БИО / органична и натурална козметика - 5

• 120 974
  • 759
  •   1
Отговори
# 585
Edora, има отделна тема тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=359477;topicrefid=19

Вкъщи ползваме камък, който не спира потенето, но премахва миризмата. Не се изпотявам, затова ме устройва. Ползвала съм на няколко различни фирми. Най-недоволна съм от този на Балеа.

Последна редакция: чт, 10 мар 2016, 10:05 от fata_morgana

# 586
Здравейте! Бихте ли ми препоръчали добър натурален сух дезодорант или ролон? Прегледх нещата в Зоя, но нито един от продуктите няма описние на състава и не мога да се ориентирам доколо са "изчистени".
Някъде из форума четох и за кристален дезодорант, но доколкото рабрах и при тези продукти има ментета, т.к. някои от тях съдържат синтетични вещества, които не са съвсем безопасни. 
За този дезодорант конкретно някой може ли да даде мнение: http://www.zoya.bg/%D0%95%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0 … %D0%B5%D0%BE-v201
Здравейте, няколко неща, които вече не знам колко пъти съм писал, но е видно, че е нужно да напиша отново:
1. Козметичен продукт, произведен от фирма задължително има свое досие и оценка за безопасност. С други думи априори основно задължение на козметиката е да е безопасна. В т.ч. и всички съставки във вложените си количества в дадения продукт, тяхното взаимодействие вътре и т.н. И това идва от наистина големи експерти в областта, а не от сайтове по интереси в интернет и мнения на хора, които с една майонеза ще видят зор и не различават масла от вода. Така че моля ви, спрете с въпросите дали са безопасни дадени продукти. Съвсем друг е въпроса дали някой ще получи алергия от продукт, купен от даден сайт и никакви документи за автентичност или състав са дадени, нито е известно как и кога е произведено, как е съхранявано и т.н.
2. Натуралните и органик козметични продукти се ползват не защото са по-безвредни, а защото самия клиент/потребител има вътрешна осъзната необходимост да пази околната среда! Такъв вид козметика все още не може да изпълни всички критерии на доста козметични продукти поради ограниченията за съставките.
3. Конкретно по въпроса: моля правете разлика между деодорант и антиперспитант - едното премахва миризмата, другото предотвратява потенето.
4. Като антиперспирант работят само алуминиеви соли, някои от които може да се добиват своободно от природата. Знам за продукти на база нишесте и сода за хляб + твърди масла, доколко са ОК обаче не съм на 100 % сигурен.
5. Искайте информация от продавача - той е длъжен да знае и да ви осведоми. Мнеията тук много често са разнопосочни и на 100 % субективни.

# 587
Това е съставът на шампоан Тричуп. Има ли притеснителни съставки?Състав: Aqua, Ammonium Lauryl Ether Sulphate, Ammonium Lauryl Sulphate, Coco Amido Propyl Betaine, Coco Diethanol Аmide, Cocomono Ethanol Аmide, Aloe Vera Extract, Henna Extract, Sodium Lauryl Sulphate, Acrylic Copolymer, Ethelene Glycol Monostearate, Polyquaternium 7, Glycerine, Dimethiconol and Tea-Dodecylbenzene Sulfonate,Perfume, Poly Ethylene Glycol-150, Guar Hrdroxypropyl Trimonium Chloride, Dimethyl Hydantoin, Citric Acid, Ethylene Diamine Tetra Acetate, Sodium Benzoate.

# 588
Здравейте, момичета  Hug
Някой ползвал ли е ето този продукт на Лавера да сподели впечатление, че съм в търсене на нов продукт за почистване на лицето
Скрит текст:

# 589
Здравейте, момичета  Hug
Някой ползвал ли е ето този продукт на Лавера да сподели впечатление, че съм в търсене на нов продукт за почистване на лицето
Скрит текст:
Ето ревю - http://idaandmakeup.blogspot.bg/2016/03/lavera-basis-sensitiv.html  Peace

# 590
Здравейте, момичета  Hug
Скрит текст:
Ето ревю - http://idaandmakeup.blogspot.bg/2016/03/lavera-basis-sensitiv.html  Peace
Hug

# 591
  • най-шареното място
Използвате ли титаниев диоксид нано?
От пост по-горе би следвало, че е безопасно, но сякаш има и други мнения.
Аз лично не намирам никаква причина да е нано и бях много изненадана, че точно такъв са решили да сложат. Изненада ме в минерален крем SPF50 авен

# 592
Моля някой да сподели мнение за състава на този крем:
Скрит текст:
Състав:
Кремът от арган и макадамия съдържа 100% чисти органични масла сертифицирани от ECOCERT
Aqua, Argania Spinosa Kernel Oil , Macadamia Integrifolia seed oil , Sweet Almond Oil,  Arahidyl Alcohol Behenyl Alcohol Arahidyl Glucoside, Xylitylglucoside Anhydroxykitol Xylitol, Lanolin, Cetearyl Alcohol Cetearyl Glucoside, Palmitoyl Glycine, Benzyl Alcohol Glycerin Ethyl Lauroyl Arginate HCl Cinnamic Acid, Parfum , ВНТ

# 593
  • София
ЗДравейте,

Някой ползвал ли е тези продукти Е-лек http://tovaelek.com/
Нямат претенции да са Био, по- скоро използват билки и масла с лечебна цел. Имат разни мехлеми за болежки и няколко крема за лице.
Виждам ги няколко пъти по фермерските пазари или разни хендмейд фестове, но така и не съм пробвала.

# 594
Здравейте,

По повод на темата за камъните против изпотяване и изобщо продуктите против изпотяване, чудех се какво мислите за магнезиевото олио/гел/мляко  като такъв продукт?

Изчетох някои мнения и се чудя дали тези продукти са безвредни за човешкото тяло?

# 595
  • Толбухин
Искам да попитам, някой ползвал ли е тази българска козметика и читава ли е?
Продукти от марката HRISTINА и  KRISTA G

Благодаря ви предварително

# 596
Здравейте,

По повод на темата за камъните против изпотяване и изобщо продуктите против изпотяване, чудех се какво мислите за магнезиевото олио/гел/мляко  като такъв продукт?

Изчетох някои мнения и се чудя дали тези продукти са безвредни за човешкото тяло?

Не знаех, че магнезиевото олио може да се използва против изпотяване.
Иначе за камъните смятам, че няма начин да са по-вредни от дезодорантите и стиковете.

# 597
Искам да попитам, някой ползвал ли е тази българска козметика и читава ли е?
Продукти от марката HRISTINА и  KRISTA G

Благодаря ви предварително
Христина не изписва целите си съдържания, затова дори да е хубава, не бих взела нищо от тях - как да ползвам нещо, което не знам какво съдържа?!  Naughty

# 598
  • Толбухин
Holly Pink много благодаря за отговора

# 599
Бихте ли ми препоръчали хубав коректор за прикриване на сенки под очите?

Общи условия

Активация на акаунт