БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 151
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
Какво мислите за този балсам:
http://www.himalaya.bg/en/product/340/lip-balm-10-g.html
Грабнах го набързо, мазах се и после видях състава... Petrolatum, Paraffinum Liquidum... Cetyl Palmitate, Isopropyl Myristate,Parfum, Dimethicone, BHT.  newsm78

В коша. Надали те се поглъщат гореизброените съставки, а при ползването на балсам за устни това е неизбежно.
Ама и на сайта не са му написали съставките. А на този ги има
http://www.himalaya.bg/en/product/167/himalaya-herbals-cocoa-but … p-balm-4-5-g.html
Дали да не си взема него?  newsm78

# 346
Ползвала съм го и бях много доволна. Досега не съм чувала лоши отзиви.
Съставките изглеждат добре.

# 347
Да, по-добре него вземи.

# 348
  • Sofia
Моля, да изкоментирате и този състав:
Aqua, Butyrospermum Parkii Oil, Caprilic/Capric Triglyceride, sopropyl Myrstate, Glyceryl Stearate, Glucerin, Ceteareth 20, Cetearyl alchohol, Alce Babrbadensis Extract, Phenoxyethanol Caprylyl glycol, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crossoolyrner, Trietanolamine (Parfume) D-Limonene, Benzyl benzoate, Linalool, Citronellol, Hydroxytronella

Това е крем за тяло с лимон и ший на Касиопея. На щанда ми до представиха като крем с натурален състав. При проба беше мазен и много приятно ухаещ крем. Ще се радвам да споделите дали действително е натурален състава.
Странно е, че не намерих никъде състав на кремовете, дори на сайта на Касиопея  newsm78 Този състав го намерих в нета като снимка.

# 349
  • Sredets/Burgas
Освен карите и алое, друго натурално няма.
Това е конвенционален крем.

# 350
  • София
Прегледах 5-6 страници назад и не открих информация за измивно средство за ранна тийнейджърска кожа. Мазна само на места, но затова пък драматично Simple Smile

И за тийнейджърски пърхут - борим го с Лавера и Веледа, но нищо не се подобрява. Става все по-зле.
Моля за конкретни препоръки по двете теми! Благодаря предварително!

# 351
Касиопеята не са 100% натурални  Peace Аз лично харесвам и ползвам продуктите им, кремовете им за тяло са много богати и с много траен аромат.

# 352
  • Пловдив
ЗаСлон, за почистване на лицето моята тийнейджърка ползва розова вода.

# 353
Освен карите и алое, друго натурално няма.
Това е конвенционален крем.
Е, има де, Caprilic/Capric Triglyceride, Glyceryl Stearate, Glucerin, Cetearyl alchohol, обратна емулсия, да, мазен е, но не се различава кой знае колко от древния Арома А+Е Simple Smile

# 354
  • Sredets/Burgas
Мда, има, но аз бях твърде лаконична, за да се разбере какво имам предивд. Blush
Идеята ми беше, че не е честно,
да предлагат нещо, като натурално, когато не е баш натурално...
Доколкото си спомням имаше съфорумки,
които "изпитваха ужас" от консерванти като phenoxyethanol.

И като стана дума за не съвсем натуралните продукти и консервантите...
Мен ме гложди нещо...
Скоро ми беше попаднал състав на един шампоан,
доста скъп, но обичан от дамите - нито био, нито натурален, хич даже.
Почвам да чета едни хубави съставки, меки пенители, по 20 билки извътре и накрая... METHYLISOTHIAZOLINONE.

Питах се, формулирането на един шампоан, според съдържанието си,
може ли да изисква един определен консервант според някакви характеристики?

За този консервант по-горе знаем, че е алерген, но е евтин...
Всичко ли е просто с цел по-голяма печалба?
Все пак, когато си купуваш нещо струващо по 30+ лева,
някак очакваш да е от... до.

# 355
Butterfly_Lovehunter, да, всичко е с цел печалба. И 20-те билки за примамка и евтините консерванти за икономии  Mr. Green

# 356
  • Sofia
Благодаря много за коментарите  bouquet
Май ще се огледам за други мазно кремче за тялото  Blush

# 357
  • Варна
Единственият шампоан от който съм доволна е този :
Мисля, че не го споделям за първи път, но просто след толкова търсене и разочарования си заслужава да го спомена и 10 пъти. Знам, че не е хубаво да се ползва един и същи шампоан продължително време, но аз ползвам вече трета опаковка и косата ми става все по-плътна и жизнена и вече не оставям никаква коса в канала въпреки, че съм бременна. Хем се пени, хем не премива. Но то има значение и как ползвате шампоан. Аз измивам само скалпа без да слагам по дължините и с второто измиване вдигам косата на кок за да попадне все пак и малко по дължините някакъв шампоан и се залавям с останалите неща под душа, косата изплаквам накрая. Не ползвам нищо повече, дори и маски не съм си правила скоро. Все пак ако ползвате преси и сешоари ежедневно, могат да ви спасят само силиконите, но както се сещате, това е просто замаскиране. Аз преди ползвах професионална скъпа козметика за коса, имах продукти за сигурно 200лв и косата ми изглеждаше добре като я намажех с всичките серуми и глупости, но когато реших да ползвам по-малко химия и измих и последните силикони, осъзнах каква леща е всъщност косата ми под тях...

# 358
Здравейте,

От доста дълго време следя темата и използвам органична и био козметика от повече от година и половина, като се старая да избирам такива продукти, независимо дали става въпрос за крем за лице или крем за крака. Само че наскоро бях на дерматолог и ми изписаха изключително агресивни препарати или такива с наистина недобър състав - пълни със силикони и различни разновидности на минерално олио.

Та, въпросът ми е, има ли дерматолози в София, които лекуват, препоръчват и насърчават използването на натурална козметика, вместо медицинската такава, която въпреки цената си не предлага добър състав.

Благодаря предварително!

# 359
Здравейте,

От доста дълго време следя темата и използвам органична и био козметика от повече от година и половина, като се старая да избирам такива продукти, независимо дали става въпрос за крем за лице или крем за крака. Само че наскоро бях на дерматолог и ми изписаха изключително агресивни препарати или такива с наистина недобър състав - пълни със силикони и различни разновидности на минерално олио.

Та, въпросът ми е, има ли дерматолози в София, които лекуват, препоръчват и насърчават използването на натурална козметика, вместо медицинската такава, която въпреки цената си не предлага добър състав.

Благодаря предварително!

Първо - дерматолозите нищо не разбират от съставки и козметика. Ама абсолютно нищичко!
Второ - няма медицинска козметика.
Трето - силиконите и минералните олиа не са вредни.

Общи условия

Активация на акаунт