БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 983
  • 759
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Неприятни са балсамите, да.
Твърди, трудно се разнасят, от ефекта също не съм във възторг.

# 571
  • Варна
Хора, някой да има по-задълбочени впечатления от серума за проблемна кожа на Wooden Spoon ? Взех си го и мирише ужасно  Sick та да знам поне ефективен ли е и да го търпя ли   Laughing
Балсамите им за устни също миришат неприятно, нямам желание да пробвам друго.
Аз имам този с маслина и не мирише на нищо.Много добре подхранва и омазнява.

# 572
  • Sredets/Burgas
CI, каква е истината за COCAMIDOPROPYL HYDROXYSULTAINE?
Прегледах поне 5-6  "химически" сайта и в крайна сметка пак не успях да разбера натурален ли е, не е ли...
Някъде пише, че е напълно синтетичен, на други места видях, че се добивал от кокосово масло...
Кое е вярното?

# 573
# 574
Да си побутна питането за състава на лосион за тяло.  Praynig

Искам да го поръчам , но малко ме притесняват послендите съставки.

Скрит текст:
Може ли коментар за състава на този боди лосион.  Praynig

Цитат
Purified water, vegetable glycerin, organic simmondsia chinensis (jojoba) seed oil, caprylic/capric triglyceride, cetearyl olivate, sorbitan olivate, glyceryl stearate, cetyl alcohol, stearyl alcohol, EO essential oil blend [citrus aurantium bergamia (bergamot) fruit oil, pelargonium graveolens flower oil, citrus grandis (grapefruit) peel oil, cinnamomum camphora (camphor) bark oil, cymbopogon martini oil, pogostemon cablin oil, anthemis nobilis flower oil, rosa damascena flower oil (or) rose flower oil, aniba rosaeodora (rosewood) wood oil], cetyl esters, EO organic herbal blend [organic aloe barbadensis leaf, organic chamomilla recutita (matricaria) flower extract, organic calendula officinalis flower extract, and organic camellia sinensis leaf extract], mangifera indica (mango) seed butter, hydrolyzed rice protein, organic sesamum indicum (sesame) seed oil, tocopherol, beta-glucan, lecithin, xanthan gum, sodium phytate, dimethicone, phenoxyethanol, ethylhexylglycerin.

# 575
Здравейте!

Има ли лаборатория, в която мога да дам крем за изследване доколко са безопасни съставките? Или изобщо какви са съставките и дали няма нещо, което не е обявено?

Интересувам се заради един крем, който се продава в Турция и е с претенциите, че лекува/подобрява състоянието при атопичен дерматит и други кожни проблеми без да съдържа кортикостероиди.

Ще съм благодарна за всякакви насоки  bouquet

# 576

Интересувам се заради един крем, който се продава в Турция и е с претенциите, че лекува/подобрява състоянието при атопичен дерматит и други кожни проблеми без да съдържа кортикостероиди.

Преди години и ние бяхме взели от Турция един крем, който ни рекламираха по същия начин. Името ми убягва, но имам спомен, че беше в жълта тубичка. Никаква работа не свърши.

# 577
  • Варна
Имате ли впечатления от продуктите на REN? В търсене съм на нов околоочен крем и тоник за лице.
Отзивите като цяло са добри, но бих се радвала да прочета и нещо тук, в темата.

# 578
Околоочен и тоник - от години ползвам Нейчъръл Бийнг (Аквасорс), нямам намерение да ги сменям.

# 579
  • Варна
От къде ги купуваш, би ли ми дала линк?

# 580
Поръчват се от дистрибутор или директно от фирмата.
http://www.aquasource.net/DisplayProduct.aspx?cid=6&pid=27

# 581
  • Варна
Благодаря bouquet

# 582
Здравейте, бихте ли препоръчали шампоан и балсам за дете в началото на пубертета? Има много дълга коса, но започна по-често да й се омазнява.
Благодаря!

# 583
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър натурален сух дезодорант или ролон? Прегледх нещата в Зоя, но нито един от продуктите няма описние на състава и не мога да се ориентирам доколо са "изчистени".
Някъде из форума четох и за кристален дезодорант, но доколкото рабрах и при тези продукти има ментета, т.к. някои от тях съдържат синтетични вещества, които не са съвсем безопасни. 
За този дезодорант конкретно някой може ли да даде мнение: http://www.zoya.bg/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … %D0%B5%D0%BE-v201

# 584
Здравейте, търся бебешка мицерална вода, имате ли наблюдения? Какво ще кажете за Cattier?

Общи условия

Активация на акаунт