БИО / органична и натурална козметика - 5

• 121 027
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте, момичета!
Интересувам се от декоративна козметика, която е възможно най-органична и натурална. Какво сте ползвали и от какво сте доволни?
Lily lolo, Neve cosmetics и Магдалена роза. Какво по-точно те интересува, защото за различните продукти съм доволна от различни марки.
Всичко  Crazy
На Неве съм поръчала моливи за очи и устни, добри ли са? А спиралите? Фон дьо тен и пудра също ме интересуват, въпреки че рядко ползвам. Дали имат добра трайност? Не нанесени на лицето, а защото ползвам такива неща веднъж-два пъти в месеца за "специални" случаи.
Червила, сенки?
Изобщо, много ще се радвам, ако споделиш за всеки продукт от кои си доволна  Hug

# 496
айде, бе... Етеричното ми масло от лавандула вкъщи защо не е в Менделеевата таблица? Жесток пропуск...
Г-жа Шуберт е 100 % права! Етеричното масло от лавандула съдържа големи количества линалоол и линалил ацетат, които са в списъка с доказани алергени. Да не ви дава Господ да страдате от такава...
Отделно надали ще получите сертификат за съдържание на пестициди, ако не е специално органик сертифицирано.

# 497
о, аз съм наясно с това  Peace Въпросът е, че има разлилка от синтетичен и натурален аромат. Не говорим за странични ефекти  Naughty

# 498
Има нещо като придърпване на кожата...в основата, преди години ми беше излязло като екзема и с месеци се борих, след като се разрани... Искам да се застраховам. Peace
Зехтинът ме е опция според мен, все пак и партньорката ми е с претенции и не всяко нещо й понася.
Това на биоглайд е оферта, но ме притеснява, че има женшен, а другия вид е с, Карагенан...
Не знам, кое е по-малкото зло. newsm78

Иди си купи от аптеката глицерин, то и биоглайда е точно това. Лубрикантите на маслена основа са опасни, понеже разширяват порите на кондомите, и така те вече не предпазват от венерически болести и СПИН. Ако пък го правите без кондом, и не е анално приникване  - не разбирам за чий ти е нужен лубрикант...
Като си мъж, не се вталявай по козметиките - вземи си най-обикновен български крем за бръснене, той така или иначе е над 90 % натурален. Всеки един!
Ползвай афтършейв, а не разни лигави балсами - така няма да имаш възпаления след бръснене. Е, щипе малко, ама нали си мъж!
За лице - мерак с пари се гаси - оправяй се. Дай 100-200 лв за blur (има специалне мъжки на Биотерм, мисля) и си готов без бръчки одма. Ама е със силикони, ако искаш натурален - няма.

# 499
о, аз съм наясно с това  Peace Въпросът е, че има разлилка от синтетичен и натурален аромат. Не говорим за странични ефекти  Naughty
Ако искате аромата да ви е траен, няма да минете без синтетика.

# 500
Относно балсамите за бръснене - мъжът ми има много чувствителна кожа и единственото, което не го дразни след бръснене е Тоник-гела на Аквасорс. Ползва го от години и не иска да чуе за друг автършейв.

# 501
  • Толбухин
Здравейте, момичета!
Интересувам се от декоративна козметика, която е възможно най-органична и натурална. Какво сте ползвали и от какво сте доволни?
Тук предлагат минерална козметика:
 https://www.facebook.com/mineralengrimvalerie/?fref=ts
минерална натурална козметика

Последна редакция: пт, 05 фев 2016, 10:45 от Maslarska

# 502
Maslarska, благодаря! А какво си ползвала от техните?
Сенките на прах ли са? Тъй като не съм ползвала до сега прахообразни сенки, не знам дали няма да ми е трудно нанасянето с четка.

# 503
  • Толбухин
Честно нищо не съм ползвала, надничам в темата ви от любопитство. Познавам момичето визуално, срещали сме се и по фермерски базари организирани в града.
 А Ангелика прави страхотни кремове и парфюми.

# 504
Кремове съм си открила и съм доволна, но парфюмите са ми особена лудост Simple Smile
Много бих искала да пробвам минерален грим и да ме гримира професионален гримьор, но... може би няма да е скоро.

# 505
  • София
Биоглайд предлага ли се в София, магазин?

"Хомеоплазмин", имам добър е, с него съм си лекувал въпросния проблем.

# 506
Здравейте, дами и господа!  Hug Много полезна информация се намира тук. Чета я с удоволствие! Имам един въпрос относно състав на шампоан за плувци - изчиства хлора от косата. Аз не плувам, но водата в моя град е много варовита и хлорирана, което прави косата ми ужасна: заплетена, на клечки и се къса много лесно. Боядисвам се, подхранвам с всичко необходимо, доволна съм от продуктите, които ползвам и нямам забележки към тях. Опитах в домашни условия със силно  разреден лимонов сок да си направя маска за премахване на хлора и варовика. Стана и косата омекна и се съживи веднага. Но само за 2-3 измивания отново става непоносима, ако не я третирам с лимоновия разтвор. Друг проблем е, че по принцип косата ми лесно се уврежда от всичко, не само боядисване, защото е с тънък косъм.

Та, какво мислите за състава на този шампоан против хлор и варовик? Пише, че имал оризово брашно, което премахвало хлора(?).  newsm78
Скрит текст:
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D … %D0%BC%D0%BB.6969

"Нежна предпазваща формула, подходяща за всеки тип коса, подложена на стресови влияния от околната среда. Предназначен специално за хора, които активно се занимават с плуване или друг интензивен спорт. Подбраните съставки премахват хлора и нормализират естественото pH на косъма и скалпа. Предотвратява отмиването на цвета при третирана коса и такава, изложена на хлор или солена вода. С приятен ядков аромат на кайсия и бадем.

* Оризов екстракт – премахва хлор и други минерали по повърхностния слой
* Масло от жожоба и протеин от киноа – за дълбоко подхранване и грижа
* Масло от сладък бадем – подобрява структурата на косата
* Не съдържа парабени и фосфати
* Продуктът не е тестван върху животни, подходящ е за вегетарианци и не съдържа глутен
Съставки:
Aqua (вода), oryza sativa (оризов екстракт) extract*, lauryl glucoside‡ (лаурил глюкозид), sodium cocoyl (натриев кокоил), hydrolyzed soy protein§ (хидролизиран соев протеин), glycerin (глицерин), aloe barbadensis leaf juice* (сок от листа алое вера), decyl glucoside‡ (децил глюкозид), sodium lauroyl lactylate (натриев лаурил лактилат), alcohol denat. (алкохол денат 38b, лавандула), leuconostoc/ (от ферментация на корен ряпа), glyceryl caprylate (глицерил каприлат), prunus amygdalus dulcis (масло от сладък бадем) oil*, fragrance (аромат)‡‡, ricinus communis (рициново масло) seed oil, glyceryl undecylenate (глицерил ундециленат), simmondsia chinensis (масло от жожоба) seed oil*, chenopodium quinoa seed (екстракт от семена киноа) extract*, prunus armeniaca (масло от кайсиеви ядки) kernel oil*, sodium phytate (натриев фтатат), citrus grandis (екстракт от грейпфрут) extract, ascorbic acid (витамин С), xanthan gum (ксантанова гума), tocopherol (витамин E)
* съставки с органичен произход
§ органична соя, която не е ГМО
‡ проверени за ГМО
‡‡ натурална флорална смесица, приготвена от етерични масла
Произход:
САЩ"  

П.П. Сетих се да попитам и за шампоана ни Фитокод - дали случайно има и функцията премахване на варовик от косата? Ползвам го от време на време - измива до скърцане. Simple Smile

# 507
  • София

Кои ароматизатори бихте препоръчали - за апартамент - може би от тези с изпарение чрез пръчици?
[/quote]

Гледам да няма много химия, а и не търся толкова силни/натрапващи се.  Peace

# 508
  • Варна

Кои ароматизатори бихте препоръчали - за апартамент - може би от тези с изпарение чрез пръчици?

Гледам да няма много химия, а и не търся толкова силни/натрапващи се.  Peace
[/quote]
Аз отдавна се точа на тези на Biofficina Toscana, но не съм пробвала още за да дам мнение.

# 509
Да споделя, че съм много доволна от моливите на Неве ( за очи и устни).
Didi_Bidi, пробвала ли си спиралите и сенките им? А минералния фон дьо тен?

Общи условия

Активация на акаунт