Добре дошли в ЛЮЛИН! Тема 28

• 86 303
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Търся човек, за поставяне на две стенни детски лапни. Трябва да се пробият в стената по 3бр. дупки за закаченото им. Благодаря предварително

# 391
  • Beyond the stars
Онзи ден се изненадах неприятно,че и много любимото магазинче за книги "втора употреба" го е занямало.  Confused Някой да има представа дали само се е преместила женицата или къде мога да намеря друго подобно ? Магазинчето беше в една от белите будки до Джепето  Wink

# 392
Онзи ден се изненадах неприятно,че и много любимото магазинче за книги "втора употреба" го е занямало.  Confused Някой да има представа дали само се е преместила женицата или къде мога да намеря друго подобно ? Магазинчето беше в една от белите будки до Джепето  Wink

Има такова магазинче, между 9 и 10-та част, точно зад една кръчма, май се нарича "Мексико", над Цар Лъв.

# 393
Здравейте момичета,
Присъединявам се към вас. Живея в Люлин от много години. Сега намерих темичката.
Да попитам за добър педиатър в Люлин. Четох за д-р Груева. Някой да знае как са смените й? Ще раждам средата на януари. Някои да е доволен от педиатрите в Медива и да ми препоръча някои?
Благодаря предварително 🌹

# 394
  • София
Моите деца са записани при д-р Антонова в Медива, но бих ти препоръчала д-р Борисова от там. Тя е педиатър - хомеопат - много спокойна, внимателна, понякога дава дежурства и в събота и неделя, "много пестелива" на антибиотици.

# 395
  • София
Малкия го записахме при д-р Субев. При него винаги е лудница ,но все пак има някакъв ред .

# 396
  • при късмета
Здравейте момичета,
Присъединявам се към вас. Живея в Люлин от много години. Сега намерих темичката.
Да попитам за добър педиатър в Люлин. Четох за д-р Груева. Някой да знае как са смените й? Ще раждам средата на януари. Някои да е доволен от педиатрите в Медива и да ми препоръча някои?
Благодаря предварително 🌹
При нея сме, но доколкото знам от поне няколко години не приема нови пациенти. Не, че ти пречи да опиташ де, отиди на място и се разберете. Понеделник, сряда и петък сутрин, вторник и четвъртък следобяд.
Намира се с/у Фантастико в 6ти, в новите блокове с/у магазина (като застанеш точно с гръб към него). Задния блок, от задната страна. Дано го обасних правилно.
Ако ви приеме съм много доволна от нея.

# 397
  • София
Какво отношение има към АБ и ваксините?
Също как се процедира с новородените?

бебе 2015, аз също съм с термин Януари, ела в темичката за мамите с термин Януари.

# 398
  • при късмета
Към мен ли се отнася въпроса, за д-р Груева?

АБ предписва когато се налага т.е. при бактериални инфекции. Иначе АБ не ни е изписвала, в повечето случаи са хомеопатични. Ваксините си ги слага по календар.
Мисля, че не може доктора да избира дали да слага ваксините или не, задължават го.
Лично аз в началото четях листовките на всичко, което изписваше, после изобщо спрях. Доверявам й се напълно и каквото каже, това давам. Даже хрема не лекувам сама, нея питам какво да пръскам.

С новородените практиката е да е уговорено с нея предварително да е педиатър. Дава ви телефон да се обадите преди изписването за домашното посещение.
Дори да няма места да запише бебето, мисля, че домашен преглед няма да откаже, но не мога да гарантирам. Той се плаща, защото бебето още няма записан личен лекар за домашни посещения. Записването мисля, че беше след акта за раждане.

# 399
Какво отношение има към АБ и ваксините?
Също как се процедира с новородените?

бебе 2015, аз също съм с термин Януари, ела в темичката за мамите с термин Януари.

И аз, и аз. Ориентирала съм се към Медива, но другата седмица вече ще звънна да видя как става записването, при кого, има ли на разположение някой събота, неделя, през нощта, както е при възрастните пациенти.

# 400
  • София
И ние сме при Борисова в Медива. Откакто се преместихме при нея детето не е пило АБ. Много е мила и приятна и съм много доволна.

# 401
Здравейте!

От много отдавна следя публикациите в темата за Люлин и доста полезни неща може да извлече човек от форума. Смятам че хората които предимно споделят отзивите и новините в раздела, със сигурност считат квартал Люлин за един модерно развиващ и съвременен район на столицата и със сигурност им е приятно да живеят тук ! Точно за това темата, която искам да споделя се надявам да ангажира вниманието на голяма част от аудиторията, по начин по който успя да заинтригува и мен лично.
Става дума за взетото решение в плана за развитие на София за 2015-2019година - изграждането на гробищен парк в непосредствена близост до Люлин - кв.Република - до пътя към Банкя.

цитат:
...През  следващия  управленски  период  предвиждаме  изработването  на  подробни
устройствени планове и инвестиционни проекти за
следните местности:

ПУП–нов гробищен парк-кв. Република;-
За  усвояването  на  някои  от  предвидените  в  ОУП  терени  за  гробищни  паркове,
например този до кв. „Република”, предлагаме да се изработи задание за ПУП, което
да се възложи след конкурс и много информирано обществено съгласие...

Също така може да видите и тази статия!

http://offnews.bg/news/Obshtestvo_4/Sofiia-do-2019-g-spored-plan … Dikov_597167.html

Преди време беше писано по тази тема и граждани от Люлин се бяха вдигнали на протест и временно общинарите се бяха оттеглили от идеята, но сега виждам че тихомълком нещата се прокрадват и ако не се даде гласност съвсем скоро ще се случат!

http://www.peticiq.com/ne_na_grobishte_lulin

Темата не е приятна за никой, нито пък на мен ми е приятно да пиша за това, но още по-неприятно би ми било, когато един ден живот и здраве, питайки дъщеря ми от кой квартал е и отговаряйки че е от Люлин, хората да правят същите асоциации, както сега се правят с кв.Орландовци и кв.Малашевци!!!

Друг дразнещ факт е че преди да бъде взето това решени за Люлин, идеята за гробище е било да бъде в кв.Казичане, но хората от там са се вдигнали на протест и след което гл.архитект на София - Петър Диков е внесъл в общината идеята за Люлин! Много ви "благодарим" г-н Диков за страхотната идея, сигурен съм че вие не живеете в Люлин и надали имате подобно намерение! Факт е че София се разраства, има проблем и се нуждае от подобни паркове, но смятам че има безброй много свободни терени особено в районите над новата северна тангента и северната част на околовръстният път, далече от повечето жилищни райони, където г-н Диков може да се разгръща колкото желае!

В момента той е в оставка, но делата му не са в оставка!!!

Лично аз и моето семейство сме собственици освен на имот в Люлин и на имот в Младост и знаем, че и там има свободни терени, но нещо ни кара да си мислим че подобно начинание, ама никога не би се случило там! Не е ли дискриминация всичко това!!! Разбира се, няма кой да отговори!!!

Има още много какво да се каже и изпише, че един такъв проект би бил пагубен за свежият въздух идващ от запад, за прекрасните пейзажи на които ще се натъкнат най вече високите блокове на Люлин 1 и 2, за това че цените на имотите със сигурност ще останат в ниският сегмент на пазара, за реномето, за което и досега хората неживеещи в Люлин смятат за едва ли не "Тъмна Индия"  и много други, но всичко това ако искаме да не се случва е необходима гражданска активност и информираност! Нека се събудим от летаргията в която сме!
Преди повече от година писах относно инфраструктурата в Люлин-център, като смятах че е загубена кауза, но съм приятно изненадан че нещата там за една година се промениха, а именно от намесата на будни жители на квартала и разбира се телевизията (За което беше писано тук във форума) - района придоби коренна промяна - от кратери в асфалтирани улици!

И ако на някой всичко казано до тук му се е сторило излишно, агресивно и най-вече неприятно се извинявам, но ако днес и други като мен не са съгласни с това, нещата да ни се диктуват от един или няколко човека, които взимат решенията еднолично без да се допитват до гражданите, нека да сподели и заедно да дадем гласност на проблема докато е време!!!

Благодаря за отделеното внимание!!!
Владимир Нотев

# 402
Цитат
От много отдавна следя публикациите в темата за Люлин и доста полезни неща може да извлече човек от форума. Смятам че хората които предимно споделят отзивите и новините в раздела, със сигурност считат квартал Люлин за един модерно развиващ и съвременен район на столицата и със сигурност им е приятно да живеят тук !

Некоректен подход....мое скромно мнение в 01.19.. но все пак Simple Smile

# 403
кв.Република по моето скромно мнение е на достатъчно разстояние до Люлин. Плюс това гробищен парк не бива да ни притеснява. Но аз няма да живея в Люлин винаги, така че няма да взимам категорично мнение. Просто мен не би ме притеснило.

# 404
  • при късмета
Кв. Република е и на Сливница, на изхода за Божурище. При това е след околовръстното и е извън границите на Люлин. Още повече, че е по-добре подреден гробищен парк, отколкото гетото. Гробищния парк няма да хвърля всичко в реката, няма да замеря новите влакове с камъни и т.н. В сравнение с гетото е в пъти по-добре

Общи условия

Активация на акаунт