст:
Ако някой проявява интерес, има ревю в блога - http://beautyandrelaxblog.blogspot.bg/2015/09/the-emu-oil-well-m … ng-eye-cream.html

Общи условия

Активация на акаунт